Recordboek pakt eigen record

Het Guinness World Records book viert feest. Van het boek, dat vol staat met allerlei records, zijn tot vandaag wereldwijd maarliefst 100 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee pakt het boek zelf ook een record in handen. Nog nooit werd er van een boek waar copyrights op zitten zoveel verkocht.

"Iedereen heeft de droom de beste ter wereld te zijn in bepaalde dingen en het publiek heeft een ongelooflijke verbeelding," aldus redacteur Claire Folkard. "Daardoor zijn we doorgegaan."

Op het feestje in Londen waren diverse recordhouders aanwezig. Zo ook Elaine Davidson, die inmiddels 1.903 piercings, pennen en ringen in haar getatoeŽerde lichaam heeft. De Braziliaanse die in Edinburgh leeft heeft al het werk zelf gedaan. Ooit heeft ze zelfs in twee uur tijd 85 piercings in haar middel gezet. Ze begon vier jaar geleden met het oog op een vermelding in het wereldberoemde boek.

Ook de langste Britse man was op het feestje aanwezig, uittorend over de overige gasten. De man is met 2.32 meter in 1969 opgenomen in het boek, maar is nog steeds 19 centimeter kleiner dan de langste vrouw.