Wilders matigt toon over islam niet

De oproep van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans aan Geert Wilders om zijn toon aangaande de islam en moslims te matigen, zal niet door Wilders worden opgevolgd. Ondanks dat Wilders zegt graag met Eerdmans een nieuwe partij te willen oprichten, zal hij geen gehoor geven aan het advies van zijn collega Kamerlid.

Eerdmans liet dit weekend in een interview met de Volkskrant weten dat hij graag met Wilders een nieuwe partij wil vormen, mits Wilders zijn toon tegen moslims matigt. Het is volgens Eerdmans namelijk ''niet effectief om een geloof belachelijk te maken als het je gaat om de misstanden in dat geloof''.

Volgens Wilders is Eerdmans ''een goeie vent en een uitstekend Kamerlid'', maar is zijn oproep de toon te matigen precies de verkeerde. Wilders: ''Er is genoeg islam in Nederland en wij hebben genoeg problemen met die islam. Natuurlijk is er een verschil tussen radicaal en niet-radicaal, maar veel van de problemen in dit land zijn veroorzaakt doordat wij jarenlang te genuanceerd zijn geweest. Er zijn meer problemen met de islam dan alleen terrorisme en radicalisme. Imams die de taal niet leren of vrouwen geen hand schudden, dat heeft weinig te maken met radicale islam, maar wel met hele slechte integratie. Dat probleem moeten wij helder en scherp benoemen. De handschoenen moeten uit.''

Nawijn
Kamerlid Hilbrand Nawijn (oud LPF-minister) zei gisteren in het politieke praatprogramma Buitenhof dat óók hij zich graag bij Wilders wil aansluiten. In tegenstelling tot Eerdmans vindt Nawijn niet dat Wilders een te harde toon aanslaat. Volgens Nawijn is Wilders genuanceerd genoeg.

Nawijn wil ook met Wilders in partij