FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 oktober 2004

Miss Nederland 2004 bekendgemaakt

Miranda SlabberDe 24-jarige Miranda Slabber uit Arnemuiden is gekozen tot Miss Nederland 2004. Hiermee heeft de provincie Zeeland wederom de mooiste vrouw in huis. Vorig jaar werd de eveneens Zeeuwse Sanne de Regt uit Goes Miss Nederland. Miss Friesland Anna Marie Hendriks werd dit jaar tweede, Sharita Sopucua uit Utrecht veroverde de derde plaats.

De nieuwe Miss Nederland wil zich hard maken voor de Stichting Doe een Wens. De aan de Pabo afgestudeerde Slabber zal Nederland in december vertegenwoordigen op de Miss World verkiezing in China. Daarna wil ze snel een baan als docent vinden in het basisonderwijs.

CD: Dance Valley - Mainstage Edition Mixed By Ferry Corsten

De zomervakantie ligt al een tijdje in het verleden en ook 7 augustus is alleen nog maar een herinnering aan een van de beste feesten van 2004 tot nu toe. Aangezien Miss_bleu en ik allebei nog steeds met ons hoofd bij die geweldige dag zaten, werd het tijd om te kijken of we hetzelfde gevoel terug konden krijgen als we de verzamel-CD's opzetten.
Of Miss_bleu het is gelukt met Tom Harding kun je in het andere review lezen. Ik heb Ferry Corsten opgezet en daarmee is een potentieel feest begonnen.


CD: Dance Valley - Hard Dance mixed by Tom Harding

De zomervakantie ligt al een tijdje in het verleden en ook 7 augustus is alleen nog maar een herinnering aan een van de beste feesten van 2004 tot nu toe. Aangezien Jerruh en ik allebei nog steeds met ons hoofd bij die geweldige dag zaten, werd het tijd om te kijken of we hetzelfde gevoel terug konden krijgen als we de verzamel-CD’s opzetten. Of Jerruh het is gelukt met Ferry Corsten kan je in het andere review lezen. Ik heb Tom Harding opgezet en daarmee is een potentieel feest begonnen.

Van Basten selecteert Lucius

Bondscoach Marco van Basten heeft Theo Lucius van PSV opgeroepen voor de interland tegen Finland, aldus meldt Studio Sport.

Van Basten kondigde na de wedstrijd tegen Macedonië (2-2) aan dat hij een extra verdediger zou oproepen. Lucius, die bij PSV veelvuldig achterop het middenveld in actie kwam, zou de geschorste Khalid Boulahrouz kunnen vervangen. De laatste duels posteerde PSV Lucius bovendien als gevolg van personele nood al als rechtsback. De speler is in Eindhoven van vele posities thuis.

Lucius is de elfde debutant die onder Van Basten in Oranje zijn opwachting maakt.

Nieuw wereldrecord breien gevestigd

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 52-jarige Hazel Tindall uit Groot-Britannië heeft gisteren het wereldkampioenschap breien gewonnen. Op het kampioenschap dat in London werd gehouden vestigde de Britse met 255 steken in drie minuten tevens een nieuw wereldrecord.

"Ik kan het zelf nauwelijks geloven dat ik het kampioenschap heb gewonnen. Er was nochtans scherpe concurrentie", zei Tindall na afloop. Breien doet de uit Shetland afkomstige vrouw al vanaf haar vierde. Het maakt deel uit van een familietraditie, zo liet de breister, die in het dagelijks leven werkzaam is als administratief medewerkster, verder weten.

De nieuwe kampioene had een ruime voorsprong op de Londense Olga Pobedeskaya die 214 steken in drie minuten haalde. De derde plaats werd ingenomen door de voormalig, ook uit Groot-Brittannië afkomstige, wereldkampioene Wendy Moorby, die tot 207 steken kwam. Aan de wedstrijd werd door ongeveer honderd kandidaten deelgenomen.

Punten Parijs - Tours

Er is deze keer weer goed gescoord bij de wedstrijd Parijs - Tours.

De meest succesvolle deelnemer deze ronde is _asterix_ met maar liefst 452 punten. Daarmee heeft hij 19 punten meer dan de nummer twee, joostwit. Ook spencer-83 wist meer dan 400 punten te behalen en complementeert daarmee de top drie.

In het algemeen klassement heeft jmherder de eerste plaats van TheCliffhanger overgenomen. Verder zijn er geen wijzigingen in posities in de top 5.

Bij de subleagues gaat Rijnsteeg stevig aan de leiding. Deze keer zijn ze tweede geworden, twee punten achter Jon Peter Lewis League. Die subleague wist 300 punten te behalen. Omdat Rijnsteeg liefst 498 punten voorstaat op de tweede subleague, De Crewrenners, lijkt het onwaarschijnlijk dat ze hun positie nog zullen afstaan.

Aanstaande zaterdag 16 oktober is de laatste ronde. De renners komen in actie in de Ronde van Lombardije. Wisselen kan tot 0:01 in de nacht voorafgaande aan de wedstrijd.

Joden en Marokkanen treffen elkaar met voetbal

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Joden en Marokkanen troffen elkaar vandaag op een straatvoetbaltoernooi in Amsterdam-West. Het toernooi, dat plaatsvond op het Balbaoplein, was georganiseerd om meer begrip te kweken tussen de beide bevolkingsgroepen. Organisator Erik Brugmans: "We moeten angsten tussen de beide bevolkingsgroepen wegnemen. Dit kan beter met voetbal dan met een diplomatiek overleg."

Volgens Brugmans was de sfeer prima. Zo'n 300 mensen zijn naar de wedstrijden komen kijken. Onder de bezoekers waren zowel Marokkaanse als Joodse Amsterdammers. "Het is heerlijk hier. Er wordt leuk gevoetbald en gepraat. Voetbal is het ideale bindmiddel voor dit soort verzoeningspogingen", aldus Brugmans. "Zelfs als niet alle probleemjongeren hier vanmiddag zijn, dan nog heeft het zin, want het sijpelt door." Het toernooi werd door verschillende instanties georganiseerd, waaronder het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een synagoge, Novib en een Marokkaanse ouderenvereniging.

Het Balbaoplein geniet enige faam in de Nederlandse voetbalhistorie, aangezien zowel Ruud Gullit als Frank Rijkaard er leerden voetballen. De winnaar van het toernooi van vandaag was overigens een gemengd team onder de naam 'Zuidpool 1'.

