Plan tot liquidatie A'damse officier van Justitie

Fireman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens justitie beraamt een groep Nederlandse crimininelen een moordaanslag op de Amsterdamse officier van justitie Koos Plooy. Achter de opdracht tot de liquidatie zitten volgen justitiŰle bronnen criminele netwerken uit Amsterdam; zij zouden huurlingen uit de Balkan (AlbaniŰ) opdracht hebben gegeven om Plooy uit de weg te ruimen.

Officier van Justitie Plooy leidt de afdeling zware criminaliteit van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Hij voerde onder meer onderzoeken uit naar de bekende criminelen Charles Zwolsman en Mink Kok, Ún naar de (pogingen tot) liquidaties van de laatste jaren in de hoofdstad op personen als de ex-Heineken ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout.

Volgens welingelichte bronnen komt de opdracht voor de moord op Plooy voort uit kringen van Nederlandse criminelen die zich met internationale drugshandel en liquidaties bezighouden.

Officier van Justitie Plooy kwam recent nog in het nieuws als de aanklager van de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf.

Volgens justitie wordt Plooy momenteel 24 uur per dag bewaakt.