Snowfever maandag gewoon in première

Icoon Media nieuwsDe juridische problemen rond de Nederlandse film Snowfever zijn opgelost. Dat meldt producent NL Film. Gisteren berichtten we dat advocaten van drie Duitse acteurs de release van de film dreigden te verbieden, omdat de betreffende acteurs niet betaald zouden zijn voor hun bijdrage.

NL Film heeft met een spoedoverboeking zelf het geld naar de acteurs overgemaakt. Daarmee is het conflict opgelost; één van de acteurs zal zelfs bij de première aanwezig zijn. Volgens producent Johan Nijenhuis lag de fout bij de Duitse coproducent Hope & Glory Pictures International, die in ruil voor de distributierechten van de film in Oostenrijk en Duitsland beloofd had drie ton van het budget voor zijn rekening te nemen, waaronder de betaling van de acteurs Collien Fernandez, Axel Stein en Samy Challah. NL Film wil het contract met de Duitse coproducent ontbinden, nu afspraken niet nagekomen zijn.

De romantische komedie Snowfever handelt over een onschuldig meisje (Hanna Verboom) dat op een Oostenrijkse piste wordt versierd door een arrogante snowboardleraar (Daan Schuurmans). De film moet vanaf volgende week donderdag draaien in bijna honderd Nederlandse bioscopen. Maandagavond zal in de Amsterdamse bioscoop Pathé-ArenA de wereldpremière plaatsvinden. Sunchaser zal voor FOK!tv een reportage maken van het evenement.