Nieuwe eigenaar voor Telfort

Mobiele telefoon aanbieder Telfort heeft weer een nieuwe eigenaar. Ondernemer Marcel Boekhoorn heeft 52 procent van de aandelen van Telfort weten te bemachtigen. Het bedrag wat met de overname gemoeid is, werd niet vermeld, wel dat Boekhoorn de som in contanten betaalt.

Vorig jaar april kocht investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners het telecombedrijf voor 25 miljoen euro. Dat heette toen nog O2, en ging terug naar zijn originele naam. De investeringsmaatschappij behoudt het overgrote deel van de rest van de stukken. Overigens moet de NMa, de mededingingsautoriteit, de transactie nog goedkeuren.

Marcel Boekhoorn is geen onbemiddelde ondernemer. Volgens Quote staat hij in de Top 500 met rijkste Nederlanders op plek 54. Zijn vermogen wordt geschat op 275 miljoen euro. Landelijke bekendheid verwierf hij door Ouwehands Dierenpark in Rhenen te kopen.

Boekhoorn verklaarde met het meerderheidsbelang Telfort "verder uit te bouwen". Volgens hem is "het toekomstperspectief van de telecomaanbieder goed, staat het merk als een huis en is de kwaliteit van het team uitzonderlijk".