Documenten Gestapo-verleden Bernhard authentiek

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

De advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn, echtgenoot van prinses Margarita, stelt dat de belastende documenten over prins Bernhard in het tv-programma Barend en Van Dorp authentiek zijn.

Volgens een getoonde brief, afkomstig van Heinrich Brüning, was prins Bernhard al in 1933 betrokken bij Gestapo-activiteiten. Heinrich Brüning was rijkskanselier in de jaren '30. Verder liet De Roy van Zuydewijn een brief zien van de Nederlandse regering aan Washington Archives waarin werd verzocht om de Bernhards naam van een lijst van NSDAP-leden weg te poetsen.

Drie uur voor zijn optreden bij Barend en Van Dorp ging De Roy van Zuydewijn nog langs bij zijn advocaat om te overleggen welke documenten hij wel en niet zou laten zien. "Hij had nog meer belastend materiaal bij zich. Ik heb hem aangeraden zich te beperken. Natuurlijk wil ik bij zo'n uitzending graag op de hoogte worden gebracht over wat mijn cliënt gaat doen en of hij zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten. Ik heb al die documenten gezien en ze zijn authentiek, met stempels, briefhoofden en al," aldus advocaat De Vos.