Ilse strijdt tegen spammers

Webmasters die de bezoekersaantallen van hun websites graag zien stijgen, beginnen meestal met het invullen van de zoekmachines. Helaas gebruiken ze daarvoor vaak nogal misleidende trucjes, zoals het invoegen van populaire zoekwoorden, die vaak niets met de site zelf te maken hebben. Zoekmachine Ilse wil daar iets aan gaan doen. De Nederlandse zoekmachine neemt vandaag een nieuwe manier van zoeken in gebruik.

Bert Wiggers van Ilse: "De oude zoekmachine werkte vrij recht door zee. Alle aanmeldingen van sites werden 's nachts door een robot bezocht en in de database opgenomen. Hierdoor hadden spammers de volgende dag al resultaat."
Die spammers zijn dus de mensen die hun site proberen te promoten door er zoveel mogelijk trefwoorden aan toe te voegen. Wie bijvoorbeeld op 'mp3' zocht, kwam in de zoekresultaten tal van websites tegen die niks met dit onderwerp te maken hadden.

De vernieuwde Ilse werkt samen met Startpagina.nl, eveneens onderdeel van de Ilse Media Groep. Misbruik van de zoektechniek is onmogelijk geworden. Wiggers: "De 4000 Startpagina-dochters hebben allemaal een pagina met relevante, betrouwbare verwijzingen naar andere sites. Die dienen nu als basis voor Ilse. Ook de verwijzingen in de Ilse Internetgids zijn opgenomen."

De zoekrobot zal voor het indexeren de Startpagina's en de Internetgids doorzoeken en de links daarop tot 5 niveau's diep volgen.