Ook in nieuw Potter-boek zal iemand sterven

Schrijfster J.K. Rowling heeft onthuld dat ook in het volgende deel uit de Harry Potterserie één van de hoofdpersonen niet het einde van het boek zal halen. Het is nog niet bekend wie zal sterven. Het boek 'Harry Potter and the Half-Blood Prince', het zesde deel uit de reeks, zal volgend jaar verschijnen.

De 39-jarige auteur beantwoordde een vraag van een fan op haar website. Ondertussen wordt hevig gespeculeerd van welk personage er afscheid moet worden genomen. Bij een wedkantoor in Engeland wordt Hagrid als meest waarschijnlijke slachtoffer gezien, met een uitkering van 3 tegen 1. Ook het verscheiden van Dumbledore (het schoolhoofd Perkamentus) en Harry's vijand Draco Malfoy (Draco Malfidus) wordt waarschijnlijk geacht. Harry zelf lijkt weinig te vrezen te hebben volgens de goklustigen, een pond inzet op zijn naam levert bij de dood van de hoofdpersoon 33 pond op.

[UPDATE] Uitslag NL'ers WCG 2004

Op de derde dag werden de eleminatierondes en enkele finales gespeeld.

StarCraft Brood War
Rob Verspui ToT)StrafE( verloor van ZelotITO (Spanje).

Erwin Bakker iDTwisted won van Gorky_hu (Hongarije) en verloor daarna van ZelotITO (Spanje).

WarCraft III:Frozen Throne
Jos Buyvoets Lynx)Zerter verloor van SKIFaTC (Frankrijk).

Manuel Schenkhuizen [4K]Grubby won van Df1ToRReN (Spanje) en in de volgende rondes van [4KKaJ] (Denemarken), 64AMD_Cara (Rusland), Shortround (Verenigde Staten) en moet vandaag de finale spelen tegen WelComeTo (Zuid-Korea).

FIFA Soccer 2004
Marco Jongerius OmniRocket_nl verloor van aL_smeyer (Duitsland).

Unreal Tournament 2004
Laurens Pluymaekers fnatic_Lauke won van Chozen (Kazachstan) en in de volgende rondes van Korshun (Kazachstan), stryfe_us (Verenigde Staten), Chip_masK[GSC] (Oekraïne) en uiteindelijk de finale van mouzAOpen_Burnie (Duitsland)!

Martijn Nuijens fnaticroach verloor van infinite (Verenigde Staten).

Frank Aartman fnaticR0X won van muZZle (Estland) maar verloor de ronde daarna van x6CombatCarl (Verenigde Staten).

Project Gotham Racing 2
Arthur van Kan KingTuur won van antonio_ca (Canada), daarna van XyRuS_ca (Canada) en ook de finale tegen Sackl (Oostenrijk) wist hij te winnen!

Max Haverkamp Begemann Prooff won van CCTomoyo (Zuid-Korea) maar verloor daarna van Sackl (Oostenrijk). Daarna won hij van XyRuS_ca (Canada) waardoor hij uiteindelijk derde werd.

Halo
Greg Twum Gizmo_nl verloor van Walshy (Verenigde Staten).

Arthur van Kan (KingTuur), Laurens Pluymaekers (fnatic_Lauke) en Max Haverkamp Begemann (Prooff) gefeliciteerd met het behaalde resultaat en Manuel Schenkhuizen ([4K]Grubby) nog veel succes vandaag!

Update 22:00
Manuel Schenkhuizen oftewel [4K]Grubby heeft zojuist de finale van WelComeTo (Zuid-Korea) gewonnen en is daarmee de derde Nederlandse gouden-medaillewinnaar!

Nieuw wereldrecord achteruit lopen

Paula Mairer uit het Oostenrijkse Salzburg heeft vandaag een nieuw wereldrecord achteruit lopen neergezet. In twee uur, 49 minuten en 48 seconden liep ze een afstand van 21,1 kilometer. Mairer is de eerste vrouw die op deze manier een halve marathon gelopen heeft. Bij de mannen zijn al eerder dergelijke afstanden succesvol achteruit afgelegd.

De 45-jarige secretaresse was verbaasd, maar tevreden met haar record, dat ze in haar woonplaats behaalde. "Door de hulp van mijn drie begeleidsters hoefde ik geen enkele keer mijn hoofd om te draaien", gaf ze mede als reden voor haar succes aan. Vooraf verwachtte de vrouw over de afstand nog zo'n drie tot vier uur te doen.

Mairers volgende doel is de marathon van München (Duitsland) uit te lopen. Uiteraard achteruit.

Vuurwerkbom beschadigt politiebureau

RDJ134 had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier ramen en een deel van de voorgevel van het politiebureau van Krommenie hebben het gisteren kort na elf uur in de avond begeven nadat een vuurwerkbom ontplofte. Niemand raakte gewond.

Een getuige zag kort na de ontploffing drie jongens van rond de zeventien jaar wegrennen. Hij maakte later met de politie een rondrit door de wijde omgeving en wees daarbij een aantal mogelijke daders aan. Of zij ook daadwerkelijk de bom hebben doen afgaan, is niet bekend. Over het motief is ook niets bekend.

In het wijkbureau aan de Padlaan in Krommenie was niemand aanwezig. Volgens een woordvoerder is het bureau alleen op vastgestelde tijden open voor publiek.

Keniaanse atleet finisht andersom

De marathon van Brussel is gewonnen door John Ekiru Kelai. De Keniaan kon echter moeilijk de finish vinden op de volgepakte Grote markt.

Ekiru Kelai liep solo richting de zege in Brussel. Het finishen verliep echter niet zoals hij zich vooraf of tijdens zijn race had voorgesteld. Hij kon aangekomen bij de Grote Markt de finish niet vinden. Na een kleine minuut leidde iemand hem door de menigte naar de finish, waar hij door het lint liep en op de knieen zakte. Toen hij zich weer oprichte keek hij recht in het gezicht van nummer twee Okworo. Hij bleek andersom te zijn gefinished. Niettemin bleef hij winnaar: "Ik ben niet gelukkig met de finish. Ik zat helemaal vast. Belachelijk. Ik dank God dat ik hier mag winnen."

Bij de eerste zes lopers waren liefst vijf Kenianen, die daarmee hun hegemonie maar weer eens bevestigden.

Muntz blijft op Europese Tour

Rolf Muntz heeft op het Dunhill Links Championship van St. Andrews middels een twaalfde eindklassering zijn tourkaart voor komend seizoen veiliggesteld.

