FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 juni 2004

'Only Joling' waarschijnlijk terug in nieuwe seizoen

De real-life soap 'Only Joling' komt waarschijnlijk volgend seizoen weer op televisie. Yorin heeft Gerard Joling, over wie de soap gaat, gepolst voor een tweede seizoen. In de, volgens Yorin zeer succesvolle tv-serie, wordt de zanger gevolgd tijdens zijn dagelijkse beslommeringen, zijn optredens en zijn uitjes als Bekende Nederlander.

Of Joling het ook gaat doen is nog maar de vraag. Hij zou de constante aanwezigheid van camera's niet altijd fijn vinden.

Nederlandse journalist in Irak beschoten

Icoon Irak nieuwsIn Irak is de Nederlandse journalist Ismael Zayer vandaag betrokken geraakt bij een schietincident. Volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is het onduidelijk of hij doelwit was en bewust onder vuur werd genomen. Zayer kwam met de schrik vrij.

Zayer is hoofdredacteur van de onafhankelijke krant Al Sabah Al Jedid. Hij kwam vorige week ook al in het nieuws, toen de chauffeur en lijfwacht van hem en zijn vrouw Anneke van Ammelrooij werden ontvoerd en later dood werden teruggevonden. Het ministerie van Buitenlandse zaken zal donderdag gevraagd worden om voor een veilig onderkomen voor Zayer, Van Ammelrooij en hun vier kinderen te zorgen. Het gezin van Zayer was op het moment van het schietincident niet bij hem.

Voetbal: Uitkomst nacompetitiestrijd

nacompetitieOok Vitesse en De Graafschap zullen volgend jaar in de Eredivisie spelen. Beide clubs hebben zich via de nacompetitie weten te plaatsen. Voor De Graafschap viel de beslissing vanavond pas.

In Poule A was de strijd al vrij snel gestreden. Vitesse had een vliegende start en gaf de voorsprong niet meer weg, enkel op bezoek bij VVV-Venlo en Helmond Sport werden twee punten gemorst. Waar de Arnhemmers in de afgelopen competitie moeite hadden met scoren en winnen, ging dat ze nu makkelijk af. Veertien gemaakte doelpunten en vier zeges zijn goed voor de hernieuwde eredivisiestatus.

Heel anders verging het de andere eredivisionist FC Volendam. De Volendammers startten rampzalig bij Heracles Almelo (4-0). En Volendam bleef verliezen, zodoende viel het doek al snel. Vanavond werd het enige puntje gescoord thuis tegen Heracles (2-2). Een duur gelijkspel voor de gasten, Heracles zag De Graafschap in de slotfase met winst bij Excelsior vertrekken (2-3). Bij een gelijke eindstand van beide wedstrijden had een beslissingsduel tussen Heracles en De Graafschap moeten plaatsvinden. Michael van der Kruis verzekerde met zijn doelpunt De Graafschap van promotie.


Uitslagen laatste speelronde
Vitesse - Sparta (2-0)
Helmond Sport - VVV-Venlo (1-3)

Volendam - Heracles Almelo (2-2)
Excelsior - De Graafschap (2-3)

De eindstand in Poule A De eindstand in Poule B
1 Vitesse 6 14 14-41 De Graafschap 6 13 10-4
2 VVV-Venlo 6 8 11-92 Heracles Almelo 6 11 11-6
3 Sparta 6 6 8-103 Excelsior 6 8 8-8
4 Helmond Sport 6 3 6-164 FC Volendam 6 1 4-15


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

"Nieuwe Harry Potter-film gaat alle records breken"

Het kan weinig mensen ontgaan zijn, deze week gaat in een groot gedeelte van de wereld de nieuwe Harry Potter-film, The prisoner of Azkaban, in première. En hoewel de eerste twee films al een groot succes waren, wordt verwacht dat de nieuwe film alle records gaat breken. In Engeland bracht de film op de openingsdag al negen miljoen binnen en kenners verwachten dan ook dat het de beste bezochte film ooit wordt in Groot-Brittannië. Vanaf vandaag is de film, die 130 miljoen dollar heeft gekost in zowel Nederland en de Verenigde Staten te zien.

Velen denken dat het succes van de derde film mede is te danken aan steracteur Gary Oldman, die de rol van Sirius Black speelt. De keuze van Oldman voor de rol leidde bij velen tot verbazing, maar de acteur was erg eerlijk over zijn keuze en gaf de hele simpele verklaring: "Ik had het werk nodig, eerlijk gezegd. Ik vond het wel leuk om weer eens wat geld te verdienen en de rekeningen te kunnen betalen. Maar het is natuurlijk ook een fenomeen."

Grote buit bij overval op echtpaar

Keukenprinsesje had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een gewapende roofoverval op een echtpaar in Maastricht is mogelijk voor enkele honderdduizenden euro's buit gemaakt. De 54-jarige man en zijn 53-jarige vrouw werden afgelopen nacht gedwongen om hun kluis te openen nadat vier gewapende mannen het huis waren binnengedrongen.

Tijdens de overval werd het paar met een vuurwapen onder schot gehouden. Een van de overvallers sloeg de vrouw met een vuurwapen op haar hoofd waarna zij zich in het ziekenhuis onder behandeling moest laten stellen. De daders zijn er in een gereedstaande auto vandoor gegaan.

Supermarkten willen 200 miljoen van Interpay

De supermarkten willen 200 miljoen euro terug hebben van Interpay, het bedrijf dat alle PIN-transacties in Nederland regelt. Ze vinden dat ze te veel hebben betaald voor de diensten van het bedrijf.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) oordeelde onlangs dat Interpay zeker vijf keer te veel rekent voor zijn diensten. Op basis hiervan willen de supermarkten het geld terug.

Interpay is eigendom van alle Nederlandse banken. Van de NMa kregen Interpay en de banken bij elkaar al een boete van 47 miljoen euro. Daartegen is wel beroep aangetekend. De supermarkten wachten met hun claim tot daar een uitspraak over is.

Duitse Kopspijkers alweer van de buis

Icoon Media nieuwsNa slechts drie afleveringen verdwijnt de Duitse versie van Kopspijkers, GoXX, alweer van de buis. De Duitse zender RTL geeft als reden de tegenvallende kijkcijfers. Het marktaandeel bleef steken op vijftien procent, ruim onder het gemiddelde van de in Duitsland best bekeken zender.

De bedenker van Kopspijkers, Jack Spijkerman is verbaasd. “De proefaflevering die wij gemaakt hebben was helemaal zoals de Nederlandse Kopspijkers. Maar toen ik de derde aflevering eergisteren zag, leek het helemaal nergens meer op”. Volgens Spijkerman heeft de Duitse RTL-directie het programma zelf om zeep geholpen. “Het cabaret kreeg de onderwerpen voorgeschreven door de RTL-directie. Vervolgens schrapte ze ook nog in de uiteindelijke teksten. Als de VARA dat zou doen, was het ook snel bekeken met de Nederlandse Kopspijkers”.

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, produceerde het programma in Duitsland. Volgens Oerlemans ligt het aan de presentatie. “Jack Spijkerman is met het programma de hele week bezig. Jo de Poorter, de presentator van de Vlaamse versie, doet dat ook. In Duitsland hadden we die mogelijkheid niet. De presentator deed GoXX naast andere werkzaamheden en dit is het resultaat”. Voor Oerlemans is het besluit van RTL een bittere pil. De ontwikkeling van het Duitse Kopspijkers heeft negen maanden in beslag genomen.

Programmering en slogan Yorin FM uitgelekt

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De nieuwe koers en slogan van Yorin FM zijn vandaag onbedoeld uitgelekt. Reclameverkoper IPN zette de nieuwe tarievenlijst online waarin ook de programmering en slogan van Yorin FM stond. De Holland Media Groep, eigenaar van de radiozender, wilde er eigenlijk nog niks over zeggen.

'Yorin FM staat op scherp' zal per 14 juni de slogan worden van het hitstation met een vernieuwde programmering. Met de aankopen Rob Stenders en Robert Jensen in de ochtend en middag wil het station marktaandeel veroveren.

Opvallend is dat Fred Siebelink niet terugkeert bij Stenders Vroeg op Yorin FM. Hierover was tot op het laatste moment onduidelijkheid.

Ontknoping nacompetitie

Vanavond viel de laatste beslissing in de nacompetitie. Het was lang wachten, in poule B leek lange tijd een beslssingsduel voor promotie naar de Holland Casino Eredivisie benodigd. Michael van der Kruis schoot echter De Graafschap vlak voor tijd naar de eredivisie. Vitesse was al eerder zeker van het behoud van de eredivisiestatus.

Vitesse - Sparta (2-0)Volendam - Heracles Almelo (2-2)
64' Mbamba 1-061' Bridji 1-0
70' Van Vossen 2-068' Fung a Wing 2-0
74' Trustfull 2-1
81' Rose 2-2
Helmond Sport - VVV-Venlo (1-3)Excelsior - De Graafschap (2-3)
10' Arts 0-120' El Hamdaoui 1-0
15' Leemans 0-243' Van Leerdam 1-1
52' Jacobs 0-248' Van Leerdam 1-2
86' Schulp 1-367' Van Dieren 2-2
90' Van der Kruis 2-3

De eindstand in Poule A De eindstand in Poule B
1 Vitesse + 6 4 2 0 14 14-41 De Graafschap + 6 4 1 1 13 10-4
2 VVV-Venlo - 6 2 2 2 8 11-92 Heracles Almelo - 6 3 2 1 11 11-6
3 Sparta - 6 1 3 2 6 8-103 Excelsior - 6 2 2 2 8 8-8
4 Helmond Sport - 6 0 3 3 3 6-164 FC Volendam -- 6 0 1 5 1 4-15

Microsoft weet patent te leggen op muisklik

Microsoft heeft succesvol het patent weten te verkrijgen op het klikken met de muis om een applicatie te openen. Bedrijven die het kort-, lang- of dubbelklikken om verschillende applicaties te openen gebruiken, moeten nu hun product wijzigen, licentiekosten betalen aan Microsoft, of toegang geven tot hun intellectuele eigendom.

Het Amerikaanse patent is van kracht op "beperkte soorten van computerapparaten", waaronder PDA's en mobiele telefoons. Sommige activisten vinden dat het patent van Microsoft geen "zinnig gebruik" is van het patenten-systeem, omdat het idee van de lange-, korte- en dubbelklik geen ware vinding is. Zowel de VS als Groot Brittannië gebruiken deze criteria om te bepalen of ze wel of geen patent toewijzen. "Het is bijna erger dan een parodie dat Microsoft het voor elkaar heeft gekregen", aldus Ian Brown van de Foundation for Information Policy Research in Londen.

