Bevelander Internet Services failliet

MrCaBLeGuY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bedrijf van de "Bill Gates van de Lage Landen", Martijn Bevelander, is dinsdag failliet verklaard. Bevelander Internet Services ging op de fles door de hoge overheadkosten. "Ik ben in het verleden te dure verplichtingen aangegaan." aldus Martijn Bevelander, eigenaar en directeur.

Het gaat daarbij onder meer om een duur kantoorpand in Schiphol. Twee jaar terug huurde het bedrijf er duizend vierkante meter, "op de groei". Er werkten op dat moment 25 à 30 mensen voor Bevelander Internet Services en het idee was dat dat er meer zouden worden. Net voor het faillissement waren er nog maar acht mensen in dienst.

Bevelander speelt ook de zwarte piet toe aan de bedrijven waar zijn bedrijf bandbreedte inkocht. Hij meent dat zijn bedrijf twee jaar terug langdurige contracten heeft afgesloten met telecomleveranciers. Door de daling van de prijzen betaalde Bevelander nu "90 procent meer dan in de markt gangbaar is".

De klanten zullen volgens Bevelander voorlopig geen hinder ondervinden van het faillissement. Over de omvang van de schuld wil Bevelander niets kwijt.

Martijn Bevelander kwam tijdens het hoogtepunt van de dotcom-hype geregeld in het nieuws. Hij werd dan afgeschilderd als "puissant rijke twintiger" en reed steevast in een peperdure bolide. Ook werd zijn naam bekend vanwege de vele domeinkapingen die hij uitvoerde.

Nederland is nog niet van Martijn Bevelander af, de ex-ondernemer gaat wel door met zijn chatsite Chatplaza. "Maar er zijn meer bedrijven waar ik mee bezig ben."