FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 februari 2002

[UEFA Cup] Uitslagen PSV en Feyenoord

Twee Nederlandse clubs kwamen vanavond in actie in het UEFA Cup toernooi.

PSV - Leeds United 0-0
De wedstrijd in Eindhoven was vooral voor rust bij vlagen spectaculair. PSV opende goed en kreeg in de eerste vijf minuten twee grote kansen. Beide keren redde Nigel Martyn, de keeper van Leeds. Jan Vennegoor of Hesselink redde de bal van de lijn na een inzet van Mark Viduka. Even later redde Dominic Matteo een inzet van Giorgi Gakhokidze met de hand uit het doel, maar dat zag de scheidsrechter niet.

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd. Leeds werd nog een aantal keren dreigend, maar veel leverde dat niet op. PSV zal volgende week vol aan de bak moeten in Engeland, wil het nog kans maken op de kwartfinale.

Glasgow Rangers - Feyenoord 1-1
Feyenoord imponeerde in Glasgow. In de eerste instantie dacht iedereen dat de wedstrijd uit zo lopen op een overwinning voor de Rangers. Naar mate de wedstrijd vorderde, ging de Schotse ploeg echter steeds rommeliger spelen en kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Feyenoord kon echter nog geen gebruik maken van zijn kansen.

In de 71ste minuut was het dan tóch raak: Shinji Ono scoorde met een schot dat van richting veranderd werd. Klos, de doelman van de Rangers, was kansloos. De goal van de Rotterdammers betekende het begin van een storm van Schotse kant. In de 80ste minuut veroorzaakte Loovens een strafschop. Rangers aanvoerder Barry Ferguson maakte vervolgens geen fout: 1-1. Met deze uitslag kon Feyenoord best leven, met het oog op de return volgende week.

Verwaarloosde dieren aangetroffen

In Heteren heeft de Algemene Inspectie Dienst vorige week 44 zwaar verwaarloosde runderen aangetroffen.

De dieren stonden in hun eigen mest, zonder drinkwater in een bouwvallige stal. Sommigen hadden verwondingen en kale plekken. Bovendien vonden de inspecteur nog eens 12 kadavers op het terrein van de Gelderse boerderij.

De reden van de verwaarlozing is niet duidelijk. Maar er wordt gespeculeerd dat de veehouder ook zichzelf verwaarloosde en dus niet meer naar de dieren omkeek. De man ligt op dit moment in het ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor een longontsteking en hartklachten.

Auteurswet nieuw wapen tegen XTC

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuw wapen tegen de productie van XTC. Donderdag zijn vier personen en een bedrijf veroordeeld tot celstraffen en boetes voor het overtreden van deze wet.

Zij werkten allen samen aan de productie van XTC. Twee van de vier personen kopieerden logo's van auto's en stripfiguren. Zij zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van enkele tienduizenden euro's. Het bedrijf leverde de apparatuur om het embleempje op de pil te persen en kreeg hiervoor een boete van 40.000 euro.
Een 73-jarige man kreeg 3 jaar celstraf waarvan 1 voorwaardelijk. Hij had tienduizenden liters chemicalien opgeslagen en hielp mee aan de productie van de drugs.

Eerste Taliban bioscoopfilm in de maak

Met "Escape from Taliban" maakt de Indiase regisseur Ujjal Chattopadhyaya de eerste bioscoopfilm sinds 11 september over het voormalig regime in Afghanistan. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en er wordt in het Engels geacteerd. Chattopadhyaya hoopt dan ook dat de film een internationaal succes wordt. Manisha Koirala, een beroemde Indiase actrice, zal de hoofdrol spelen in "Escape from Taliban".

Regisseur Chattopadhyaya heeft in India al diverse nationale prijzen gewonnen. De film is gebaseerd op de autobiografie "Kabuliwalar Bengali Bou" en "Afghan Taliban O Ami" door Sushmita Banoopadhyaya. De schrijfster vertelt in haar boek over haar huwelijk met een Afghaan en haar leven in een dorpje in Afghanistan. Ze probeert meerdere malen te ontsnappen.

Philips niet langer sponsor schietende oudjes

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Philips heeft zich teruggetrokken als hoofdsponsor van het computerspel Virtual Gotcha 2. In dit spel overvallen bejaarden de Europese Centrale Bank in Frankfurt uit woede over de invoering van de euro.

Om in de kluis te komen moeten de bejaarden niet alleen bankpersoneel uit de weg ruimen, maar ook andere senioren die het op het geld hebben gemunt. Volgens Philips valt het spel niet binnen het sponsorbeleid van het concern. Eerder uitten verschillende ouderenorganisaties hun onvrede over het spel.

De makers van het spel, het Groningse internetbedrijf The Wow!, betreurt de gang van zaken. "Het is duidelijk een spel met een knipoog; de achterliggende gedachte is dat we ons zorgen maken over bejaarden, die het echt moeilijk hebben met de invoering van de euro. Mijn oma durft nog steeds geen betalingen te doen uit angst om opgelicht te worden."

De makers hopen nog met Philips te kunnen overleggen om de kwestie op te lossen. Zo is het vorig jaar ook opgelost met de IB-Groep, toen gewelddadige studenten in het eerste spel het kantoor van de IB-Groep op moesten blazen, omdat ze woedend waren over de invoering van de OV-studentenkaart.

Meisje (7) overlijdt na zwembadbezoek

Vandaag is een zeven jarig meisje overleden na een bezoek aan het zwembad. Het meisje raakte tijdens het zwemmen in een Zaans zwembad buiten bewustzijn. Er is nog geprobeerd het meisje te reanimeren in het AMC in Amsterdam, maar het had geen nut meer.

