Anouk wil haar moeder haar huis uit hebben

Anouk wil haar moeder het huis uitzetten, zo meldt het Brabants Nieuwsblad/ De Stem zaterdag. De Haagse zangeres verhuist binnenkort met haar man en twee kinderen naar New York en zegt iedere cent nodig te hebben. Daarom wil ze haar huis in Voorburg, waar momenteel haar moeder woont, verkopen.

Haar moeder, Jacqueline Noppen, is geenszins van plan het huis vrijwillig te verlaten. De Voorburgse woning was eerder haar eigendom, maar ze verkocht het pand in 1998 voor bijna 400.000 gulden aan Anouk. Noppen, die haar dochter sindsdien geen huur hoefde te betalen, wil nu 158.823 euro “vanwege gederfde winst bij verkoop van het pand in 1998’. Ze heeft destijds te weinig geld gebeurd vindt ze. Daarnaast wil ze een tegemoetkoming in de verhuiskosten.

Anouk piekert hier niet over en spant een kort geding aan. Ze gaat eisen dat het pand op één september leeg wordt opgeleverd en dat de woning vóór die datum door eventuele kopers kan worden bezichtigd. Om haar eis kracht bij te zetten zal de zangeres de rechter vragen een dwangsom van 2500 euro op te leggen voor iedere dag dat haar moeder in gebreke blijft.