De UK Patent Office weigert direct commentaar te geven op Microsofts muisklik patent. Woordvoerder Jeremy Philpott verklaart wel: "Als het patent op iets aangevraagd is wat iemand anders al uitgevonden heeft, of op iets dat voor de hand liggend zou zijn, dan zouden we het niet aangenomen hebben". Ook de US Patent Office denkt dat ze het juiste gedaan hebben. "Een Amerikaanse aanvrager naar een patent krijgt geen patent als ze geen bewijs hebben dat het nieuw en uniek is. Als iemand kan aantonen dat zij voor de patenthouder hetgeen al uitgevonden hadden, zullen we het onderzoeken", aldus woordvoerster Brigit Quinn.

Hofland definitief naar Wolfsburg

Kevin Hofland verkast naar Vfl Wolfsburg. Hofland tekent een contract voor vier seizoenen.

Wolfsburg wordt getraind door Eric Gerets, ex-trainer van PSV. Hofland had nog een contract tot 2006 in Eindhoven, maar was vierde keus geworden voor trainer Guus Hiddink.

"Ik ben blij dat ik weer aan voetballen toekom", zei de zesvoudig international, die vier jaar geleden door Gerets van Fortuna naar PSV werd gehaald. Wolfsburg zal ongeveer 2,5 miljoen euro betalen voor de bijna 25-jarige verdediger. Hofland liet eerder weten dat het trainerschap van Gerets bij de Duitse subtopper van groot belang was voor de overgang.

Modern sprookje

Er was eens een meisje. Niet bijster knap om te zien, maar ze was gezegend met een gezond stel hersens. Het was een doodnormaal meisje, uit een doodnormaal gezin. Echter wilde het meisje geen doodnormaal leven leiden. Haar standaard leventje veranderde na het overlijden van haar vader. Het meisje en de rest van haar familie waren ontroostbaar. Gelukkig kreeg het meisje al snel een nieuwe papa met een chique achternaam en dito contacten.

Het meisje groeide op en ging studeren. Op de universiteit ging alles goed, het meisje bleek een uitmuntende studente te zijn, die het heel ver zou schoppen met haar pientere koppie. Het meisje was echter nog steeds op zoek naar iets wat haar bovengemiddeld zou maken. Haar vriendinnen waren net als zij heel pienter en afkomstig uit een goed milieu, maar echt spannend was haar leven niet. Samen met een vriendinnetje besloot ze zich op de zeilwereld te storten. De stoere zeebonken vond zij reuze spannend. Een van deze heren trok haar aandacht in het bijzonder. Het was een sinistere mysterieuze man, met veel contacten in de onderwereld. Dat vond het meisje ontzettend interessant en ze zorgde ervoor dat ze een keer met hem mee mocht zeilen. Stiekem was ze verliefd op hem, maar hij was niet het soort man wat haar leven zo speciaal zou kunnen maken als het behoorde te zijn.

Ze stortte zich weer op haar studie en slaagde met groot gemak. Inmiddels had ze via haar netwerk een heel leuk bedrijf gevonden waar ze kon werken. Onder het mom van liefdadigheid ging ze aan de slag bij het Open Society Institute. Met veel plezier ging ze naar haar werk.
Bij de OSI werkten allemaal mensen zoals zij; upper-class, rechts, pro-Amerikaans, Atlantisch, overtuigd van de superioriteit van de westerse waarden. Ze had een verhouding met een belangrijke foute meneer van de VN en was redelijk gelukkig. Toch wrong er iets. Het volk kende haar niet. Ze had niet de aandacht die ze verdiende.

Via een vriendin leerde ze een leuke jongeman kennen. Hij was een tikje verlegen, erg intellectueel en van koninklijken bloede. De ideale man voor haar. Al snel werden ze verliefd. Toen ze voor de eerste keer kennismaakte met zijn familie, straalde het meisje van geluk. Het paleis was geweldig ingericht en haar aanstaande schoonfamilie was erg
aangenaam gezelschap. Eindelijk zat ze in de kringen waar ze thuis hoorde. Het enige probleem was haar schoonvader. De oude man stelde wel erg veel vragen over haar verleden en mede daarom wilde haar vriend haar niet ten huwelijk vragen.

Het onvermijdelijke gebeurde. De oude prins kwam te overlijden. Het meisje haastte zich naar het paleis om haar ontroostbare schoonmoeder op te vangen. Zachtjes lispelde ze in het oor van de koningin dat het beter was zo. De hele dag bleef ze bij haar schoonmoeder in de buurt en de daaropvolgende dag was ze dan ook helemaal niet verrast toen ze te horen kreeg dat ze mee mocht de graftombe in.

Langzaam liep ze de tombe in, aan de arm van haar vriend. Eenmaal in de tombe aangekomen, omarmde ze de koningin en kalmeerde haar. Ze liep terug naar haar vriend en fluisterde hem toe dat helemaal niks hen nog in de weg kon staan. Ze zou alvast beginnen hun huwelijk te plannen. Met betraande ogen en een versufte blik van de kalmeringsmiddelen knikte hij en mompelde dat het goed was.

Nu had ze alles wat haar hartje begeerde. Ze zou trouwen en prinses worden. Op een dag ging de telefoon. Nietsvermoedend nam het aanstaande
prinsesje op. Het was de koningin en ze was woedend. Snel ging ze naar het paleis, alwaar de koningin al ijsberend op haar komst wachtte. Het meisje kreeg een hele tirade over zich heen gestort. Over een dikke Chileen, een of andere R. de Vries, leugens en Klaas. Met heel veel gekonkel lukte het het meisje om de koningin te kalmeren. Woest belde
ze haar verloofde op. Ze zei tegen hem dat hij er maar beter voor kon zorgen dat ze een prinsesje werd en dat ze anders wel even uit de school zou klappen over zijn eigenaardige hobby...

Na vele gesprekken met de minister-president zat het meisje huilend in de paleistuin. Opeens voelde ze een hand op haar schouder. Het was de opa van haar verloofde. De oude Duitser lispelde van alles in haar oor en het meisje begon te stralen.

Een paar maanden later straalde ze ook. Alle strikken op haar jurk zaten recht en haar verloofde keek haar zenuwachtig aan. Na maanden lobbyen was het ze gelukt. Ze konden probleemloos trouwen. Midden in de nacht schrok ze wakker. Haar man was zijn bruiloft aan het vieren in de Reguliersdwarsstraat en zij had een film gekeken op TV. Ze merkte dat er iemand in de kamer stond. "Belofte maakt schuld meisje". Ze keek kwaad en wist wat haar te doen stond. Een paar minuten later waste ze het zaad van de minister president van haar gezicht af.

En het prinsesje leefde nog lang en gelukkig.

Russische finale bij de vrouwen in Roland Garros

Zaterdag zal de finale voor de vrouwen op het toernooi van Roland Garros volledig Russisch gekleurd zijn. Zowel Dementieva als Myskina wonnen hun halve finales van respectievelijk Suarez en Capriati.

De 22-jarige Elena Dementieva speelde in de eerste set haar Argentijnse tegenspeelster Paola Suarez volledig weg en in geen tijd stond er 6-0 op het scorebord. De ervaren Suarez vocht terug in de tweede set maar tevergeefs. De set waar de ene break de andere opvolgde eindigde in een 7-5 stand ten voordele van een gelukkige Dementieva, voor wie het zaterdag haar eerste grand slam-finale van haar loopbaan wordt.

Ook Anastasia Myskina had weinig moeite met haar tegenstandster. Jennifer Capriati, nummer zeven van de wereld, was er in twee korte sets van telkens 6-2 aan voor de moeite. De 23-jarige clubgenote van Dementieva raakte tot op heden nooit verder dan de tweede ronde in Roland Garros en krijgt zaterdag de ultieme kans om na 27 jaar nog eens een Russische grand slam zege te bewerkstelligen.

Van 't Schip voorspelt halve finale

John van 't Schip voorspelt voor het Nederlands elftal een halve finale. Hij verwacht dat de finale gaat tussen Spanje en Portugal.

Gevraagd naar een voorspelling voor het EK vertelt hij dat hij het Nederlands elftal tot de halve finale ziet reiken: "Want Nederland heeft aardige spelers en kan daarmee een aardig team vormen. Ik hoop ook dat ze ver komen en met de mix met wat jonge jongens kan het misschien helemaal gaan leven. Iedereen zal zijn uiterste best doen. De sfeer moet goed zijn en ik denk dat het een goede groep is. De spelers hebben dingen voor elkaar over."

Over de spelers van Ajax, die hij wel kent van trainingen van 'zijn' team Jong Ajax, vertelt hij: "Het is hun eerste eindtoernooi met het Nederlands Elftal en geen van allen is van huis uit een vaste basisspeler. Ze zullen moet knokken om in het elftal te komen. Het EK kan natuurlijk de definitieve doorbraak betekenen."

Naast een finale tussen Spanje en Portugal, voorspelt hij ook nog eens de topscorer. Volgens Van 't Schip gaat dat Fernando Morientes worden.

Ronaldo wint van Argentinië

Brazilië heeft in de WK-kwalificatie Argentinië een gevoelige 3-1 nederlaag toegebracht. Ronaldo was de grote man, hij scoorde alle doelpunten voor de Goddelijke Kanaries.

Ronaldo was de afgelopen dagen het gesprek van de dag, niet over zijn kwaliteiten maar door zijn zogehete overgewicht. De aanvaller van Real Madrid wil niet meer praten over zijn vermeende extra kilo's en antwoordde alle kritiek op het veld. Ronaldo scoorde drie keer vanaf de penaltystip.

Ronaldo verdiende alle strafschoppen ook zelf. Twee keer ging de Argentijnse verdediger Heinze in de fout en in blessuretijd veroorzaakte keeper Cavallero de penalty. Ronaldo scoorde 24 keer in de Primera Division, overigens zat daar geen één strafschop bij.

Broertjes de Boer naar Al-Rayyan

Frank en Ronald de Boer weten waar ze volgend seizoen zullen gaan voetballen. Het betreft Al-Rayyan in Qatar.

De twee signeren deze week een contract voor twee jaar bij de club waar ook Spanjaard Fernando Hierro speelt. Ronald de Boer verblijft momenteel in Qatar samen met zaakwaarnemer Rob Cohen om de tranfser af te ronden.

