FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 oktober 2001

Huwelijksvlag Willem-Alexander & Máxima

Huwelijksvlag Willem-Alexander & MáximaIn Utrecht is, op de retailbeurs Interstore, het winnende ontwerp onthuld van de speciale huwelijksvlag voor Willem-Alexander en Máxima.

Deze vlag zal meteen in produktie worden genomen en kan eind oktober geleverd worden. Juliette Reniers, van Academie Minerva uit Groningen, maakte het winnende ontwerp van de door de Dokkumer Vlaggen Centrale onder kunstacademiestudenten uitgeschreven wedstrijd.

Ze ontwikkelde een eenvoudige, herkenbare vlag waarop in de Nederlandse driekleur de silhouetten van Willem-Alexander en Máxima zijn verwerkt.

Studente slikt tandenborstel in

Een 23 jarige studente van The University of Wales deed doktoren van het plaatselijke ziekenhuis versteld staan, toen zij vertelde een tandenborstel te hebben ingeslikt. Het voorval vond plaats in de badkamer, toen de studente struikelde met de tandenborstel in haar mond.

Na een mislukte poging om het voorwerp via haar keel te verwijderen, werd gekozen voor een operatieve ingreep die ongeveer 15 minuten duurde.

De studente is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Treinverkeer Amsterdam ligt stil

Het treinverkeer rond Amsterdam ligt vanaf acht uur woensdagavond plat. Tot nader order rijden er zelfs helemaal geen treinen van en naar Amsterdam. Dat meldt de Railverkeersleiding.

De problemen zijn kort voor de avondspits ontstaan na een aanrijding van een trein bij station Amsterdam-Sloterdijk. De vertragingen die daar het gevolg van waren, liepen tijdens de spits steeds verder op. De verkeersleiders slaagden er niet in de vele rangeerbewegingen op elkaar af te stemmen.

Volgens een woordvoerder van de Railverkeersleiding zijn verkeersleiders en machinisten in Amsterdam "het overzicht totaal kwijt". "Tijdens de spits ging het nog redelijk, maar vanaf acht uur is er gezegd dat ze ermee stoppen. Ze komen er niet uit."

Volgens hem komt het wel vaker voor dat na een incident een korte pauze wordt ingelast om het treinverkeer weer in het gareel te krijgen. "Maar wat er nu is gebeurd in Amsterdam, is vrij extreem."

Dekker bijna winnaar wereldbeker

Dat het goed gaat met Erik Dekker dit seizoen is bij velen bekend. Ook is het bekend dat 'Dekkertje' zeer goed meedraait in het klassement om de wereldbeker. Er zijn nu nog, in theorie, twee renners over die dit klassement kunnen winnen: Erik Dekker en Romans Vainsteins, de ex-wereldkampioen. Er was een derde concurrent in de persoon van Erik Zabel, maar die heeft besloten zijn fiets voor dit seizoen aan de wilgen te hangen.

Vainsteins kan het klassement om de wereldbeker nog winnen àls hij wint en àls Dekker op plek 15 of lager eindigt. Maar aangezien het parcour van de Ronde van Lombardije niet echt op het lijf van Vainsteins geschreven is (er zijn veel heuvels en bergen) is het eigenlijk al zeker dat Dekker de wereldbeker in zijn zak heeft.

Huidige stand wereldbeker
1 Erik Dekker (Ned) 318
2 Erik Zabel (Dui) 250
3 Romans Vainsteins (Let) 229
4 Paolo Bettini (Ita) 195
5 Davide Rebellin (Ita) 170
6 Francesco Casagrande (Ita) 153
7 Oscar Camenzind (Zwi) 141
8 Gianluca Bortolami (Ita) 130
9 Johan Museeuw (Bel) 116
10 Servais Knaven (Ned) 101

Brinkhorst niet meer welkom

Minister Brinkhorst van landbouw is dit jaar niet welkom op de verkiezing van agrarisch ondernemer van het jaar. Het Agrarisch Dagblad, dat deze verkiezing organiseert, heeft zijn uitnodiging om de prijs uit te reiken ingetrokken.

Door de komst van de minister zou de verkiezing meer in het teken gaan staan van kritiek op zijn beleid. Zijn staatssecretaris Faber overkwam hetzelfde eerder deze maand bij de bomenbeurs "Groot Groen".

Brinkhorst laat vanuit Zuid-Afrika weten dat hij de beslissing van het Agrarisch Dagblad betreurt. "Mijn beleid is erop gericht de boeren in Nederland perspectief te bieden en bij innovatie te steunen. Dat doe ik in dialoog met de sector. Men wijst de dialoog nu af. Maar men realiseert zich kennelijk niet dat innovatie niet kan in isolement."

