Uitslag Ajax - FC Groningen

Ajax heeft woensdag de strijd om de titel nog niet opgegeven. De ploeg van trainer Ronald Koeman moest tot het uiterste gaan om van FC Groningen te winnen: 4-3. ,,Dit was voetbalonwaardig," vond Koeman.

Zwakke verdediging
De Ajax-defensie maakte een zwakke indruk. Verdediger Chivu was geschorst. Mido stond in de spits; Ibrahimovic, die zo graag in de punt van de aanval wil spelen, was linkerspits. Hij moest de eveneens geschorste Wamberto vervangen. Ibrahimovic bakte er niet veel van. Hij werd in de 55ste minuut gewisseld voor Machlas.

Mido
Groningen maakte al in de 13de minuut 0-1 (Van Gessel), na een fout van Ajax-verdediger Trabelsi. Mido maakte vlak voor rust gelijk. Tien minuten na rust tekende hij ook voor de verlossende 2-1. Vier minuten later schoot Robben 2-2 binnen. In de 69ste minuut kwam Ajax weer op achterstand door Tuhuteru.

Machlas bewees een gouden wissel te zijn. Een minuut na het doelpunt van Robben maakte de Griekse spits gelijk. En in de 86ste minuut schoot hij de 4-3 binnen. In de slotminuut kreeg Yakubu (Ajax) rood na tweemaal geel.

Toch kampioen?
Koeman laakte na afloop zijn spelers. ,,Dit was voetbalonwaardig! Dit was de bevestiging dat, tegen welke ploeg we ook spelen, wij geen enkele wedstrijd makkelijk winnen. Elke week hoop je op een verandering. Vergeefs. De absolute wil ontbreekt, ik moet de spelers elke dag bijbrengen dat het gaat om het kampioenschap en er gebeuren zulke kinderachtige dingen. Dat heeft gevolgen voor het nieuwe seizoen. Er zal zeker wat veranderen.''

Koeman heeft er toch vertrouwen in dat zijn club kampioen wordt. Ajax moet gewoon de resterende wedstrijden winnen. Hij weet zeker dat concurrenten PSV en Feyenoord nog punten gaan morsen. En die clubs moeten bovendien nog een keer tegen elkaar spelen.