Tegelijkertijd is er ook een zeven jarig jongetje uit het zwembad gehaald. Hij was gelukkig niet buiten bewustzijn, en is overgebracht naar het ziekenhuis in Zaandam. De politie stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen.

Keroppi en haar twijfels

Keroppi en haar twijfels

Over een paar maanden is het zover, dan word ik eindelijk achttien. Echt een leeftijd waar je als kind naar uitkijkt. Maar nu komt het op 1 of andere manier toch wel akelig dichtbij.

Akelig? "Joh, je mag stemmen en autorijden, wat zeur je?" zie ik nu een hoop mensen denken. Maar het gaat mij meer om het feit dat men er vanuit gaat dat je van de ene op de andere dag opeens "volwassen" bent. Kind-af zeg maar...

Maar voor mijn gevoel zweef ik nu nog een beetje tussen semi-volwassenen en kind.

Voorbeeldjes? Volgens mij is dit stukje meer therapeutisch voor mij dan entertainend voor jullie...

Zo voel ik me toch wel oud en wijs als ik in de aula hard zit te werken. En al helemaal als ik me dooderger aan de brugklassertjes die luid giechelend 4 op een rij zitten te spelen ("Grrrr kiddo's grow up! ").
Maar ik kan zelf niet spreken van enig 'niveau' wanneer ik in de erop volgende pauze samen met klasgenoten een "Rad van Fortuin" imitatie zit te doen (waarbij ik de rol van "lieftallige assistente" Leontien vertolk). De 1e klassers werpen nu juist ons de vernietigende blikken toe.

En nou kan ik best wel volwassen met mijn broertje omgaan.
Bijvoorbeeld de keer dat we samen naar een concert gingen en ik de rol van beschermende zus had en in zijn ogen een doorgewinterde concertganger was.
Maar met datzelfde broertje vecht ik wel om de afstandsbediening als ik weer eens een ander programma wil zien dan hij.
Nee, in zo'n geval kom ik niet met overtuigende argumenten waarom we GEEN voetbal, maar WEL zo'n superfout RTL-4 drama moeten kijken. Nee, in zo'n geval gebruiken we grof geweld!
Hoewel, dat geweld valt mee hoor (dus wis dat beeld van bloedneuzen en blauwe ogen maar uit je geheugen ). Het is meer een soort stoeien waarbij ik tot nu toe achteraf nog steeds kan concluderen dat IK de sterkste van het stel ben.

En met vriendinnen loopt ik nu wel langs de Mac, onze voormalig favoriete eetstop tijdens het shoppen, om een kwalitatief veel betere (en gezondere) bagel met tonijnsalade te gaan eten.
En wel gaan wel naar die dure sauna gaan, waar we duidelijk de jongste zijn…
Maar ja er zijn ook momenten waarop we een 'gekke bui' hebben. Die keer dat we gierend van het lachen door de aula huppelde, of die keer dat we na het uitgaan (ik schat dat het een uur of 6 's ochtends was) een 'late-night picknick" op het bed van een vriendin hielden.

Nee voor mijn gevoel switch ik constant van 'jonge volwassen vrouw' naar 'meisje'.
Niet alleen qwa doen en laten ook qua kleding. Maar me er echt druk over maken?
Absoluut niet!

Strafrechterlijk onderzoek tegen Davids

Er komt een strafrechtelijk onderzoek tegen voetballer Edgar Davids, dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam vandaag bekend gemaakt.

Aanleiding is de aangifte van de ex-vriendin van Davids, die de voetballer beschuldigt van zware mishandeling. Het zou gaan om zeker acht gevallen van mishandeling vanaf 1999. De twee zijn inmiddels anderhalf jaar uit elkaar, maar ze hebben nog regelmatig contact over de opvoeding van hun zoontje. Dat zou begin deze maand opnieuw hebben geleid tot gewelddadigheden. De ex van Davids heeft bij haar aangifte ook foto's aangeleverd van de kwetsuren die ze zou hebben opgelopen.

David's ex overweegt ook in Italië aangifte te doen tegen de voetballer van Juventus. Bij zijn voetbalclub zijn de beschuldigingen hard aangekomen.

Duchovny speelt toch in laatste X-Files

David Duchovny zal dan nog één keertje te zien zijn in 'The X-Files'. Hij speelt binnenkort mee in de allerlaatste aflevering van de science-fictionserie.

De 41-jarige Amerikaan, beter bekend als FBI special agent Fox Mulder, is dan in mei op de Amerikaanse televisie te zien in een twee uur durende episode.

De producenten van de show weigeren details vrij te geven over de inhoud van de laatste vijf afleveringen. Maar zeker is dat er antwoord gegeven gaat worden op vragen die de kijker al seizoenen lang bezighouden.

David Duchovny zal de laatste aflevering ook nog mede regisseren. Daarna is het voorgoed gedaan met de uitzendingen rond de hersenspinsels van Chris Carter.

Bestuur moslimscholen stapt op

Syco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bestuur van de koepelorganisatie van moslimscholen in Nederland is opgestapt. Aanleiding is de publicatie van een rapport van de Binnenlandse Veiligheidsdienst waarin staat dat acht van de in totaal 32 moslimscholen onder invloed staan van fundamentalistische organisaties. Op deze scholen zijn moslimradicalen actief. Zij keren zich tegen de integratie van allochtonen in de Nederlandse samenleving. Ook ontvangt één op de vijf scholen subsidie van fundamentalistische organisaties.
In het rapport wordt scherpe kritiek geuit op de koepelorganisatie.

