NCRV'ers woedend over verplichte kerkcursus

Icoon Media nieuwsMedewerkers van de NCRV hebben boos en verontrust gereageerd op de aankondiging van voorzitter Kees Klop dat alle werknemers een cursus protestantisme dienen te volgen. De omroep wil hiermee haar protestants-christelijke identiteit versterken, zo zei Klop gisteren in het Nederlands Dagblad.

NCRV-coryfee Sjors Fröhlich, onder meer presentator van het radioprogramma Stand.nl, reageerde woedend. "Ik vind het schandalig, een belediging voor het personeel. De enige die een cursus nodig heeft is Klop zelf, een cursus communicatie", stelde Fröhlich. Ook de suggestie van Klop dat de omroep bij het aantrekken van nieuw personeel moet selecteren op verbondenheid met het geloof viel niet in goede aarde. "Het is niet de bedoeling dat bij de NCRV alleen nog mensen met een 'actieve protestantse levensovertuiging' mogen werken", stelde algemeen directeur Cees Abbenhuis in een reactie.

Het is niet de eerste keer dat Klop voor onrust zorgt binnen de eigen gelederen. Vorige maand joeg hij de redactie van Netwerk op de kast door in de pers te roepen dat het actualiteitenprogramma zich te veel als de 'linkse Volkskrant' uit.