FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 augustus 2005

I love sky!

Ik heb het zelf nog nooit mogen doen en ik vraag mij ten zeerste af of ik het ooit zal durven: sky diven. Van vrienden heb ik begrepen dat de angst vlak voor je uit het vliegtuig springt bijna niet te verdragen is, dat als je eenmaal met een enorme vaart je eventuele dood tegemoet valt de lucht langs je lijf een oorverdovend lawaai maakt en dat de stilte en de opluchting nadat je parachute is opengegaan het meest serene gevoel opleveren dat je ooit zult voelen.

Of dit alles voor Bernhard de ijsbeer ook geldt is nog maar de vraag.

Meer Bernhard hier.

Met dank aan JackReacher voor de submit.

Sms'jes politie om relschoppers te vinden

Basschie, Scrummie en mic_forever hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vandaag 17.000 mensen die op 17 april nabij voetbalstadion De Kuip waren, een sms-bericht gestuurd. Hierin wordt hen gevraagd om medewerking bij het achterhalen van relschoppers rond de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Dit meldde de Rotterdamse korpschef A. Meijboom vanavond in het AVRO-programma Opsporing Verzocht, waar opnieuw foto's van relschoppers werden getoond.

"Tijdens de voetbalrellen van 17 april 2005 was u nabij stadion De Kuip. De politie doet hiernaar onderzoek en vraagt uw medewerking. Zie politie: www.politie-rijnmond.nl", zo luidt de tekst van het bericht. De politie zegt alleen de nummers van de sms-ontvangers te weten, en niet de namen.

De rellen, waarbij 42 politieagenten gewond raakten doordat er van alles en nog wat in de rondte werd gegooid, worden door politie en justitie als zeer ernstig beschouwd en krijgt dus ook hoge prioriteit. Al eerder werden foto's laten zien van relschoppers in Opsporing Verzocht, dagblad Sp!ts en de website van de politie. Tot nu toe lijkt de methode succesvol; deze week werd de honderdste relschopper opgepakt via het tonen van foto's. In totaal zijn er tot nu toe 143 mensen opgepakt. Meerderen hiervan zijn al veroordeeld tot celstraffen, stadionverboden en/of boetes.

Nu is men vooral op zoek naar de zogenoemde meelopers. "Zij hebben de rellen mogelijk gemaakt. Als je bij zo'n groep bent, ben je medeverantwoordelijk. Je kiest daar voor", zo zei Meijboom. Het Openbaar Ministerie (OM) is het hier mee eens: "Personen die staan te joelen wanneer tientallen anderen met stenen naar agenten gooien, zijn ook strafbaar voor openlijke geweldpleging", aldus persofficier H. Hambeukers vandaag.

Justitie en politie zijn achter de telefoonnummers gekomen dankzij gegevens van de zendmasten rond De Kuip, die zij hebben gekregen van de providers. Het OM meent dat het in belang van het onderzoek is. "Het achterhalen van gegevens als een mobiel nummer en het sturen van de sms-berichten is te vergelijken met een buurtonderzoek na een schietpartij in een straat. Ook al zijn zij geen verdachten, toch bellen wij bij omwonenden aan voor informatie", zo zei Hambeukers.

Door bliksem getroffen voetballer overleden

PV en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Zeeuwse voetballer die afgelopen donderdagavond tijdens een wedstrijd werd getroffen door de bliksem, is vandaag overleden. De twintigjarige man, een speler van het tweede elftal van VV Kloetinge, werd direct na het gebeuren al in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Sindsdien is daar gevochten voor zijn leven.

De verslagenheid bij de Zeeuwse voetbalvereniging is groot. Alle trainingen op het sportpark zijn direct afgelast. Eerder dit jaar overleed een 35-jarige Zeeuwse vrouw nadat ze nabij Terneuzen was getroffen door de bliksem.

Vrouw (25) en kleuter (4) gedood op Curaçao

Op Curaçao zijn maandagavond een Nederlandse vrouw van 25 jaar en een vierjarig kind door geweld om het leven gekomen, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De moeder en het jongere broertje van het meisje raakten zwaargewond. De slachtoffers zijn beide afkomstig uit Noord-Holland.

Het gaat waarschijnlijk om een familiedrama, zo blijkt uit een eerste onderzoek door de politie. De verdachte is de ex-vriend van de zwaargewond geraakte moeder. De politie meldt dat hij het niet pikte dat zij hun relatie had verbroken. De man is voortvluchtig.

Vrouw fotograaf wint fotoprijs

Mocht je op 9 september in New York zijn, let dan even op de grote foto die op Times Square te zien is. Deze afbeelding van een klein meisje in een zwembad is namelijk gemaakt door de Sittardse Slavia Armino-Dols, die het kiekje voor een wedstrijd instuurde. Opvallend is dat haar man, persfotograaf van beroep, haar juist ontraadde om aan de wedstrijd mee te doen.

Toen Slavia de foto van haar zesjarige dochter Valerie aan een familielid liet zien, wees hij haar op een internationale fotowedstrijd van Kodak. Slavia's man, persfotograaf Ermindo Armino, vond het echter beter de foto niet op te sturen. Omdat aan de betreffende wedstrijd voornamelijk professionele fotografen mee zouden doen, zou zijn vrouw toch geen kans maken.

Dat bleek echter anders uit te pakken. De foto van Slavia kwam als één van de winnaars uit de bus en als prijs zal de foto een dag lang uitvergroot te zien zijn op Times Square. Daarbij is deze prijs de eerste internationale in huize Armino. Ermindo ontving wel eerder nationale erkenning voor zijn werk.

Wessels naar tweede ronde US Open

Peter Wessels heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. Dit deed hij door in vier sets van de Belg Christophe Rochus te winnen.

In de eerste set kwam Wessels al snel een break voor, maar deze kon hij niet behouden. Rochus brak terug en sleepte er daarmee een tie-break uit. Deze won de Belg met 7-4. In de tweede set kwam de enige Nederlander op de US Open beter in zijn spel. Hij won dan ook deze set met 6-3.

Hetzelfde gold voor de derde set, Wessels maakte één break en gaf deze niet uit handen: 6-4. Na een break naar 4-3 in de vierde set was het verweer van Rochus gebroken. Ook deze set ging naar Wessels met 6-4. In de volgende ronde komt Wessels uit tegen de Argentijn David Nalbandian die Bogomolov Jr in drie sets versloeg.

6-3 6-4 6-4

Nintendo organiseert WiFi test

Na Amerika is Europa nu aan de beurt in de WiFi-test voor de Nintendo DS. Op de speciaal ingerichte site kunnen Nintendo DS bezitters Nintendo helpen door een kleine test uit te voeren. Het programma bekijkt wat voor een internetverbinding de testpersoon heeft omdat Nintendo de netwerkomgeving van zijn gebruikers wilt onderzoeken. Nintendo benadrukt dat er geen informatie over of van de computer wordt verzameld.

Europese clubs vanaf tweede ronde in KNVB-beker

Vanaf volgend seizoen zijn alle priveleges in de KNVB-beker voor clubs die deelnemen aan Europees voetbal verdwenen. Alle clubs zullen vanaf de tweede ronde van het nationale bekertoernooi van de partij zijn. Dit seizoen (en de voorgaande seizoenen) stromen de Europese deelnemers pas vanaf de 1/8 finales in.

Volgens jaar zal de KNVB-beker beginnen met een eerste ronde waarin 48 amateurclubs tegen elkaar spelen op basis van het knock-out-systeem. De 24 winnaars van deze eerste ronde komen in de tweede ronde terecht die in totaal uit 64 clubs zal bestaan, inclusief de eerder genoemde amateurclubs, alle betaald voetbal-clubs. de kampioen van de Eredivisie van beloften en de winnaar van het beloften-bekertoernooi.

'Teams brengen bod F1 uit'

Volgens The Daily Telegraph, een hoog genooteerde Britse krant, zouden de F1-teams een bod van $1,5 miljard bij Bernie Ecclestone hebben uitgebracht.

Robin Saunders, een afgevaardigde van een aantal banken, zou namens de Formule 1-teams een bod van $1,5 miljard hebben gedaan voor 75% van de rechten van de F1. In de constructie zouden de banken slechts de rol van geldschieter spelen. De teams zouden, samen met Ecclestone, de echte eigenaren van de F1 worden.

Ecclestone is zeer positief over het plan, waarbij hij zelf dus ook nog een kwart van de rechten overhoudt. Ook hij is hij erg blij dat op deze manier de rechten niet in handen komen van derden, maar van de teams zelf.

Eenbenige man steelt kunstbeen

Een eenbenige man uit het Amerikaanse Des Moines (Iowa) heeft letterlijk de benen genomen. De man ging er namelijk vandoor met een kunstbeen ter waarde van 17.000 dollar. Dit gebeurde al op 19 augustus, maar het getroffen bedrijf kwam nu pas met het nieuws naar buiten.

De man kwam die dag langs bij Spectrum Prosthetics & Orthotics om zijn nieuwe prothese te passen. Hij mocht er ook een aantal uurtjes mee gaan wandelen, zodat hij er alvast aan kon wennen. De man keerde echter nooit van deze wandeling terug.

Omdat de man al eerder was langsgekomen voor een aantal tests, was hij bekend bij de personeelsleden. Bij het opgegeven adres bleek echter niemand thuis te zijn en ook berichten op zijn voicemail bleven onbeantwoord. Van zowel de man als het been ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Ferrari heeft minder geld

Ferrari zal volgend seizoen minder inkomsten hebben dan dit jaar.