Het afgetreden bestuur vindt dat de bestuursleden van de gewraakte scholen nu ook hun positie beschikbaar moeten stellen. Dat heeft secretaris M. Akbulut donderdag in Doorn verklaard. Volgens Akbulut heeft het bestuur gefaald. De voorzitter van het bestuur, Mohamed Douiyeb zei eerder deze week dat de beschuldigingen in het televisieprogramma NOVA, dat tenminste tien moslimscholen in Nederland aanzetten tot haat, belachelijk zijn. De gegevens waarop NOVA de reportage heeft gebaseerd, zouden zwaar verouderd zijn.
Douiyeb kwam zelf onlangs ook al negatief in het nieuws.

In een reactie op het rapport noemde minister De Vries van Binnenlandse Zaken de bevindingen zorgwekkend, maar hij onderstreepte dat de invloed van radicale moslims niet moet worden overdreven.

Janmaat stapt naar Hoge Raad

Het doorbreken van het taboe rond het benoemen van de multiculturele problemen heeft voormalig CD-leider Hans Janmaat doen besluiten naar de Hoge Raad te stappen.

Janmaat was in 1997 veroordeeld door het Arnhemse gerechtshof omdat hij zou hebben aangezet tot discriminatie met zijn uitspraken over de multiculturele samenleving. "Wij schaffen de multiculturele samenleving af, zodra wij de macht hebben,'' aldus Janmaat in 1996.

Nu politici als CDA-fractieleider Balkenende ook zeggen
dat de multiculturele samenleving moet worden afgeschaft, ziet Janmaat grond om zijn veroordeling ongedaan te maken. Dat kondigt hij vanavond aan in Netwerk.

Zie ook CDA: Multiculturele samenleving geen streven

Het CDA zegt in een officiële reactie het te betreuren dat Janmaat over de rug van Balkenende, zijn gelijk probeert te halen.

ID&T begint eigen TV station

ID&T, marktleider in de Nederlandse 'dance industrie', begint binnenkort een eigen televisie zender. Een projectgroep bestaande uit onder andere directeur Duncan Stutterheim en Peter Vis (ex-directeur Fox 8) zal de introductie van ID&T TV voorbereiden. Het bedrijf is al goed vertegenwoordigd in de media met het landelijk op de kabel te ontvangen ID&T Radio, maar ook middels de veelbezochte website en een nieuw lifestyle magazine. Het televisiestation zou het totale verhaal moeten completeren.

''We zijn verschillende malen benaderd door toonaangevende partijen in de televisie markt. Zelfstandig de mogelijkheden onderzoeken om een televisie zender te starten is dan een logische stap. Onze eigen zender op korte termijn zou mogelijk kunnen zijn door de inbreng en enorme ervaring van Peter Vis.'' aldus directeur Stutterheim.

Peter Vis: ''Vanaf het moment dat ik Duncan Stutterheim heb leren kennen, praten we al over het beginnen van een eigen televisie zender. ID&T is een sterk en herkenbaar merk dat staat voor datgene dat jongeren vandaag de dag willen. De doelgroep weet dat ID&T 100% kwaliteit levert. Ik vind het een uitdaging om de vertaalslag naar televisie te maken''

IbBeLz bedankt voor de tip.

Eric Dikeb waarschijnlijk live in Ahoy

vleermuis en 2meter3 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 26 mei 2002 staat hij er live in Ahoy en zal een droom werkelijkheid worden. Apres-Ski fenomeen Eric Dikeb zal dan optreden in het Rotterdamse sportpaleis.

Het nieuwsbericht op zijn site zegt nog niet veel:
''Alles is nog pril en de plannen worden op dit moment uitgewerkt. Wel is het duidelijk dat er veel college artiesten zullen meewerken om er een groots feest van te maken. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!'' aldus de officiele site van Eric Dikeb.

Geruchten gaan dat Dikeb een tweede hypotheek op zijn huis zou nemen zijn auto verkocht zou hebben om het geld bij elkaar te krijgen. Een kaartje kopen zal zo'n ¤ 25 gaan kosten, denken insiders.

Binnenkort polis tegen verkeersboetes!

red_bull had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verzekering voor snelheidsovertredingen? Binnenkort misschien werkelijk als het aan een Rotterdams bedrijf ligt. Die gaan, mits ze alle vergunningen rond krijgen, voor ¤ 228 per jaar mensen een polis verschaffen. Hiermee kunnen hardrijders vijf boetes per jaar claimen.

Er is één voorwaarde: je snelheidsovertreding mag niet hoger zijn dan 30 procent van de toegestane snelheid.
Toezichthouders in de verzekeringsbranche proberen er echter een stokje voor te steken.

''De polis wordt een goudmijntje'' denkt woordvoerder Willem Mignon van Leisure Investment Coöperation (LIC) dat de snelheidspolis aan gaat bieden.

Uit onderzoek bleek dat de automobilist aan een verkeersboete gemiddeld 40 euro kwijt is. Je mag er vijf claimen, dus LIC zal grof gaan verdienen. ''Op onze advertenties in landelijke dagbladen is overweldigend gereageerd,'' zegt Mignon. "We hebben hier een gat in de markt."

LIC, gevestigd in de Rotterdamse Spaanse Polder, is een nieuwkomer in de verzekeringsbranche. Tot nog toe hield de onderneming zich bezig met handel in frisdrank, voeding en plezierjachten.

Het OM noemt het pure volksverlakkerij: "De meeste automobilisten betalen veel minder aan boetes."

