Zweedse minister overleden na messteken

Odiebla en RonBacardi stuurden ons herschreven berichten over het onderstaande onderwerp. Hartelijk dank hiervoor. Maar ook logray, stroop, Quartz, Moehaha, Petra76, snakehunter, Roel's Weblog, Bennnn, dampo, DJ Wout, Woe, pascal, dennisdotcom, speedfreaxs, Devilsnight83, Akker, vosss, C0ns01e-B0y, sw, germy, aemkei, germy, `°ºpassieº°´, Henk en Snoerkies allemaal bedankt voor het melden via de newssubmit!

De 46 jarige Zweedse minister van buitenlandse zaken, Anna Lindh, is bezweken aan haar verwondingen. Lindh liep deze gisteren op bij een steekpartij in het warenhuis Nordiska Kompaniet in de Zweedse hoofdstad.

Lindh was een vurig voorstander van de invoering van de euro, waarover binnenkort een referendum in Zweden zal worden gehouden. Het is niet bekend of het motief van de voortvluchtige dader verband houdt met dit referendum.

Premier Persson heeft laten weten dat Lindh kort voor half zes Zweedse tijd is overleden. "Het voelt vreemd en is moeilijk te begrijpen", aldus Persson. "Dit is een ongehoorde tragedie voor haar familie en voor heel Zweden."

De premier heeft gezegd dat het kabinet vandaag beslist of de volksraadpleging doorgaat. In ieder geval zijn alle campagne-activiteiten van de euro-voorstanders voorlopig afgelast. Lindh zou zelf vanavond meedoen aan een televisiedebat.