Muntz startte het toernooi gemiddeld op de eerste van drie banen waar gespeeld werd. Op Carnoustie bleef hij een slag boven par. Op vrijdag sloeg hij echter terug. Met 63 slagen kwam hij rond op Kingsbarns. De beste prestatie van het deelnemersveld. Met vervolgens twee ronden op St Andrews voor de boeg diende hij tenminste bij de beste vijftien golfers te blijven om voldoende prijzengeld te genereren om zich van een nieuwe tourkaart te verzekeren. Met respectievelijk drie slagen en een slag winst werd hij uiteindelijk twaalfde.

De zege ging op St Andrews uiteindelijk naar de Schot Stephen Gallacher. Hij had een play-off nodig om de Noord-Ier Graeme McDowell te verslaan. De Engelsen Luke Donald en Ian Poulter kwamen een slag tekort om daaraan deel te nemen (270/-18).

De overige Nederlanders deden het best. Maarten Lafeber werd met 278 slagen 23e. Robert-Jan Derksen had 281 slagen nodig en werd 44e.

Ferrari test met nieuwe regels

Ferrari heeft de afgelopen weken getest met een auto die de invloed van de nieuwe regels moet laten zien. Het team loopt daarmee vooruit op de waarschijnlijke reglementswijzigingen.

De testrijders van Ferrari en ook Michael Schumacher hebben al in een model gereden dan voldoet aan de nieuwe aerodynamische regels betreffende de vleugels en de diffuser. Ferrari is van plan de huidige auto door te ontwikkelen, zodat hij aan de nieuwe regels gaat voldoen. Het team werkt ook al aan een motor die twee races kan doorstaan, maar voorlopig is daar nog geen bruikbare versie van ontwikkeld.

Ross Brawn vertelde over de tests: "We hebben gereden met een tussenvorm die voldoet aan hoe wij denken dat een chassis volgend jaar moet zijn. De testrijders hebben er mee gewerkt en zijn er gewend aan geraakt. Ook Michael Schumacher heeft ermee gereden. Op de eerste dag vond hij het erg opwindend en erg moeilijk, maar hij heeft zich aangepast."

"Je moet begrijpen dat een auto die twee seconde langzamer is, minder grip, downforce, remkracht en tractie heeft. Michael was niet erg enthousiast toen hij er de eerste keer in reed. Toen we wat aanpassingen hadden gedaan en aan het testprogramma begonnen te werken, pastte hij zich aan aan het programma. We reden op Jerez vorige week en hadden een goede test."

Hij vergeleek de aerodynamica van het tussenmodel met die van de huidige auto: "We zijn nu terug op een vermindering van minder dan 20 procent. Mijn inschatting is dat we dat nog terug kunnen brengen tot 15 procent en dus ongeveer een anderhalf tot twee seconde hogere rondetijd, wat het doel is met dit aerodynamische pakket."

Verdachte bekent moord op Bredase Tinka van Rooij

Icoon Binnenlands nieuwsEen 33-jarige man uit Made heeft de moord op Tinka van Rooij uit Breda bekend. De 27-jarige verdween op 26 mei van dit jaar en werd twee weken later verpakt in plastic in het water van de Nieuwe Merwede bij Lage Zwaluwe aangetroffen. Het Openbaar Ministerie heeft dit vandaag bevestigd.

De dader werd begin juli aangehouden en ontkende sindsdien alle betrokkenheid bij de moord. Afgelopen week kreeg de politie aanwijzingen dat Van Rooij in een garage in Zevenbergen zou zijn vermoord. Daarop bekende de man uit Breda. Het motief voor de moord is nog niet bekend. Morgen vindt de proforma-zitting plaats.

David Beckham is geblesseerd

Real Madrid zal het voorlopig zonder middenvelder David Beckham moeten stellen. Beckham liep in de interland van Engeland tegen Wales een ribblessure op.

Engeland won het duel tegen Wales relatief eenvoudig met 2-0. Beckham tekende zelf voor het tweede doelpunt. Na de treffer ging hij wild in op Ben Thatcher. Hij liep daarbij een scheurtje in zijn rib op, zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis. Voor zijn actie ontving Beckham overigens tevens de gele kaart.

De hersteltijd wordt op vier tot zes weken geschat.

Dick Jaspers wereldkampioen

Dick Jaspers is voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen driebanden geworden. In Rotterdam versloeg hij in de finale Filippos Kasidokostas (Gri) relatief eenvoudig met 3-0.

Jaspers, die eerder in de kwartfinales goed partij kreeg van Torbjorn Blomdahl, had het tegen de voormalig juniorenkampioen Kasidokostas niet zwaar. Met 15-9, 15-0 en 15-5 zette hij de Griek weg. Het totaal aantal caramboles bleef zelfs nog onder het aantal van de halve finale ontmoeting met Jacob Haack-Sörensen (59/65). Het moyenne van Jaspers was wederom groots, liefst 2,125. De man van St. Willebrord speelde ook een groots toernooi.

Het is de tweede wereldtitel voor Jaspers. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Rini van Bracht, die eveneens tweemaal wereldkampioen in het driebanden werd. Hendrik Robijn blijft hem met drie titels echter nog voor.

Trailer Super Mario 64 DS

Op de Nintendo 64 maakte Super Mario zijn intrede in een 3D wereld. Het spel was een razend succes Mario en z'n vrienden maakten hun come-back ook op de GameCube en de GBA.

Ook op de nieuwste handheld die ons te wachten staat zal Mario weer ten tonele verschijnen. Omdat de kwaliteiten van dit apparaatje zo hoog zijn was het niet zo moeilijk om de consolegame die velen waarschijnlijk grijsgespeeld hebben om te zetten naar de DS. Daarnaast zijn er nog enkele minigames aan toegevoegd.

Je kunt hier de trailer bekijken.

De verkiezingen in de Verenigde Staten deel 2

Fok! heeft mij gevraagd of ik verslag wil doen vanuit de VS over de aankomende presidentsverkiezingen.

Zoals de meeste fokkers wel weten, ben ik sinds december 2002 woonachtig in Californië. Ik zal jullie op de hoogte proberen te houden van de ontwikkelingen en tevens mijn gebalanceerde persoonlijke opinie proberen te verwerken in de stukken.

En nu is het tijd voor deel 2: een moeilijke keuze.

Wielrennen: Erik Dekker wint Parijs-Tours

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

De klassieker Parijs-Tours is gewonnen door Erik Dekker. De Nederlander zat mee in een lange vlucht. In de sprint na 252,5 kilometer koers was de Rabo-coureur tenslotte te sterk voor Matthias Kessler.

