Abou Jahjah vreest moordcommando

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De leider van de Arabisch-Europese Liga, Dyab Abou Jahjah, zegt dat hij serieus wordt bedreigd. Volgens eigen zeggen baseert hij zich daarbij op informatie van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Een moordcommando zou er op uit zijn om hem het zwijgen voorgoed op te leggen.

De uitlatingen van Jahjah worden ten stelligste ontkend door het ministerie in Brussel. Volgens een woordvoerder heeft het ministerie een paar weken geleden een ''heel vaag telefoontje'' gehad van een ambassade, van een niet nader genoemd Arabisch land, over mogelijke doodsbedreigingen aan het adres van Abou Jahjah. Die informatie ging bovendien niet over een moordcommando.

Proces

Abou Jahjah trok gisteren na zijn vrijlating overigens meteen fel van leer tegen de Belgische premier Verhofstadt. Die noemde de AEL eerder in het parlement een organisatie die er op uit zou zijn om bepaalde wijken over te nemen om zo criminele activiteiten te kunnen ontplooien. Jahjah zei dat hij de premier zal aanklagen wegens laster en aantasting van zijn goede naam en eer.

Juristen wijzen er echter op dat politici niet kunnen worden vervolgd voor uitspraken die zij hebben gedaan in het parlement. Dat is in Nederland overigens ook het geval.

Premier Verhofstadt zei vandaag voor de televisie dat de AEL ,,een bedreiging voor de samenleving is'' en een organisatie die ,,leeft van confrontatie en provocatie''. De dagvaarding tegen hem deed hij af als ,,een zaak voor het gerecht''.