'Officieel wordt het woensdag rond gemaakt, maar niets kan een overgang nog in weg staan', verklaarde Frank de Boer. De twee konden niet kiezen voor welke club ze uitkwamen, dat bepaalt de voetbalbond van Qatar. Frank de Boer is momenteel in voorbereiding voor het EK.

Zonta maakt harde klapper op Monza

Ricardo Zonta, testcoureur van Toyota, is vandaag hard gecrashed op het circuit van Monza. Zonta kon ongedeerd uit de totaal verwoeste bolide stappen.

Over de toedracht van het ongeval is tot op heden niet veel bekend. Het team heeft slechts medegedeeld dat Zonta bij het verlaten van de Parabolica (opkomen van het rechte stuk, red.) de controle over zijn auto verloor en van het circuit raakte. Hij ging vervolgens met ongeveer 330 kilometer per uur richting de bandenstapels. Gelukkig kon Zonta de wagen ongedeerd verlaten, de wagen was echter dusdanig beschadigd dat hij niet meer te reparen was en Zonta dus direct naar huis kon.

De Braziliaan is al meerdere malen bij zware ongelukken betrokken geweest. Toen hij nog voor BAR reed schreef hij meerdere malen een wagen af als gevolg van een zware crash. Zo crashte hij in 1999 bij het uitkomen van de beroemde Eau-Rouge op Spa-Francorchamps hard in de banden. Ook toen kwam hij met de schrik vrij. Op Interlagos in 2000 raakte Zonta echter gewond waardoor hij zijn zitje tijdelijk moest afstaan aan Mika Salo.

Het ongeluk van Zonta is deze week al weer de tweede crash op Monza. Gisteren nog ging Massa hard van de baan aan het einde van het rechte stuk toen de achterwielophanging van zijn Sauber het begaf. Ook Felipe Massa kon gelukkig zonder verwondingen zijn bolide verlaten.

Ono drie maanden op reis

Er bestaat een grote kans dat Shinji Ono het begin van het seizoen bij Feyenoord zal moeten missen. Hij is opgeroepen voor de Japanse selectie.

In juli, augustus en september neemt Japan achtereenvolgens deel aan de Azië Cup, de Olympische Spelen en moeten ook nog WK-kwalificatieduels worden gespeeld. Ono wordt verwacht die gehele tijd voor Japan uit te komen.

Inmiddels heeft Feyenoord bij de Japanse voetbalbond een verzoek ingediend om de speler eerder te laten terugkeren. Het is onbekend hoe de Japanse voetbalbond daar tegenover staat.

Cambuur contracteert Venema

Met de aankoop van de 29-jarige Ronny Venema heeft Cambuur Leeuwarden de selectie van komend seizoen helemaal klaar.

De vleugelverdediger is de zevende aanwinst voor de Leeuwardense club. Al eerder werden door Cambuur: Akachar (Ajax), Houwing (FC Twente), Van Rijswijk (NEC), Piqué (TOP OSS), Van der Vlag en Brack (beiden komen van Go Ahead Eagles) vastgelegd.

Ronny Venema, die dit jaar nog voor SC Heerenveen speelde tekende een contract voor twee jaar bij de club uit Leeuwarden.

Geen Tabaksreclame Shanghai

Hoewel al duidelijk was dat er geen tabaksreclame op de auto's mag staan tijdens de Grand Prix van China, mag er nu ook op en naast het circuit geen reclame meer worden gemaakt voor rookwaar.

Voor Bernie Ecclestone moet het een kleine schok geweest zijn. Shanghai heeft plotseling besloten om geen tabaksreclame toe te staan op en rond het circuit. Niet alleen de auto's moeten dus tabak vrij zijn, maar ook de paddock het circuit en de pitstraat moeten vrij zijn van tabak-reclame.

Vooral voor Ferrari-sponsor Marlboro zal dit een probleem zijn. Het sigarettenmerk was immers hoofdsponsor van het evenement. Marlboro heeft zijn sponsoring inmiddels al teruggetroken. Een nieuwe hoofdsponsor lijkt inmiddels wel al gevonden te zijn. Het Chinese oliebedrijf Sinopec zou zijn naam aan het evenement hebben verbonden.

De Grand Prix zal verreden worden over bijna vier maanden op 26 september. Deze termijn is natuurlijk erg kort en het besluit komt daardoor extra hard aan. Vooral omdat de sigarettenfabrikanten veel mogelijkheden zagen in China. Nadat eerder Turkije al besloten had sigarettenreclame te verbieden, lijkt het erop dat de noodzaak om in andere continenten te gaan racen steeds kleiner wordt.

Brioches La Boulangère stopt

Brioches La Boulangère stop volgend seizoen met de sponsoring van de wielerploeg. Om volgend seizoen in de Pro Tour mee te kunnen doen zou het budget van het team met 40% omhoog hebben gemoeten.

Met de komst van Joseba Beloki dit seizoen leek het team grootse toekomstplannen te hebben. Met het vertrek van de sponsor is het de vraag of het team een nieuwe sponsor kan vinden om door te gaan. Verschillende renners, waaronder Beloki, hebben nog doorlopende contracten. Voorlopig is niet bekend gemaakt wat daarmee zal gebeuren.

Het team is het eerste slachtoffer van de plannen voor de Pro Tour. De verwachting is dat meer teams een stap terug zullen moeten doen, omdat ze niet aan de budgeteisen van de Pro Tour kunnen voldoen.

In een persbericht zei het team: "Volgens de nieuwe regels zouden we ons budget met 40% moeten verhogen, vergeleken met het seizoen 2004. De administratieve kosten zouden in gelijke mate stijgen." De grootste stijging van de kosten zou zijn het vergroten van het team van 20 naar 28 renners.

Homo's worden konijnen

Volgens een Joodse rabbijn komen homo's terug als konijnen. Want die weten niet wat ze doen en daarom zijn homo's ook "erger zijn dan dieren, want dieren weten tenminste zelf niet wat ze doen".

Je zou denken dat, dat dus een van de weinige personen is die uit een bekrompen land komt die geheel 'per ongeluk' met raketten op een Palestijnse menigte schiet. Maar helaas is het allemaal niet minder waar. Als je even rondsurft op het internet, blijkt het dat er meerdere onderzoeken of opvattingen zijn die denken, of eigenlijk beter gezegd, geloven in hun eigen opvatting dat enige vorm van non-heterosexualiteit ongezond is.

Maar goed, zouden zij ook aan een Jezus denken iedere keer als ze een konijntje aaiten?
Konijntje 1
Konijntje 2
Konijntje 3

Het zou wel verklaren waarom zoveel mensen konijn eten met Kerst, of bedoelt men dat niet met de Heer in je voelen? (mmm die laatste opmerking was erg dubbel ).

Tweede zege voor Perdiguero

Martin Perdiguero heeft ook de tweede rit van de Bicicleta Vasca op zijn naam gezet. Dankzij deze tweede ritzege komt de Spanjaard nog wat steviger in de leiderstrui te staan.

De rit werd gekleurd door een aanval van Aitor Osa en Aitor Perez Arrieta, die later vervoegd werden door Anthony Charteau en Francisco Lara Ruiz. Ze kregen een maximum voorsprong van vijf minuten op het peloton maar werden op 14 kilometer van de meet weer gegrepen. In de sprint waren de nummers één en twee van vandaag dezelfde als die van gisteren, Martin Perdiguero en Angel Vicioso. Alberto Martinez van Relax - Bodysol werd derde. Ondeweg waren er ook opvallende opgaves van de wereldkampioen Igor Astarloa en Gorka Beloki, het kleine broertje van de veel gekendere Joseba Beloki.

top tien tweede rit
1 M.A. Martin Perdiguero (Spa) Saunier Duval-Prodir 3.49.53
2 Angel Vicioso (Spa) Liberty Seguros
3 Alberto Martinez (Spa) Relax-Bodysol
4 Didier Rous (Fra) Brioches La Boulangere
5 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel-Euskadi
6 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi
7 Roberto Heras (Spa) Liberty Seguros
8 Txema Del Olmo (Spa) Milaneza Maia
9 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches La Boulangere
10 Mikel Pradera (Spa) Illes Balears-Banesto

[b]top tien algemeen klassement
1 M.A. Martin Perdiguero (Spa) Saunier Duval-Prodir 8.05.06
2 Angel Vicioso (Spa) Liberty Seguros
3 Alberto Martinez (Spa) Relax-Bodysol
4 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel-Euskadi
5 Roberto Heras (Spa) Liberty Seguros
6 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi
7 Txema Del Olmo (Spa) Milaneza Maia
8 Marcos Serrano (Spa) Liberty Seguros
9 Luis Perez (Spa) Cofidis, le credit par Telephone
10 Koldo Gil (Spa) Liberty Seguros

Game: CSI: Dark Motives

Publisher:Ubisoft
Developer:369 Interactive
Website:CSI Dark Motives
Platform:PC CD-Rom


Een miniscuul haartje kan een wereld van verschil maken bij het oplossen van een misdrijf. Is een mislukte stunt een poging tot moord? Van wie is die afgebeten teen? Hoe komt een zwerver aan truffels in zijn maag? Je moet zelf op zoek naar aanwijzingen maar de hoofdrolspelers uit de televisie-serie helpen je bij het interpreteren ervan!


Vice-voorzitter IOC krijgt celstraf

Kim Un-yong, de Zuid-Koreaanse vice-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, is door de rechtbank van Seoul veroordeeld wegens corruptie en verduistering.

De 72-jarige Kim was eerder voorzitter van de internationale taekwondofederatie. In die functie zou hij grote bedragen achterover hebben gedrukt. Bij een inval in zijn huis eerder dit jaar nam de politie één miljoen dollar aan contanten in beslag. Sinds 23 januari was Kim al door het IOC voorlopig geschorst. Nu is hij veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf en een boete op van omgerekend circa 660.000 Amerikaanse dollar.

De topfunctionaris was in 1999 al door het IOC gewaarschuwd vanwege zijn rol in het omkoopschandaal rond de Olympische Spelen in Salt Lake City. Voor het IOC komt de veroordeling hard aan, aangezien de geruchten van corruptie bij het IOC weer een extra voedingsbodem hebben.

[update] OM weigerde tbs'er op te sporen

De officier van Justitie heeft tot twee keer toe geweigerd de ontsnapte tbs'er, die op 23 mei het Chinese meisje Wei Wei Hu ontvoerde, op te sporen. Vanaf 11 mei tot de dag van de ontvoering had de politie twee keer verzocht of ze het mobieltje van de tbs'er konden peilen. Het OM weigerde dat, omdat ontsnappen danwel weglopen uit een tbs-kliniek op zich niet strafbaar is. Bovendien bleek de man, Michael S., dit jaar al twee keer eerder niet teruggekeerd te zijn naar de Flevo Future-kliniek. Pas toen bleek dat S. iemand ontvoerd had, mocht de politie alle opsporingstechnieken toepassen.