[F1] Verstappen vandaag bij Sauber

_Administr8or_, wheeler en Rien/MrFreeze hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen bezoekt vandaag het Sauber Formule 1 team in Hinwil, Zwitserland. ''Het Sauber-Petronas Formule 1 team is geïnteresseerd in mij als test- en reserverijder bij hun team,'' aldus Jos.

''Daarom ben ik vandaag door hen uitgenodigd voor een zogeheten seatfitting. Er zijn nog verschillende modificaties nodig aan de auto om comfortabel te kunnen zitten. Op dit moment zijn we bezig om te bezien welke veranderingen men kan doorvoeren.''

Het is dus duidelijk dat Jos, onze Nationale Formule 1 trots, geen zin heeft om een seizoen stil te zitten.

Etnisch zuiveren doel van nieuw computerspel

MREn en REFUSED hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ethnic Cleansing: The Game, dat is de naam van een nieuwe, verderfelijke computergame. Helaas is nog niet duidelijk of het gaat om een zieke grap van een grafisch ontwerper of dat het een echt spel is.

Doel van het spel is joden, negers en alle andere niet-Kaukasiërs uit het spel te 'verwijderen'.



Het spel is niet in een demo-versie te downloaden, je kunt het alleen bemachtigen door ongeveer $15 te betalen. De downloadsectie bevat geen links, maar de "promo" sectie laat een aantal sreenshots en flimpjes zien. Er is zelfs een Faq aanwezig waarin nogmaals duidelijk wordt om wat voor spel het gaat.

SP-tomaat moet van bord Stekelenburg

Een reclamezuil in Tilburg waar de SP een tomaat op plakte.Door een grote rode tomaat van de SP krijgt de oproep van Tilburgs burgemeester Johan Stekelenburg om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen een heel andere lading.

Op de reclamezuilen van de gemeente Tilburg hangen posters met daarop de burgemeester bij een stemcomputer met een blanco beeldscherm. Afgelopen week hebben leden van de Socialistische Partij rode tomaten over het computerscherm geplakt. Nu lijkt het net alsof Stekelenburg oproept SP te stemmen. Leden van de SP ontdekten afgelopen weekeinde tijdens het plakken van affiches dat hun tomaat mooi past op het computerscherm waar de Tilburgse burgemeester naar wijst.

"Een creatieve actie", aldus Rik van Wandelen, woordvoerder van Stekelenburg. "Maar we vragen de partij wel de tomaten te verwijderen. Doen ze dat niet, dan trekken wij ze eraf. We weten waar de rekening naartoe moet." SP-fractievoorzitter Johan van den Hout: "Met onze tomaat proberen we extra aandacht voor de verkiezingen te trekken en dat lukt blijkbaar. Ik heb er geen moeite mee als de gemeente ze weg wil halen."

Duitsland stookt alcohol van marken

BugsZero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige landen die in januari overstapten op de euro hebben hun oude bankbiljetten gewoon verbrand, andere maken er WC-papier van. Duitsland heeft echter een wel heel aparte bestemming gevonden voor zijn oude marken. Ze worden verwerkt tot alcohol.

Het waardeloos geld gaat naar een fabriek in het plaatsje Schwarze Pumpe, bij de Poolse grens. Per dag ontvangt het bedrijf anderhalve ton papier, zo'n 100 miljoen mark.

Het bedrijf zet de versnipperde bankbiljetten om in methanol, een industriële alcohol die niet geschikt is voor consumptie. Het spul wordt gebruikt als grondstof voor diverse soorten kunststof en verf. Alleen de metalen strip op de biljetten is niet bruikbaar.

De vreemdste materialen worden gebruikt om alcohol te stoken. Een paar jaar geleden verwerkte het bedrijf een compleet houten schip. Ook worden er regelmatig door de politie in beslag genomen partijen drugs verwerkt tot alcohol.

Inboedel Zillion te koop!

Aanstaande dinsdag, wordt de n.v. Media Hall, beter bekend als de Belgische mega dancing Zillion openlijk geveild.

Zillion is de laatste tijd niet meer uit het nieuws weg te branden. Eerst vliegt de Eigenaar Zillion in de cel, vervolgens wordt er vuurwerk onder de dansvloer gevonden, later wordt hij ook nog eens in verdenking gesteld vanwege de home jacking op zichzelf & zijn toenmalige vriendin (en ex miss België)!

Heel de licht-, beeld- en klankinstallatie alsook gereedschap, antiek, bier, ... zullen er te koop aangeboden worden. Het pand zelf staat NIET te koop!

Particulieren kunnen zaterdag en maandag een kijkje komen nemen op de 1615 loten.

Hoeveel deze veiling zou moeten opbrengen is niet bekend, maar als we even terug gaan in de tijd, toen Zillion te koop stond voor ± ¤ 5.000.000,- (inclusief gebouw, goodwill, ...), kunnen we een mooi bedrag verwachten!

De verkoop wordt geleid door expertisekantoor Heyman. Op deze site kan u ook een PDF file bekijken met alle loten!

Site van zillion: http://www.Zillion.be!

Werkstraf voor treinaanrander

De 41-jarige C. de B. uit Hoorn, die een bedenkelijke naam opbouwde als de treinaanrander, is gisteren door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, en een verplichte groepstherapie voor daders van seksuele delicten die hij met goed gedrag moet voltooien.

De B. betastte de afgelopen jaren met grote regelmaat jonge vrouwen tijdens een treinreis. In de treincoupé legde hij steevast quasi-nochalant zijn jas half op de schoot van zijn buurvrouw. Zogenaamd in slaap betastte hij de dames onder de jas. De meeste vrouwen reageerden angstig en bang, slechts een enkeling durfde ter plekke echt iets tegen De B. te zeggen.