De prijs wordt nu op 24 oktober door voorzitter G. Doornbos van land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland uitgereikt.

FOK! Fotoboek online

FOK! is meer dan alleen een site met nieuws, reviews, columns, chat en een bijbehorend forum. FOK! is, mede door de chat en het forum, een (h)echte community geworden. Een community met mensen die elkaar via FOK! hebben leren kennen, en elkaar regelmatig spreken en zien op meetings, in de chat, elkaars posts lezen en erop reageren op het forum, en vorig jaar was er zelfs een echt FOK! Fotoboek, waarin je kon bekijken hoe al die FOK!kers er nou eigenlijk uit zien.

Dat fotoboek is er nu weer. Het oude boek, een creatie van TheMarco en Knut, gaat definitief het archief in om plaats te maken voor een hypermodern, volledig geautomatiseerd foto-album, gemaakt door MrBig en Lithion.

In dit fotoboek kun je alles geheel zelf regelen: je kunt zelf een foto rechtstreeks van je eigen computer uploaden en als je een beetje creatief aangelegd bent mag je er nog een leuk verhaaltje bij verzinnen ook. In dat verhaaltje kun je alles kwijt wat je wilt delen met de andere FOK!kers. Hobbies, schoenmaat, je beleefde avonturen.. Verzin het maar. Daarnaast kun je op elkaars fotoboek-entry's een reactie plaatsen. En anderen kunnen op jou reageren...

Je vindt het fotoboek op Fotoboek.fok.nl. Snap je niet helemaal hoe het werkt, lees dan de FAQ.

Veel plezier!

Zelfmoordenaar springt boven op man

In de Kroatische stad Rijeka is een voorbijganger ernstig gewond geraakt, toen hij werd geraakt door een 17-jarige zelfmoordenaar die van de 20e verdieping van een flat was gesprongen.

Het slachtoffer, de 50-jarige Zvonko Biondic, liep een aantal gebroken ribben, een beschadigde handzenuw en blauwe plekken op. De man stond maandag op het punt de flat waar hij woont in zijn Kroatische woonplaats binnen te gaan, toen de jongen bovenop hem viel. Biondic raakte even buiten bewustzijn en toen hij bijkwam lag hij naar eigen zeggen in een plas bloed en zag hij een dode jongen naast zich liggen.

Schrijver koopt 'literaire' onsterfelijkheid

Onsterfelijkheid... Sommige mensen hebben er veel geld voor over om dat te bereiken. Alleen in de praktijk is het (voorlopig) nog steeds niet mogelijk de dood te omzeilen. Daarom zoeken sommige mensen naar alternatieve oplossingen.

De Britse auteur Ken Follet hoopt zichzelf literair-onsterfelijk te maken. Hij deed mee aan de "Immortality Auction", een benefietveiling waar je kon bieden op een rolletje in een best-seller. Hij verworf tijdens die veiling voor 2200 Pond (ongeveer fl. 7731,-) het recht om te verschijnen in het volgende boek van fantasy-schrijver Terry Pratchett, bekend van de Discworld-boekenreeks. Pratchett's boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank, dus is het al op voorhand zeker dat het een best-seller gaat worden.

Follet zou het liefst de rol van grote reus spelen, maar Pratchett wilde hem niets toezeggen. "Hij vroeg alleen hoe ik wilde sterven", aldus een enigszins bezorgde Follet.

Overigens bood Follet zelf ook een rol in zijn volgende boek aan.

Kamer bezorgd over instroom 'duister volk'

Niet alleen de bevolking van ons land maakt zich steeds meer zorgen over wie er zoal ons land binnen komen, maar nu ook een meerderheid in de Tweede Kamer. Tijdens een debat vanmiddag bleek dat ook de kamerleden zich zorgen maken dat Nederland een toevluchtsoord dreigt te worden voor duistere types uit de rest van de wereld.

Ons land kan wel eens ,,de vergaarbak van het tuig van de wereld'' worden zei CDA'er Rietkerk woensdag verontrust in de Kamer, zeker als Nederland zich niet aansluit bij de strengere regels in omringende landen, en geen oplossing weet te vinden voor het uitleveringsprobleem. Terroristen die worden gezocht in verband met de aanslagen in de Verenigde Staten kunnen waarschijnlijk niet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, omdat zij daar de doodstraf kunnen krijgen. Datzelfde geldt voor Osama bin Laden of leden van zijn Al-Qeadanetwerk. VVD-Kamerlid Nicolaï vroeg zich af of dit probleem kan worden omzeild als de VS beloven een eventuele doodstraf niet te zullen uitvoeren.

Verder vindt de kamer dat de beveiliging op Schiphol beter moet worden. Er zou een voorbeeld moeten worden genomen aan de wijze waarop het Israëlische El-Al de zaken omtrent beveiliging regelt.