Ferrari is de afgelopen jaren hét team geweest waar het grote geld zat. Vanaf dit jaar lijkt dit echter anders. Een aantal maanden geleden waren er al de berichten dat het Italiaanse team in geldnood zou zitten, en ook volgend jaar lijkt de inkomstentabel niet rooskleurig.

Als hoofdsponsor Marlboro volgend jaar wegvalt, zal het wel vervangen worden door een ander merk uit een andere tak van het moederbedrijf, maar zullen ze toch minder in het Italiaanse team investeren. Ook het moederbedrijf van Ferrari zelf, Fiat, zal minder geld opzij leggen. Bovendien zal Red Bull Racing ¤8 miljoen minder betalen voor de Ferrari-motor dan Sauber momenteel doet.

Enig lichtpuntje voor Ferrari is dat Michael Schumacher, huidige best betaalde coureur, zal voor volgend jaar minder salaris eisen. Dat heeft de manager van Schumacher, Willi Weber, laten weten. "We moeten onze eisen aanpassen aan de economische situatie. Michael heeft daar geen enkele problemen mee, geld is voor hem nooit de hoogste prioriteit geweest," aldus Weber.

Lichaam overleden 115-jarige naar wetenschap

Icoon Binnenlands nieuwsEen uur nadat het overlijden van de 115-jarige Hendrikje van Andel-Schipper was vastgesteld, lag haar lichaam op de snijtafel van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. De vannacht gestorven oudste vrouw ter wereld had dertig jaar geleden al laten weten haar lichaam na haar dood ter beschikking aan de wetenschap te willen stellen.

Snelheid was geboden, vandaar dat het draaiboek in geval van overlijden al klaar lag. Het bloed in de aderen moest vervangen worden door een speciale vloeistof, om stolling te voorkomen. In de komende maanden zullen wetenschappers tientallen onderzoeken uitvoeren. Vooral het hart, de nieren en hersenen van Hendrikje van Andel-Schipper kunnen rekenen op grote belangstelling. Hersenonderzoeker en onderzoeksleider Gert Holstege wil aantonen dat ouderdom niet automatisch leidt tot ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Holstege ontmoette de hoogbejaarde reeds verschillende malen in de afgelopen jaren. "Onze interesse begreep ze maar al te goed. Over het nut hoefde je haar niets uit te leggen. En al die aandacht, ze vond het fantastisch", vertelt de wetenschapper. Hij zegt verbaasd te zijn geweest over het goede geheugen en de bovengemiddelde intelligentie van Van Andel-Schipper, en diep onder de indruk van haar goede gezondheid, ideale bloeddruk en regelmatige hartslag. De vrouw stierf zonder enig ernstig gebrek. Een relatief zorgeloos leven is wellicht een verklaring voor de torenhoge leeftijd. Hendrikje heeft nooit gerookt, dronk nauwelijks en ging in haar leven welgeteld één dag naar school, waardoor ze daar geen infecties opliep.

Robben en Van Nistelrooij trainen apart

Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij hebben vandaag apart van de rest van Nederlands elftal getraind. De aanvallers zijn licht geblesseerd naar Oranje gekomen.

Bij het Nederlands elftal blijft het twijfelachtig of Arjen Robben zaterdag tegen Armenië mee kan doen. Ook Ruud van Nistelrooij trainde vandaag nog apart, maar hij is ervan overtuigd voor zaterdag wel weer fit te zijn. De spits vertelde: "Ik ben zaterdag gewoon van de partij hoor. Ik heb een beetje last van mijn lies. Maar dat gaat snel weer over. Geen probleem, niet aan de hand."

Bij Robben is dat nog de vraag. De aanvaller baalt van de zoveelste blessure: "Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Tenminste, ik hoop het. Ik word er echt niet goed van. Vorige week tegen West Bromwich Albion kreeg ik een schop. Ik vreesde direct het ergste. Daar gaat-ie weer, dacht ik nog. Houdt het dan nooit op? Maar ik kon er echt niets aan doen. Dit heeft niets met blessuregevoeligheid of zo te maken. Dit is domme pech. Maar wel heel vervelend."

Cocu bezorgd over PSV

Hoewel Phillip Cocu zich vandaag bij het Nederlands elftal meldde, stond zijn hoofd daar nog niet naar. De aanvoerder van PSV maakt zich zorgen over het komende seizoen van zijn club.

Na het vertrek van Lee en Bouma is PSV druk bezig versterkingen te halen. Desondanks maakt Cocu zich nog wel zorgen over hoe het komende seizoen gaat lopen. Hij denkt dat het moeilijk wordt om het vertrek van vijf basisspelers op te vangen.

Cocu vertelde tegen de aanwezige journalisten: "Natuurlijk staat mijn hoofd een beetje naar PSV. Bouma mist deze training van Oranje omdat hij nog bij zijn nieuwe club Aston Villa is. Lee gaat weg en Van Bommel, Park en Vogel zijn al weg. Dat zijn vijf basisspelers. Dat is nogal wat."

Hij weet dat zijn club druk bezig is om vervanging te halen: "Uiteraard is de club met veel spelers bezig. Maar je moet natuurlijk maar afwachten hoe dat afloopt. En dan moeten die spelers ook nog eens wennen aan de manier van spelen bij PSV. Gelukkig hebben we nog een paar dagen. De selectie is nu wel heel dun. Vorig jaar konden we een paar blessures nog wel opvangen. Met de huidige spelers is dat bijna onmogelijk."

Hij hoopt dat het PSV lukt de nodige versterkingen te halen: "We hebben vorig seizoen met de goede prestaties in de Champions League enorm veel goodwill gekweekt. Het zou heel jammer zijn als we dat nu allemaal gaan verpesten. Ik weet dat de club met veel spelers bezig is. Ik word als aanvoerder goed op de hoogte gehouden maar ik kan niet wachten, totdat het donderdag is, de transfermarkt gesloten is en alles uiteindelijk toch nog redelijk is afgelopen."

Bangmakerij...

Heb je nog een hekel aan iemand, grijp dan nu je kans…

Er doet een vreemd verhaal rond over een video. Als je deze bekijkt gaat je telefoon ineens en krijg je het bericht dat je nog maar zeven dagen te leven hebt. Dit is blijkbaar in het kort het verhaal van The Ring 2.

Nu kun je een “leuk” geintje uit halen met al je vrienden:

Vul een emailadres en telefoonnummer in van je slachtoffer, die persoon krijgt een mailtje met een filmpje om ze lekker bang te maken. Als ze het filmpje bekeken hebben, gaat opeens hun mobieltje rinkelen…..

Pest een vriend

Met dank aan wesuzuki voor de submit

Kaartverkoop Monza valt tegen

Terwijl op de meeste circuits de kaartverkoop dit jaar beter liep dan andere jaren, valt die voor de Grand Prix van Italië tegen. Als belangrijkste reden hiervoor worden de tegenvallende prestaties van Ferrari genoemd, maar ook de datum in de vakantieperiode zou een ongunstig effect hebben.

Sinds het record van 160.532 bezoekers in 2000 kent Monza al teruglopende bezoekersaantallen. Vorig jaar trok de race nog 117.000 bezoekers, maar dit jaar wordt een sterke daling verwacht. Circuitdirecteur Enrico Ferrari verwacht een daling van het aantal bezoekers van ongeveer 15% en begint zich zorgen te maken.

Enrico Ferrari vertelde: "Aan de ene kant stijgen de kosten, terwijl aan de andere kant de inkomsten dalen en we steeds meer concurrentie krijgen van nieuwe landen, zoals Turkije, China en Bahrein hebben aangetoond." De circuitdirecteur vreest dat op termijn zijn Grand Prix van de kalender zou kunnen verdwijnen.

Wolter Kroes dolblij met top 10-hit

"Ik weet echt niet wat ik mee maak", zo zegt Wolter Kroes. De 36-jarige zanger is dolblij dat hij zijn eerste top tien hit te pakken heeft. Het nummer 'Wat een heerlijke dag' stijgt deze week naar nummer zeven in de Mega Top 100. "Het nummer is in het land ook een echte klapper. Overal waar ik momenteel kom is het een gekkenhuis", vertelt de zanger.

Kroes is vooral bekend van zijn debuutsingle 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' uit 1997. Hiermee kwam hij op nummer achttien in de hitparade. "Bijna iedereen denkt dat deze single een top tien hit is geweest omdat hij zoveel gedraaid is op radio en tv", zegt Wolter Kroes.

Het nummer komt van zijn nieuwe album 'Laat me zweven'. Deze komt uit op 16 september.


Wolter Kroes

Skister Kostelic hervat training

Jelena Kostelic zal komende week weer te zien zijn op de skipiste. Een knieoperatie hield de Kroatische 'sneeuwkoningin' drie maanden weg van de latten en de sneeuw.

Kostelic werd in juni van dit jaar geholpen aan haar rechterknie, nadat ze klaagde over pijn tijdens de trainingen. Dat was niet voor de eerste maal in haar carrière. Het gewricht is sinds 1999 maarliefst zeven keer onder het mes geweest. Tevens miste ze door de problematische knie het skiseizoen 2003/2004.

Ondanks haar blessuregevoelige gewricht was de 23-jarige skister de afgelopen jaren een 'veelvraat' op de piste. Zo won ze bij twee grote mondiale toernooien drie keer goud: het afgelopen WK in Bormio en de winterspelen van Salt Lake City. Dit seizoen richt ze zich op één of meerdere medailles bij de Spelen in Turijn, die begin volgend jaar gehouden worden.

