Club van 'Vaginavrienden' opgericht

Icoon Medisch nieuws Vrouwen moeten een positiever beeld van hun vagina krijgen, om zo beter van de seks te kunnen genieten. En om dat te kunnen realiseren heeft Goedele Liekens een club van 'Vaginavrienden' opgericht. Want volgens de Belgische seksexpert zijn veel vrouwen onzeker over hun geslachtsdeel en zou er een grote behoefte zijn aan voorlichting. Om dat taboe te doorbreken is er een website in het leven geroepen.

Op de website van de vaginavrienden is de filosofie van Goedele te lezen over haar vaginapagina: "Hoe kan een vrouw nu ten volle van haar seksualiteit genieten als ze daarvoor een lichaamsdeel nodig heeft waar ze een afkeer van heeft? Hoe kan ze een bewuste keuze maken in het ruime gamma van contraceptie als ze haar eigen lichaam niet eens kent?"

Volgens Goedele heeft onderzoek aangetoond dat vrouwen een te pessimistisch beeld van hun vagina hebben. Zo zegt de Belgische, die ook programma's presenteerde voor de Nederlandse televisie: "Recent onderzoek heeft aangetoond dat slechts 36% van de vrouwen de vagina ziet als iets positiefs. Veel erger nog: slechts 10% van de vrouwen is er niet beschaamd over en 35% heeft er de grootste moeite mee om erover te praten! Toch denkt 79% van de vrouwen dat haar partner wel positief over haar vagina denkt. Mannen zijn dus duidelijk betere vriendjes van de vagina dan vrouwen."