Nieuws
'VS bagatelliseren bewust klimaatprobleem'
De voorgaande beweringen zouden moeten blijken uit een stuk van de schriftelijke bijdrage van de VS aan de G8-conferentie die volgende maand in het Schotse Glenneagles wordt gehouden, die naar The Observer gelekt zijn. Uit deze bijdrage zijn volgens The Observer enkele cruciale passages geschrapt. Deze passages gaven oorspronkelijk onder andere weer dat de mens invloed heeft op het klimaat, dat mondiale opwarming op het moment al aan de gang is en dat klimaatverandering schadelijk voor de mensheid kan zijn. Door de betreffende stukken weg te halen proberen de Verenigde Staten willens en wetens een internationale aanpak van klimaatverandering te frustreren, aldus The Observer.
Eerder deze maand hebben verscheidene wetenschappelijke bureaus uit de G8, waaronder ook de US National Academy of Science, in een gezamenlijke verklaring al gewaarschuwd voor klimaatverandering. De bureaus maanden hun nationale regeringen tot actie, gezien 'de sterke aanwijzing dat de Aarde op dit moment significant opwarmt'. Het lijkt er echter niet op dat de Amerikaanse regering zich veel van deze verklaring aantrekt. Zo zouden de VS tevens van plan zijn zich terug te trekken uit programma's om de economische groei in de Derde Wereld niet te veel ten koste te laten gaan van het milieu.
En dan is er nog de groene leugen van de electriciteitsmaatschappijen, of geloven jullie werkelijk dat al die z.g. groene stroom wordt geproduceerd door windmolens?
Het is gewoon Nucliaire stroom van kerncentrales uit Frankrijk, maar omdat het uit Frankrijk komt, heeft Nederland er geen extra CO2 voor hoeven de produceren, waardoor het groene stroom mag heten. En wisselen er geen CO2 certifikaten van eigenaar.
En dan zijn er nog de plannen voor een gigantisch windmolenpark in de zee.
Tegen alle rapporten van Ingenieurs in gaat Brinkhorst door met zijn miljarden veslindend prestige project. Het project dat over een aantal jaren weer afgebroken kan worden met subsidie van de overheid, omdat windmolens voor opwekking op grote schaal niet geschikt zijn, en zelfs het electriciteitsnet kunnen overbelasten (wat overigens al bijna twee keer eerder gebeurd is door een stroompiek van de windmolens uit Duitsland) Nu krijgen we in Nederland ook zo'n park, ik vrees het ergste voor de stroomvoorziening.
We kunnen het geld beter besteden aan het ITER project in Frankrijk, waar men wil starten met de bouw van een fusie centrale. Of aan de doorontwikkeling van de brandstofcel. En waarom rijden hier de auto's niet op het schonere aardgas? In Duitsland is met hier al veel verder mee. (bij 558 tankstations t.o.v. van de 2 in Nederland) En wat is er mis met Waterstof? ( en kom niet met argumenten dat het onveilig zou zijn, want dat is een fabeltje dat nog steeds de ronde doet, sinds de Hindenburg, die overigens niet verongelukt is door de H2, maar door de uiterst brandbare verf waarmee de constructie beschilderd was.)
Het moraal van dit verhaal:
Laten we niet kijken en afwachten wat Amerika (wel of niet ) allemaal doet, maar zorg dat het hier beter wordt, want hier is het geen haar beter. Al willen de heren in Den Haag het ons wel zo voorspiegelen. Maar zij geven geen ruk om het milieu, alleen om hun eigen portemonaie.