Robotknuffel waakt over bejaarden

In een Japans verzorgingstehuis even buiten Osaka worden elektronische teddyberen ingezet om te waken over de bewoners. De robotbeesten informeren de leiding over de gezondheid van de oudjes, door deze zo nu en dan te testen door het stellen van vragen of het geven van opdrachten.

De beertjes zijn uitgerust met een kleine computer met spraakherkenning, die verbonden is aan een lokaal netwerk. Elektronicabedrijf Matsushita is de fabrikant van de beren. Het bedrijf is tevens eigenaar van het tehuis waar het de spullen uitprobeert.

De bewoners met een gemiddelde leeftijd van 82, zouden er geen bezwaar tegen hebben om als proefkonijn te worden gebruikt.

Wellicht iets voor ons land, om de personeelstekorten in de zorg weg te werken?

Verkiezingen: De eerste partijen haken al af

Gisteren registreerde de Kiesraad de laatste negen nieuwe partijen. Hierdoor kunnen er maximaal 45 partijen en partijtjes in mei meedoen aan de Tweede-Kamerverkiezingen.

Maar lang niet alle partijen zullen meedingen naar de gunst van de kiezers. Duidelijkheid hierover ontstaat pas op 2 april, als de partijen hun kandidatenlijsten inleveren. In 1998 deden slechts 22 van de 49 geregistreerde partijen mee aan de verkiezingen. Bovendien kost het inschrijven bij de Kiesraad maar zo'n 400 euro, maar bij het indienen van de kandidatenlijsten moet ruim 11.000 euro worden voldaan.

Het Algemeen Dagblad hield een kleine rondgang langs wat onbekende partijtjes en daaruit bleek al dat een aantal nu al afgehaakt heeft.

Zo staat bijvoorbeeld de MCVP ingeschreven, wat staat voor Moslim Christelijke Volkspartij. Partijvoorzitter G. Schreuder uit Zwolle zegt dat de MCVP dit jaar niet meedoet. ,,Nog niet. Er is geen geld en we zijn niet klaar.''

Ook afgehaakt is de Katholieke Politieke Partij. Het Nederlands Blok geeft ook de pijp aan maarten. Voorzitter Vreeswijk (ex Centrum Partij) zegt ,,De partij ligt gestrekt, we zoeken sponsors om door te gaan.''

De Conservatieve Democraten van oud-Kamerlid voor de Centrumpartij en Centrum Democraten, Hans Janmaat, doet ook niet mee: ,,Meedoen heeft geen zin. We worden alleen maar tegengewerkt. Op wie ik stem? Niet op die viespeuk van Melkert of die Jantje lachebek van Dijkstal. Het wordt een keus tussen Fortuyn en Balkenende.''

De Natuurwetpartij weet het nog niet. In 1998 vergaarde die partij, die een nieuwe aanpak van het bewustzijn voorstaat (bijvoorbeeld mediteren voor vrede), nog 15.000 stemmen.

Wel mee doen Daadkrachtig Nederland (''Wij willen het tegenovergestelde van Pim Fortuyn: barmhartig voor echte asielzoekers en onbarmhartig voor criminele buitenlanders.''), en Duurzaam Nederland (ooit opgericht door tegenstanders van Fortuyn bij Leefbaar Nederland). Ook de Vrije Indische Partij (in 1998 goed voor 10.000 stemmen) doet mee, maar werkt dit jaar samen met de Ouderenunie (die ooit als Unie 55+ één zetel haalde).

De Partij van de Toekomst van Oranje fan Johan Vlemmix ziet de toekomst positief tegemoet. "Wij kijken naar de toekomst. We halen minimaal één zetel. De toekomst duurt langer dan het verleden.''

Op internet

Van de meeste partijen is op internet wel een site terug te vinden, maar toch zijn er een aantal die (nog?) niet te vinden zijn. Zo is er over de Islamitische Partij Nederland weinig op internet terug te vinden.
Gezond en wel Mobiel is wel mobiel, maar nog niet op het net, en wat er onder Vertrouwbare Mensen (VM) moet worden verstaan is ook niet geheel duidelijk. Een zoekactie op Google gaf enkel aan dat de partij wel eens aan de gemeenteraads verkiezingen in Amsterdam heeft meegedaan.

De site van Nieuw Uitdagend Luidruchtig, de partij van Bridget Maasland en Katja Schuurman, verwijst vooralsnog alleen naar BNN, en Daadkrachtig Nederland is op internet nog weinig daadkrachtig.

De partijen op alfabetische volgorde

Arabisch Democratische Partij (afd. Amsterdam)
Algemene Senioren Partij
Bonapartische Partij Nederland
Christen Democratisch Appel (CDA)
ChristenUnie
Daadkrachtig Nederland
Duurzaam Nederland
De Groenen
De Idealisten
Democraten 66 (D66)
Gezond en Wel Mobiel
Groen Links
Groen Rechts
Internationale Socialisten
Islamitische Partij Nederland
Jongere Onafhankelijke Ouderen Partij
Katholiek Politiek Partij -afgehaakt
Kiezers Collectief voor Cons. & Burger Bel
Leefbaar Nederland
Liberaal Democratische Partij
Lijst Pim Fortuyn
Natuurwet Partij
Nederlandse Christen Democraten
Nederland Mobiel
Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN)
Nieuwe Midden Partij
Nieuwe Nationale Partij
Nieuw Uitdagend Luidruchtig
Onafhankelijke Senaatsfractie
Onafhankelijke Lokalen Groeperingen
Partij van de Toekomst
Partij van de Arbeid (PvdA)
Republikeinse Volkspartij (RVP)
Socialistische Arbeiders Partij
Socialistische Partij (SP)
Staatkundig Gereformeerde Partij
Uw Politieke Partij Aarde (UPPA)
Verenigde Seniorenpartij
Vertrouwbare Mensen (VM)
Vrouwvriendelijke Interactie
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
Vrije Indische Partij
VZ 2000 Partij voor Veiligheid en Zorg
-

