[UEFA Cup] Uitslagen PSV en Feyenoord

Twee Nederlandse clubs kwamen vanavond in actie in het UEFA Cup toernooi.

PSV - Leeds United 0-0
De wedstrijd in Eindhoven was vooral voor rust bij vlagen spectaculair. PSV opende goed en kreeg in de eerste vijf minuten twee grote kansen. Beide keren redde Nigel Martyn, de keeper van Leeds. Jan Vennegoor of Hesselink redde de bal van de lijn na een inzet van Mark Viduka. Even later redde Dominic Matteo een inzet van Giorgi Gakhokidze met de hand uit het doel, maar dat zag de scheidsrechter niet.

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd. Leeds werd nog een aantal keren dreigend, maar veel leverde dat niet op. PSV zal volgende week vol aan de bak moeten in Engeland, wil het nog kans maken op de kwartfinale.

Glasgow Rangers - Feyenoord 1-1
Feyenoord imponeerde in Glasgow. In de eerste instantie dacht iedereen dat de wedstrijd uit zo lopen op een overwinning voor de Rangers. Naar mate de wedstrijd vorderde, ging de Schotse ploeg echter steeds rommeliger spelen en kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Feyenoord kon echter nog geen gebruik maken van zijn kansen.

In de 71ste minuut was het dan tůch raak: Shinji Ono scoorde met een schot dat van richting veranderd werd. Klos, de doelman van de Rangers, was kansloos. De goal van de Rotterdammers betekende het begin van een storm van Schotse kant. In de 80ste minuut veroorzaakte Loovens een strafschop. Rangers aanvoerder Barry Ferguson maakte vervolgens geen fout: 1-1. Met deze uitslag kon Feyenoord best leven, met het oog op de return volgende week.