No Jeans

Op sommige werkplekken is het ten strengste verboden om te roken, bij sommige mag je geen petjes of hoofddoeken dragen en bij sommige mag je geen broeken dragen tenminste de vrouwen dan.
Het liefst zou ik willen werken bij de vrouwen die geen broek aan hebben. Je zou dan wel elke keer afgeleid zijn als zo’n vrouw zonder broek zou langs lopen maar het is toch iets waar ik het wel voorover zou hebben .

Helaas is dit niet zo bij onze werkplek maar misschien bij iemand anders wel.

"Michael Reiziger naar PSV"

Volgens Omroep Brabant speelt Michael Reiziger dit seizoen in het shirt van PSV. De 72-voudig international mag transfervrij weg van Middlesbrough.

Reizigers zaakwaarnemer Sigi Lens bevestigt dat Reiziger aan het onderhandelen is met een Nederlandse club: ”We praten met een club in Nederland. Veel hangt af van de club, maar we zien wel hoe de dingen gaan. Als het gebeurt dan zal het op transfervrije basis zijn.” Omroep Brabant weet te melden dat die Nederlandse club PSV is. Momenteel zouden de laatste details worden besproken. PSV is op zoek naar versterkingen nadat Bouma en Lee de club hebben verlaten.

Reiziger kwam het afgelopen seizoen weinig in actie voor Middlesbrough, vooral vanwege een schouderblessure. Ook zijn prestaties bleven wat achter bij de verwachtingen. Dit seizoen begon de international steeds als basisspeler.
De 32-jarige Reiziger kwam eerder uit voor Ajax, FC Volendam, FC Groningen, weer Ajax, AC Milan en FC Barcelona.

Onderzoek: 'Darkrooms smerig en gevaarlijk'

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse darkrooms voldoen niet aan de wensen van de gebruikers. "Ze zijn smerig, aftands en gevaarlijk", stelt een woordvoerder van de Homoconsumentenbond, die een tevredenheidsonderzoek hield onder bezoekers van seksplekken in de Amsterdamse horeca. Verdere resultaten uit het onderzoek zullen morgen gepresenteerd worden.

"Iedere café-eigenaar zou een darkroom moeten kunnen beginnen, dan krijg je concurrentie en hou je vanzelf de plekken over waar klanten graag komen", stelt de bond. De ontmoetingsplekken worden door de wet gedoogd, waardoor uitbaters niet staan te trappelen in een darkroom te investeren.

De bond waarschuwt ervoor dat Amsterdam zijn plaats als bestemming in het internationale homotoerisme dreigt te verliezen. Ze pleit voor 'spannende en schone seksplekken, met volop ondersteuning voor veilige seks zoals gratis condooms, glijmiddel en goede sanitaire voorzieningen'.

Gusev naar Discovery

Discovery Channel PCT heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Vladimir Gusev. De Rus komt over van CSC en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse formatie.

Gusev, die in 2004 als prof bij de Deense formatie begon, is aan een zeer sterk seizoen bezig. Zo werd hij in het voorjaar tiende in de Ronde van Vlaanderen en twaalfde in Parijs-Roubaix. Hiernaast wist hij nog de Russische tijdrittitel te winnen en achtste te eindigen in Hamburg, bij de HEW Cyclassics.

Naast de 23-jarige Rus versterkte de ploeg van Johan Bruyneel zich vandaag ook nog met Trent Lowe. Het Australische klimtalent, afkomstig uit het mountainbiken, komt over van de kleine Jittery Joe-formatie.

US Open: afstraffing Henman, Federer door

Tim Henman is al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De als twaalfde geplaatste Brit verloor van de Spaanse linkshandige hardhitter Fernando Verdasco:
4-6, 2-6, 2-6.

Henman kampte met rugproblemen en dat was duidelijk zichtbaar. Veel volleys misten de juiste richting en tijdens rally’s oogde hij onzeker. Verdasco, toch al bezig aan een goed jaar, profiteerde optimaal en brak Henman in totaal vijf keer. De 30-jarige Henman kwam in 2004 tot de halve finales (toen was Federer het eindstation) en verliest nu liefst 89 punten op de wereldranglijst. Zelfs de status van beste Brit kan Henman ontnomen worden als Rusedski zijn vorm van de laatste weken doortrekt.

Titelverdediger Roger Federer kwam totaal niet in de problemen. De arme Tsjech Ivo Minar verloor met 6-1, 6-1 en 6-1. De Zwitser nam na Wimbledon een rustperiode in acht, maar keerde sterk terug door het Masterstoernooi van Cincinnati te winnen, waar hij Andy Roddick klopte in de finale. Net als Federer en Verdasco weten ook Ancic, Grosjean en Spadea zich al zeker van een plaats in de tweede ronde.

Politie boos over in scène gezette inbraak

Icoon opmerkelijk nieuwsEen filmploeg die in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer een zogenaamde inbreker aan het filmen was, heeft de toorn gewekt van de politie. Heimelijk werd vanuit een auto gefilmd hoe een man met een breekijzer een deur van een woning probeerde te forceren. Toen de politie arriveerde bleek het hele voorval in scène gezet.

De cameraploeg hoopte met de inbraak reacties uit te lokken van nietsvermoedende voorbijgangers. Toen die uitbleven besloten de filmers zelf maar de politie te bellen. Nadat een paar agenten inderdaad een man die aan het opgegeven signalement voldeed zagen werden meerdere politiewagens naar de plaats van het delict gezonden.

De filmploeg verklaarde in opdracht van een producent te werken. Het materiaal wilden ze verkopen aan een omroep of televisiezender. Een politiewoordvoerder verklaarde dinsdag dat men wil proberen de gemaakte kosten te verhalen op de producent. "We vinden dit ongepast en totaal niet kunnen. Daarom hebben we de zaak ook overgedragen aan justitie."

Nieuwe levels Halo 2 nu gratis te downloaden

Moest je voor de extra levels in Halo 2 een tijdje lang nog een paar euro's extra betalen, vanaf vandaag zijn ze helemaal gratis te downloaden en als Nederlander kan je dit niet laten liggen natuurlijk. Het is alleen via Xbox Live te downloaden, dus als je geen Xbox Live hebt dan zul je alsnog de Level Pack in de winkel moeten kopen voor 20 euro. Het gaat om de volgende levels: Gemini, Relic, Elongation, Terminal en Backwash, Containment, Warlock, Turf en Sanctuary levels. Ook komt Bungie met een playlist update, waar de nieuwe levels in mee worden genomen.

Eigen Bommen Fixen

Wat zijn er toch ongelofelijk veel sukkels in deze wereld. Iedereen weet dat als je eigen bommen gaat produceren dat dit gewoon ongelofelijk gevaarlijk kan zijn.
De jongens in het volgend clipje maken een bommetje en laten deze ontploffen in hun eigen handen. Ik bedoel hoe dom kun je zijn? De 1ste keer dat hij het doet, heeft hij echt pijn tenminste zo ziet het eruit en alsof dat niet goed genoeg was, doet hij nog een keer hetzelfde.

Waar is jullie verstand jongens? Moet eerst je hand eraf voordat je het afleert?

King Kong beste game in Leipzig

Op de Games Convention in Leipzig is het spel King Kong uitgekozen tot beste spel van de show. De game werd uitgekozen door een zes-koppige jury, bestaande uit media-specialisten. De Games Convention is bezocht door 134.000 mensen en op de beursvloer stonden 280 standjes. Deze beurs is de grootste games-beurs in Europa.

"Peter Jackson's King Kong shows how an intense game environment can be created when a game designer and movie director collaborate on a video game project. The action adventure game transports players inside the movie and allows them to see what's possible in a video game – in contrast to movies. The world in which King Kong lives seems so real and enthralling that players will do everything they can to survive." aldus de Jury op de Games Convention. Ubisoft is zoals te verwachten erg blij met deze prijs en zegt dat het een beloning is voor het harde werk dat het ontwikkelings-team heeft geleverd.

Een PC-screenshot

De game King Kong volgt ongeveer dezelfde verhaallijn als de film van Peter Jackson (die binnenkort in de bioscoop draait), maar gaat op sommige momenten nog verder. Je zal het merendeel van het spel spelen als Jack Driscoll, maar een gedeelte zal je spelen als King Kong. Het spel moet aan het einde van dit jaar in de winkels liggen.

Overlijdensadvertentie in krant shockeert lezers

Een familievete is de oorzaak geweest dat Adriën Arends uit Maasbracht een nogal schokkende overlijdensadvertentie plaatste in Dagblad de Limburger. Zijn moeder, waar hij geen goede band mee had, is vorige week overleden.

'Mijn moeder is dood. Ik zit er echt niet mee' is de tekst waarmee hij gisteren in de krant duidelijk maakte dat hij niet rouwt om het verlies van zijn moeder. Meerdere lezers hebben de krant hierop gebeld om te zeggen dat ze geshockeerd zijn door de harteloosheid van de advertentietekst.

"Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen geshockeerd zijn door mijn woorden", reageert Arends. "En als ze het wel zijn, heb ik er geen boodschap aan. Ik had geen band met m'n moeder en het contact al jaren geleden verbroken. Ik heb vorige week m'n broer en zussen uitdrukkelijk laten weten dat ik niet in de overlijdensadvertentie van m'n moeder vermeld wilde worden. Afgelopen vrijdag stond mijn naam toch in de krant. Nota bene in een advertentie waarin mijn moeder 'een rots in de branding' en 'ons zonnestraaltje' wordt genoemd. Dat is ze voor mij nooit geweest. Ik vind het respectloos dat mijn familie me niet uit de advertentie heeft gelaten. Daarom heb ik er zelf een geplaatst en ik vind dat ik me nog zeer mild heb uitgedrukt."