Aanvullingen op de info is welkom

Schumacher gaat voor derde plaats Australië

De vievoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat voor een derde of vierde plaats. Schumacher zegt dit omdat hij waarschijnlijk met de auto van vorig jaar aan de start van het nieuwe seizoen verschijnt. Net als vorig jaar is deze wel snel, maar de vooruitgang die andere teams hebben geboekt ten opzichte van deze auto baart Schumacher wel zorgen.
"Het zou beter zijn om met de nieuwe auto te starten", aldus Schumacher in de Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Iedereen komt met nieuwe auto's die ongetwijfeld sneller zullen zijn, maar misschien niet betrouwbaar genoeg."

Ferrari maakte een aantal dagen geleden bekend dat zij het seizoen zouden beginnen met de oude auto van vorig seizoen. Geruchten genoeg, want volgens sommigen is de versnellingsbak niet in orde en conform de reglementen.

Schumacher zou toch graag willen starten in de nieuwe auto: "In de eerst race zijn er vaak veel uitvallers, maar daar hoeven wij niet bang voor te zijn. We gaan voor drie of vier punten." Of de nieuwe Ferrari, F2002, ook meekomt met de rest wil Schumacher niet veel zeggen: "Ik wil er niet te veel over zeggen. Pas in Australië kunnen we ons aan voorspellingen wagen."

Media Player houdt alles in de gaten

De laatste versie van de Media Player van Microsoft houdt in een logbestand exact bij welke cd's en dvd's worden afgespeeld op een computer.
Dit heeft privacyexpert Richard Smith ontdekt. Microsoft werd door persbureau Associated Press hiervan op de hoogte gesteld en beloofde onmiddellijk zijn privacyverklaring voor klanten op dit punt te wijzigen.

Gebruikers van de Media Player 8 - die standaard met Windows XP wordt meegeleverd - worden voortaan op de hoogte gesteld van de technologie waarbij de gegevens van gedraaide cd's en dvd's worden bijgehouden en opgeslagen.
Zodra een cd of dvd wordt afgespeeld, downloadt de muziekspeler alle informatie van deze schijf vanaf een site van Microsoft. Deze gegevens worden vervolgens in een klein bestandje op de harde schijf opgeslagen.
Hierbij komt nog dat de technologie van Microsoft een uniek identificatienummer creëert dat gekoppeld is aan de specifieke computer waarop de muziek of film wordt afgespeeld. Hiermee ligt volgens AP het gevaar op de loer dat de gegevens worden doorgespeeld aan marketingbureaus. Dergelijke gegevens zijn immers zeer interessant voor dit soort bureaus.

Microsoft ontkent in alle toonaarden dat dat het geval zal zijn: de gegevens worden alleen gebruikt om de gebruiker van dienst te zijn, zodat hij bijvoorbeeld niet elke keer de titelgegevens van een cd hoeft te downloaden.
Een ander potentieel gevaar is volgens privacydeskundigen dat het unieke identificatienummer wordt gebruikt door opsporingsdiensten die willen nagaan of een cd wel legaal is of dat deze illegaal is.

De ontdekking van Smith is pijnlijk voor Microsoft. Bill Gates hamert sinds enige tijd namelijk op twee volgens hem cruciale punten: veiligheid en privacy. Gebruikers van Microsoft-producten moeten exact weten wat er met hun gegevens gebeurt, vindt de topman. Het blijkt dat dat weer eens niet het geval was.
Overigens is Microsoft niet het eerste bedrijf dat via zijn software de muziekvoorkeuren van zijn gebruikers in de gaten houdt. Eerder kwam Real Networks met eenzelfde vergrijp in het nieuws.

Brit Awards voor Dido, Travis en Shaggy

Brit Awards 2002Gisteravond zijn in Londen de Brit Awards 2002 uitgereikt.
Zangeres Dido, zus van producer Rollo, kreeg de prijs voor 'beste solo-artieste'. De Brit Awards zijn de Oscars onder de popmuziekprijzen in Groot-Brittannië.

De boyband Blue kreeg de prijs voor beste nieuwkomers in de Anglo-Amerikaanse muziekwereld. Tot beste internationale solo-artiest werd dit jaar Shaggy uitgeroepen. Andere prijzen gingen naar Kylie Minogue, Travis en Bassment Jaxx.

Vorig jaar gingen er prijzen naar Robbie Williams, Coldplay, Sonique, Eminem, Fat Boy Slim, Madonna en U2.

Israël voert felle vergeldingsacties uit

Naar aanleiding van een overval door Palestijnen op Israëlische militairen, waarbij zes doden waren gevallen, heeft Israel vergeldings aanvallen uitgevoerd. Israëlische gevechtshelikopters hebben raketten afgeschoten op Palestijnse doelen in Nabloes en Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, en in een vluchtelingenkamp in het zuiden van de Gazastrook.

De Israëlische marine bestookte doelen in de Gazastrook. Verder drongen Israëlische troepen Gaza-stad binnen en bliezen het gebouw van de Palestijnse televisie op. De uitzendingen worden inmiddels vanaf een andere locatie voortgezet. In Nabloes raakte het hoofdbureau van politie zwaar beschadigd, en in Ramallah werd een kantoor van de lijfwacht van Yasser Arafat met raketten bestookt.

