'Apple' blijkt te zijn gepatenteerd door Microsoft

Triloxigen had ons via de nieuws-submit te melden:

Micro-Apple?Softwareontwikkelaar Microsoft heeft, naast de vele patenten die het op softwaretechnisch gebied al bezit, deze week ook het patentrecht verkregen op een nieuw appel-ras.

U.S. Plant Patent 14,757, is geregistreerd door ene Robert Burchinal uit regio Wenatchee in de staat Washington. Deze man ontdekte en ontwikkelde deze appelsoort in z'n eigen regio, die bekend staat om z'n appelteelt. Wenatchee is een landelijk stadje op slechts 145 km van de plaats Redmond, waar het hoofdkantoor van Microsoft is gevestigd. Het kantoor registreerde dit patent als zijnde 'ingediend door R. Burchinal, verbonden aan Microsoft'.

Deze registratie bleek dus een foutje. Behalve dan dat dit patent melding maakt van het feit dat Burchinal verbonden zou zijn aan Microsoft, wordt er verder nergens melding gemaakt van de reden waarom Microsoft zich in eens zou bezig houden met 'apples'. Men vermoedt dan ook dat zijn aanvraag bij het registratiekantoor per ongeluk op een stapeltje aanvragen is komen te liggen, die door Microsoft waren ingediend.

Microsoft heeft inmiddels een formeel verzoek ingediend tot her-toewijzing van het patent, aan Burchinal zelf.

-
Voor meer informatie over Apple: Dossier: De historie van Apple Computer.