Dat S. kon ontsnappen blijkt overigens een fout te zijn van de tbs-kliniek. Omdat de resocialisatie van de tbs'er niet goed verliep, mocht hij niet langer op onbegeleid verlof. Hij mocht wel naar het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD) om aan zijn alcoholverslaving te werken, op voorwaarde dat hij gehaald en gebracht werd. Door foute communicatie mocht hij echter alleen op pad.

Minister Donner van Justitie vermeldde bovenstaande zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer, die om opheldering had verzocht in deze zaak.

Donner heeft laten weten het verlofbeleid van tbs'ers aan te scherpen. Bovendien heeft hij alle verloven in de Utrechtse Flevo Future tbs-kliniek stopgezet.

Update 18:53
Op dit moment zijn nog zeven tbs'ers spoorloos, die op enig moment niet zijn teruggekeerd van verlof. Twee zitten naar alle waarschijnlijkheid in het buitenland. Enkele van de zeven zijn al langer spoorloos, andere zijn zeer recent niet van verlof teruggekomen.

Motie tegen Donner
LPF-Kamerlid Joost Eerdmans zal vandaag een motie van wantrouwen indienen tegen minister Donner. Volgens Eerdmans heeft de minister ''gruwelijk geblunderd'' in zijn beleid ten aanzien van tbs-patienten. De kans dat de motie wordt aangenomen is echter klein. Wanneer dat wel mocht gebeuren, dan moet Donner aftreden.

De PvdA heeft laten weten dat het de LPF-motie zal steunen. De partij keurt het tbs-beleid dat minister Donner (Justitie) het afgelopen jaar heeft gevoerd, af. Donner moet daaraan consequenties verbinden en aftreden, vindt de PvdA. De maatregelen die Donner heeft aangekondigd om het beleid te verbeteren, vindt de PvdA wel goed, maar hadden een jaar geleden al genomen moeten worden.

De VVD zegt "zeer geschokt" te zijn door de zaken die Donner vandaag heeft bekend gemaakt. De partij zal tijdens het debat met Donner eisen dat onttrekking aan het verlof strafbaar wordt gesteld.

D66-leider Dittrich noemt de gang van zaken ''ver onder de maat". De CDA-minister moet tijdens het debat "met een goed verhaal komen" om hiermee weg te komen, aldus D66.

BAR bovenaan op Monza en Silverstone

Opnieuw heeft BAR laten zien dit jaar voor enkele overwinningen mee te willen strijden met Ferrari en Renault. Op het circuit van Silverstone was Takuma Sato gisteren de snelste terwijl gelijktijdig op Monza Davidson de snelste tijd op de klokken zette.

Sato reed gistermorgen, onder zonnige omstandigheden in Engeland, in totaal 72 ronden. 's Middags werd Sato door versnellingsbak problemen gedwongen om in de pits te blijven. Omdat de onderdelen voor het oplossen van het probleem niet op het circuit aanwezig waren bleef de Japanner de hele middag in de pits. Zijn beste tijd werd echter niet meer verbeterd door de andere teams die aan het testen waren. Behalve Minardi en Sauber waren alle teams gisteren in Engeland aanwezig.

Ondertussen reed Davidson in Italië 's ochtends in totaal 86 ronden, waarbij hij zich concentreerde op de banden voor de race in Amerika op het circuit van Indianapolis. Ook 's middags kwam de jonge Engelsman op Monza in actie. Hij reed nog eens 37 ronden waarbij hij zich opnieuw helemaal richtte op de banden. Op Monza waren naast BAR ook Ferrari, Toyota, Williams, Sauber en McLaren aanwezig. De snelste ronde van de dag werd in de ochtend door Davidson gereden.

Hinault wint sprint in Duitsland

De Fransman Sébastien Hinault is de verrassende vierde ritwinnaar in de Ronde van Duitsland. Hij was de snelstee van het peleton in deze massasprint voor Davis en Boonen.

Vijf renners gingen vandaag in de aanval, de Nederlanders Joost Posthuma en Thorwald Veneberg samen met de Duitser Sebastian Lang, de Fransman Stéphane Augé en de Spanjaard Jose Vicente Garcia Acosta, en een eind later kwam ook de Lotto - Domo-renner Nico Eeckhout aansluiten. Veneberg en Garcia Acosta hielden het langste stand maar werden uiteindelijk toch ingelopen door het peloton onder leiding van de sprintploegen T-Mobile Team, Liberty Seguros en Quick Step - Davitamon. In de sprint zag het er lang naar uit dat Allan Davis ging winnen, maar vlak voor de meet kwam Sébastien Hinault hem nog voorbijgesneld. De ritwinnaar van dinsdag, Tom Boonen, vulde het podium aan. De leidersplaats van diens ploeggenoot bij QuickStep, Patrik Sinkewitz, kwam vandaag niet in gevaar.

top tien vierde rit
1 Sébastien Hinault (Fra) Credit Agricole 4.10.09 (43.509 km/h)
2 Allan Davis (Aus) Liberty Seguros
3 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
4 Danilo Hondo (Dui) Gerolsteiner
5 Lubomir Kejval (Tsj) Ed' System-ZVVZ
6 Stefan Van Dijck (Ned) Lotto-Domo
7 Sergio Marinangeli (Ita) Domina Vacanze
8 Sebastian Siedler (Dui) Team Wiesenhof
9 Steffen Radochla (Dui) Illes Balears-Banesto
10 Vicente Reynes (Spa) Illes Balears-Banesto

top tien algemeen klassement
1 Patrik Sinkewitz (Dui) Quick.Step-Davitamon 13.10.43
2 Jan Hruska (Tsj) Liberty Seguros 0.11
3 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team 0.18
4 Igor Gonzalez De Galdeano (Spa) Liberty Seguros
5 Jens Voigt (Dui) Team CSC 0.23
6 Andreas Klöden (Dui) T-Mobile Team 0.49
7 Francisco Mancebo Perez (Spa) Illes Balears-Banesto 1.00
8 José Ivan Gutierrez Palacios (Spa) Illes Balears-Banesto 1.12
9 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 1.37
10 Pieter Weening (Ned) Rabobank 2.05

'Homo's reïncarneren als konijnen'

LuxXxie en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen bekende rabbijn uit het Israëlische Jeruzalem heeft zich de woede van vele homoseksuelen op de hals gehaald na verschillende antihomofilie uitspraken . Zo zouden homo’s 'reïncarneren als konijnen, en ‘erger zijn dan dieren, want dieren weten tenminste zelf niet wat ze doen’.

De homoseksuele gemeenschap in Jeruzalem ligt al meerdere dagen onder vuur nadat joods-orthodoxe kringen zich negatief hadden geuit over de naderende jaarlijkse parade, die vanavond onder het motto ‘Liefde zonder grenzen’ van start gaat. Veel religieuze kringen kunnen zich nog steeds niet vinden in de beslissing van Israël in 1988, welke homoseksualiteit legaal verklaarde. Anders dan rechtbanken erkennen en respecteren veel van deze groepen de homoseksuele gemeenschap niet.

Advocaat doodgestoken in Doetinchem

cultheld had ons via de nieuws-submit te melden:

In advocatenkantoor Grootjans in Doetinchem is vanmiddag een advocaat doodgestoken met een mes. Bij het advocatenkantoor zijn vier advocaten in dienst. Het is niet bekend wie van hen is neergestoken.

De dader zou een cliënt van het kantoor zijn. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. De dader is nog voortvluchtig. De omgeving van het kantoor is direct voor iedereen afgesloten.

Het is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat er een advocaat wordt vermoord. Eerder werden wel aanslagen op advocaten gepleegd, maar nog nooit kwam daarbij een advocaat om het leven.

Andere Honda-motor voor Sato?

John Surtees, wereldkampioen Formule 1 in 1964, denkt dat Takuma Sato de vorige twee races met een experimentele Honda-motor heeft gereden. In beide races plofte de motor van de Japanner. Surtees denkt dat Honda de ontwikkeling van hun nieuwe motor wil versnellen door hem nu al tijdens echte races te testen.

"Het was jammer dat de race zo moest eindigen voor Takuma. Het is echter heel goed mogelijk dat hij met een experimentele motor reed en dat Jenson Button een versie achterin liggen had waarvan Honda al zeker weet dat hij het een hele race kan volhouden", filosofeert Surtees.

"Taku is een beetje wild, maar dat herinnert me aan iets wat mijn vroegere baas Enzo Ferrari steeds zei. Enzo keek enkel uit naar jonge rijders met 'vuur in hun buik'. Volgens hem moesten jonge rijders fouten maken tijdens hun leerperiode. Anders probeerden ze volgens hem niet hard genoeg", herinnert Surtees zich nog.

Rugnummerverdeling Oranje bekend

Bondscoach Dick Advocaat heeft de lijst met rugnummers bekend gemaakt. De nummers bieden geen zekerheid over wie er wel en wie er niet zullen spelen, maar geven wellicht toch een indicatie over de voorkeuren van de coach.

Opvallend staan bij de eerste elf namen Ruud van Nistelrooy en Patrick Kluivert genoemd. Het koppel dat tot op heden nooit glanzend samenspeelde, 'lijkt' het nu te mogen gaan doen. Arjen Robben krijgt nummer 19 toebedeeld, in zijn plaats krijgt flankspeler Andy van der Meyde nummer 7 en schaduwspits Rafael van der Vaart nummer 11. Toch een opvallend nummer voor Van der Vaart. Roy Makaay krijgt met nummer 12 geen 'basisnummer' toebedeeld.
In de verdediging lijkt de bondscoach van Phillip Cocu 'definitief' een verdedigende middenvelder te maken. Wilfred Bouma en Jaap Stam zouden het centrum moeten vormen, geflankeerd door Giovanni van Bronckhorst en Michael Reiziger.


1 Edwin van der Sar
2 Michael Reiziger
3 Jaap Stam
4 Wilfred Bouma
5 Giovanni van Bronckhorst
6 Phillip Cocu
7 Andy van der Meyde
8 Edgar Davids
9 Patrick Kluivert
10 Ruud van Nistelrooy
11 Rafael van der Vaart
12 Roy Makaay
13 Sander Westerveld
14 Wesley Sneijder
15 Frank de Boer
16 Marc Overmars
17 Pierre van Hooijdonk
18 John Heitinga
19 Arjen Robben
20 Clarence Seedorf
21 Paul Bosvelt
22 Boudewijn Zenden
23 Ronald Waterreus

Mourinho werd met dood bedreigd

José Mourinho, de nieuwe trainer van voetbalclub Chelsea, zegt te zijn bedreigd met de dood. Dit zou de reden zijn geweest waarom hij na de winst van FC Porto in de finale van de Champions Leaque met een strak gezicht van het veld afliep in plaats van dat hij ook feest vierde.

Tijdens de huldiging van de Porto spelers was op t.v. overduidelijk te zien hoe de trainer zich tijdens de huldiging van de spelers naar de kleedkamer haastte. Dit kwam hem op zware kritiek te staan van de Porto fans. "Door serieuze bedreigingen aan het adres van mij en mijn familie had ik geen zin in een feestje", aldus Mourinho in de sportkrant A Bola. "Ik wilde bij mijn gezin zijn." Na de finale had de coach ook nog beveiliging moeten inroepen om er zeker van te zijn dat hij veilig thuiskwam.

Kleine probleempjes voor de nieuwe McLaren

Kimi Räikkönen heeft de afgelopen dagen de nieuwe McLaren MP4-19B getest op het circuit van Silverstone. Dinsdag was de Fin in de regen slechts 0,045 seconde langzamer dan de snelste van die dag (Takuma Sato, red.). Gisteren was hij 0,365 seconde langzamer Sato.

Hoewel de Fin regelmatig kostbare tijd voorbij zag tikken in de pits vanwege enkele technische problemen, heeft hij in twee dagen testen toch in totaal 111 ronden met de nieuwe McLaren kunnen rijden.

"We hadden een klein probleem met de brake ducts [luchthappers van de remmen, red.] en het duurde even voordat we dat opgelost hadden", zo wist Räikkönen te melden. "Een dergelijk probleem is echter vrij normaal als je een nieuwe wagen test en ontwikkelt.

Het is nog vroeg dag, maar tot nu toe verloopt alles goed. De wagen lijkt een stuk stabieler dan de vorige en dat is een van de dingen waar we al een tijdje naar opzoek waren dus dat is positief", aldus Räikkönen.

Nieuwe Nokia schrijft in de lucht

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Nokia 3220Nokia brengt komende zomer een mobiele telefoon op de markt waarmee je korte, vijftien tekens grote teksten drie-dimensionaal in de lucht kan weerspiegelen. Voor deze 3220 moet je nog wel een speciaal apparaatje kopen die het projecteren mogelijk maakt.

Met de nieuwe telefoon slaat de Finse gsm-fabrikant weer een nieuwe weg in. Met de telefoon kun je 'praten' met mensen aan de andere kant van een kamer of een festivalterrein. In het daglicht zijn de berichten ongeveer zes meter ver te zien, in het donker is dat veel verder.

De extra accessoire bestaat uit een rij met LED-lampjes. Deze lamppjes golven van de ene kant van de Nokia 3220 naar de andere kant en lichten op om een bericht te 'schrijven' dat als het ware rondzweeft in de lucht.

De Nokia 3220 komt naar verwachting deze zomer op de markt.

Geen F1 avontuur voor Jeff Gordon

Hoewel Jeff Gordon wordt gezien als één van de beste coureurs ter wereld, verwacht de Amerikaan zelf niet dat hij ooit zal rijden in de Formule 1.

De bekendste coureur in Amerika, Jeff Gordon, kwam onlangs op bezoek in de paddock. Dit in navolging van de 'ruil' tussen Juan Pablo Montoya en Gordon. Montoya mocht een Nascar Chevrolet aan de tand voelen, terwijl Gordon mocht rondscheuren in de BMW-Williams. Het feit dat Gordon na enkele ronden een tijd neerzette die slechts één seconde langzamer was dan die van Montoya viel direct op.

Jeff Gordon is zelf echt niet van plan om in de Formule 1 te stappen: "De Formule 1 wereld is veel beslotener en ook is de onderlinge verhouding tussen de coureurs niet zo joviaal als ik gewend ben." Bernie Ecclestone, de oppergoeroe van de Formule 1, heeft al meerdere malen gepoogd om Gordon van gedachten te doen veranderen, maar de Amerikaan lijkt vastbesloten. Met Amerika's populairste coureur in de Formule 1 zou de klasse direct aan populariteit winnen in dat land.

Gordon verwoordt het als volgt: "Het is natuurlijk niet makkelijk om een goed aanbod van Ferrari of Williams af te slaan, maar waarschijnlijk zou ik toch nee zeggen. Allereerst zou ik mijn hele bestaan in de USA moeten opgeven en een hele nieuwe levenswijze in Europa moeten opbouwen. Iemand van 21 jaar doet dat makkelijker dan iemand van over de dertig. Ze hebben in de Formule 1 echter geen aankomend Amerikaans talent nodig van 21 jaar. Ze willen een bewezen kampioen. En dan praat je toch over enorme verplichtingen die je op je neemt. Daar moet je ook de toewijding voor willen en kunnen opbrengen. Het is niet alleen de andere manier van rijden, van testen en van de regimes binnen een team. Je moet ook alle circuits leren als een rookie, je moet je concurrentie kennen en de auto's. Zo'n overstap vergt dus zo ontzettend veel van iemand dat de vraag of hij net zo goed rijdt als in de vorige serie tot een bijzaak zal worden. Ondanks het verlokkende van een serie die zo hoog genoteerd staat, zal ik dus waarschijnlijk nooit overstappen."

Het had echter allemaal anders kunnen lopen voor de Amerikaan: "Veertien jaar geleden kreeg ik een testzitje aangeboden van Jackie Stewart. Net op dat moment was ik verliefd geworden op stockcar racing. Had ik het zitje aangenomen, zat ik waarschijnlijk nu in Formule 1."

Gordon is zich overigens wel bewust van de drang naar Amerikaanse coureurs: "Ik zie dat de vraag naar een Amerikaanse coureur in de Formule 1 elk jaar groeit, maar ze zoeken niet zomaar een goede coureur, ze willen iemand met naam en dat is enkel om Formule 1 in de USA te pushen. Het is voor een kampioen geen leuk idee dat hij enkel gebruikt zal worden om iets anders dan zijn rijkunst te promoten. Je moet ook niet vergeten dat het in de Amerikaanse belevenis een stapje terug zou zijn als je van het populaire Nascar overstapt naar een open-wheel klasse."

Williams wil testcircuit in Grove

Frank Williams, teambaas van BMW-Williams, denkt dat de dominantie van Ferrari een resultaat is van het beschikken over een eigen testcircuit. Hij wil dan ook graag een circuit daarvoor aanleggen.

Williams legt uit dat het de bedoeling was om in Grove een testcircuit aan te leggen, hiervoor werd echter geen toestemming gegeven. "Ik wil heel graag een eigen testcircuit, maar het is helaas onmogelijk om er hier eentje te bouwen. De Britse wetgeving laat dat niet toe", aldus Frank Williams in F1 Racing Magazine.

Naast Ferrari, die beschikken over twéé privé-circuits (Fiorano en Muggello), heeft ook McLaren een eigen circuit. Helaas is het circuit in Lydden niet geschikt voor de Formule 1, men kan hooguit wat rechte-lijn tests uitvoeren.

Fans van 3FM-dj schieten te hulp

Een paar vaste luisteraars van 3FM-dj Cobus Bosscha hebben een speciale site opgezet om de dj te behouden op de popzender. Gisteren werd bekend dat Bosscha met zijn middagprogramma per 1 september moet stoppen, omdat hij niet meer in het nieuwe format zou passen. Op de site kunnen luisteraars een signaal aan zendercoördinator Florent Luyckx afgeven dat Cobus op het radiostation moet blijven. Daarnaast zullen de makers de site de komende tijd als fansite gaan inrichten.

Opvallend is dat het programma 'JACobus' (14:00 - 16:00 uur) het helemaal niet zo slecht doet. De luistercijfers over maart en april van dit jaar laten zien dat het programma een marktaandeel haalt van 10,1 procent. Het programma dat direct voor JACobus zit, 'Claudia d'r op' scoort een aandeel van 8,9 procent. Het tijdslot 17:00 - 19:00 uur haalt een aandeel van 8,3 procent.

Onder de doelgroep van 3FM, mensen tussen de 20-34 jaar, is het programma zeer populair. Hier scoort het programma een aandeel van 19,4 procent. Alleen Radio 538 doet het op die tijd beter met een aandeel van 22,2 procent.

Gereformeerden treffen mogelijk blootfietsers

Op 12 juni bestaat de kans dat zo'n 300 gereformeerde fietsers nabij Apeldoorn geconfronteerd worden met naaktfietsers. De omstreden World Naked Bike Ride is namelijk ook op die dag in die omgeving gepland.

De fietstocht van de gereformeerden is georganiseerd door de jeugdvereniging van die geloofsgemeente. Dat doen ze ieder jaar om geld binnen te halen voor evangelisatieactiviteiten.

''We hebben overwogen de tocht uit te stellen, maar dat hebben we toch maar niet gedaan vanwege de kosten die we al hebben gemaakt", zo zei de voorzitter van de jeugdvereniging.


-
Site van de World Naked Bike Ride

Station Utrecht voor 300 miljoen op de schop

tsjoender had ons via de nieuws-submit te melden:

Het station van Utrecht zal voor bijna 300 miljoen euro verbouwd worden. Daarmee hebben minister Dekker van VROM (Ruimtelijke Ordening) en minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) vandaag ingestemd.

Het stationsgebied van Utrecht is een van de zes 'Sleutelprojecten' rond de nieuwe hogesnelheidslijn (HSL). Bij het centraal station komen nieuwe woningen, kantoren, winkels, een theater en veel groen. Daarbij wordt het spoor aangepast en komt er een nieuwe OV-terminal.

Voor de realisatie van het volledige project is een periode van 15 tot 20 jaar uitgetrokken.

Man gearresteerd na versturen SMS

Riedel1 had ons via de nieuws-submit het volgende, compleet herschreven en vertaalde bericht te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Engelsman is gisteren gearresteerd na het versturen van een sms’je met verdachte inhoud. Het bericht werd onderschept en teruggeleid naar zijn mobiele telefoon. Agenten van de 'Special Branch' kwamen hem van zijn kantoor in Bristol ophalen voor ondervraging.

De man, die in zijn vrije tijd in een Clash tribute band speelt, verstuurde een bericht aan zijn leadzanger met de woorden voor het lied 'Tommy Gun' van The Clash. Die was de woorden van het betreffende nummer vergeten. Het bericht dat de opschudding veroorzaakte zag er - als we The Sun moeten geloven - als volgt uit: "How about this for Tommy Gun? OK - SO LET'S AGREE ABOUT THE PRICE AND MAKE IT ONE JET AIRLINER AND TEN PRISONERS".

De arrestatie van de man zorgde voor veel speculatie over hoe het bericht was onderschept. De politie houdt vol dat het bericht per ongeluk naar een verkeerd nummer gestuurd was. Een vrouw die het bericht ontving zou de politie gealarmeerd hebben. Terrorisme-expert Chris Dobson zegt echter dat dit het ultieme bewijs is dat de overheid telefoongesprekken en sms'jes controleert.

Nadat de man de politie vertelde dat het geen terroristen complot betrof maar simpelweg de woorden voor het nummer Tommy Gun mocht hij weer vertrekken, doch niet zonder de waarschuwing voortaan voorzichtiger te zijn met de adressering van zijn berichten.

Noord-Korea verbiedt mobiele telefoons

TvB en Sc0rPi0n hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Noord-Korea is het vanaf 25 mei verboden om een mobiele telefoon te hebben. De gsm is anderhalf jaar geleden geïntroduceerd in het stalinistische land. "Het Noord-Koreaanse regime wilde de communicatie vergemakkelijken, maar tegelijkertijd de verspreiding van informatie controleren", aldus de Zuid-Koreaanse Azië-specialist Kim Yeon-Chul.

Het is onduidelijk hoeveel Noord-Koreanen door dit verbod worden getroffen.

Duitse EK-selectie compleet

De Duitse bondscoach Rudi Völler heeft mede met het oog op de toekomst zijn 23-koppige selectie gecompleteerd met twee talenten. Hij koos voor middenvelder Bastian Schweinsteiger (19) en aanvaller Lukas Podolski (18).

De bondscoach zag gister zijn voorlopige selectie middels twee doelpunten in de tweede helft bij EK-deelnemer Zwitserland zegevieren (0-2). Schweinsteiger en Podolski waren daar niet bij. Zij speelden voor Jong Duitsland op het EK onder 21 jaar. Duitsland wist zich daar ondanks een doelpunt van Schweinsteiger in de kwartfinale tegen Portugal (1-2) zich niet voor de Olympische Spelen te plaatsen. De jongelingen krijgen nu alsnog de kans om een prijs te winnen.

Völler had aanvankelijk 22 spelers geselecteerd. Door het afvallen van Paul Freier (knieblessure) had hij nu nog twee plaatsen te vergeven. Eerder nam Christian Ziege al de plek van de geblesseerde Christian Rahn over.

Rapper Def Rhymz knock-out tijdens concert

De Nederlandse rapper Def Rhymz is dinsdag tijdens een optreden op Gran Canaria enkele minuten buiten bewustzijn geweest na een stroomstoot. De rapper is erg geschrokken, maar mankeert niets, zo liet zijn platenmaatschappij Digidance weten.

Def Rhymz
Def Rhymz


De muzikant gebruikt tijdens zijn optreden veel water wat uiteindelijk over het publiek en in zijn broek verdwijnt. Dat ging dinsdag mis. Door zijn enthousiasme vloog het water alle kanten op, ontstond er kortsluiting en kwam Def onder stroom te staan. Hij kwam na enkele minuten weer bij. Het gaat weer goed met de rapper, ‘al is hij nog een beetje huiverig voor water’. Def Rhymz is op Gran Canaria voor optredens en voor de promotie van zijn nieuwe singel Habibti.

Van der Haar twee duels geschorst

FC Utrecht aanvaller Hans van der Haar is voor twee duels geschorst. Hij plantte in de bekerfinale zijn voet op die van Patrick Pothuizen. Het schikkingsvoorstel van de aanklager werd zonder maren geaccepteerd.

Het incident was de scheidsrechter van dienst, Roelof Luinge, volgens de officiële lezing ontgaan. Er gingen geruchten als zou de arbiter het geval hebben weggestreept in de hitte van de strijd. De aanklager betaald voetbal had echter op basis van de televisiebeelden een klare zaak. Hij legde Van der Haar een voorstel van twee wedstrijden schorsing plus één voorwaardelijke wedstrijd voor.

Van der Haar zal nu de strijd om de Johan Cruijff schaal moeten laten schieten, evenals de openingsronde van de competitie.

Voetbal: Eerste bommetje onder Oranje?

KNVBMet nog minder dan twee weken te gaan tot Euro 2004 lijkt het eerste conflict in het Oranje kamp te zijn opgedoken. Althans, het zou ook alweer opgelost kunnen zijn. Dick Advocaat heeft aan Clarence Seedorf laten weten dat Rafael van der Vaart zijn keus voor de positie van aanvallende middenvelder is.

Seedorf had de bondscoach te kennen gegeven alleen de plek achter de spits te ambiëren. Advocaat had zijn keus echter al bepaald, Van der Vaart speelt op die plek. Hiermee zou Seedorf enkel de bank nog kunnen vullen. Het is niet bekend of de middenvelder bereid zal blijven wederom naar de rechterkant te trekken. Eerder dit seizoen trok Seedorf in de interland tegen de Verenigde Staten al eens zijn eigen plan in het veld. Toen zou dat volgens Advocaat niet afgesproken werk zijn, maar kreeg de middenvelder het voordeel van de twijfel. Toen verwisselde Seedorf zijn centrale plaats met die van Van der Vaart aan de linkerkant.

Seedorf was gister helder tegen de verzamelde pers over zijn ambitie: "Ik voel me heel sterk en vind dat mijn kwaliteiten op die plek in het elftal het allerbeste tot hun recht komen. Voor mij is het uitgesloten dat ik bijvoorbeeld rechts op het middenveld aan het EK begin. Besluit Advocaat anders, dan zit ik op de bank. Simpel toch?"

De bondscoach reageerde in AD Sportwereld vergoeilijkend: "Ik vind het wel moedig en professioneel van hem dat hij mij eerlijk heeft verteld dat hij de schaduwspits van het Nederlands Elftal wil zijn". Advocaat verklaarde ook dat het in geen geval om een weigering van Seedorf gaat om op rechts te spelen: "Seedorf heeft me gezegd 'als u me ergens anders neerzet, dan doe ik dat, alhoewel het niet in het belang van het elftal zou zijn.' Het is dus niet zo dat hij weigert op een andere positie te spelen. Dat zou ik ook niet hebben getolereerd. Dat zou ik hem naar huis hebben gestuurd." Advocaat kiest voor Rafael van der Vaart als schaduwspits: "Hij is de meest doelgerichte speler."

Aanvoerder Phillip Cocu vindt Seedorf's uitlatingen niet in het teambelang: "Vooropgesteld, het is zijn goed recht dat te doen. Maar of het verstandig is? Wanneer je je richt op één plek in het elftal dan beperk je je eigen mogelijkheden. Afgelopen periode heeft hij zich steeds aangepast. Het teambelang stond ook bij hem duidelijk voorop. Ik heb met hem nog geen contact gehad, maar stel dat hij straks zou weigeren rechts op het middenveld te beginnen, of op die positie in te vallen, dan kun je je afvragen of hij wel te handhaven valt. Maar het is aan de bondscoach om dan eventuele maatregelen te nemen".

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Rivaldo mogelijk naar Qatar

De voetbalbond van Qatar maakte woensdagavond bekend dat Rivaldo heeft getekend in het Arabische oliestaatje. Hiermee volgt hij het voorbeeld van toppers als Batistuta en Romario.


Manfred Honer, technisch directeur van de Qatarese voetbalbond bracht het nieuws: 'Rivaldo heeft voor ons getekend. Hij is hier al drie dagen geweest en zoekt een plaats om te wonen.'

Daarmee blijken de pogingen van Celtic en Bolton Wanderers tevergeefs te zijn geweest. Beide Britse clubs poogden de 32-jarige Braziliaan aan te trekken. De wereldkampioen van 2002 weigerde echter een trainingsstage bij de Schotse kampioen, terwijl hij Bolton al weken liet wachten op een antwoord.

'Het had allemaal met geld te maken’, verklaarde Honer. ‘Ik kan geen bedragen onthullen, maar als ik hoor dat Celtic en Bolton van plan waren Rivaldo een salaris van dertigduizend pond per week te betalen (circa 45.000 euro per week en 2,4 miljoen euro per jaar, red.), dan kan ik zeggen dat wij veel meer betalen.'

Eerste bommetje onder Oranje?

Met nog minder dan twee weken te gaan lijkt het eerste conflict in het Oranje kamp te zijn opgedoken. Althans, het zou ook alweer opgelost kunnen zijn. Dick Advocaat heeft aan Clarence Seedorf laten weten dat Rafael van der Vaart zijn keus voor de positie van aanvallende middenvelder is.

Seedorf had de bondscoach te kennen gegeven alleen de plek achter de spits te ambiëren. Advocaat had zijn keus echter al bepaald, Van der Vaart speelt op die plek. Hiermee zou Seedorf enkel de bank nog kunnen vullen. Het is niet bekend of de middenvelder bereid zal blijven wederom naar de rechterkant te trekken. Eerder dit seizoen trok Seedorf in de interland tegen de Verenigde Staten al eens zijn eigen plan in het veld. Toen zou dat volgens Advocaat niet afgesproken werk zijn, maar kreeg de middenvelder het voordeel van de twijfel. Toen verwisselde Seedorf zijn centrale plaats met die van Van der Vaart aan de linkerkant.

Seedorf was gister helder tegen de verzamelde pers over zijn ambitie: "Ik voel me heel sterk en vind dat mijn kwaliteiten op die plek in het elftal het allerbeste tot hun recht komen. Voor mij is het uitgesloten dat ik bij voorbeeld rechts op het middenveld aan het EK begin. Besluit Advocaat anders, dan zit ik op de bank. Simpel toch?"

De bondscoach reageerde in AD Sportwereld vergoeilijkend: "Ik vind het wel moedig en professioneel van hem dat hij mij eerlijk heeft verteld dat hij de schaduwspits van het Nederlands Elftal wil zijn". Advocaat verklaarde ook dat het in geen geval om een weigering van Seedorf gaat om op rechts te spelen: "Seedorf heeft me gezegd 'als u me ergens anders neerzet, dan doe ik dat, alhoewel het niet in het belang van het elftal zou zijn.' Het is dus niet zo dat hij weigert op een andere positie te spelen. Dat zou ik ook niet hebben getolereerd. Dat zou ik hem naar huis hebben gestuurd." Advocaat kiest voor Rafael van der Vaart als schaduwspits: "Hij is de meest doelgerichte speler."

Aanvoerder Phillip Cocu vindt Seedorf's uitlatingen niet in het teambelang: "Vooropgesteld, het is zijn goed recht dat te doen. Maar of het verstandig is? Wanneer je je richt op één plek in het elftal dan beperk je je eigen mogelijkheden. Afgelopen periode heeft hij zich steeds aangepast. Het teambelang stond ook bij hem duidelijk voorop. Ik heb met hem nog geen contact gehad, maar stel dat hij straks zou weigeren rechts op het middenveld te beginnen, of op die positie in te vallen, dan kun je je afvragen of hij wel te handhaven valt. Maar het is aan de bondscoach om dan eventuele maatregelen te nemen".

Vrouw belt Jordaniër arm

De vrouw van de Jordaniër Abu Sami belde zoveel dat hij nu van haar gescheiden is. Niet voor de eerste keer overigens. Al twee keer eerder was hij van zijn vrouw gescheiden vanwege de belkosten, telkens kwamen ze echter weer samen.

Maar nu is de maat echt vol voor Sami. "De rekeningen liepen zo hoog op, dat ze drie keer zo hoog waren als mijn maandloon," zegt de Jordaniër, die de rekening niet meer kon betalen.

"Mijn vrouw belde elke dag uren aan een stuk met haar zusters en vriendinnen over nieuwe recepten en kleren. Ik betaalde elke maand zonder morren de telefoonrekening", zo zegt Sami aan een Jordaanse krant. Toen zijn vrouw ook nog eens aan internationale telefoonspelletjes ging meedoen, was de maat vol. "Nu is het gedaan. We gaan definitief uit elkaar," aldus de Jordaniër.

Heathrow plat door computerstoring

Gump en lr817086 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Door een computerstoring heeft het vliegverkeer rond de Londense luchthaven Heathrow vanochtend drie kwartier volledig plat gelegen. Het systeem van de luchtverkeersleiding was door de storing volledig ontregeld. Luchtvaartmaatschappij British Airways verwacht nog de hele dag grote vertragingen.

Volgens de vliegmaatschappij lag de fout bij het verkeersleidingscentrum van de Britse Luchtvaartdienst (NATS) in Swanwick. Het nieuwe systeem dat de dienst sinds begin 2002 gebruikt, heeft al vaker problemen veroorzaakt.

Wegens de vertragingen wordt nu al gesproken van een schade die in de miljoenen ponden loopt.

Parlement verzet debat voor voetbal

De Tweede Kamer heeft een debat verplaatst omdat het Nederlands elftal dan de wedstrijd speelt tegen Duitsland op het EK in Portugal. VVD, D66 en PvdA zijn hier tegenstander van, maar een meerderheid koos toch voor verplaatsing.

Het verzoek voor het verplaatsen van het debat over de vrijheid van meningsuiting kwam van LPF-Kamerlid Eerdmans. "Als groot voetballiefhebber vind ik dat je een beladen wedstrijd als deze tegen Duitsland niet moet missen", aldus Eerdmans. Normaal heeft het kamerlid de mond vol over "een hardwerkend parlement". D66 en PvdA vinden het voorstel dan ook vreemd.

Toch zijn niet alle VVD'ers tegen. Kamerlid Van Beek heeft best begrip voor het verzetten van een debat voor voetbal. "Kamerleden zijn ook mensen". Kamervoorzitter Weisglas is echter fel tegen.

Europa heeft grote breedband-achterstand

Europa loopt mijlenver achter op het gebied van breedband-internet. Dat zegt Paul Naastepad, die onlangs werd benoemd tot voorzitter van de 'Fibre-To- The-Home Council Europe', een belangenorganisatie die onlangs door dertig grote Europese leveranciers in de ict-sector opgericht is. Volgens hem lopen Amerika en Japan een stuk verder voor. Zo is het in Japan standaard dat een verbinding 100 Mb per seconde is. In Nederland is net 4 Mb per seconde op de markt.

'Fibre-To- The-Home Council Europe' heeft als doel het gebruik van glasvezeltechnologie te stimuleren. Volgens hen is een goede breedbandverbinding belangrijk voor de concurrentiepositie van Nederland en de rest van Europa. "'Glasvezel tot aan de voordeur’ is een ’must’. Het streven is het huidige Japanse niveau van tenminste 100 Mb per seconde omstreeks 2010 voor alle inwoners van Europa te bereiken. Een dergelijke snelheid is geen overbodige luxe bij gelijktijdig gebruik van meerdere pc's, spelcomputers, televisies, radio's en personal-videorecorders in de woning. Ook systemen voor veiligheid alsmede voor monitoring op afstand van iemands gezondheid vergen de nodige capaciteit."

Grote delen van Nederland zijn al met glasvezel aan elkaar verbonden. Maar de verbinding tot aan de voordeur ontbreekt vaak nog. "Probleem is dat dit enorme investeringen vereist. Het graafwerk is daarbij verreweg de grootste kostenpost. Want om elke woning te verbinden moet de Nederlandse bodem massaal open", aldus Naastepad. Tot aan de deur moeten wij het nu nog steeds doen met Coax- en koperlijnen. "Terwijl internettoegang van 1 Mb per seconde in Europa net in zwang begint te komen, zit Japan volgend jaar op 1 Gb per seconde. Dat is het duizendvoudige. We willen beter zijn dan Japan. Maar in de praktijk wordt de achterstand alleen maar groter. Daar komt nog bij dat de Japanse gebruiker hiervoor ongeveer hetzelfde moet betalen."

In Japan staan alle neuzen wel dezelfde kant op. De overheid stimuleert de snelle verbindingen op alle fronten. Volgens Naastepad kan Nederland straks als voorzitter van de Europese Unie de sier maken door het probleem rond glasvezel bij de horens te pakken.

Moslimsekte bijeen op de Veluwe

Deze week zullen de volgelingen van de wereldwijd actieve Ahmadiyya-beweging, die een overwinning op het christendom en het jodendom voorspelt, neerstrijken op de Veluwe. In Nunspeet zal deze moslimsekte een congres houden in de aanwezigheid van de spiritueel leider kalief Hazrat Mirza Masroor Ahmad. Verwacht wordt dat vanaf vrijdag enkele duizenden volgelingen van de Ahmadiyya-beweging uit heel Europa naar Nunspeet zullen trekken.

De beweging wordt binnen de islam gezien als een ketterse beweging omdat de profeet Mohammed niet als laatste profeet op aarde wordt erkend. Ondanks dat kent de beweging volgens haar volgelingen zo'n 400 miljoen leden, verdeeld over 125 landen. De Nederlandse tak telt ongeveer 1500 volgelingen waaronder veel Pakistaanse en Surinaamse moslims. De van oorsprong Pakistaanse beweging is in Pakistan verboden. Amnesty International maakt al jaren melding van vervolging van de beweging door de meerderheid van de moslims, de soennieten.

De Ahmadiyya-beweging heeft het niet op fundamentalistische moslims, zo zal de Nederlandse tak binnenkort huis aan huis een folder verspreiden waarin de jihad-leer van radicale imams wordt gehekeld. De partij is echter zelf ook niet zo vredelievend, al doet zij zich wel zo voor. Een Duitse wetenschapper beschouwt de groepering zelfs als een gevaar voor de democratie. Volgens dr. Hiltrud Schröter gaat het om een totalitaire beweging en worden de leden gehersenspoeld. Naar buiten doet de beweging zich voor als liberaal en pacifistisch, intern zou echter de bestudering van Adolf Hitlers Mein Kampf worden aanbevolen.

Naakte man gearresteerd in wasstraat

eXistence had ons via de nieuws-submit te melden:

De Canadese politie heeft een 39-jarige man opgepakt, omdat deze zich poedelnaakt in een carwash had begeven, met de intentie zichzelf te wassen. De man bleek zwaar beschonken te zijn.

De man had een taxi naar huis genomen, en toen deze stopte bij een benzinestation om te tanken, besloot de passagier om uit te stappen en zich eerst nog even op te frissen in de nabij gelegen wasstraat. De gealarmeerde politie vond de man naakt in de wasstraat heeft hem wegens openbare dronkenschap verbaliseerd.

Bedrijf komt met zelfvernietigende dvd

In Frankrijk is een bedrijf er in geslaagd een wegwerp-dvd te ontwikkelen die zichzelf na ongeveer acht uur wist. Dit is overigens niet de eerste zelfvernietigende dvd. Eerder al was er een Amerikaans bedrijf dat vorig jaar met een '48 uurs-versie' op de markt kwam, de EZ-D.

De nieuwe dvd-d, zoals deze standaard door de fransen wordt genoemd, is net als de originele dvd gemaakt van polycarbonaat, maar bezit in tegenstelling tot de gewone dvd een extra deklaag die een oxidatieproces opstart zodra het schijfje in contact komt met lucht. Het starten van dit zelfvernietigingsproces kan bij de productie worden 'ingesteld' op 8 tot 24 uur.

De ontwikkelaars van deze dvd-d claimen dat hun schijfje een stuk goedkoper te produceren is dan de EZ-D van de Amerikaanse concurrent. Daarbij zou de vernietiging van de inhoud dermate succesvol zijn, dat pogingen om het schijfje te repareren extreem moeilijk zijn.

Met deze zelfvernietigende dvd's richten de fabrikanten zich vooral op de verhuurmarkt. De dvd-d geeft de consument eenvoudig toegang tot films of muziek op huurbasis, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het op tijd terugbrengen van de schijfjes.

Mediagigant Buena Vista Home Entertainment is vorig jaar al begonnen met het uitbrengen van films op EZ-D. Ook volgt de eerste film op dvd-d al snel. Maar ondanks de interesse van filmstudio's hebben de mediabedrijven nog één groot obstakel uit de weg te ruimen: zelfvernietigende dvd's zijn bij de consument voor alsnog geen groot succes.

Anti-fascisten bedreigen Michiel Smit

Een Europadebat dat gisteravond in Amsterdam gehouden zou worden is afgelast omdat anti-fascisten dreigementen hadden geuit jegens Nieuw Rechts-leider Michiel Smit. Het debat was georganiseerd door CDA- en VVD-jongeren. Smit was uitgenodigd om een column voor te lezen.

Een woordvoerder van het CDJA legt uit: ''Behalve een regulier debat tussen vijf kandidaten voor het Europees Parlement was ook de column van Smit in het programma opgenomen. Hoewel iedereen inhoudelijk afstand neemt van de politieke standpunten van de partij Nieuw Rechts, leek het interessant om Michiel Smit aan het woord te laten. Ook tegenstanders dien je met respect te behandelen en op basis van argumenten aan te pakken. Een debat is daarom een uitgelezen mogelijkheid iemands ongelijk aan te tonen''.

Onduidelijk is wie er achter de bedreigingen zit. Wel werd er via de radicale actie-site Indymedia opgeroepen om de komst van Smit te verhinderen. Die oproep was afkomstig van Antifascistische Aktie Amsterdam. Volgens AFA behoren racisten niet welkom te zijn in de hoofdstad. AFA wist al eerder een bijeenkomst waarop Smit aanwezig zou zijn te verhinderen.

De jongerenbewegingen van GroenLinks en de SP weigerden volgens AFA overigens vooraf deel te nemen aan het debat als Smit zou komen, omdat ze niet geassocieerd wensen te worden met ''extreem-rechts''.

De organisatoren van het debat, het CDJA Noord-Holland en de JOVD, spreken schande van de bedreigingen aan het adres van Smit. ''Het is bijzonder kwalijk dat de organisatie heeft moeten wijken voor linkse terreurorganisaties. Blijkbaar moet er na Pim Fortuyn nog iemand worden vermoord om ervoor te zorgen dat linkse dreigementen hard worden aangepakt''. Beide jongerenorganisaties willen dat minister Remkes van Binnenlandse Zaken er snel voor zorgt dat linkse dreigementen niet langer verkiezingsbijeenkomsten kunnen verstoren.


Smit, ongewenst door AFA

Australische keeper naar PSV

PSV heeft de jonge Australische keeper Nathan Coe overgenomen van het Italiaanse Internazionale.

De 20-jarige keeper kwam afgelopen jaar naar Inter, maar daar werd hij niet goed genoeg bevonden. PSV zag het echter wel met hem zitten na zijn stage ,die hij in de winterstop bij de Eindhovenaren doorliep.

Het is de bedoeling dat Coe tweede keeper wordt, PSV wil nog een ervaren oudere eerste sluitpost aantrekken.

Ayaan Hirsi Ali daagt belager uit

VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft onlangs een jongeman een mes in de handen gedrukt die zei dat ze gedood behoorde te worden. Onder de woorden ''als je me dood wilt hebben moet je het het zelf doen'', overhandigde de liberale politicus de man het steekwapen. Hishi Ali schrijft dit vandaag in haar column in het Algemeen Dagblad.

Het VVD-Kamerlid beschrijft hoe ze vorige week donderdag in café-restaurant Dudok in Den Haag door een ongeveer 24-jarige man op de schouders werd getikt die zei: ''Mevrouw, ik hoop echt van harte dat de Moedjahedien u pakken en doodmaken.'' Hierop overhandigde Hirshi Ali haar belager het mes. De man reageerde hierop geschrokken en zei dat hij dat niet wilde omdat hij bang was voor gevangenisstraf.

Er ontspon zich tussen de twee een discussie waarna de jongeman, die sprak met een 'zachte g', hierop zijn verontschuldigingen aanbood. Hij zei S. te heten en uit Tilburg te komen. Het gaat om een donkerblonde man; de VVD-politica vermoedt dan ook dat het om een tot de islam bekeerde Nederlander gaat.


Hirsi Ali schrijft dat ze al veel bedreigingen via telefoon en post heeft gekregen: ''Soms schreeuwden boze jonge mannen mij op straat toe dat ik dood moest, maar niet één dreigement heeft zo'n sterke indruk op mij gemaakt als dat van afgelopen donderdag''

Probleemjongeren in A'dam verharden

Volgens de Amsterdamse stichting De Herstelling verharden probleemjongeren uit de hoofdstad steeds meer. De stichting, die probleemgevallen onder een strak regime laat werken aan het opknappen van de forten rond de stad, baseert zich op cijfers uit het eigen jaarverslag.

In 2003 werkten er 367 werkloze jongeren aan de forten. De positieve uitstroom daalde van 60 naar 55%. Velen werden voortijdig verwijderd wegens wegens diefstal, geweld, drugsgebruik en bedreiging van medewerkers. Twee deelnemende jongeren waren zelfs betrokken bij dodelijke steekpartijen; die vonden overigens niet plaats op de projecten, maar in de 'eigen tijd'.

De stichting bepleit meer en betere samenwerking tussen instanties die zich bezighouden met jeugdhulpverlening.

Fetisjist krijgt algemeen ziekenhuisverbod

Een Britse fetisjist mag zich voorlopig in geen enkel ziekenhuis in Engeland en Wales vertonen. De man, die kickte op operatiemaskers en –kledij, kwam gisteren voor in een Britse rechtbank.


Geen enkel medisch instrument liet de man ongemoeid


De 50-jarige werkloze man, kampend met een seksuele aanleg waarbij lustgevoelens alleen worden opgewekt door voorwerpen die niet of indirect met seksualiteit in verband staan, viel sinds januari dit jaar zeker veertig keer herhaaldelijk ziekenhuispersoneel lastig. In zijn niet aflatende zoektocht naar medische instrumenten deed hij zich onder andere voor als een patiënt. Ook de smoes ‘ik heb het materiaal nodig voor een toneelstuk’ en de daarop gebaseerde verkleedpartij variant werden niet onopgemerkt gelaten.

Hele schoolklas voor rechter na mishandeling

Eveli had ons via de nieuws-submit te melden:

Een complete Duitse schoolklas stond onlangs voor de rechter nadat bekend was geworden dat ze het met zijn allen hadden opgenomen tegen één jongen. De scholier werd maandenlang geslagen, geschopt en onderworpen aan allerlei vernederingen.

De afschuwelijke toetakelingen werden één voor één opgenomen op video, welke getracht werden te verkopen via internet. Zo moest de jongen onder andere zijn tanden poetsen met een staalborstel, en werd hij blootgesteld aan ontelbare klappen en schoppen.

De hele schoolklas bekende de zaak, op één na. Een decaan van de middelbare school ontdekte de mishandelingen van het slachtoffer, die nooit wat had durven zeggen. Hij is inmiddels vertrokken van de school, en volgt therapie.

Ook Fabiënne de Vries krijgt radioprogramma

Opnieuw gaat een bekend televisie-persoon een programma maken op een radiostation. Fabiënne de Vries zal voortaan in de ochtend te horen zijn op RTL FM. Tot nu toe was daar tijdelijk Marjon Keller, de stem van RTL 4, te horen. Tussen 10:00 en 13:00 uur zal de oud TMF-vj een programma presenteren.

Nog niets zo lang geleden verving ze Adam Curry in zijn ochtendshow. Er gaan overigens nog meer dingen veranderen op de zender van de Holland Media Groep. Zo is dj Robert Feller, bekend van Yorin FM, ook maar tijdelijk te horen. Wie er voor hem in de plaats komt is nog niet bekend.

[update] VS pakken moslimorganisatie Nederland aan

Icoon Binnenlands nieuws De Verenigde Staten en Saudi-Arabië hebben harde acties aangekondigd tegen buitenlandse filialen van de Saudische 'liefdadigheidsorganisatie' al-Haramain. De filialen bevinden zich in Nederland, Afghanistan, Albanië, Bangladesh en Ethiopië. Amerikaanse media melden dat de organisatie wordt verdacht van financiële ondersteuning aan moslimterrorisme.

Sinds 2003 poogt de Saudische overheid alle buitenlandse vestigingen van al-Haramain te sluiten. Uit onderzoek onlangs bleek echter dat diverse buitenlandse filialen nog actief zijn. Het beleid van de Saudische regering is het ontmantelen van alle organisaties, die buiten de grens opereren als liefdadigheidsorganisaties, terwijl ze in feite actief zijn als financiers van terreurdaden of als verspreiders van een extremistisch gedachtengoed.

Het Nederlandse filiaal van al-Haramain is gevestigd in Amsterdam, op hetzelfde adres als de zeer omstreden El Tawheed moskee. Deze moskee kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen door het uitbrengen van omstreden lectuur, waarin werd opgeroepen tot vrouwenbesnijdenis en het doden van homo's. Ook werd in deze moskee haat gepredikt.

Aan het hoofd van het Nederlandse filiaal van al-Haramain staan de Saoedische sjeiks Mansour al-Kadi en Aqeel Abdulaziz al-Aqeel, geen onbekenden van de AIVD. Tot voor kort zaten beide sjeiks in het bestuur van de radicale moskee. Al-Haramain zou ook afgevaardigden in schoolbesturen hebben zitten van islamitische basisscholen.

Al eerder werden ze aangeklaagd door de Verenigde Staten wegens het financieren van moslimterrorisme. De al-Haramain organisatie zou ook banden hebben met met de Egyptische terreurorganisatie Islamitische Groep, waarvan de blinde sjeik Omar Abdel Rahman spiritueel leider is.

Abdel Rahman zit in de VS een levenslange celstraf uit, onder meer wegens betrokkenheid bij de eerste aanslag op het WTC in 1993. De Islamitische Groep pleegde in 1997 een aanslag in het Egyptische Luxor, waarbij 58 toeristen om het leven kwamen. Het Haramain-fonds wordt ook in verband gebracht met de door Al-Qaeda in 1998 gepleegde bomaanslagen op VS-ambassades in Kenia en Tanzania, waarbij 224 doden vielen.

Update 22.14
In een reactie zegt bestuurslid F. Zaari van de El Tawheed-moskee al-Haramain geen banden met terroristische organisaties en al helemaal niet met Osama bin Laden heeft. "Een aantal maanden geleden hebben wij van de oprichter van al-Haramain in Saoedi-Arabië zwart-op-wit gekregen dat hij en al-Haramain zich distantiëren van alle terroristische groepen en van Osama Bin Laden en het al-Qaedanetwerk", aldus Zaari.

Update 0.17
VVD-Tweede-Kamerlid Wilders heeft met spoed om opheldering gevraagd van ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken. Volgens Wilders is het onbegrijpelijk dat Nederland niet zelf op zou kunnen treden tegen organisaties als al-Haramain en vraagt daarom om uitleg.
_
Volgende week zal de AIVD een rapport presenteren, waarin gepleit wordt dat Nederland extra maatregelen neemt tegen radicale organisaties uit Saoedi- Arabië. Volgens de AIVD betreft het niet alleen het al-Haramain fonds.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.