http://www.fusie-energie.nl/fusiekort.htm
http://www.energyvalley.nl/index.php?id=681
- Oriana Fallaci 1929-2006
Laten we 1 ding voorop stellen:
Ik ben niet tegen windmolens, sterker nog ik ben zelfs voorstander van. Maar (en dat is een grote maar) Ik ben tegen die gigantische windmolenparken. Windmolens zijn niet geschikt voor grootschalige electiciteitopwekking. Daarvoor is de productie niet constant genoeg voor. Geen wind, geen stroom. Teveel wind, ook geen stroom. Ons electriciteitsnet kan die pieken en dalen niet snel genoeg opvangen, met als gevolg dat het licht uitgaat. Maar als er een piek wordt geproduceerd door een plotselinge windtoename, krijg je een overbelasting van het net. En dit is niet ondenkbaar. Het is al bijna twee keer eerder gebeurd in Duitsland. Toen konden ze nog net de overcapaciteit afvoeren naar Nederland en België, anders had het wel eens heel anders afgelopen.
En nu gaan ze in Nederland ook een park bouwen. Dan krijgen we van twee kanten een piek te verwerken. Dus ik maak me terecht zorgen.
Zolang we niet de mogelijkheid hebben om electriciteit op te slaan en weer af te staan als we het nodig hebben, hebben grootschalige windmolenparken geen zin.
Dus onze centrales kunnen voorlopig nog echt niet de mottenballen in.
En niet zoals jij denkt het begin van het einde...
Tuurlijk zijn kerncentrales de beste oplossing, maar dankzij de groene lobbyisten in dit land, is kernenergie de grootste taboe van Nederland. Want oh oh oh je kon er kruisrakketten meebouwen en stel je voor dat het is gaat wordt het een 2de Tsjernobyl. Dus de "wereldredders" zelf hebben ervoor gezorgd dat wij nu geen "schone" energie meer produceren, en dat zelfs onze laatste kerncentrale dicht moet.
- het kost ontzettend veel om het op grote schaal te produceren. kernfusie zou daarvoor een uitkomst bieden maar dat is er nog niet. massa productie is dus een groot probleem.
- is veel duurder dan olie
- je moet een veel betere tank hebben die het weglekken van waterstof afremt. zo'n tank weegt veel meer.
- waterstof heeft veel minder energie dan olie, je hebt dus ook meer waterstof nodig dan olie. tanks van voertuigen moeten ongeveer 3x zo groot worden
- (hier ben ik niet zo zeker over maar dit heb ik overlaatst gelezen) iedere waterstofcel heeft x aantal gram platina nodig en van dit metaal is er ook slechts een beperkte hoeveelheid.
- ...
- Oriana Fallaci 1929-2006
Maar als je mijn vehaal goed gelezen hebt, dan weet je dat ik niet pleit om één enkele techniek te omarmen, maar gebruik te maken van verschillende bronnen.
Dus ook kernenergie, kernfusie, waterstof, brandstofcellen,uitbreiden van LPG, Aardgas, Biodiesel, enz. Een stap in de goede richting is eindelijk subsidie op roetfilters, maar uiteindelijk is dit maar een tijdelijke oplossing.
We willen van Nederland toch zo graag een kennis economie maken, nou hier ligt een grote kans op ons te wachten.
Maar Den Haag wijst maar al te graag de automobilist aan als de schuldige van het probleem. En de grote aantallen auto's zijn ook een groot probleem. Maar wat kan gewone burger nou doen aan het probleem. Er worden te weinig alternatieven geboden. Ondertussen stijgen de vervoerskosten enorm. Onder het mom van "de vervuiler betaald" worden gigantische bedragen opgehaald, om die dan weer te zien verdwijnen in miljardenverslindende projecten, zoals de Betuwelijn, of de HSL.
Ik denk dat de mensen best willen meewerken, als ze maar een kans krijgen.
maar technologie maakt elke dag vooruitgang,
op een dag rijden wij allemaal op waterstof hoop ik
en terecht.
Amerika maakt zich druk om zaken waar het om gaat, het terugdringen van dictatuur en terrorisme, en het werken aan vrijhandel voor meer welvaart.
