Werkgever moslima wederom bedreigd

De werkgever van een moslimvrouw in het Belgische Ledegem heeft opnieuw bedreigingen ontvangen, waarin wordt gesteld dat er een prijs van ¤ 250.000 op zijn hoofd staat als hij de werkneemster niet ontslaat. Werkgever Remmery, eigenaar van een visgroothandel, heeft dit meegedeeld tegenover de Vlaamse publieke radio zender VRT. Ook zegt hij niet op de dreigementen in te zullen gaan.

Er zijn inmiddels extra mensen op de zaak gezet door Justitie in het West-Vlaamse Kortrijk. Dit is al de vierde dreigbrief die Remmery heeft ontvangen. Eerder kreeg hij anonieme bedreigingen om de moslimvrouw te verbieden haar hoofddoek te dragen. De medewerkster in kwestie heeft daar inmiddels al vrijwillig van afgezien. De briefschrijvers eisen nu dat de werkgever haar ontslaat.

"Ze beschuldigen er mij van dat ik heul met de islam", aldus Remmery donderdag. Remmery is niet van plan aan deze dreigementen toe te geven. De dreigbrieven zijn ondertekend met de oproep Nieuw Vrij Vlaanderen. Het tijdschrift Vrij Vlaanderen is een publicatie van de jongerenafdeling van het Vlaams Belang, de opvolger van het extreemrechtse Vlaams Blok dat eerder dit jaar is verboden door het Hof van Cassatie in Brussel. Het Vlaams Belang ontkent iets met de dreigbrieven te maken te hebben.

De werkneemster, de 31-jarige Naïma Amzil, heeft inmiddels haar ontslag ingediend bij het bedrijf. De Belgische van Marokkaanse komaf zegt de spanningen rond de bedreigingen niet langer aan te kunnen. Het ontslag is door Remmery geweigerd. "Als ik haar nu ontsla, vindt ze nooit meer werk. Dan wil niemand haar aannemen, omdat ze zullen vrezen dat ook zij doodsbedreigingen zullen krijgen", aldus Remmery, die tevreden is over het werk van Naïma.