"Vreemde koepel op Mars heeft een ingang"

Ten noordwesten van de Cydonia-vlakte op Mars, waar volgens sommigen een uitgehouwen gezicht is te zien en een aantal piramiden, bevindt zich de Acidalia-vlakte. In deze vlakte zijn volgens sommigen tunnelsystemen te zien en een kunstmatige koepel die wel wat weg heeft van een golfbal. Een 'onderzoeker' beweert dat er meer aan de hand is met de "koepel".


Op bovenstaande afbeelding is de Cydonia-vlakte te zien, waar volgens sommigen - toen er nog water stroomde op Mars en Mars bewoonbaarder was - een oude beschaving geleefd zou hebben. Er is volgens mensen die geloven in een oude Marsbeschaving een uitgehouwen gezicht te zien, een piramide-complex en een driehoekig waterbassin.

De NASA heeft in 2001 nieuwe foto's van het gezicht gepubliceerd, en heeft verklaard dat het niks anders is dan gezichtsbedrog. Wantrouwigen hebben het het hier niet bij laten zitten, en zeggen nu dat er ten noordwesten van het "piramide-complex" in de Acidalia-vlakte duidelijk tunnelstructuren zijn te zien, en een kunstmatige koepel.


De bovenstaande foto is geknipt uit afbeelding m1501228 van de Mars Global Surveyor van het gebied Acidalia ten noordwesten van Cydonia. Het toont volgens de aanhangers kunstmatige koepels, en tunnelsystemen, die ook door de oude Marsbeschaving gebouwd zouden zijn.

Nieuwe enhancements van het koepelobject laten volgens een 'onderzoeker' zien dat zich ten zuiden van de koepel een soort ingang bevindt waar de Marsbewoners in het gebouw zouden kunnen komen.


Tot nu toe zijn er nog geen scherpere foto's van de "koepel" gepubliceerd.