"Wij konden zijn naam niet weglaten", reageerde familie van Adriën erop. "Onze moeder heeft vijf kinderen gebaard en het zou toch gek zijn als er maar vier namen worden vermeld." Verder wil de familie er niet veel over kwijt.

Volgens M. Jetten, adjunct-directeur van het advertentiebedrijf van de krant, had de advertentie geweigerd moeten worden. "De advertentie ging veel te ver en past niet bij de functie van de familieberichten. Het is niet de bedoeling om familievetes uit te vechten via zulke pagina's. Om die reden worden er ongeveer tien à vijftien advertenties per jaar geweigerd. Deze is daar blijkbaar doorheen geglipt.", aldus Jetten.

Koerden belagen Belgisch Turkse carwash

In België hebben vanmiddag Koerden in een plaatsje nabij Luik lokale Turken belaagd. De Koerden waren met ongeveer honderd deelnemers bezig met een voettocht naar de Duitse stad Keulen. Ze waren zaterdag vertrokken vanuit Brussel. Eindbestemming is het voetbalstadion van Keulen, waar zaterdag een groot festival met Europese Koerden plaatsvindt.

Vanmiddag echter in Beyne-Heusay kwamen de Koerden langs een carwash die uitgebaat wordt door Turken. De Koerden stopten hier en begonnen stenen te smijten naar de carwash. Hierbij sneuvelden enkele ruiten. De politie wist door snel ter plaatse te komen erger te voorkomen.

De Koerden zijn vervolgens per bus naar Aken gebracht. De politie verrichtte geen arrestaties.

Aanpassingen Interlagos goedgekeurd

Het circuit van Interlagos in Brazilië is na een aantal aanpassingen goedgekeurd.

Afgelopen weekend is het circuit van Interlagos door Charlie Whiting namens de FIA goedgekeurd. Er waren voor deze aanpassingen verschillende verzoeken gedaan door de coureurs.

Er zijn geasfalteerde uitloopstroken aangelegd bij de ingang van de pitstraat. Bij de uitgang van de pitstraat is de lange muur die de 'invoegstrook' van het circuit scheidt een stuk verkort om beter zicht te krijgen op die bocht. Daarnaast is er in de Curva do Sol een verbeterd waterafvoersysteem aangelegd. In deze bocht verloren in 2003 veel coureurs de macht over het stuur omdat er teveel water in de bocht bleef liggen bij regenval.

Charlie Whiting was erg te spreken over de aanpassingen, die nog niet helemaal afgerond waren. Hij heeft echter goede hoop dat alles klaar is voor 25 september, wanneer de Grote Prijs van Brazilië wordt verreden.

'Fietsen is slecht voor seksleven'

Mocht je als man vaak fietsen moet je het volgende, door BaZzY, The_T en Snotslak gesubmitte, bericht eens lezen:

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mannen die veel fietsen, vaker last hebben van erectiestoornissen. Op die manier heeft fietsen dus een slechte invloed op het seksleven. Dit meldde de Britse krant The Independent vandaag.

Fietsen blijkt dus helemaal niet zo gezond te zijn als men altijd beweerde. De wetenschappers deden onderzoek onder andere bij Amerikaanse politie-agenten die op de fiets patrouilleren. De mannen kregen minder snel een erectie en als ze eenmaal een stijve hebben is hij ook nog eens sneller verdwenen dan bij mannen die zelden of nooit op de fiets stappen.

De bloedtoevoer naar de edele delen wordt, volgens de onderzoekers, door het zadel, dat bij de meeste herenfietsen lang en smal is, afgekneld. Volgende maand wordt dit onderzoek gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Journal of Sexual Medicine.

Einde tabaksreclame in China

De regering van China heeft alsnog een eerder overeen gekomen tabakswet aangenomen.

China is de grootste tabaksproducent en -consument ter wereld. De Formule 1 is al jaren het grootste uithangbord als het gaat om tabaksreclame. Dat is dan ook de reden waarom China een nieuwe tabakswet, die reclame daarvoor verbood, afwees. De regering vond het organiseren van een Grand Prix belangrijker. Echter is de regering nu teruggekomen op hun besluit en heeft de wet alsnog aangenomen.

Door de World Health Organization Framework Convention on Tobacco Control (WHOFCTC) is het in ieder geval in Europa niet meer mogelijk om tabaksreclame te maken. Nu gaan dus ook steeds meer niet-Europese landen overstag en lijkt het totale einde van tabaksreclame in zicht te komen.

Shinji Ono blijft in Rotterdam

Shinji Ono is ook dit seizoen te bewonderen in het shirt van Feyenoord. Een transfer naar Bolton Wanderers behoort niet meer tot de mogelijkheden en de middenvelder heeft zich bij de situatie neergelegd.

De 25-jarige Japanner is meteen ambitieus: ”Ik ben nu met mijn hoofd weer honderd procent bij Feyenoord. Er telt nu nog maar één ding en dat is kampioen worden met deze club.” Ono heeft wel nog te kampen met de naweeën van een gebroken middenvoetsbeentje. Volgens de international verloopt het herstel echter naar wens: ”Het gaat erg goed. De dokter zal me deze week nog een keer bekijken en dan hoop ik me misschien donderdag of vrijdag al weer aan te kunnen sluiten bij de groep. Ik zal dan natuurlijk nog ritme en conditie op moeten doen, maar ik heb veel zin om weer gewoon lekker te voetballen.”

Gisteren al verklaarde Dirk Kuijt Feyenoord nog zeker één seizoen trouw te blijven. Ook een andere sterspeler in de Kuip, Salomon Kalou, bleef behouden voor de Rotterdamse topclub. Feyenoord startte de competitie uitstekend door van NAC Breda, Sparta Rotterdam en Ajax te winnen.

Petacchi opnieuw etappewinnaar

Alessandro Petacchi heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was, net als gisteren, de snelste in de massasprint. Daardoor veranderde er niets in het algemeen klassement, waar McGee leider blijft.

De etappe ging van Ciudad Real naar Argamasilla de Alba over 232 kilometer. Daarmee was het de langste etappe van deze Vuelta. Al na 22 km was het Nederlands kampioen Leon van Bon, Joly, Edelaine en Finot die ontsnappen. Ze kregen de ruimte tijdens deze hele warme rit, waarbij temperaturen werden gehaald tegen de veertig graden. De maximale voorsprong van de vier was 11.30.

Op 90 km van de finish moest Van Bon lossen bij zijn drie Franse vluchtgenoten, de voorsprong was dan nog 3.40. Het gat slonk snel en op 50 km van de streep zijn de drie ingerekend door het peloton. Er volgden diverse ontsnappingspoging terwijl de snelheid door de sprintersploegen de hoogte in werd gejaagd. Het waren Joachim, Schmidt en Pasamontes die weg konden komen. Die laatste bleef alleen nog wat langer vooruit, maar tegen een peloton op volle snelheid was ook hij niet opgewassen. Op 4,5 kilometer van de meet was Pasamontes bijgehaald en maakte iedereen zich op voor een massasprint.

Fassa Bortolo werd het lastig gemaakt om Petacchi goed af te kunnen zetten. Tom Steels ging als eerste sterk aan, Petacchi leek wat achter te liggen. Aan de zijkant kon Hushovd voorbij Steels komen, maar Petacchi remonteerde en klopte de Noor.

Uitslag vierde etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Alessandro PetacchiFassa BortoloItalië5.41.29
2Thor HushovdCredit AgricoleNoorwegenz.t.
3Erik ZabelT-MobileDuitslandz.t.
4Marco ZanottiLiquigasItaliëz.t.
5Tom SteelsLotto-DomoBelgiëz.t.

[upd] Ethiopische begoten met bleekwater

Afgelopen maandagmiddag is in het Friese Buitenpost een 16-jarig meisje van Ethiopische komaf deels met bleekwater overgoten door een groep jongens van 12 tot 16 jaar. Ze zouden de donkere huid van het meisje wel eens eventjes witwassen, zeiden ze daarbij. Het zou gaan om een groep jongeren die vaker voor overlast zorgt in de dorpskern.

Vriendinnen van het slachtoffer drongen er op aan dat ze aangifte deed van het voorval. De politie spreekt van een schokkend geval van mishandeling en neemt de zaak hoog op. Volgens een woordvoerder is het meisje op jonge leeftijd door een gezin geadopteerd vanuit Ethiopië en volledig geïntegreerd in de Friese samenleving. Ze wordt volgens de woordvoerder wel vaker gepest door jongeren uit het dorp.

foto: Omroep Friesland
Slachtoffer Marianne Visser: ''Domme jongens.''

Update 17:15
Nieuws.nl meldt dat er inmiddels iemand in deze zaak is aangehouden. Het gaat echter niet om een puber, maar om een 25-jarige man uit Surhuisterveen. Hij heeft bekend bleekwater naar het slachtoffer te hebben gegooid. Hem is openlijke geweldpleging en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

Het incident zou te maken hebben met een ruzie tussen twee groepen jongeren. De man had daar weer niks mee te maken, maar stond wel bij één van die groepen toen het slachtoffer met twee vriendinnen langsliep. Nader onderzoek moet uitwijzen of jongeren uit die groep zich schuldig hebben gemaakt aan racisme.

Marianne Visser is bij het incident overigens niet gewond geraakt. Het bleekmiddel raakte wel haar schouder, arm en been, maar liet buiten schade aan de kleding geen lichamelijk letsel achter.

Plane Crash

Een vliegtuig crash zou je nooit van zijn leven willen meemaken. Het lijkt me zo erg om dat mee te maken want je hebt je eigen leven niet eens in de hand. Het ligt in de handen van de piloten die het vliegtuig besturen.
Daarom zou ik eigenlijk nooit willen vliegen maar je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, ik bedoel om nu naar vakantielanden zoals Griekenland, Turkije of Spanje te gaan rijden schiet ook niet echt op.