Huis van Afgevaardigden tijdelijk gesloten

TheMasterPlan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal haar deuren vijf dagen gesloten houden. Vandaag werd bekend dat meer dan 29 medewerkers van senator Daschle met Antrax besmet zijn. Het gebouw zal volledig moeten worden onderzocht, voordat er weer in gewerkt kan worden.

In de kantoren van de andere senatoren zijn nog geen sporen van Antrax gevonden, maar voor de veiligheid worden deze kantoren ook onderzocht.

Update: De 29 medewerkers zijn blootgesteld aan Antrax. Dit betekent echter nog niet dat ze ook daadwerkelijk besmet zijn.

Loverboys maken overal slachtoffers

robh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen in de grote steden in de randstad, maar ook in het Noorden zijn ze actief: de "loverboys".

Loverboys zijn vlotte jongens die een scherp oog hebben voor kwetsbare meisjes. De knapen overladen de verliefde meiden met aandacht en attenties, maar hebben slechts één doel: hun ’vriendinnen’ zo snel mogelijk als prostituees uit te buiten. Het merendeel van de loverboys betreft knappe Marokkaanse jongens, maar ook Surinamers en sommige autochtone jongeren bezondigen zich hier aan.

"De meisjes worden meestal opgesloten in een doorsnee huis in een doorsnee buurt", zegt Grietje de Vries van Asja in Leeuwarden, het enige opvangcentrum voor slachtoffers van loverboys dat ons land kent.

Asja draait als experiment van de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden inmiddels twee jaar. In die tijd werden zo’n vijftig meisjes geholpen in gemiddeld drie maanden de draad van een ’normaal’ leven weer op te pakken. Het initiatief is zo’n succes dat het Rijk vanaf volgend jaar over de brug komt met een structurele subsidie van 1,1 miljoen gulden.
Jaarlijks komen zo'n 1000 meiden in de prostitutie terecht

China versoepelt internetcensuur

Hoewel er officieel nog geen commentaar op gegeven is, lijkt het erop dat de Chinese regering iets toleranter geworden is met betrekking tot het censureren van buitenlandse websites. Diverse websurfers in China melden dat ze opeens vrijelijk toegang hebben tot websites die eerder door de regering geblokkeerd werden. Zo kan de Chinese internetter nu ongehinderd de websites van CNN, BBC en The Washington Post bezoeken. Voorheen was dit onmogelijk, omdat de Chinese regering alleen staatsgecontroleerde media toeliet.

Tijdens de aanvallen op Amerika van 11 september hief China de blokkering ook al op. Dit vanwege de grote vraag naar informatie over de aanslagen. Na een week werd de blokkering echter weer ingeschakeld. Het is nog niet duidelijk of de versoepeling van de internetcensuur nu permanent is of slechts tijdelijk vanwege de topconferentie van de "Asia Pacific Economic Cooperation", die momenteel in Shanghai gehouden wordt. Veel aanwezigen daar zullen immers hun eigen nieuwssites willen kunnen bekijken. Volgens analisten blijkt hieruit echter wel dat China langzamerhand een soepelere houding aanneemt ten opzichte van het censureren van buitenlandse websites.

Het is trouwens een mysterie welke criteria China gebruikt om de toegang tot bepaalde sites te blokkeren. Zo is bijvoorbeeld het nieuws van het persbureau Reuters via de website van Yahoo gewoon te lezen. Maar het nieuws op de website van Yahoo Asia, dat wordt aangeleverd door het Franse persbureau, werd wel geblokkeerd.

Zoontje John Bosman overleden

methodmich had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voetballers van AZ hebben dinsdagochtend de training gelaten voor wat die was. De spelers waren te geschokt door het overlijden van het vijfjarige zoontje van oud-Ajacied John Bosman.

Het jongetje viel maandag van zijn fiets en werd daarna overreden door een taxibusje.

AZ beslist woensdag of bij de KNVB een verzoek zal worden ingediend om de competitiewedstrijd tegen Feyenoord uit te stellen.

Strijken tegen miltvuur

Mensen die bang zijn dat zij miltvuur brieven in hun brievenbus krijgen, kunnen deze gerust openen, maar nadat zij de brief hebben gestreken, aldus Ken Alibek tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres. Ken Alibek was vroeger leidinggevend onderzoeker in de Sovjetunie inzake biologische oorlogsvoering en is nu werkzaam aan verdedigingsstrategieën in de VS.

De miltvuursporen kunnen dus gedood worden door een stoomstrijkijzer en een vochtig doekje. Vocht is essentieel want de sporen kunnen droge hitte overleven, aldus Alibek. Magnetrons kunnen ook geschikt zijn, maar voor absolute zekerheid verwijst hij toch naar het stoomstrijkijzer. Voor plaatsen waar grote hoeveelden post ontsmet dient te worden raadt Alibek gammastralen aan.

Virusscanner tegen Antrax

"Als je niet weet wat antrax (sic!) is of wat de gevolgen ervan kunnen zijn, bekijk dan eens het bijgevoegde plaatje zodat je de resultaten kunt zien." Aldus het mailtje dat de zogenaamde Antrax worm verspreid. De remedie tegen deze vorm van Antrax is een simpele virusscanner, want het betreft hier een worm virus gemaakt met de VBS Worm Generator.

De worm werd dinsdag ontdekt, maar lijkt weinig kans te maken om een grote bedreiging te worden. De maker van de Antrax worm lijkt namelijk net zo weinig kaas te hebben gegeten van programmeren als van spellen (de correcte spelling van 'antrax' is 'anthrax'). De meeste anti-virusprogramma's beschermen immers tegen wormen die gemaakt zijn met de VBS Worm Generator. "Het Antrax virus is daarom geen groot gevaar", aldus André Post, virusbestrijder van het Symantec Antivirus Research Center (SARC).

Meer info over de worm hier.

Duikvrienden vissen torpedo op

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 41-jarige Ton van der Sluis uit Haarlem en Hans van Leeuwen (58) uit Amsterdam hebben onlangs op de Noordzee het prototype van een Franse torpedo opgevist. De enthousiaste duikers gaan regelmatig met hun sloep de Noordzee op om daar naar wrakken af te dalen. Op 29 juli zagen ze bij Callantsoog een rood geschilderde en van sonar voorziene torpedo drijven.

Het tweetal belde de kustwacht en daarna de Koninklijke Marine. Deze laatste wist hen te melden dat het om een Frans produkt ging en dat ze de torpedo maar bij het chemisch afval moesten zetten.

De duikers haalden het bijna twee meter lange gevaarte aan boord en namen het mee naar huis. Middels een zoektocht op het Internet kwamen ze terecht bij het project "Mauve Sumare" van de Franse wapen- en elektronicafabrikant Thomson. Ze stuurden een e-mail naar de fabrikant. Deze reageerde direct met de mededeling dat de torpedo een peperduur prototype was, dat enkele weken eerder door de Belgische marine was getest en sindsdien werd vermist.

Omdat ze bang waren dat de Fransen de torpedo in beslag zouden nemen en zo hun vindersloon mis te lopen deden de duikers een beroep op hun rechtsbijstandverzekering en kregen hulp van een jurist bij de onderhandelingen die volgden. Ze verstopten zelfs de torpedo en pas toen de ontwerper van de torpedo zelf kwam kijken kregen ze het vindersloon: fl. 17.500,-

Officieel wordt beweerd dat de torpedo alleen voor milieu- en bodemonderzoek gebruikt gaat worden. De twee duikers geloven echter dat het een nieuw geheim wapen is.

Verblijfplaats Bin Laden te achterhalen?

fry-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jack Shroder, een Amerikaanse geoloog, beweert dat hij de verblijfplaats van Osama Bin Laden kan achterhalen aan de hand van de rotsformaties die te zien zijn op videobeelden die de terrorist heeft verspreid.

Op de video, die op 7 oktober werd uitgezonden door het televisiestation Al-Jazeera, is Bin Laden te zien terwijl hij voor een grijzige rotswand een verklaring aflegt. De geoloog beweert dat de sedimentaire gesteenten die op de video te zien zijn alleen in twee zuidoostelijke provincies van Afghanistan, Paktia en Paktika, voorkomen.

Een preciezere lokatie kon de geoloog van de Universiteit van Nebraska niet geven, omdat de kwaliteit van de videobeelden daar volgens hem niet goed genoeg voor is.

Volgens Shroder hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen al contact met hem gehad over zijn bevindingen.

Ilse strijdt tegen spammers

Webmasters die de bezoekersaantallen van hun websites graag zien stijgen, beginnen meestal met het invullen van de zoekmachines. Helaas gebruiken ze daarvoor vaak nogal misleidende trucjes, zoals het invoegen van populaire zoekwoorden, die vaak niets met de site zelf te maken hebben. Zoekmachine Ilse wil daar iets aan gaan doen. De Nederlandse zoekmachine neemt vandaag een nieuwe manier van zoeken in gebruik.

Bert Wiggers van Ilse: "De oude zoekmachine werkte vrij recht door zee. Alle aanmeldingen van sites werden 's nachts door een robot bezocht en in de database opgenomen. Hierdoor hadden spammers de volgende dag al resultaat."
Die spammers zijn dus de mensen die hun site proberen te promoten door er zoveel mogelijk trefwoorden aan toe te voegen. Wie bijvoorbeeld op 'mp3' zocht, kwam in de zoekresultaten tal van websites tegen die niks met dit onderwerp te maken hadden.

De vernieuwde Ilse werkt samen met Startpagina.nl, eveneens onderdeel van de Ilse Media Groep. Misbruik van de zoektechniek is onmogelijk geworden. Wiggers: "De 4000 Startpagina-dochters hebben allemaal een pagina met relevante, betrouwbare verwijzingen naar andere sites. Die dienen nu als basis voor Ilse. Ook de verwijzingen in de Ilse Internetgids zijn opgenomen."

De zoekrobot zal voor het indexeren de Startpagina's en de Internetgids doorzoeken en de links daarop tot 5 niveau's diep volgen.

Vuurwerk onder danspaleis Zillion

Infra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank Verstraeten, eigenaar van het Antwerpse danspaleis Zillion loopt kans op een celstraf tot 1 jaar en boetes tot 20 miljoen Belgische frank. Tijdens huiszoekingen in de dancing wegens mogelijke belastingfraude stuitte onderzoekers op een grote hoeveelheid vuurwerk.

Volgens Verstraeten wordt het gebruikt voor special effects. Het probleem is dat men niet beschikt over een vuurwerkvergunning. Ook was het vuurwerk opgeborgen onder de dansvloer. Volgens experts hadden op deze manier tientallen doden kunnen vallen en een hoop jongeren voor het leven verminkt kunnen raken.

Dit is niet Verstraeten's eerste contact met justitie, Momenteel zit hij nog steeds in de cel omdat hij verdacht wordt van moord op een ex-personeelslid.

Michael Jordan geblesseerd

Michael Jordan heeft door een voetblessure niet kunnen spelen tijdens een wedstrijd tegen Miami. De 38-jarige basketballer van de Washington Wizards maakte onlangs zijn rentree.

Hij verzwikte zijn linkervoet tijdens de training. "Helaas kan ik daarom niet spelen", verontschuldigde hij zich. "Ik wil geen risico's nemen."

De speler van de Washington Wizards krijgt medicijnen voorgeschreven. "Het is niets ernstigs", verzekerde zijn coach Doug Collins. Het is onzeker of de NBA-ster donderdag kan spelen tijdens een oefenwedstrijd tegen de Detroit Pistons in Grand Rapids.

Boete voor 538 voor Ferrari actie

Radiozender 538 moet het Commissariaat voor de Media 20.000 gulden boete betalen. Dit naar aanleiding van een prijsvraag in Januari, waarin dj Jeroen van Inkel een jaar gratis rijden in een Ferrari weggaf. Het commissariaat meent dat daardoor reclame voor het automerk werd gemaakt.

Dat heeft Radio 538, die de boete zal betalen, woensdag bekendgemaakt. Van Inkel is verbaasd over de boete. ,,Het commissariaat gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen maar een Ferrari kan kopen en deze auto's overal verkrijgbaar zijn. Wij zagen het weggeven van een Ferrari meer als een symbool voor een onbereikbaar doel. Alsof onze luisteraars door deze actie massaal Ferrari's gaan aanschaffen.''

De prijsvraag was al in januari omstreden omdat Van Inkel niet alleen de auto weggaf, maar ook zei een aantal eventuele snelheidsboetes voor zijn rekening te nemen. Justitie kon daar niets tegen ondernemen.

Veel meldingen 'poederpakjes' Limburg

De politie in Limburg is woensdagochtend overstelpt met meldingen van 'enveloppen met wit poeder' die door bedrijven en instanties bij de post worden gevonden.

Medewerkers van de GGD, brandweer en politie onderzoeken elke vondst en zeggen dat elke melding serieus wordt genomen. Tegen 11.00 uur woensdagochtend had de politie meldingen geregistreerd in Meijel, Valkenburg, Vaals, Beek en Sittard.

De politie in Limburg-Zuid wil woensdag samen met andere instanties een geruststellende boodschap doen uitgaan naar de Limburgse bevolking. ,,Alleen in de VS is tot nu toe miltvuur ontdekt. Er is dus geen enkele reden tot bezorgdheid. Niettemin neemt de politie alle gevallen serieus'', aldus een woordvoerder.

India en VS sluiten overeenkomst

De Verenigde Staten en India hebben een akkoord over rechtsbijstand gesloten in de strijd tegen het internationale terrorisme.

De overeenkomst, die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell en de Indiase minister van Binnenlandse Zaken Lal Krishna Advani ondertekenden, moet er onder andere voor zorgen dat criminelen gemakkelijker kunnen worden uitgeleverd.

Ook bevat het akkoord een overeenkomst over het uitwisselen van informatie van de geheime dienst over terroristische netwerken. Over de aanpak van het internationale terrorisme wordt later nog gesproken.

Powell zei dat de strijd tegen het terrorisme van de VS ook gericht is tegen het terrorisme waarmee India te maken heeft. India duidt de aanvallen van door Pakistan gesteunde moslimbewegingen in Kashmir aan als terrorisme. Die moslimorganisaties willen Kashmir afscheiden van India.

Powell riep India en Pakistan op de ruzie over Kashmir via dialoog op te lossen. Hij zei dat de kwestie een 'centraal punt' is in de relatie tussen de twee aartsvijanden. India vindt dat Kashmir deel uitmaakt van zijn grondgebied en is niet bereid er iets van af te staan.

Sharon sluit Palestijnse staat niet meer uit

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft dinsdag gezegd dat hij bereid is een Palestijnse staat te accepteren, maar met beperkingen die de Palestijnen al eerder hebben afgewezen.

Jeruzalem moet de ongedeelde hoofdstad van Israël blijven, zei Sharon op een bijeenkomst van zijn Likud-blok in Haifa. Wanneer er als uitvloeisel van onderhandelingen een Palestijnse staat gesticht wordt, moet die gedemilitariseerd zijn en moet de grensbewaking in Israëlische handen zijn. Ook wil Israël veiligheidszones op de Westoever en in de Gazastrook handhaven.

In januari hebben de Palestijnen al een genereuzer aanbod van Sharons voorganger Ehud Barak verworpen. De Palestijnse leider Yasser Arafat blijft streven naar een zelfstandige staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Verschillende Westerse regeringsleiders hebben zich de afgelopen dagen voor een Palestijnse staat uitgesproken, onder wie de Amerikaanse president George Bush en de Britse premier Tony Blair.

CNN interviewt Bin Laden

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Via de Arabische nieuwszender 'Al-Jazeera' is CNN aangeboden Bin Laden te interviewen. Een tussenpersoon zei dat de zender vragen kon formuleren, die de terroristenleider vervolgens met een videoboodschap zou beantwoorden.

CNN heeft in totaal zes vragen gesteld. Daarin wordt Bin Laden onder meer naar zijn rechtvaardiging voor het doden van onschuldige mensen gevraagd. CNN wil van Bin Laden weten wat zijn rol was bij de aanslagen van 11 september en bij de verspreiding van miltvuur-brieven.

CNN stelt op haar website uitdrukkelijk dat het niet weet waar Bin Laden is of hoe hij communiceert met 'Al Jazeera'.

Peter R. De Vries terug op de buis

Vanaf donderdag 8 november, tussen 20.30 en 21.30 uur, begint bij SBS 6 een nieuwe reeks van 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever'. Over zijn terugkeer bestond enige tijd onduidelijkheid, omdat SBS vond dat de formule moest worden aangepast.

Inmiddels is de formule naar wens veranderd. Zo zal De Vries extra 'dossiers' openen en wordt er vaker een beroep gedaan op de verborgen camera om misstanden aan het licht te brengen. Verder wordt er meer op locatie gefilmd en is het decor aangepast. SBS zendt het programma voorlopig elke 2 weken uit. Begin volgend jaar wil de zender het programma invoegen in een dagelijks nieuwsblok waarin ook mensen als Pieter Storms en Willibrord Frequin een rol krijgen. Het wordt waarschijnlijk in de vooravond uitgezonden.

Het programma van Peter R. De Vries heeft zich de laatste jaren gemanifesteerd als een luis in de pels van justitie. Zijn onafhankelijke, kritische benadering van het recherchewerk in een groot aantal onopgeloste (kinder)moordzaken heeft er voor gezorgd dat hij op dit gebied meer en meer als een soort 'ombudsman' wordt beschouwd. Voorlopige kroon op het werk is de historische revisie (herziening) van de Puttense moordzaak, waar Peter R. de Vries gedurende zes jaar in maar liefst 36 uitzendingen voor heeft gepleit en talloze nieuwe feiten voor heeft aangedragen. Zonder de bemoeienis van het programma zou deze ongekende gerechtelijke dwaling nooit boven water zijn gekomen. De herziening van de zaak zal in december aanstaande beginnen en februari 2002 door het gerechtshof in Leeuwarden waarschijnlijk worden afgerond. Hieraan zal uiteraard aandacht worden besteed.

Record drugsvangsten Engeland en Nederland

In Engeland heeft De Britse douane gisteravond op het vliegveld Southend ten oosten van Londen circa 400 kilo cocaïne met een straatwaarde van bijna 90 miljoen gulden in beslag genomen. Volgens de douane gaat het om een van de grootste drugsvangsten ooit in Groot-Brittannië.

De cocaïne zat aan boord van een Boeing 707 die uit het Caraïbisch gebied kwam. Vijf bemanningsleden en een medewerker van het vliegveld zijn aangehouden. Over hun nationaliteit is niets meegedeeld.

Nederland

Ook in Nederland werd onlangs een recordhoeveelheid drugs aangetroffen. Op een industrieterrein in het Limburgse Eijsden werd maar liefst 17.000 liter grondstof voor xtc-pillen (BMK) in beslag genomen. Van deze hoeveelheid kun je afhankelijk van de productiemethode minimaal 280 miljoen pillen maken. Daarmee is dit een van de grootste vangsten ooit in Nederland gedaan.

De inval in de bewuste loods in Eijsden werd al vorige week dinsdag gedaan, maar werd tot nu toe stilgehouden. In verband met deze zaak zijn twee mannen uit Limburg aangehouden.

'Veiligheid belangrijker dan privacy'

Uit een onderzoek van bureau Intomart wat in opdracht van het Algemeen Dagblad is gehouden blijkt dat Nederlanders veiligheid belangrijker vinden dan privacy. Tachtig procent van de Nederlanders is voor invoering van een algemene legitimatieplicht.

Ook zou de politie zonder directe aanleiding burgers moeten mogen fouilleren en telefoons afluisteren. Bijna 75 procent van onze landgenoten geeft aan dat er weer grenscontroles moeten komen in de Europese Unie. Ook vindt men het zinvol dat asielzoekers uit islamitische landen worden geweerd, meent ruim een op de vijf ondervraagden. Nog eens ruim 20 procent twijfelt daarover.

Dertig procent van de ondervraagden meent dat de kans op bomaanslagen en kapingen in Nederland groot is. Eenzelfde aantal mensen is bang voor aanslagen met biologische of chemische wapens. Maar Nederlanders zijn niet bang zelf te worden getroffen door een aanslag. Bijna driekwart vindt dat onwaarschijnlijk.

Wim 'Bij ons staat op de keukendeur' Kersten overleden

Wim Kersten, geestelijk vader van de carnavalsduo's De Twee Pinten en De Viltjes is gisteren overleden.

Zijn bekendste hits waren Bij Ons Staat Op De Keukendeur en Geef Mij De Liefde En De Gein, beiden geschreven door Kersten zelf. De platen werden begin jaren 70 top 10 hits in de top 40.

In 1974 stopte Kersten met De Twee Pinten wat hij samen met Joep Peters vormden. Peters blaast de Twee Pinten in 1977 nieuw leven in maar dan samen met Theo Van Veghel. Wim Kersten scoort solo in 1980 als De Viltjes opnieuw een carnavalshit met het liedje Bloemetjesgordijn: Weet je wat ik wel zou willen zijn?, een bloemetjesgordijn.
Kersten schreef verder carnavalshits als: 'Ik heb unne spijker in munne kop', 'Onze ouwe St. Jan', 'Donkerbruin cafeetje' en 'We hebben in het zuiden'.

Wim Kersten is 77 jaar geworden.

Overvaller komt even uit de lucht vallen

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gewapende overvaller heeft gisteren tevergeefs een overval gedaan op een geldloper. De man kwam bij deze overval letterlijk uit de lucht vallen. Hij had in de luifel boven een pinautomaatkiosk een gat gemaakt. Op het moment dat de geldloper net klaar was liet hij zich vallen.

Toen de overvaller eenmaal op de grond lag begon hij om zich heen te schieten. Hierbij raakte hij de geldloper driemaal. De man werd hierna met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal kogels misten hem maar net en sloegen in op de muur achter hem.

De overvaller ging er met de lege cassette vandoor, en is daarna spoorloos verdwenen.

Bin Laden in de buurt van Kandahar

De Amerikaanse media zeggen dat Osama Bin Laden zich verstopt in de buurt van Kandahar, waar ook de zogenaamde 55ste brigade van de Taliban haar kampement heeft opgeslagen. Dit is ook de plek die door het Amerikaanse leger zwaar onder vuur wordt genomen met onder andere AS-130's en helikopters.

De geruchten dat de grondtroepen van Amerika gaan beginnen met aanvallen in Afghanistan zijn nog niet officieel bevestigd.

Flitspaal bijna gepikt

Twee mannen waren bijna geslaagd in hun opzet om een flitspaal als souvenir mee naar huis te nemen. De 2 stonden langs de Dronterweg net te doen alsof zij een wiel aan het verwisselen waren, maar eigenlijk waren zij bezig, met behulp van een snijbrander, de flitspaal te demonteren.

Voorbijgangers waarschuwde de politie, omdat er een slecht verlichte wagen op de weg stilstond. Toen de politie arriveerde op de plek, was de kop van de paal er al af. De gedemonteerde flitsapparatuur lag in de aanhanger van de auto. De twee inzittenden van de auto beweerden dat zij de flitspaal hadden gevonden.

