Endemol gaat Baantjer-speelfilm maken

Icoon media nieuwsRTL Nederland en Endemol gaan samen een bioscoopfilm maken naar de populaire tv-serie “Baantjer”. Het script wordt geschreven door acteur Piet Römer en een ‘expert uit Engeland’. De Engelse scriptschrijver is ingeschakeld omdat in Engeland dit genre veel beter ontwikkeld zou zijn. De financiering van de film is nog niet helemaal rond, maar gezien de populariteit verwacht Endemol dat er snel geld wordt vrijgemaakt. ‘Het wordt een echte thriller voor de hele familie’, aldus de woordvoerder van Endemol.

Volgens Zijlstra, producent drama bij Endemol, beginnen de opnames komend voorjaar. Naast de vaste cast van de tv-serie spelen er in de film ook een aantal ’leuke gastrollen’. Zijlstra meldt dat Endemol meer wil gaan doen met speelfilms. ’ Het is voor ons geen speerpunt, maar films horen er zeker bij. We hebben nog een aantal plannen in het verschiet. Eén speelfilm per jaar maken, zou mooi zijn.’

In 1999 werd al de film “Baantjer, de film: De Cock en wraak zonder einde” gemaakt. Deze film was echter puur gemaakt voor de televisie en is niet op het witte doek te zien geweest. Afgelopen vrijdag is het tiende seizoen van Baantjer op RTL4 begonnen.