Vliegtuigongelukken komen weleens voor en dit zijn momenten die je zoals ik al zei liever niet mee wil maken.

Politie: Blokkeer alle gestolen gsm's

Ro-Maniak had ons via de nieuws-submit te melden:

Gestolen mobiele telefoons moeten onklaar worden gemaakt door de telefoonproviders, zo vinden de Amsterdamse politie en de ministeries van Justitie en Economische Zaken. Op deze wijze zouden gestolen gsm's onverhandelbaar worden, en dus onaantrekkelijk voor dieven en straatrovers.

Vooral de straatroven zouden er mee teruggebracht kunnen worden. Momenteel is de buit van ongeveer de helft van alle straatroven in Amsterdam en omgeving een gsm. Het gaat dan om zo'n 1.100 tot 1.400 straatroven op jaarbasis.

Een doeltreffende oplossing is de gestolen mobieltjes definitief onbruikbaar te maken door het zogeheten Imei-nummer van het toestel, vergelijkbaar met het chassisnummer van een auto, te blokkeren. Dan heeft een andere simkaart plaatsen geen zin meer. Deze oplossing is beter dan een sms-bombardement afsturen op gestolen gsm's, en ze op die manier onbruikbaar maken.

De gsm-providers moeten om de blokkade te kunnen toepassen, wel alle Imei-nummers van gsm's gaan registreren.

[upd] Klopjacht na liquidatie in Beverwijk

Sinds vanochtend vindt in het midden van Noord-Holland een grote klopjacht plaats op de dader van een dodelijke schietpartij bij een garagebedrijf aan De Brugman in Beverwijk. Daarbij viel rond 11:00 uur één dode en een zwaar gewonde. Waarschijnlijk is er sprake van een liquidatie.

De dader zou gevlucht zijn in de richting van Zaanstad. Bij de massale zoekactie wordt onder meer gebruik gemaakt van een militaire- en een politiehelikopter. Ook zijn politiehonden ingezet. Het industriegebied Wijkermeer is door de politie hermetisch afgesloten.

Update 16:40
Inmiddels is duidelijk geworden dat de schietpartij niet bij een garagebedrijf plaatsvond, maar in het kantoor van de Chinese garnalengroothandel Ocean Breeze. Zowel de slachtoffers als de schutter zouden Aziaten zijn.

De schutter is, ondanks de grote zoekactie, ontkomen.

Gratis uitbreiding Guild Wars

Guild Wars is een MMORPG waarvoor je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Dit is ook één van de redenen dat het redelijk veel gespeeld wordt door gamers. De update is voor mensen die level 20 hebben bereikt (max. level).



De update bevat twee nieuwe gebieden, genaamd Grenth's Footprint en Sorrow's Furnace. Natuurlijk bevatten deze twee gebieden nieuwe vijanden, wapens, quests en voorwerpen. Direct Song zal binnenkort ook een update aanbieden voor de ingame muziek in het spel.

Eerste games-encyclopedie

Het bedrijf Gameplan Publishing heeft onlangs de eerste encyclopedie uitgebracht die zich geheel richt op game consoles, handhelds en computers tussen 1972 en 2005. Het boek is getiteld Game.Machines.



Van Atari tot Sega, van Apple tot Nintendo DS. In dit kleurige naslagwerk is de geschiedenis van 33 jaar gameplezier te vinden. In het boek staan tevens meer dan 600 afbeeldingen en twintig pagina's met technische gegevens en uitleg.
Het boek, waar ruim twee jaar aan gewerkt is, begint bij het 4-bit tijdperk en gaat door tot de breedband toekomst. Meer dan 400 machines en games, bizarre mislukkingen en exotische varianten worden in deze encyclopedie behandeld.

quote
The encyclopedia of Game.Machines
Consoles, handheld & home computers 1972-2005
First English edition: 224 pages, full colour.
£17.95
ISBN: 3-00-015359-4

The encyclopedia of Game.Machines was revealed at the recent Classic Gaming Expo UK, is now ready to ship and available from selected dealers, through Amazon or directly from www.gameplan-books.co.uk and www.gameplan.de.


Update:






Iedere 3 maanden nieuwe HL2 episode?

Half-Life 2 fanaten kunnen de komende tijd hun hart ophalen. Zo zijn er onder ander berichten dat Valve van plan is iedere drie(!) maanden een nieuwe episode uit te brengen voor de opvolger van de bekende FPS.

In een artikel in de laatste editie van het Amerikaanse tijdschrift Computer Gaming World wordt tevens gemeld dat Valve ontwerpen heeft voor retail boxed sets. Dit uiteraard naast de mogelijkheid om het spel te downloaden via Steam.

Uit het artikel blijkt ook dat het plot van het Lost Coast level dat de nieuwe HDR techniek ondersteunt verband houdt met het plot van de opvolger waarin wat meer bekend wordt over het verhaal achter Ravenholm, met in het bijzonder hoe het zit met de hele headcrab-teistering.

Het artikel wist ook te vertellen dat bij de aankomende HL2 episode, Aftermath, specifiek is gekeken naar AI verbeteringen voor rebellen wat betreft 'collaborative action' (waarschijnlijk het samen vechten met rebellen) en dat de episode NA Aftermath zich zal richten op voertuigen.

Waarschijnlijk gaat ook de Hydra (blauwe tentakel ding), dat uitgebreid getoond werd in beelden van voor de Half-Life 2 hype echt begon, nu van zich laten horen en een van de episodes. Whoohoo!

Ten slotte, Steam ondergaat momenteel een vrij grote verbouwing, wat weer potentieel goed nieuws is voor degenen die Steam verafschuwen.

Benfica haalt Karagounis

Ronald Koeman heeft net voor het verstrijken van de transferdeadline de Griekse international Georgios Karagounis naar Benfica gelokt. Karagounis was bij Internazionale op het tweede plan beland.

De 28-jarige Karagounis raakte vooral bekend doordat hij het eerste doelpunt scoorde op EURO 2004, tegen Portugal. De middenvelder was één van de protagonisten van de Griekse ploeg die de Europese titel veroverde, maar miste de finale door een schorsing. Bij Internazionale kon Karagounis in twee jaar tijd nooit een basisplaats veroveren. Vorig seizoen was hij alleen vaste kracht in de Coppa Italia, een toernooi dat laag wordt aangeslagen in Italië.

”Ik ben trots op deze transfer en wil met Benfica veel prijzen winnen. Ik kom bij een topploeg met veel historie. Ik weet dat ze in het verleden twee keer Europees kampioen zijn geworden,” reageert een dolgelukkige Karagounis. Benfica kon wel wat versterking gebruiken, want het begon de competitie dramatisch.

PSV legt Argentijn Carrizo vast

PSV is druk bezig de transfermarkt af te stropen op zoek naar vervangers voor de vertrekkende Young-Pyo Lee en Wilfred Bouma. Volgens De Telegraaf bereikte de landskampioen vandaag alvast een akkoord met San Lorenzo de Almagro over een transfer van de schaduwspits Juan-Carlos Carrizo.

Carrizo (18) was het afgelopen seizoen topscorer van het tweede elftal van San Lorenzo, een club uit Buenos Aires. Hij trainde ook al enkele keren mee met het eerste team. De Argentijn combineert technische kwaliteiten met veel snelheid. Carrizo moet één van de vaandeldragers worden van het nieuwe Argentinië onder-20. Vandaag onderhandelt Carrizo nog met PSV over de ondertekening van een vier- of vijfjarig contract.

PSV is verder nog aan het onderhandelen met Tottenham Hotspur over een transfer van de Zwitser Reto Ziegler. Ziegler is een speler die zowel op het middenveld als in de verdediging kan worden ingezet. Hij is pas negentien jaar en al drievoudig international. Hamburger SV is echter ook in de race voor een handtekening van Ziegler. PSV ontkent ondertussen dat het geïnteresseerd zou zijn in Erik Edman (Tottenham Hotspur) en Joao Carlos Pinto (Lokeren). De 22-jarige Braziliaan Pinto staat in België bekend als één van de beste centrale verdedigers van de Eerste Klasse.

Stemacteurs in Call of Duty 2 bekend

Activision heeft bekend gemaakt welke acteurs er stemmen gaan inspreken voor Call of Duty 2 (Xbox 360 en PC). Hierbij valt het op dat elke acteur ook heeft meegespeeld in de serie Band of Brothers. Deze acteurs zullen ook de stemmen inspreken in Call of Duty 2: Big Red One (Xbox, PS2, GC). Beide spellen zullen ergens in de herfst van dit jaar uitkomen.

- Michael Cudlitz ('Band of Brothers,' 'Live From Baghdad,' 'The Negotiator')
- Rick Gomez ('Band of Brothers,' 'Ray,' 'Sin City')
- Frank John Hughes ('Band of Brothers,' 'Catch Me If You Can')
- James Madio ('Band of Brothers,' 'Shark Tale')
- Ross McCall ('Band of Brothers,' 'EMR,' 'Hooligans')
- Rene L. Moreno ('Band of Brothers,' 'Last Flight Out')
- Richard Speight Jr. ('Band of Brothers,' 'Into The West')

Car Crash

Je bent een beetje aan het gassen met je vriend samen en op een gegeven moment rij jij voorop dus jij bepaalt de route. Je gaat de bergen in met hoge snelheden dit betekent dus eigenlijk dat je voorzichtig moet rijden maar dit gebeurt, zoals je kunt raden niet. En soms kan dit goed fout aflopen want er zijn van die bochten die je niet moet onderschatten en als je daar te hard rijdt kan dat echt verkeerd aflopen.

Daar had deze jongeman ook last van en hij zal zich wel zuur voelen.

Sinouh nog altijd clubloos

Khalid Sinouh is uit Spanje teruggekeerd zonder een contract te hebben verdiend bij Deportivo Alavés.

Sinouh kreeg een week de tijd om zich te bewijzen bij de promovendus, maar kon niet overtuigen. Alavés zocht nog een derde doelman en kiest in plaats van Sinouh voor de Argentijn Franco Costanzo, van River Plate. Sinouh weigerde in de lente zijn contract bij RKC Waalwijk te verlengen, omdat de Marokkaan naar eigen zeggen ‘hogerop wilde’. De 29-jarige doelman slaagt er echter maar niet in een nieuwe werkgever te vinden: eerder ketsten al transfers naar NAC Breda, FC Metz, Coventry City en NEC af.

Nederland moet transferregels wijzigen

De FIFA heeft de KNVB gesommeerd de transferregels in Nederland aan te passen. Nederland zal zich moeten gaan schikken naar het internationale model.

Volgens het reglement van de FIFA mogen clubs van 1 september tot 1 januari geen aankopen doen. De KNVB maakt in Nederland een uitzondering: clubs mogen van 1 september tot en met medio maart twee spelers die al in Nederland actief zijn vastleggen. Buiten deze regel is er nog de zogenaamde calamiteitenregeling, die de clubs de mogelijkheid geeft tot dispensatie, als er bijvoorbeeld een blessuregolf is.

Nu wil de FIFA dat Nederland zich conformeert aan de internationale regelgeving. "We gaan ons er over buigen hoe we dat gaan doen", aldus een woordvoerster van de KNVB. "De FIFA heeft ons laten weten dat we de regels moeten aanpassen en we zullen daaraan gehoor moeten geven. Er is geen termijn aan verbonden, maar we gaan er nu vanuit dat dit per volgend seizoen zal ingaan." Waarschijnlijk zal de wijziging tijdens de eerstkomende ledenvergadering een prominente plaats krijgen op de agenda.

Bike Crash Compilatie

Hoeveel motor filmpjes zijn er al niet voorbij gekomen op de weblog? In mijn weten best veel maar nu is er een filmpje waarbij veel filmpjes gecombineerd zijn. Er zitten een paar tussen waarvan je denkt damn that must have hurt. Sommige ongelukken zijn echt mega hard en ik blijf het zeggen stunten is gevaarlijk als je het niet kunt.

Maar goed ze weten de consequenties als een stunt verkeerd gaat daarom hebben ze ook bewust een beschermingspak aan.

Amerikaanse metrorukker te kijk gezet

Kijk eens naar het vogeltjeToen de Amerikaanse Thao Nguyen vorige week in de ondergrondse van Manhattan zat, nam een man tegenover haar plaats die zich eens lekker begon af te trekken. Omdat er verder bijna niemand in de metro zat, kon de perverseling vrijuit zijn gang gaan. De rukker had echter buiten de mobiele telefoon gerekend van de 22-jarige Nguyen. Ze nam een zeer duidelijke foto van de man, en zette die met bijbehorend verhaal op internet.

Verschillende weblogs begonnen naar die foto te linken, en ook de Amerikaanse media kregen lucht van de zaak. De politie van New York (NYPD), waar Nguyen een klacht indiende tegen de anonieme zelfbevrediger, was onder de indruk van de foto die ze had genomen. NYPD-rechercheur Kevin Czartoryski zegt dat zulke foto's een grote bijdrage kunnen leveren aan de opsporing van verdachten. Hij waarschuwde vrouwen wel een foto zo ongemerkt mogelijk te maken, om geen woede op te wekken bij perverselingen.

Dan Hoyt is de metrorukker?Vandaag schrijft de krant NY Daily News dat de man vermoedelijk in 1994 al eens is gearresteerd voor onzedelijk gedrag op hetzelfde metrotraject. Verschillende tipgevers zeggen hem van de foto herkend te hebben. Het zou gaan om de 43-jarige Dan Hoyt, mede-eigenaar van raw-food restaurants Quintessence.

Newcastle wint slag om Owen

Michael Owen tekent vanmiddag een vierjarig contract bij Newcastle United. De 25-jarige international komt voor zeventien miljoen pond over van Real Madrid.

Owen zal eerst nog een medische keuring moeten ondergaan bij The Magpies. De Engelse aanvaller gaf de voorkeur aan een transfer naar zijn oude liefde Liverpool, maar die club wilde slechts acht miljoen pond op tafel leggen.
Newcastle-voorzitter Freddy Shepherd is zeer content met zijn nieuwste aanwinst: ”Dit maakt me heel trots. Het is naast het halen van Alan Shearer mijn mooiste moment als voorzitter.”

Bjj Real Madrid kon Owen nooit een basisplaats veroveren. Zijn uitzicht op speeltijd werd deze zomer nog meer gedwarsboomd toen de Koninklijke Robinho en Baptista aantrok. In het noorden van Engeland zal Owen als een verlosser worden verwelkomd. Het gaat namelijk dramatisch met Newcastle. De ploeg wist dit seizoen nog niet één keer te winnen en zelfs geen doelpunt te maken.

Het is allemaal de schuld van games!

Nadat men er al achter gekomen was dat games de oorzaak zijn van moord, zelfmoord, bijziendheid, RSI, echtscheidingen, vierkante ogen, ongewenste zwangerschappen en aangetaste sociale levens is men er nu in Engeland achter gekomen dat games ervoor zorgen dat jongens slechter presteren op school dan meisjes. Jongens gebruiken de computer meer om games te spelen, terwijl de meisjes de computer vooral gebruiken om er huiswerk mee te maken. Het positieve effect dat games op het ontwikkelen van logisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen hebben wordt teniet gedaan door de verspilde tijd.

Een ander probleem dat gepaard gaat met de opkomst van de computers is dat er steeds meer plagiaat gepleegd wordt. Als scholieren een werkstuk moeten maken dan worden er vaak simpelweg grote stukken tekst van internet gekopieerd. Vroeger moest je nog naar het slimste jongetje/meisje van de klas voor je werkstukken of naar de bibliotheek voor je uittreksels, nu is alles op internet te vinden.

Operation Flashpoint krijgt een datum

Codemasters heeft vandaag aangekondigd dat de realistische militaire shooter Operation Flashpoint in november in de winkels zal komen te liggen. De game krijgt overigens wel een naamsverandering en zal voortaan door het leven gaan als Operation Flashpoint: Elite.

In het spel kom je als soldaat terecht in een uit de hand gelopen conflict tussen de NAVO en de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog. Je kunt gebruik maken van talloze vlieg-, voer- en vaartuigen om je missies te volbrengen. Uiteraard hangt het wel van de missie af wat je kunt gebruiken. Ook kun je jezelf opwerken en dus zelf de commandant uithangen. De game zal ook via Xbox Live te spelen zijn in talloze multiplayermodes en ook de Map Editor zal niet ontbreken.

quote
- The number one PC military combat game comes to Xbox.
- Fly or drive over forty, armoured air and ground based military vehicles including the UH-60 Blackhawk Helicopter, A-10 Thunderbolt Jet, M1A1 Abrams Main Battle Tank and SCUD Launcher.
- Fight using any of 30+ authentic weapons.
- Two enthralling campaigns plus 15 solo missions over four 4 sprawling 100+ km2 battle zones.
- Engage live opponents via Xbox Live or system link in over 50 different missions.
- Create your own scenarios using the built-in mission editor.
- True-to-life models and physics provide the most realistic combat experience to date in a console game.
- Advanced squad-management system enables players to efficiently issue orders to squad members.
- Real time lighting and weather, including accurate star constellations for navigation.




Verwarde man klimt op Van Brienenoordbrug

tismewat had ons via de nieuws-submit te melden:

Man op de Van BrienenoordbrugDe Van Brienenoordbrug bij Rotterdam heeft gisteravond even een bewoner gehad. Een verwarde 21-jarige man zat er twee uur bovenop en wilde naar beneden springen. Uiteindelijk hebben onderhandelaars en een arrestatieteam hem er vanaf kunnen krijgen. Ze hadden even daarvoor al contact met hem gehad via de mobiele telefoon.

De secundaire rijbaan van de brug werd afgesloten, waardoor een lange file op de A16 in de richting van Breda ontstond. De Rotterdammer krijgt psychische hulp.

Heinz naar Galatasaray

Marek Heinz is komend seizoen actief voor Galatasaray. De 28-jarige middenvelder komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent een contract voor drie jaar bij de ploeg van Eric Gerets.

De international kost Galatasaray zo’n 2,2 miljoen euro. Bij Mönchengladbach kon Heinz niet rekenen op een basisplaats. Hij speelde het afgelopen seizoen slechts twintig wedstrijden, waarvan vele als invaller. Heinz kwam in Duitsland terecht na een succesvol Europees kampioenschap, waarin hij twee keer scoorde (onder andere tegen Duitsland).

Mönchengladbach is trouwens geïnteresseerd in FC Twente-speler Jason Culina. Trainer Köppel werd zondag in Utrecht gesignaleerd, waar hij de Australiër kwam bekijken. Ondertussen rondde Gladbach de transfer van de Braziliaan Kahe in zijn geheel af. Kahe is een 23-jarige Braziliaan die overkomt van Palmeiras. Hij scoorde het afgelopen seizoen elf treffers in 21 competitiewedstrijden.

Slither

Er zijn sinds 1980 veel goede horror films geweest, maar het is nu het tijdperk van geavanceerde effecten en betere horror films. Er wordt 6 januari een nieuwe horror film vrijgegeven genaamd Slither. Het moet een van de beste horror films ooit worden. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet denken. De Beelden zien er wel goed ranzig uit dus het zal wel een goede schrikfilm zijn.

Je kunt hier alvast de trailer bekijken van deze film.

Hirsi Ali: moslimextremisme meer bekritiseren

izmirB had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-parlementariër Ayaan Hirsi Ali heeft deze week tijdens een paneldiscussie in Stockholm, georganiseerd door de Zweedse Liberale Partij, gezegd dat veel Europese politici het moslimextremisme niet durven te bekritiseren. Volgens haar zijn ze bang om te worden bestempeld als racist. De Nederlandse politica meent dat het gebrek aan die kritiek ervoor heeft gezorgd dat ernstige problemen zijn ontstaan toen steeds meer immigranten met afwijkende normen en waarden naar Europa trokken.

Hirsi Ali in Zweden: ''Ik wil liberale partijen stimuleren om anders te denken en om uit te komen voor waarin ze geloven, en dat is het niet tolereren van intolerantie. We moeten ons afvragen wat de plek is van religie in de openbare ruimte en hoelang een verzorgingsstaat een verzorgingsstaat kan blijven terwijl deze zoveel immigranten opneemt, en hoe de burgerrechten kunnen worden beschermd en tegelijkertijd de veiligheid kan worden gegarandeerd.''

Oudste mens ter wereld (115) overleden

VincentAdam had ons via de nieuws-submit te melden:

De oudste vrouw ter wereld, Hendrikje van Andel-Schipper, is afgelopen nacht in haar slaap overleden. De vrouw, woonachtig in een verzorgingstehuis in het Drentse Hoogeveen, werd maar liefst 115 jaar en twee maanden oud.

Eerder deze maand overleed ook al de oudste man van Nederland, Jacobus de Lavoir. Wie zich nu officieel de oudste mens ter wereld mag noemen is nog niet bekend; er zijn meerdere mensen die claimen ouder te zijn dan 115 jaar, maar zij konden hun claim niet met bewijzen onderbouwen.



Hendrikje van Andel-Schipper tijdens één van haar vele verjaardagen.

Villareal haalt Viera in plaats van Timmer

Henk Timmer zal definitief niet naar Villareal verkassen. Nadat AZ-voorzitter Dirk Scheringa een bod van Villareal afwees legde de Spaanse club twee dagen voor het verstrijken van de transferdeadline de Uruguayaanse doelman Sebastian Viera vast.

Villareal was naarstig op zoek naar een sluitpost, omdat het na het vertrek van José Reina naar Liverpool met serieuze keepersproblemen kampt. De huidige eerste doelman Mariano Barbosa maakte zondag tegen Osasuna een allerminst betrouwbare indruk. Villareal dacht in eerste instantie aan Henk Timmer, maar AZ wilde haar sluitpost niet laten gaan.

Sebastian Viera is dus Villareals tweede keus, maar zeker geen inferieur alternatief. De 22-jarige keeper kon eerder deze zomer naar Arsenal, maar The Gunners twijfelden over zijn fysieke gesteldheid. Bij Villareal doorstond Viera (die afkomstig is van Nacional) echter met glans de medische keuring. Barbosa is niet bang voor zijn nieuwe concurrent: ”Hoe meer concurrentie, hoe beter het is voor het team.”

Boze Amerikaan dreigt ijsventer met castratie

KnipIn de Amerikaanse staat Connecticut is een man opgepakt die dreigde een ijscoventer te zullen castreren. De man, Matthew Flynn, ging compleet over de rooie toen de ijskar door zijn wijk reed en daarbij als tune het kinderliedje 'It's A Small World After All' van Disney speelde.

Flynn holde achter de ijskar aan, gewapend met een heggenschaar. Hij schreeuwde de 17-jarige ijsverkoper toe op te rotten en vooral de tune af te zetten, daarbij dreigend de ballen van de jongen te zullen afknippen.

Flynn werd thuis aanhouden voor bedreiging en ordeverstoring. Hij mocht weer naar huis na het betalen van 500 dollar borg. Als reden voor zijn woede-uitbarsting gaf hij op dat hij liedjes als 'It's A Small World After All' hartgrondig haat.

Twee wereldrecords op WK roeien

Op het WK roeien in Japan zijn op de tweede dag twee wereldrecords gesneuveld. De Nederlandse teams presteerden wisselend.

De Nederlandse vrouwenacht plaatste zich zeer overtuigend voor de finale. Oranje won zijn serie voor Australië, Rusland en Duitsland. In de andere heat was Roemenië de snelste. De mannenacht is nog niet zeker van een finaleplaats. Onze landgenoten eindigden als vierde in hun serie en worden verwezen naar de herkansingen. Ook de heren in de lichte twee-zonder en lichte vier-zonder zullen zich moeten bewijzen in de herkansingen.

Hoogtepunt van de dag was de vestiging van twee nieuwe wereldrecords. Dit was mogelijk door de gunstige stroming op de rivier Nagara. De Denen Bo Helleberg en Thomas Ebert zetten een nieuwe toptijd neer in de twee-zonder-stuurman: 6.24.75, liefst vijf seconden onder het oude wereldrecord van de Chilenen Cerda en Yantani. De Canadese roeisters Tracy Cameron, Mara Jones, Elizabeth Urbach en Melanie Kok scherpten het record in de dubbelvier vrouwen met bijna acht seconden aan tot 6.21,97.

Uiteenspattende golfstick doodt tiener VS

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige Amerikaanse tiener uit Gardner is gisternacht op een merkwaardige manier om het leven gekomen. De jongen, Rafael Naranjo, vond op straat een golfstick. Toen hij vervolgens met die stick tegen een brandkraan sloeg, spatte de golfstok uiteen.

Een brokstuk van de stick boorde zich vast in Naranjo's nek. De tiener bloedde ter plekke dood.

Nederlander vast in Spanje inzake ontvoering

stresskippie had ons via de nieuws-submit te melden:

In Spanje is de 21-jarige Nederlander Adil A. opgepakt. De in Amsterdam geboren man wordt verdacht lid te zijn van een bende die was gespecialiseerd in ontvoeringen met het doel losgeld te krijgen.

A. is een neef van de Marokkaan Jamal Ahmidan, bijgenaamd 'de Chinees'. Ahmidan wordt gezien als het logistieke brein van de bloedige aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid. Hij kwam enkele weken na die aanslagen om het leven bij een zelfmoordactie van een groep terreurverdachten.

Adil A. werd opgepakt samen met twee broers van 'de Chinees', een Palestijn en nog drie andere personen. De meeste arrestanten hebben een Marokkaanse achtergrond. De politie kwam in actie na de ontvoering op 25 augustus van een Marokkaan in de Madrileense wijk Tetuán.

Van A. is bekend dat hij geregeld in Spanje zou verblijven. Hij is in het verleden onder meer in verband gebracht met gebruik van geweld, berovingen en intimidatie.

'Klein kansje voor Nederlandse moslimpartij'

manah_manah en izmirB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van TNS/NIPO onder ruim 500 Nederlandse moslims, blijkt dat 45% de komst van een islamitische partij zou toejuichen, maar dat zo'n partij toch niet veel kans van slagen heeft. Veel moslims zullen namelijk niet op de partij stemmen en er is verdeeldheid over de te volgen koers. Zo'n 30% van de Nederlandse moslims zegt niet te zitten wachten op een moslimpartij.

Een islamitische partij moet het vooral van Turkse of Marokkaanse Nederlanders hebben. In die gemeenschappen is enig enthousiasme merkbaar. In andere groepen is er geen potentiële aanhang.

Volgens het onderzoek zijn momenteel 475.000 Nederlandse moslims stemgerechtigd. Van hen geeft 18% aan zeker op een islamitische partij te stemmen. 29% acht dat waarschijnlijk. De onderzoekers gaan er vanuit dat zo'n 20% van de moslims op een islamitische partij zou stemmen, hetgeen goed zou zijn voor één Kamerzetel.

Gevraagd naar welke persoon een moslimpartij in Nederland zou moeten leiden, wordt de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb het vaakst genoemd (12%). Op plaats twee eindigde rapper Ali B.

Katrina eist ruim 50 levens

innovation, WebHawkjuh en Snotslak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De gevreesde orkaan Katrina heeft in de Amerikaanse staat Mississippi zeker 55 levens geëist. Zo stortte in de kustplaats Biloxi een appartementengebouw in, waarbij 30 mensen omkwamen. In de stad New Orleans richtte Katrina ook veel schade aan, de omvang van de ravage was daar echter niet zo groot als vooraf werd gevreesd. Wel zijn zeker twintig gebouwen ingestort en staat het water in een aantal straten metershoog.

Katrina boog op het laatste moment iets af, waardoor het centrum net langs New Orleans scheerde. Biloxi kreeg wel de volle laag van de orkaan, die overigens iets in kracht was afgenomen.

De materiële schade van Katrina kan volgens verzekeringsexperts oplopen tot 26 miljard dollar. Daarmee zou het 'de duurste' orkaan uit de Amerikaanse geschiedenis zijn.

US Open: Overzicht Dag 1

Op de eerste dag van de US Open vonden er twee grote verrassingen plaats: de uitschakeling van titelverdedigster Svetlana Kuznetsova en, in het mannentoernooi, de eliminatie van Gaston Gaudio. Verder hebben alle favorieten die maandag in actie kwamen de eerste horde zonder moeite genomen.