Dekker was niet de enige Nederlander op kop in Parijs - Tours. Ook Bram Tankink (Quick Step) maakte lange tijd deel uit van de geslaagde vlucht. Vladimir Goesov (CSC) en Manuel Quinziato (Lampre) completeren de aanvankelijke kopgroep. Het viertal reed na 25 kilometer weg uit een groep van zeventien man. Eric Berthou (R.A.G.T.) kwam hen onderweg vergezellen.

Nadat Berthou aan het begin van de finale (laatste 30 kilometers) had lekgereden en werd opgeslokt door het peloton, schudde Dekker op een klimmetje eens aan de boom. Hij loste daarmee Tankink en Quinziato. Goesov bleef in zijn wiel. Het tweetal had op dat moment nog een kleine minuut voorsprong. Dekker zette vervolgens de grote molen op. Het peloton kon derhalve niet anders doen dan seconden sprokkelen. Goesov had moeite om te volgen. Op acht kilometer voor de meet moest de Oekrainer zelfs toezien dat Dekker bij hem wegreed.

Het peloton werd nog opgeschrikt door een flinke valpartij, waardoor de organisatie enigszins weg was. Mattias Kessler (T-Mobile Team), Igor Astarloa (Cofidis) en Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) wisten in de laatste kilometers toch tot bij Dekker te geraken. Op de Côte du Petit Pas d'Ane probeerde Asterloa nog weg te komen, maar hij krijg geen ruimte van zijn metgezellen. Dekker was op 3,5 kilometer van de meet meer succesvol. Enkel Kessler kon de Nederlander volgen. Hij bleef in diens wiel zitten, gokkend op een betere sprint. Voor een aanstormend peloton klopte Dekker vervolgens echter de Duitser, die op zijn beurt nog door het peloton werd opgeslokt.

Meer wielernieuws vind je op de FOK!Wereldbekermanager

Lara naar T-Mobile

Francisco Jose Lara gaat naar T-Mobile Team, zo heeft T-mobile bekend gemaakt. Lara komt van Paternina, dat in de tweede divisie uitkomt.

Na Oscar Sevilla contracteert T-mobile hiermee een tweede Spanjaard. De 27-jarige Lara wordt bij T-mobile herenigd met zijn ex-teamgenoot Jan Ullrich, met wie hij in 2003 bij Bianchi samen reed. Lara werd bij de Vuelta veertiende in het eindklassement. Ook werd hij daar twaalfde in het bergklassement. Olaf Ludwig, de voorlichter van T-Mobile, gaf aan erg blij te zijn met Lara: “Hij is sterk bergop en hij past prima in onze plannen.”

Uitslag Parijs-Tours

De 83e editie van Parijs-Tours is gewonnen door Erik Dekker. De Nederlander zat mee in een lange vlucht. In de sprint na 252,5 kilometer koers was de Rabo-coureur tenslotte te sterk voor Matthias Kessler.

Dekker was niet de enige Nederlander op kop in Parijs - Tours. Ook Bram Tankink (Quick Step) maakte lange tijd deel uit van de geslaagde vlucht. Vladimir Goesov (CSC) en Manuel Quinziato (Lampre) completeerden de aanvankelijke kopgroep. Het viertal reed na zo'n 25 kilometer weg uit een groep van zeventien man. Eric Berthou (R.A.G.T.) kwam hen onderweg vergezellen. Het peloton voerde onder aanvoering van Cofidis, de ploeg van Stuart O'Grady, vervolgens het tempo wat op om de achterstand niet te groot te laten worden. Gerolsteiner (met WB-leider Davide Rebellin) en FDJeux.com (met sprinter Baden Cooke) staken een handje toe. Het gat van oorspronkelijk acht minuten liep echter mondjesmaat terug.

Nadat Berthou aan het begin van de finale (laatste 30 kilometers) had lekgereden en werd opgeslokt door het peloton, schudde Dekker op een klimmetje eens aan de boom. Hij loste daarmee Tankink en Quinziato. Goesov bleef in zijn wiel. Het tweetal had op dat moment nog een kleine minuut voorsprong. Dekker zette vervolgens de grote molen op. Het peloton kon derhalve niet anders doen dan seconden sprokkelen. Goesov had moeite om te volgen. Op acht kilometer voor de meet moest de Oekrainer zelfs toezien dat Dekker wegreed.

Het peloton werd nog opgeschrikt door een flinke valpartij, waardoor de organisatie enigszins weg was. Mattias Kessler (T-Mobile Team), Igor Astarloa (Cofidis) en Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) wisten in de laatste kilometers toch tot bij Dekker te geraken. Op de Côte du Petit Pas d'Ane probeerde Asterloa nog weg te komen, maar hij krijg geen ruimte van zijn metgezellen. Dekker was op 3,5 kilometer van de meet meer succesvol. Enkel Kessler kon de Nederlander volgen. Hij bleef in diens wiel zitten, gokkend op een betere sprint. Voor een aanstormend peloton klopte Dekker vervolgens echter de Duitser, die op zijn beurt nog door het peloton werd opgeslokt.


Uitslag Parijs-Tours
1 Erik Dekker 5.33.03
2 Danilo Hondo (Dui) z.t.
3 Oscar Freire (Spa) z.t.
4 Allan Davis (Aus) z.t.
5 Stuart O'Grady (Aus) z.t.
6 Paolo Bettini (Ita) z.t.
7 Mattias Kessler (Dui) z.t.
8 Uros Murn (Slo) z.t.
9 Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
10 Eddy Mazzoleni (Ita) z.t.
11 Stefan van Dijk z.t.
12 Philippe Gilbert (Bel) z.t.
13 Davide Rebellin (Ita) z.t.
14 Aleksandre Oesov (Rus) z.t.
15 Cristian Moreni (Ita) z.t.
16 Peter van Petegem (Bel) z.t.
17 Eric Baumann (Dui) z.t.
18 Anthony Geslin (Fra) z.t.
19 Inaki Isasi (Spa) z.t.
20 Pablo Lastras (Spa) z.t.

Wereldbekerstand:
1 Paolo Bettini (Ita) 340 pnt
2 Davide Rebellin (Ita) 327 "
3 Oscar Freire (Spa) 252 "
4 Erik Dekker 237 "
5 Stuart O'Grady (Aus) 186 "
6 Michael Boogerd 146 "
7 Juan Antonio Flecha (Spa) 140 "
8 Steffen Wesemann (Dui) 131 "
9 Erik Zabel (Dui) 108 "
10 Peter van Petegem (Bel) 105 "

Yao Jie struikelt in eindstrijd

Yao Jie is er niet in geslaagd het Open Deense badminton-kampioenschap op haar naam te schrijven.

De Nederlandse van Chinese afkomst verloor in de finale van haar voormalige landgenote Xie Xingfang met de gamestanden 9-11, 11-8 en 7-11.

