Fans van 3FM-dj schieten te hulp

Een paar vaste luisteraars van 3FM-dj Cobus Bosscha hebben een speciale site opgezet om de dj te behouden op de popzender. Gisteren werd bekend dat Bosscha met zijn middagprogramma per 1 september moet stoppen, omdat hij niet meer in het nieuwe format zou passen. Op de site kunnen luisteraars een signaal aan zendercoŲrdinator Florent Luyckx afgeven dat Cobus op het radiostation moet blijven. Daarnaast zullen de makers de site de komende tijd als fansite gaan inrichten.

Opvallend is dat het programma 'JACobus' (14:00 - 16:00 uur) het helemaal niet zo slecht doet. De luistercijfers over maart en april van dit jaar laten zien dat het programma een marktaandeel haalt van 10,1 procent. Het programma dat direct voor JACobus zit, 'Claudia d'r op' scoort een aandeel van 8,9 procent. Het tijdslot 17:00 - 19:00 uur haalt een aandeel van 8,3 procent.

Onder de doelgroep van 3FM, mensen tussen de 20-34 jaar, is het programma zeer populair. Hier scoort het programma een aandeel van 19,4 procent. Alleen Radio 538 doet het op die tijd beter met een aandeel van 22,2 procent.