Michael Jackson zal onschuld bepleiten

McPieter BardoGammapooka WeSjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popster Michael Jackson zal vandaag voor de rechtbank in Santa Barbara zijn onschuld bepleiten aan het seksueel misbruik van kinderen. Zeven gevallen van misbruik van een kind en twee gevallen van het gebruiken van een bedwelmend middel om een kind te verleiden worden de zanger ten laste gelegd.

De veiligheidsmaatregelen rond de rechtbank zijn behoorlijk opgeschroefd, aangezien de politie busladingen fans, media en dagjesmensen verwacht. De rechtszaak begint om 8.30 uur in de morgen. Er mogen camera's binnen en buiten de rechtbank staan, maar in de rechtzaal zijn ze niet toegestaan.

De 45-jarige zanger werd in december aangeklaagd voor zaken die bijna een jaar geleden zouden zijn gebeurd. Hij houdt vol onschuldig te zijn en blijft vrij vanwege de borgsom van drie miljoen dollar die hij heeft betaald. De ster heeft nu ook advocaat Benjamin Brafman aan zijn team van verdediging toegevoegd. Brafman wist in 2001 Sean "P Diddy" Combs vrij te krijgen in een zaak die vergelijkbare aandacht trok.