Premier Ariël Sharon houdt vanavond een radio en televisie toespraak. Hij zal daarin de Israëlische vergeldingsacties tegen Palestijnse aanslagen toelichten.

Chipknip maakt opmars door parkeermeter

Het aantal betalingen met chipknip en chipper neemt toe. De elektronische portemonnee wordt momenteel wekelijks 1 miljoen keer ter hand genomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

ChipknipVorig jaar was het gebruik van de bankpas-met-chipje nog omstreeks 600.000 keer per week. Volgens Interpay, de organisatie die alle elektronische betalingen registreert, is de toename vooral te danken aan het stijgend gebruik van de chipknip bij de parkeermeter. De steden Rotterdam, Nijmegen en Purmerend zijn sinds 1 januari overgeschakeld op en systeem waarbij alleen gechipt kan worden. Muntgeld meenemen is hierbij dus nutteloos. Parkerende consumenten zijn daardoor gedwongen hun chipknip bij een van de ruim 4000 oplaadpunten op te laden of een dure prepaid chipcard aan te schaffen.

Sinds enige tijd hebben ook Albert Heijn en McDonalds hun kassa's opengesteld voor de chipknip, waarmee het aantal betaalpunten op 160.000 is gekomen. Ook is het verschil tussen de Chipper (van de Postbank) en de Chipknip (van de gezamenlijke banken) weggenomen door de Chipper op hetzelfde systeem te laten draaien als de Chipknip.

Al bijna 250 lijken geborgen bij crematorium

Bij het crematorium in de Amerikaanse staat Georgia zijn tot nu toe al 242 lijken geborgen. De verwachting is dat er nog tientallen andere lichamen liggen.

Onderzoek met onderwatercamera's heeft al uitgewezen dat er ook lijken liggen in een grote vijver op het terrein. De vijver is nog niet leeggepompt, omdat de vrees bestaat dat dan andere delen van het terrein onderlopen waar hoogstwaarschijnlijk ook nog lichamen liggen.

De directeur van het crematorium zit vast. De 28-jarige verklaarde eerder dat de verbrandingsoven kapot was en dat daarom de lichamen niet gecremeerd konden worden.

Kylie Minogue: "Ik zal nooit trouwen"

Kylie Minogue zal nooit gaan trouwen. Tenminste, dat denkt ze. Volgens haar zal ze nooit een geschikte man te vinden waarmee zij in het huwelijk zal treden.

Kylie voelt zichzelf prima en gelukkig in het vrijgezellenbestaan. Ze zegt er geen problemen mee te hebben wanneer ze op haar 65ste nog een oude vrijster is. Zij vindt succes in haar carrière veel belangrijker. "Mijn hele leven staat in het teken van werk. Dat is waarschijnlijk ook het struikelblok voor een relatie. Maar ik heb ik hier absoluut geen spijt van", zegt de Australische zangeres.

Ook een kinderloos bestaan lijkt haar momenteel niet veel uit te maken. "Veel van mijn vrienden zijn getrouwd en hebben kinderen. Ik speel graag met hun kinderen, maar het is ook handig om hen weer terug te geven.

Getuige onwel bij rechtszaak Milosevic

Het eerste slachtoffer van het Milosevic-bewind dat zich voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag aan een kruisverhoor door de ex-president moest onderwerpen, is donderdagochtend onwel geworden. De ondervraging is afgebroken.

Waarnemers van het proces hadden met spanning uitgekeken naar de eerste confrontatie tussen Milosevic en een van de slachtoffers van de oorlogen in de jaren negentig. Tienduizenden, mogelijk honderdduizenden mensen kwamen tijdens de oorlogen om het leven.

Levenslang op vakantie op cruiseschip

Heb je altijd al gedroomd van een permanent verblijf op een luxe cruiseschip, dan kan je nu die droom verwezenlijken. Afgelopen woensdag werd het schip 'The World' gedoopt in het Noorse Trondheim.

Enigste probleem is voor de meesten waarschijnlijk de prijs van een hut op het schip:
De goedkoopste hutten kosten twee miljoen dollar, en de duurste kosten zelfs 6.8 miljoen dollar. Voor dat aardige bedrag heb je dan ook wel wat: Je krijgt dan de beschikking over een compleet appartement met drie kamers en een totale oppervlakte van driehonderd vierkante meter.
Overigens moet er ook om de onkosten, zoals de salarissen van het personeel te dekken, jaarlijks een som van tussen de 100.000 en 340.000 dollar per appartement worden betaald.

The World meet 195 meter en heeft aan boord onder meer een casino, een sauna, een golfbaan met echt gras en een tennisbaan. Indien gewenst kunnen de 'hutten' worden voorzien van extra gemakken als een bubbelbad en een privéterras.De bouwkosten van het schip bedroegen 266 miljoen dollar.

Tot nu toe zijn tachtig van de 110 appartementen verkocht. De eigenaar van The World, het Noorse bedrijf ResidenSea, denkt de resterende dertig binnen een jaar aan de man te hebben gebracht. Hoewel The World uiteindelijk een soort exclusieve drijvende gemeenschap moet worden, blijven de bewoners gewoon belastingplichtig in hun eigen land.

[OS] Uitslag 1500m dames

In Salt Lake City is Anni Friesinger olympisch kampioene geworden op de 1500 meter.Ze verbeterde haar eigen wereldrecord tot 1.54,02. Haar landgenote Sabine Völker pakte het zilver. Het brons was voor de Amerikaanse Jennifer Rodriquez.

