35 keer levenslang voor aanhanger Hamas

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een palestijn is zondag door een rechtbank in IsraŽl veroordeeld tot 35 keer levenslang. Wa'al Kassam zou dit jaar in IsraŽl drie bomaanslagen hebben beraamd waarbij 35 mensen, waaronder vijf Amerikanen, om het leven kwamen.

Kassam bekende dat hij verantwoordelijk was voor een aanslag in een cafť in Jeruzalem waarbij dertien mensen om het leven kwamen. Ook was hij verantwoordelijk voor een zelfmoordaanslag in een nachtclub die aan vijftien mensen het leven kostte. De aanslag op de kantine van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem in juli waarbij vijf Amerikanen en twee IsraŽliŽrs om het leven kwamen was ook het werk van Kassam.

Kassam had de leiding over een cel van de radicale Palestijnse beweging Hamas, waarvan de leden uit Oost-Jeruzalem kwamen. Alle leden waren in het bezit van een IsraŽlisch identiteitsbewijs. Mohammed Odeh, een Palestijnse schilder die in de universiteit werkte, werd veroordeeld tot negen keer levenslang plus veertig jaar. Hij zou de bom in de kantine hebben geplaatst. De drie andere leden van de Hamas-cel kregen langdurige gevangenisstraffen. Alle leden van de cel hebben hun schuld bekend.