Brits meisje gemarteld omdat ze 'een heks was'

Vince_Taylor en D-ZONE hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een 8-jarig meisje is in Groot-BrittanniŽ maandenlang gevangen gehouden en gemarteld, omdat ze er van was beschuldigd een heks te zijn. Een ander kind had dit opgemerkt, waarna drie vrouwen en een man het kind op allerlei manieren mishandelden. Twee van de vrouwen is maandag poging tot moord ten laste gelegd, de rest heeft een aanklacht voor 'wreedheid' gekregen.

Het meisje emigreerde in 2002 met haar tante vanuit Angola naar Groot-BrittanniŽ. Haar tante en de vrouw waarbij het tweetal woonde zijn de twee die voor poging tot moord zijn aangeklaagd. Ze hadden het kind al in een waszak genaaid, en stonden op het punt om die een rivier in te gooien. Daar voor was het kind al op verschillende manieren mishandeld. Zo was er rode peper in haar ogen gewreven, was ze uitgehongerd, geslagen en met messen bewerkt.

Op het moment dat de twee vrouwen het karwei wilden afmaken, wist iemand anders ze er van te overtuigen niet door te gaan met de poging tot moord. De Britse aanklager Patricia May noemde het gruwelijke voorval maandag 'onvoorstelbaar'. Hoe de politie lucht kreeg van de zaak, bleef nog onduidelijk.