- Oriana Fallaci 1929-2006
Klimaatverandering - de ontrafeling van een dogma
- Oriana Fallaci 1929-2006
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
En dat terrorisme spook is helemaal erg, bangmakerij ja om meer grip op de massa te krijgen. Helaas wordt er met het milieu door links hetzelfde gedaan. Alle beleid lijkt gebaseerd te zijn op angst.
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
- Oriana Fallaci 1929-2006
- Oriana Fallaci 1929-2006
ah vandaar Bush foto
Dit is toch belachelijk omdat zij zoeen wereldmacht zijn moeten ze niet voor betere milieu zorgen?
http://www.realclimate.org o.a. http://www.realclimate.org/index.php?p=11 is relevant.
[b]Die met de hoogste percentages gaan het eerst.[/b] B. B.
|[b]DASOO | LastFM|
http://www.stichting-han.nl/organisatie.html
http://www.abetterearth.org
amateurs..
Fotoboek van wappiej
Tegenwoordig zweet ik al bij 12 graden.
Hoe het komt, weet ik niet.
Maar het zou best wel eens met de snelle opwarming van de aarde te maken kunnen hebben.
Het is triest, maar ik ben bang dat het niet meer goed komt.
Dat ook deze beschaving weer een eind aan zichzelf maakt.
Maar we mogen wel betalen aan een wereld die niet meer schoon wordt.
Alle maatregelen ten spijt.
Dat alles moet wijken voor de kapitalisten en de industrie ?
De gevestigde orde is juist rechts.
Als ze het systeem veranderen krijg je anarchie en daar zijn ze zelf niet bij gebaat.
Je denkt toch niet echt dat je ooit de vrijheid hebt gehad en het recht om mee te beslissen ?
De regering heeft helemaal geen macht.
Ze worden gekontroleerd door het kapitalisme.
Als ze niet doen wat die zeggen dan worden ze afgemaakt.
Zo is het altijd al geweest en zo zal het ook altijd blijven.
Demokratie is de grootste onzin en leugen aller tijden.
Het is niet alleen maar overgewicht.
Ook slanke mensen hebben er last van.
Gelukkig kan ik wel zweten anders was het nu helemaal niet te harden.
Maar wat denk je van alle warmtebronnen in ons werelddeel ?
We veroorzaken veel warmte.
Nou zie ik de opwarming op zich niet als probleem, maar wel de luchtvervuiling.
Als dat neerslaat dan krijg je toch ook bodemverontreiniging ?
Persoonlijk zou ik liever hebben dat het wat minder regent en het liefst 's nachts.
Dan kan ik vrijwel altijd in m'n t-shirt rondlopen. foto
En die zure regen had wat anders tot gevolg: ontbossing.
Maar die gaat in Zuid-Amerika harder.
Daardoor zou het ook wel eens vochtiger kunnen worden.
Ze zeggen wel eens dat bomen/planten de longen van de planeet zijn.
Als je me niet gelooft heb ik wel een lijstje met landen voor je waar ze het op een andere manier proberen, eens kijken hoe gelukkig je daar wordt.
Overigens zijn er heel veel problemen met westers kapitalisme waar we op moeten letten, en ook iets aan proberen te doen. Maar dat simplistische beeld van westerse bedrijven die de wereld verneuken, is wel aan herziening toe. Juist onder druk van de bewuste consument zijn het vaak de westerse bedrijven die op het milieu letten, arbeiders in derde wereldlanden beter betalen dan lokale bedrijven etc. etc.
Ahmadinejad, leader of Iran
Laat die oliesjeiks nog een paar jaar miljarden verdienen tot 't bijna op is, dan hebben ze geen slag meer om de arm en moeten we wel naar alternatieven gaan kijken..
Je dacht toch niet dat 't toeval is dat we zo afhankelijk zijn van aardolie terwijl er alternatieven zijn die veel schoner en goedkoper zijn ?
Geld geld geld geld foto
- Oriana Fallaci 1929-2006
Stelletje hypocriete hamburgerbakkers fotofoto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken