Tennis: Uitslagen Roland Garros (26/05)

Roland GarrosRaemon Sluiter heeft op Roland Garros verrassend de derde ronde bereikt. De Rotterdammer won in vier sets van de Slowaak Dominik Hrbaty (31): 6-4, 6-4, 3-6, 7-6(5). Sluiter speelde een puike, aanvallende partij tegen hardhitter Hrbaty. Zijn volgende tegenstander is Carlos Moya.

De als vijfde geplaatste Spanjaard Moya won met 6-1, 6-2, 6-1 simpel van zijn vriend en landgenoot Fernando Vicente. In de eerste ronde won Moya in vier sets van de Nederlander John van Lottum. Een andere favoriet, Guillermo Coria, drong ook makkelijk door tot de derde ronde. De Argentijn, als derde geplaatst, versloeg zijn landgenoot Juan Monaco met 7-5, 6-1, 6-3.

Opvallend was de uitschakeling van de Amerikaan Andy Roddick, als tweede geplaatst. Hij werd met 3-6, 6-3, 6-7, 6-3, 6-2 verslagen door de Fransman Olivier Mutis. Het was voor Roddick al de zoveelste slechte prestatie in Parijs, waar hij nooit verder kwam dan de derde ronde.

Bij de vrouwen was er ook een grote verrassing. De als eerste geplaatste Belgische Justine Henin, titelverdedigster in Parijs, verloor van de onbekende Italiaanse Tathiana Garbin. Ze ging met 7-5 en 6-4 in twee sets ten onder. De Française Amélie Mauresmo (3) bereikte wel de derde ronde, ze won met 6-0, 4-6, 6-1 van de Spaanse Anabel Medina Garrigues.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!