Philips niet langer sponsor schietende oudjes

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Philips heeft zich teruggetrokken als hoofdsponsor van het computerspel Virtual Gotcha 2. In dit spel overvallen bejaarden de Europese Centrale Bank in Frankfurt uit woede over de invoering van de euro.

Om in de kluis te komen moeten de bejaarden niet alleen bankpersoneel uit de weg ruimen, maar ook andere senioren die het op het geld hebben gemunt. Volgens Philips valt het spel niet binnen het sponsorbeleid van het concern. Eerder uitten verschillende ouderenorganisaties hun onvrede over het spel.

De makers van het spel, het Groningse internetbedrijf The Wow!, betreurt de gang van zaken. "Het is duidelijk een spel met een knipoog; de achterliggende gedachte is dat we ons zorgen maken over bejaarden, die het echt moeilijk hebben met de invoering van de euro. Mijn oma durft nog steeds geen betalingen te doen uit angst om opgelicht te worden."

De makers hopen nog met Philips te kunnen overleggen om de kwestie op te lossen. Zo is het vorig jaar ook opgelost met de IB-Groep, toen gewelddadige studenten in het eerste spel het kantoor van de IB-Groep op moesten blazen, omdat ze woedend waren over de invoering van de OV-studentenkaart.