Renate Groenewold ging in de 2e bocht onderuit. Tonny de Jong was de beste Nederlandse ze werd zevende in 1.56,02. Annemarie Thomas eindigde als elfde met 1.56,45.
Voor Marianne Timmer zijn de Spelen op een teleurstelling uitgelopen. Waar ze 4 jaar geleden in Nagano het goud pakte kwam ze woensdag niet verder dan een 21e plek.

Patiënt moet zelf operatieplek markeren

Patiënten die in het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem een orthopedische operatie moeten ondergaan, moeten met een watervaste markeerstift zelf aangeven waar de chirurg het mes in moet zetten. Hiermee wil men fouten zoals in Vlissingen waar het verkeerde been werd geamputeerd voorkomen.

Wanneer een chirurg ontdekt dat de plaats van de operatie niet overeenkomt met de gegevens in het medisch dossier gaat de operatie niet door.

De methode waarbij de patient zelf moet markeren is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Hier past men dit toe uit angst voor grote schadeclaims. In Haarlem ziet men het als verbetering van de zorg.

In het verleden is het wel eens gebeurd dat er een kijkoperatie is uitgevoerd bij de verkeerde knie. "Met deze methode hopen we dat te voorkomen", aldus de ziekenhuiswoordvoerster.

De reacties zijn volgens het ziekenhuis zeer divers: "Sommige patiënten vinden het merkwaardig dat ze zelf de te opereren plaats moeten aangeven. Anderen reageren opgelucht omdat ze dan in ieder geval zeker weten dat de operatie op de goede plek wordt uitgevoerd."

Op dit moment wordt de methode alleen gebruikt door de orthopedisch chirurgen. Als het goed bevalt wordt de veiligheidsmaatregel ook ingevoerd bij andere operaties, zoals bijvoorbeeld borstamputaties.

Groenlinks populair onder studenten

Wanneer de verkiezingen alleen onder studenten gehouden zouden worden zou Groenlinks de tweede partij van Nederland worden. Zij zouden uitkomen op 33 zetels alleen de VVD met 37 zetels is populairder. Dit is een van de uitkomsten van een enquête dat door de Volkskrant en verschillende universiteitsbladen gehouden werd onder 3600 studenten.

PvdA en CDA zijn bij de studenten duidelijk minder in trek dan bij andere stemmers. CDA boekt 18 zetels verlies terwijl de PvdA een verlies van 14 zetels tegemoet kan zien.
Lijst Fortuyn en Leefbaar Nederland kunnen blijkbaar niet echt indruk op de jeugdige stemmers maken. Samen halen deze twee partijen ongeveer 10 zetels.

De verschillen in stemgedrag op de universiteiten zijn groot. Maastricht is ronduit rechts. De Limburgse studenten gunnen de VVD met 70 zetels bijna een absolute meerderheid. Ook de Vrije Universiteit in Amsterdam en de universiteiten van Rotterdam, Twente, Tilburg en Delft stemmen rechtser dan het landelijk gemiddelde van studenten.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat aan de andere kant van het spectrum. Daar kan GroenLinks rekenen op eenderde van de zetels en mag D66 23 Kamerleden leveren. Links van het midden bevinden zich verder de universiteiten van Nijmegen, Utrecht, Groningen en - opvallend - Leiden. Het beeld van de Leidse student als rechtse corpsbal blijkt niet te kloppen.

Wageningen Universiteit valt op door het grote aantal stemmen op partijen met een christelijke signatuur. CDA, ChristenUnie en SGP kunnen samen rekenen op 38 zetels, boven het gemiddelde van 17.

De verschillen tussen de universiteiten zijn ten dele te verklaren uit de aard van de aangeboden opleidingen. Van de alfa- en gammastudenten stemt ruim 71 procent op PvdA, GroenLinks, SP of D66. Bij de bètawetenschappen ligt dat percentage op 54 procent. Ook zes van de tien studenten Geneeskunde kiezen voor een 'progressieve' partij. Van de toekomstige economen en juristen stemt minder dan de helft op een van de genoemde partijen. De 'rechtse' universiteiten tellen relatief veel studenten Economie en Rechten.

Het percentage studenten dat gaat stemmen, varieert van 81 procent aan de VU tot 89 procent aan de TU Delft. Het opkomstpercentage stijgt met de leeftijd. Het aantal zwevende kiezers is met 34 procent het hoogst aan de Universiteit Twente. In Rotterdam twijfelt 18 procent.

17 Procent van de studenten ziet het liefst dat PvdA, D66 en GroenLinks samen regeren. Tweede keus is een rechts kabinet van VVD en CDA, eventueel aangevuld met LN. 14 Procent wil Paars van een groene rand voorzien door de huidige coalitie uit te breiden met GroenLinks.

Op de vraag wie leiding zou moeten geven aan het nieuwe kabinet, hebben veel minder studenten een antwoord. Bijna 40 procent heeft geen idee wie er premier moet worden. De rest houdt het op Dijkstal (19 procent), Melkert (14 procent) of Rosenmöller (8 procent). Opvallend is dat de Groenlinks voorman vooral gekozen werd door vrouwelijke studenten.

Hongerstaker eist meer eten

Dat iemand in hongerstaking gaat om zijn wil kracht bij te zetten is inmiddels al niet meer zo vreemd. Maar de reden die een Portugese gedetineerde hier voor aanvoert is wel heel apart.

De man klaagt namelijk over de karige maaltijden die hij voorgeschoteld krijgt. Een andere tegenvaller zijn de recente veiligheidsmaatregelen die er voor zorgen dat de familie nog beperkter langs mag komen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.