In de derde game kwam Jie nog wel op voorsprong, en had kans om alsnog de wedstrijd te winnen, maar de Nederlandse was niet opgewassen tegen de demarrage van Xingfang.

Het was voor Jie de tweede nederlaag in een finale binnen een week. Vorige week verloor ze in de finale van het Dutch Open van de voormalige Chinese Pi Hongyang.

CD: MTV2 Headbangers Ball Vol. 2


Headbangers Ball is een programma dat de reguliere MTV-kijker al jaren moet missen. In plaats hiervan mogen wij, rock/metalliefhebbers, het doen met vijf uur 'Rockzone' in de nacht van maandag op dinsdag. Gelukkig laat de Amerikaanse zender MTV 2 ons niet in de steek en brengt, om ons toch een beetje mee te laten genieten, het tweede deel van de 'MTV Headbangers Ball' serie uit. FOK! beluisterde hem alvast voor je.

FIFA onderzoekt racisme Macedonische aanhang

De disciplinaire commissie van de FIFA gaat bekijken of het maatregelen moet nemen tegen Macedonië, vanwege het racistische gedrag van het publiek tijdens de gisteren gespeelde wedstrijd Macedonië - Nederland. Vooral Romeo Castelen en Edgar Davids werden door de Macedonische aanhang voortdurend begeleid door oerwoudgeluiden.

Castelen had zich overigens nauwelijks aan de oerwoudgeluiden gestoord. ''Edwin van der Sar waarschuwde me al voor de wedstrijd voor het gedrag van die supporters. Wat een zielige mensen. Niet ik, maar zij hebben volgens mij een probleem. Ik heb me voor de geluiden afgesloten. Ik heb me op de wedstrijd geconcentreerd.''

Als Macedonië bestraft wordt, kan het een boete krijgen van rond de 20.000 euro.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

F1: Uitslag Grand Prix van Japan

Michael Schumacher heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Duitser leidde de 53 ronden durende race van start tot finish. Zijn broer Ralf eindigde als tweede op een afstand van 14 seconden. Jenson Button werd op 19 seconden derde.

De Grand Prix van Japan beleefde op de zondag dan zijn hoogtepunt. Door tyfoon Ma On werden kwalificatie en race voor het eerst in de geschiedenis op één dag verreden. Tijdens de kwalificatie regende het nauwelijks meer, maar was de baan nog wel vochtig wat menig bolide op 'droog weer' banden deed bibberen. Rubens Barichello werd hier onder andere het slachtoffer van, hij startte later achterin het veld. Michael Schumacher veroverde de pole, hij versloeg zijn broer Ralf.

Michael behield bij de start zijn eerste positie en sneed voor zijn jongere broer de eerste bocht aan. Jenson Button deed zichzelf een plezier door startend vanaf plaats vijf vrijwel meteen zijn teamgenoot Takuma Sato en Mark Webber te verschalken.

Gedurende de eerste rondes van de race wist Sato zijn teamgenoot echter weer vrij snel te passeren. Later bleek dat hij ook lichter was dan Button, want de Japanner zat op een drie stop strategie terwijl Button een twee stop strategie volgde. Terwijl Michael Schumacher er vandoor raasde, ging achter hem het gevecht om de rest van de punten van start.

Terwijl de winst reeds bij de start bepaald leek te zijn, ontstonden er gedurende de race een flink aantal mooie gevechten. Voor de podiumplaatsen maakten Ralf Schumacher de beide BAR's en David Coulthard elkaar het leven zuur. Verder naar achteren probeerde Rubens Barrichello zijn teleurstellende startpositie goed te maken. Ook Jacques Villeneuve reed zich vandaag in de kijker, niet door mooie en brutale inhaal acties, maar wel als de verdediger van de race. Hij hield Rubens Barrichello, Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya lange tijd achter zich.

De race van Barrichello en Coulthard kwam abrupt tot een einde toen ze elkaar raakten op het moment dat Barichello de Schot in wilde halen en Coulthard de deur dichtgooide voor de Braziliaan. De reactie van Coulthard na aankomst in de pitbox: "Barrichello deed deze keer bij mij hetzelfde als ik vorige race bij Ralf Schumacher deed." Rubinho reageerde ook vrij opgelaten: "Jammer genoeg gooide hij de deur dicht." Er is gemeld dat de stewards het incident na de race onderzoeken, dus wie weet krijgt dit verhaal nog een staartje.

Mark Webber hield aan deze race wel een heel erg warm gevoel over. De onderkant van zijn stoel werd gedurende de race zo warm dat de sympathieke Australier zijn race moest staken om zijn verbrande achterste af te koelen. Tot slot viel ook Zsolt Baumgartner nog uit met als resultaat dat er zestien wagens de finish haalden.

Kijk voor meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1 Manager!

Saudi-Arabië stelt ramadan verplicht in openbaar voor buitenlanders

Iedere buitenlander die in Saudi-Arabië de regels van de islamitische vastenmaand Ramadan overtreedt kan subiet het land worden uitgezet. Dat heeft het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Voor moslims is het een religieuze plicht om tijdens de ramadan van zonsopgang tot zonsondergang niet te eten, drinken en roken.

Buitenlanders die tijdens de ramadan in het openbaar eten, drinken en roken, verliezen hun werkvergunning en worden uitgezet. In Saudi-Arabië wonen meer dan vijf miljoen buitenlandse werknemers.

Volgens het Saudische ministerie is de regel ingesteld om te voorkomen dat buitenlanders de religieuze gevoelens van Saudi-Arabiërs kwetsen.

-
In Nederland begint de Ramadan dit jaar op 15 oktober en duurt tot 13 november.

Voorlopige punten Japan

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van Japan is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan worden ook de budgetten aangepast. Wijzigingen zijn voorbehouden zolang de budgetten nog niet zijn aangepast.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling Suzuka.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus Japan. Per behaald punt verdien je ¤ 20.000.

Turkije wil af van hoofddoekverbod

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Het hoofddoekjesverbod wat in Turkije van kracht is in scholen en openbare gebouwen moet afgeschaft worden. Dat vindt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül. In Turkije zijn hoofddoekjes al zo'n 70 jaar, sinds de tijd van Ataturk, verboden. Het is indertijd ingesteld om van Turkije een strikt seculier land te maken, waar godsdienst niet mag worden verweven met de staat en het te voeren beleid.

Volgens Gül past het verbod echter niet in de westerse normen en waarden, die vrijheid en democratie hoog in het vaandel hebben staan. De meeste landen in de Europese Unie kennen geen verbod op hoofddoekjes.