Kuznetsova kan haar sensationele zege van 2004 dus niet herhalen. Tegen haar landgenote Byckhova kwam ze er totaal niet aan te pas. De 20-jarige Russin is ontgoocheld: ”Ik heb mijn eigen spel niet kunnen spelen, ik ben zwaar teleurgesteld.” Kuznetsova maakte liefst 45 onnodige fouten.

Maria Sharapova mag wél verder. De Siberische nummer twee van de wereld had een pittige loting, maar stond slechts twee games af tegen Elena Daniilidou: 6-1 en 6-1. ”Ik voelde me heel goed. Ik heb recentelijk niet veel gespeeld, dus ik moet weer een beetje wennen aan alle omstandigheden," liet Sharapova weten. Twee andere titelfavorieten, Clijsters en Serena Williams kenden ook geen problemen in hun openingspartij. Zij versloegen respectievelijk Müller en Chan.

In het mannentoernooi maakte Rafael Nadal alweer indruk. De 19-jarige Spanjaard speelde zijn karakteristieke, enthousiasmerende spel en won met 6-3, 6-4 en 6-4 van de Amerikaan Reynolds. ”Ik heb veel vertrouwen. Toen ik hier vorig jaar kwam verloor ik in de eerste ronde in Montreal en Cincinnati. Dit jaar won ik in Montreal, dat maakt veel verschil,” aldus Nadal, die nooit de derde ronde haalde op Flushing Meadows.

Andre Agassi liet in de avondwedstrijd zien nog altijd een kanshebber te zijn op de eindwinst. De 35-jarige Amerikaan speelde met de Roemeen Sabau: 6-3, 6-3 en 6-1. Agassi neemt voor de twintigste keer deel aan de US Open. In de tweede ronde speelt de veteraan tegen Ivo Karlovic, het servicewonder uit Kroatië. Net als Agassi plaatsten ook Guillermo Coria, Mariano Puerta, Thomas Johansson en Nicolas Massu zich voor de laatste 64.

Voor Gaston Gaudio viel dan weer het doek. De Argentijn is dit jaar vooral goed op gravel en was gisteravond kansloos tegen de Amerikaanse wildcardhouder Brian Baker. Vandaag komt onder meer Peter Wessels in actie. Onze landgenoot speelt op baan 9 tegen Christophe Rochus.

Uitslagen 1e Ronde- Mannen:
G. Coria (Arg/8) – F. Mantilla (Spa) 7-6, 6-1, 6-3
R. Söderling (Zwe) – J. Chela (Arg) 6-7, 7-6, 6-3, 6-4
J. Novak (Tsj/23) – D. Norman (Bel) 6-4, 6-4, 6-2
B. Reynolds (USA) – R. Nadal (Spa/2) 3-6, 3-6, 4-6
J. Gambill (USA) – N. Massu (Chi) 6-7, 2-6, 3-6
T. Haas (Dui/29) – P. Luczak (Aus) 3-6, 6-3, 6-2, 6-3
M. Fish (USA) – I. Karlovic (Kro) 6-7, 3-6, 7-5, 6-7
B. Baker (USA) – G. Gaudio (Arg/9) 7-6, 6-2, 6-4
G. Bastl (Zwi) – S. Jenkins (USA) 6-7, 0-6, 7-6, 6-4, 6-7
T. Summerer (Dui) – I. Ljubicic (Kro/18) 3-6, 6-7, 3-6
D. Bracciali (Ita) – T. Robredo (Spa/19) 6-3, 3-6, 4-6, 2-6
N. Okun (Isr) – M. Puerta (Arg/10) 6-7, 7-6, 4-6, 0-6
T. Johansson (Zwe/14) – M. Zabaleta (Arg) 6-3, 6-4, 6-3
T. Behrend (Dui) – J. Björkman (Zwe)3-6, 3-6, 0-6
J. Hernych (Tsj) – X. Malisse (Bel) 2-6, 5-7, 2-6
M. Youzjni (Rus/24) – F. Mayer (Dui) 6-1, 6-0, 6-2
R. Gasquet (Fra/13) – A. Martin (Spa) 6-2, 6-3, 1-6, 6-7, 6-4
G. Galimberti (Ita)– D. Young (USA) 7-6, 6-1, 6-2
G. Elseneer (Bel) – I. Andreev (Rus) 4-6, 4-6, 2-6
C. Saulnier (Fra) – J. Tipsarevic (SeM) 6-7, 7-6, 6-4, 6-3
J. Monaco (Arg) – R. Mello (Bra) 7-6, 2-6, 1-6, 4-6
P. Kohlschreiber (Dui) – T. Berdych (Tsj/32) 6-7, 6-7, 4-6
A. Agassi (USA/7) – R. Sabau (Roe) 6-3, 6-3, 6-1


Uitslagen 1e Ronde- Vrouwen:
M. Sharapova (Rus/1) – E. Daniilidou (Gri) 6-1, 6-1
V. Williams (USA/10) – R. Fujiwara (Jap) 6-3, 6-1
Y. Chan (Chi) – S. Williams (USA/8) 1-6, 3-6
E. Bychkova (Rus) – S. Kuznetsova (Rus/5) 6-3, 6-2
K. Clijsters (Bel/4) – M. Müller (Dui) 6-1, 6-2
M. Washington (USA) – S. Mirza (Ind) 6-7, 7-6, 4-6
A. Harkleroad (USA) – F. Zuluaga (Col) 0-6, 0-3 opgave
D. Safina (Rus/21) – M. Elena Camerin (Ita) 3-6, 7-6, 3-6
T. Dabek (USA) – V. Douchevina (Rus/33) 1-6, 2-6
N. Vaidisova (Tsj/26) – K. Peschke (Dui) 6-3, 6-1
A. Ivanovic (SeM/18) – L. Lee-Waters (USA) 7-6, 6-3
A. Kremer (Lux) – L. Raymond (USA) 4-6, 6-3, 2-6
M. Irvin (USA) – A. Nakamura (Jap) 3-6, 3-6
I. Lisjak (Kro) – E. Loit (Fra) 1-6, 6-4, 6-3
M. Pastikova (Tsj) – R. Grande (Ita) 3-6, 7-6, 6-3
J. Schruff (Dui) – F. Pennetta (Ita/28) 6-4, 3-6, 7-5
S. Perry (USA) – A. Molik (Aus/14) 6-4, 6-4
N. Pratt (Aus) – A. Morigami (Jap) 6-7, 6-0 opgave
A. Bondarenko (Oek) – A. Sugiyama (Jap/30) 7-5, 4-6, 3-6
C. Pin (Fra) – D. Hantuchova (Slw) 3-6, 1-6
D. Radriantefy (Mad) – M. Gambale (USA) 6-3, 6-1
N. Petrova (Rus/9) – E. Birnerova (Tsj) 6-4, 6-4
F.Schiavone (Ita/25) – J. Kostanic (Kro) 6-2, 7-5
B. Strycova (Tsj) – M. Bartoli (Ita) 3-6, 0-6
J. Zheng (Chi – I. Benesova (Tsj) 6-2, 3-6, 6-0
S. Mamic (Kro) – M. Vento-Kabchi (Ven) 6-1, 3-6, 3-6
S. Peng (Chi) – E. Laine (Fin) 6-3, 6-7, 2-6
L. Graville (USA) – S. Farina Elia (Ita/22) 6-2, 6-1
M. Domachowska (Pol) – S. Peer (Isr) 5-7, 5-7
L. Pous Tio (Spa) – M. Kirilenko (Rus) 2-6, 3-6
M. Emilia Salerni (Arg) – J. Kirkland (USA) 6-4, 3-6, 7-6
A. Jidkova (Rus) – C. Castano (Col) 4-6, 3-6


Autoloze zondag

Heb je er altijd al een hekel aan om op Zondag bij je schoonmoeder langs te gaan of andere nutteloze bezoekjes af te leggen, dan komt je redding er misschien aan. Onze altijd inventieve staatsecretaris Van Geel ziet namelijk geen uitweg meer in het 'fijnstofprobleem' en kondigt nu een heel scala van maatregelen aan, waaronder een autoloze zondag. Niet helemaal zijn eigen idee trouwens.

Daarnaast natuurlijk weer het gezeur over SUV's en dieselauto's, terwijl al lang bekend is dat benzineauto's met directe inspuiting veel meer roetdeeltjes uitstoten dan dieselauto's.

Wat echter het meest storend is aan het hele verhaal rond fijnstof, is dat de meeste fijnstof in Nederland komt overgewaaid uit onze buurlanden. Dat is natuurlijk weer die ware Europese gedachte. Een hoop stampei vanuit andere landen als Nederland massaal de Europese grondwet verwerpt, maar als het om luchtvervuiling gaat dan kunnen we het zelf uitzoeken en tegelijkertijd de stront van andere landen opruimen.

Oké, we hebben natuurlijk ook gezellig zitten slapen toen we met die europese normen akkoord gingen, maar laten we dit soort dingen toch wel onthouden voor als die grondwet ooit weer ter sprake komt en de rest van Europa weer innig met ons bevriend wil zijn.

Lees vooral ook even dit artikel over fijnstof.

Het Binnenhofklasje: De scholen zijn weer begonnen

Na weken van reces is het dan eindelijk zover: de scholen zijn weer begonnen! In het klaslokaal van het Binnenhofklasje wordt de stilte van het reces weer verdrongen door besluiteloze bureaucratische babbels en denderende debatten. Dit schooljaar staat het klasje, tot groot verdriet van de meeste leerlingen, niet meer onder leiding van de invaljuf Ingrid. De hamer is weer in de vertrouwde handen van meester Frans Weisglas gekomen, die bij deze het nieuwe schooljaar voor geopend heeft verklaard.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.