Twee zwaargewonden bij steekpartij in Eindhoven

Icoon Binnenlands nieuwsTwee mannen van 18 en 48 jaar zijn afgelopen nacht in Eindhoven door een 18-jarige man met een mes ernstig verwond. Na de steekpartij zijn beide slachtoffers zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, over hun huidige toestand is niets bekend.

De twee mannen wilden twee jongens te hulp schieten die door de 18-jarige man werden lastiggevallen en bedreigd. Hierbij belden ze bij buurtbewoners aan om hulp in te schakelen, waarna de dader de twee mannen met een mes te lijf ging. De slachtoffers zijn meerdere malen met het mes gestoken.

De verdachte kon kort na de steekpartij door de politie worden aangehouden, hij wordt inmiddels verhoord. Ook de twee jongens, 16 en 17 jaar oud, die eerst door de verdachte werden bedreigd worden gehoord. De politie is een buurtonderzoek gestart en zal de steekpartij nader onderzoeken.

Davenport wint na opgave Mauresmo

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft het WTA-toernooi in het Duitse Filderstadt vrij eenvoudig op haar naam geschreven, doordat haar tegenstandster, de Française Amelie Mauresmo moest opgeven wegens een blessure.

Al na enkele games raakte Mauresmo geblesseerd aan haar linkerdij, maar kon toch nog de eerste set uitspelen, die ze verloor met 2-6. Daarna kon ze niet meer verder tennissen en moest ze de strijd staken.

Voor de Amerikaanse was het haar zevende toernooizege dit jaar. In haar dankwoord zei Davenport dat ze nog twijfelt over haar voornemen om te stoppen aan het eind van dit seizoen.

Nu ook virussen in Microsoft Word bestanden

Een bug in Microsoft Word 2000 en mogelijk Word 2002 kan gebruikt worden door hackers om de PC te laten crashen of code te laten uitvoeren waardoor ze controle over de PC kunnen krijgen.

De toegang tot de hackers wordt verschaft wanneer er in Word een geinfecteerd doc bestand geopend wordt. Het virus zit in de doc file zelf, dus maakt geen gebruik van een macro.

De fout is bevestigd in Word 2000, en in Word 2002 is de fout gezien maar nog niet bevestigd, aldus het beveiligingsbedrijf Secunia.

De firma heeft de bug als "Highly Critical" bestempeld. Bij Microsoft is nog geen patch beschikbaar om het probleem op te lossen.

Cross-game chatten met Xfire

Eindelijk is er een oplossing gekomen om met je vrienden te chatten die een compleet andere game dan jij aan het spelen zijn op het wereldwijde web. Xfire is een klein programma waarbij je, net als MSN, in moet loggen, waarbij je kan zien welk spel je vrienden aan het spelen zijn. Je kunt dan met hun chatten of hun game joinen met een paar simpele clicks. Tevens kun je zien wat de vrienden van je vrienden aan het spelen zijn, dat is erg handig als je vrienden even de straat op durven om te genieten van het zonlicht. Er worden al een groot aantal games ondersteunt, de complete lijst vind je hier.

Wil je het programma uit proberen? Je kunt het hier downloaden.


screenshot van de user interface

Nieuwe Screens Gran Turismo 4

Sony heeft weer een flink aantal screenshots online gegooid van hun aankomende racespel Gran Turismo 4. Hieronder een greep uit de hele berg screenshots die op het wereldwijde web zijn verschenen.

Dit nieuwe deel uit de zeer succesvolle GT serie belooft realistischere physics, er was ook een online modus beloofd maar deze is helaas geschrapt, er zal later een speciale versie uitkomen die wel online kan. Meer informatie over de online modus vind je hier



De rest van de screenshots vind je hier

'Poppenporno' Team America door makers gekuist

Trey Parker en Matt Stone, bekend als bedenkers van de tekenfilmserie South Park, hebben hun nieuwste creatie moeten aanpassen. De seksscènes in de poppenfilm Team America: World Police gingen de Amerikaanse leeftijdscommissie veel te ver, waardoor de film werd aangemerkt met een NC 17-rating. Dit betekent dat kijkers minimaal 17 jaar oud moeten zijn.

Team America is een satire op de oorlog tegen het terrorisme, zoals die nu gevoerd wordt door George Bush. De film heeft de stijl van de jaren-zestigserie The Thunderbirds overgenomen, inclusief de zichtbare touwtjes waarmee de poppen bestuurd worden. Nadat de Motion Picture Association of America (MPAA) de film een NC 17-aanduiding gaf werden Parker en Stone op het matje geroepen door Paramount. In het contract was opgenomen dat de makers ervoor dienden te zorgen dat de film maximaal een R-rating zou krijgen, wat betekent dat tieners de film onder begeleiding van een volwassene mogen bekijken.

Stone en Parker moesten uiteindelijk tien keer terug naar de montagekamer voor de MPAA en Paramount tevreden waren. Team America: World Police gaat op 27 januari 2005 in Nederland draaien.

Team America: World Police van de makers van South Park
Team America: World Police gaat in januari in Nederland draaien

Snowfever maandag gewoon in première

Icoon Media nieuwsDe juridische problemen rond de Nederlandse film Snowfever zijn opgelost. Dat meldt producent NL Film. Gisteren berichtten we dat advocaten van drie Duitse acteurs de release van de film dreigden te verbieden, omdat de betreffende acteurs niet betaald zouden zijn voor hun bijdrage.

NL Film heeft met een spoedoverboeking zelf het geld naar de acteurs overgemaakt. Daarmee is het conflict opgelost; één van de acteurs zal zelfs bij de première aanwezig zijn. Volgens producent Johan Nijenhuis lag de fout bij de Duitse coproducent Hope & Glory Pictures International, die in ruil voor de distributierechten van de film in Oostenrijk en Duitsland beloofd had drie ton van het budget voor zijn rekening te nemen, waaronder de betaling van de acteurs Collien Fernandez, Axel Stein en Samy Challah. NL Film wil het contract met de Duitse coproducent ontbinden, nu afspraken niet nagekomen zijn.

De romantische komedie Snowfever handelt over een onschuldig meisje (Hanna Verboom) dat op een Oostenrijkse piste wordt versierd door een arrogante snowboardleraar (Daan Schuurmans). De film moet vanaf volgende week donderdag draaien in bijna honderd Nederlandse bioscopen. Maandagavond zal in de Amsterdamse bioscoop Pathé-ArenA de wereldpremière plaatsvinden. Sunchaser zal voor FOK!tv een reportage maken van het evenement.

Jongens vinden lijk van onbekende man

Icoon Binnenlands nieuwsTwee jongens hebben in het Noordhollandse Robbenoordbos bij Wieringerwerf het stoffelijk overschot van een nog onbekende man gevonden. Na de vondst waarschuwden de tieners Staatsbosbeheer, die vervolgens de politie alarmeerde.

Volgens een woordvoerder moet het lijk al langere tijd in het bos gelegen hebben. Er werden geen identiteitspapieren gevonden. De doodsoorzaak is niet bekend, een misdrijf wordt niet uitgesloten. In de komende week wordt sectie verricht op het lichaam.

Opmerking Pim Fortuyn ontzet Dijkstal nog steeds

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Oud VVD-voorman Hans Dijkstal kan zich nog steeds opwinden over de uitspraak die Pim Fortuyn begin 2002 deed in de Volkskrant over artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt. Fortuyn vond dat dat geschrapt moest worden als dat de vrijheid van meningsuiting in de weg staat.

Dijkstal sprak gisteren op een bijeenkomst in Den Haag van de organisatie van ahmadiyya-moslims AAIILN. Over Fortuyns opmerking zei hij: ''Wie zoiets zegt, weet niet meer wat beschaving en respect is. Fortuyn toonde geen besef vanwaar artikel 1 vandaan komt. Het discriminatieverbod, het allerbelangrijkste grondrecht, is de vrucht van eeuwen van marteling, foltering en verminking. Het is een beschavingsartikel.''

Fortuyn deed zijn uitspraak destijds in het beruchte Volkskrant-interview, waarin hij onder meer de islam een achterlijke cultuur noemde. De uitspraak waar Dijkstal nog steeds ontzet over is, luidde letterlijk: ''Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dat zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken. Er is een grens en die vind ik heel belangrijk: je mag nooit aanzetten tot fysiek geweld. Dat kan een rechtsstaat zich niet permitteren. Maar als een imam weet te vertellen dat mijn levenswandel volstrekt verwerpelijk is en beneden die van varkens ligt: oké, dan zegt hij dat maar.''

Dijkstal hield na de moord op Fortuyn en de verkiezingsnederlaag van de VVD in 2002, de actieve politiek voor gezien.

Uitslag GP van Japan

Michael Schumacher heeft vanochtend de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Duitser leidde de 53 ronden durende race van start tot finish. Zijn broer Ralf eindigde op een mooie tweede plaats op een afstand van 14 seconden. Jenson Button werd derde op 19 seconden.

Hoewel er aan het begin van het weekend nog gevreesd werd dat de race misschien in het water zou vallen, was het circuit kurkdroog op het moment dat de race van start ging. Tyfoon 22 had Suzuka onverwacht enigszins links laten liggen, waardoor het ergste weer aan het Formule 1 circus voorbij ging.

Michael, die vanaf pole positie startte, behield zijn eerste positie en sneed voor zijn jongere broer de eerste bocht aan. Jenson Button deed zichzelf een plezier door startend vanaf plaats vijf vrijwel meteen zijn teamgenoot Takuma Sato en Mark Webber te verschalken. Mark Webber had sowieso een slechte start; hij zakte van plaats drie vrijwel direct terug naar de zesde plaats.

Gedurende de eerste rondes van de race wist Sato zijn teamgenoot echter weer vrij snel te passeren. Later bleek dat hij ook lichter was dan Button, want de Japanner zat op een drie stop strategie terwijl Button een twee stop strategie volgde. Terwijl Michael Schumacher er vandoor raasde, ging achter hem het gevecht om de rest van de punten van start.

Terwijl de winst reeds bij de start bepaald leek te zijn, ontstonden er gedurende de race een flink aantal mooie gevechten. Voor de podiumplaatsen maakten Ralf Schumacher de beide BAR's en David Coulthard elkaar het leven zuur. Verder naar achteren probeerde Rubens Barrichello zijn teleurstellende 15e startpositie goed te maken. Ook Jacques Villeneuve reed zich vandaag in de kijker, niet door mooie en brutale inhaal acties, maar wel als de verdediger van de race. Hij hield Rubens Barrichello, Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya lange tijd achter zich.

De race van Barrichello en Coulthard kwam abrupt tot een einde toen ze elkaar raakten op het moment dat Barichello de Schot in wilde halen en Coulthard de deur dichtgooide voor de Braziliaan. De reactie van Coulthard na aankomst in de pitbox: "Barrichello deed deze keer bij mij hetzelfde als ik vorige race bij Ralf Schumacher deed." Rubinho reageerde ook vrij opgelaten: "Jammer genoeg gooide hij de deur dicht." Er is gemeld dat de stewards het incident na de race onderzoeken, dus wie weet krijgt dit verhaal nog een staartje.

Mark Webber hield aan deze race wel een heel erg warm gevoel over. De onderkant van zijn stoel werd gedurende de race zo warm dat de sympathieke Australier zijn race moest staken om zijn verbrande achterste af te koelen. Tot slot viel ook Zsolt Baumgartner nog uit met als resultaat dat er zestien wagens de finish hebben gehaald.

Voor wat betreft het constructeurskampioenschap heeft BAR zichzelf wederom een plezier gedaan door de afstand met Renault te vergroten. Fernando Alonso werd uiteindelijk vijfde en Jacques Villeneuve wist helaas wederom geen punten te scoren voor het Franse team.

Volledige uitslag:

Pos. Coureur Team Tijd Uitvalreden
1 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:24:26.985
2 Ralf Schumacher BMW Williams F1 + 14.008
3 Jenson Button BAR Honda + 19.662
4 Takuma Sato BAR Honda + 31.781
5 Fernando Alonso Renault F1 + 37.767
6 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes + 39.302
7 Juan Pablo Montoya BMW Williams F1 + 55.347
8 Giancarlo Fisichella Sauber Petronas + 56.276
9 Felipe Massa Sauber Petronas + 1:29.656
10 Jacques Villeneuve Renault F1 + 1 ronde
11 Jarno Trulli Toyota Racing + 1 ronde
12 Christian Klien Jaguar Racing + 1 ronde
13 Nick Heidfeld Jordan Ford + 1 ronde
14 Olivier Panis Toyota Racing + 2 ronden
15 Timo Glock Jordan Ford + 2 ronden
16 Gianmaria Bruni Minardi F1 + 3 ronden
- Zsolt Baumgartner Minardi F1 spin
- David Coulthard McLaren Mercedes crash
- Rubens Barrichello Scuderia Ferrari crash
- Mark Webber Jaguar Racing opgave

Enige olifant van Alaska moet afvallen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De vier ton wegende olifant Maggie uit Alaska moet afvallen. De 22-jarige Maggie is sinds 1997 de enige olifant van de noordelijkste staat van de Verenigde Staten. Om af te vallen krijgt ze een 100.000 dollar kostende tredmolen in haar verblijf van de dierentuin van Anchorage.

De situatie van Maggie werd aan de kaak gesteld door de dierenrechtenorganisatie PETA (Mensen voor de Ethische Behandeling van Dieren) Zij zou "een saai leven van eenzame opsluiting in een ijskoude omgeving" leiden. Een onafhankelijke deskundige van een Californische dierentuin ging daarop op visite bij Maggie in Alaska. Hij liet weten dat Maggie alleen moest afvallen.

Oranje op Nickelodeon trekt 2,5 miljoen kijkers

De voetbalwedstrijd Macedonië - Nederland is gisteravond op het hoogtepunt door ruim 2,5 miljoen mensen bekeken. Dit is gebleken uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het was de eerste wedstrijd van Oranje die op Nickelodeon werd uitgezonden.

In de tweede helft liep het aantal kijkers terug tot onder de twee miljoen. Oranje deed het dan ook niet al te best: het bleef 2-2. Later worden nog de wedstrijden in Finland, Andorra, Tsjechië, Roemenië en Armenië op Nickelodeon uitgezonden.

Prijzen in supermarkten 'stiekem' verhoogd

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe prijzen van producten in supermarkten worden 'stiekem' verhoogd. De bedragen die aan de kassa moeten worden afgerekend blijven gelijk, maar de inhoud van verpakkingen wordt verkleind. Vaak gebeurt dit onder het mom van 'vernieuwd', zo blijkt uit een lezersonderzoek van De Telegraaf.

Zo zouden onder andere rollen toiletpapier dunner zijn geworden en potten jam minder inhoud bevatten. Fabrikanten spreken de beschuldiging van 'inhoudsvervalsing' tegen. Volgens hen staat tegenover het verkleinen van de inhoud een verbetering van de kwaliteit die de feitelijke prijsstijging rechtvaardigt.

De Consumentenbond is niet overtuigd van dit door de fabrikanten aangevoerde kwaliteitsargument. "Het is zeer de vraag of de consument op deze kwaliteitsverbetering zit te wachten, nu lijkt het vaak op een verkapte prijsverhoging", aldus woordvoerster Juliette Oolders.

Veldhuis pakt brons op WK zwemmen

Zwemster Marleen Veldhuis heeft bij de wereldkampioenschappen korte baan in het Amerikaanse Indianapolis een bronzen medaille behaald op de 100 meter vrije slag.

De Nederlandse, die zich als tweede had geplaatst voor de finale, tikte aan na een tijd van 53.88. De Australische Lisbeth Lenton pakte de titel in een tijd van 52.67 en zilver was er voor de Zweedse Josefin Lillhage. Chantal Groot eindigde als zevende in de finale.

In de finale van de 50 meter vlinderslag werd Hinkelien Schreuder zesde in een sterk deelnemersveld in een tijd van 26.94. Het goud ging daar naar de Amerikaanse Jenny Thompson, die met een tijd van 25.89 als enige onder de 26 seconden zwom.

Bij de heren wist Bastiaan Kamminga zich niet voor de finale van de 50 meter vlinderslag te plaatsen. In de halve finale zwom de Nederlander de vijftiende tijd in 24.07. De Amerikaan Ian Crocker plaatste zich met 22.76 als snelste voor de finale.

Nachtelijke ontruiming door brand in hennepkwekerij

In de Antheunisstraat in Den Haag zijn vanmorgen vroeg vijtien woningen ontruimd als gevolg van een brand in een hennepkwekerij. De kwekerij was gevestigd in een naastgelegen portiekwoning. Overbelasting van het elektriciteitsnet is volgens een woordvoerder van de brandweer waarschijnlijk de oorzaak.

De brand, die vermoedelijk rond half vijf ontstond, werd ontdekt toen het plafond bij de benedenburen naar beneden begon te komen. Uit voorzorg liet de politie de omliggende portieken ontruimen.

Rond 06.00 uur konden bijna alle bewoners hun woningen weer betreden. De woning die onder de kwekerij gelegen was, is onbewoonbaar verklaard. De schade wordt geschat op minimaal 200.000 euro.

Goor krijgt rood voor spugen

Feyenoorder Bart Goor heeft in de wk-kwalificatiewedstrijd Spanje-België zaterdagavond gespuugd naar tegenstander Xavi. De Belgische aanvoerder werd hiervoor in de 66e minuut met een rode kaart uit het veld gestuurd.

Eerder in de wedstrijd verloor België al een man nadat verdediger Deflandre in de 28ste minuut na flinke protesten tegen de arbitrage de rode kaart kreeg. Spanje won het duel tegen onze zuiderburen uiteindelijk met 2-0.

Spijl van hek doorboort automobilist

Icoon Binnenlands nieuwsEen automobilist uit Ederveen is zaterdagmiddag met een stuk spijl van een hek door zijn schouder naar het ziekenhuis in Ede gebracht. De man was slachtoffer van een ongeval dat plaats had op de Goorsteeg bij de Gelderse plaats Lunteren.

De 41-jarige man had slecht zicht op de weg waardoor hij een auto van links niet zag aankomen. Toen hij deze wilde ontwijken slipte hij, raakte hij van de weg af en reed met zijn auto tegen een hekwerk. Een paal van het hek kwam hierbij door de voorruit naar binnen en doorboorde de borst van de bestuurder om er vervolgens bij diens linkerschouder weer uit te komen.

De politie riep de hulp van een traumahelikopter in. Maar omdat de eerste hulp oordeelde dat de verwonding minder ernstig was dan hij er uitzag en niet levensbedreigend, werd de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De paal is inmiddels uit zijn schouder verwijderd.

Pornozondag


Voor het eerst op FOK!: pornozondag, kortom een dagje om aan je monitor 'geplakt' te blijven .

Een rustige aftrap met thumbnails op postzegel formaat en nog eenzelfde pagina. Allebei voorzien van een mooie header .

Mocht je overigens iets hebben tegen masturberen dan ben je van harte welkom bij Margriet een echte amateurhoer. Je wil als man daar niet voor lul staan en daarvoor is misschien pumping een goed idee, want dan wordt de pielemans een stuk groter. Mocht je toch afknappen op Margriet, dan kan je altijd nog met twee vrienden lekker pumpen .

Eventueel vrouwvriendelijke porno kan vandaag misschien nog wel volgen .

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.