Israëlische minister vermoord

In Jeruzalem is woensdagochtend een Israëlische minister zwaargewond geraakt nadat hij was neergeschoten door twee onbekende gewapende mannen. Dat heeft een politiebron bekendgemaakt.

Het zou gaan om de minister van Toerisme, Rehavan Zeevi, leider van de extreemrechtse Nationale Unie. Zeevi had maandag zijn vertrek uit de regering van premier Ariel Sharon bekendgemaakt. Het aftreden zou woensdagmiddag van kracht worden.

Update 10:05
Alle ministers van het kabinet hebben de opdracht gekregen tot nader order thuis te blijven. Dat meldde de Israëlische televisie. De 70-jarige minister zou in een vijfsterren hotel in Oost-Jeruzalem in zijn hoofd zijn geschoten.

De aanslag is opgeëist door het FPLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Het gaat vermoedelijk om een wraakactie nadat het Israëlische leger de leider van de FPLP, Abu Ali Mustafa, enkele weken geleden had gedood.

Zeevi had maandag zijn vertrek uit de regering van premier Ariel Sharon bekendgemaakt. Het aftreden zou woensdagmiddag van kracht worden.

Het gebied rondom het hotel is na de aanslag onmiddellijk afgesloten. Volgens ooggetuigen was de situatie chaotisch. Zeevi overnachtte regelmatig in het hotel als hij in Jeruzalem moest werken.

Update 10:45
Rehavan Zeevi is inmiddels in het ziekenhuis overleden.

74 jaar schade vrij

Lady Morton rijdt al 74 jaar schadevrij over de Britse wegen en dat zonder enige vorm van autorijles. Maar aan alle goede dingen komt een eind, dus ook hieraan. Op haar honderdste verjaardag had zij een nieuwe auto gekregen en die moest ze natuurlijk uitproberen. Toen ze rustig in haar nieuwe auto reed, kwam zij bij een wegafzetting, raakte in de slip en botste tegen deze afzetting aan.

Lady Morton kan niet wachten om te rijden in haar nieuwe auto en dat mag zij nog 4 jaar, want zo lang is haar rijbewijs nog geldig.

De mens sterft uit

De mens zal geen 1000 jaar meer overleven, aldus de Britse natuurkundige Stephen Hawking. Volgens Hawking zal er een virus ontstaan dat alles en iedereen zal doden. De grote boosdoener achter dit virus zal de gentechniek zijn, want zo zegt Hawking, gentechnieken kunnen in ieder klein laboratorium toegepast worden.

Gelukkig komt Hawking wel met een oplossing voor dit probleem namelijk: kolonieën stichten in de ruimte.

Niet voederen dus

In Zuid Afrika ging een grootmoeder met haar 2 jarige kleindochter een dagje naar de dierentuin in Johannesburg, maar een dagje dierentuin is tegenwoordig niet meer zonder gevaren. Toen oma met haar kleinkind de apen stond te bewonderen, kreeg de grootmoeder van één van de apen een komkommer in haar gezicht gegooid. De manager van de dierentuin verklaarde dat de aap de komkommer teruggooide, omdat hij dacht dat het een spelletje was. Want ook de apen weten dat er niet gevoederd mag worden.

Oma hield slechts een gebroken neus en een blauw oog over van haar misstap om te voederen.

De robotpoes

Hadden we al eerder melding gemaakt van de SlugBot op Fok! (de vleesetende robot), nu is er eindelijk de robotpoes. De uitvinding komt uiteraard uit het land van de rijzende zon, Japan. De poes die een mooi vachtje heeft miauwt, knippert met de ogen en wil dolgraag geknuffeld worden. Ook heeft de poes een microfoontje in haar kop en zo zal zij naar verloop van tijd reageren op haar naam, welke NeCoRo is.

Voor de geïnteresseerden onder ons:
De poes kost slechts $1500 kan geleverd worden in de kleuren grijs of bruin, kan blij en boos zijn, heeft maar liefst 40 katachtige geluidjes en werkt op batterijen.

Het is geweldig Mike

Agenten mogen niet golfen

Dat Nederlanders wat te klagen hebben over de politie, dat hoort gewoon bij Nederland, maar in Thailand hebben de mensen echt recht van klagen over het gedrag van. De nieuwe politiechef in Thailand, generaal Sant Sarutanond, heeft daarom een golfverbod voor agenten ingesteld, maar waarom?. "Talloze politie-agenten verwaarlozen hun verantwoordelijkheden omdat ze gaan golfen en hun taken overlaten aan hun ondergeschikten", aldus Sant Suratanond. Mede dankzij Tiger Woods is golf ontzettend populair om te spelen, Woods heeft namelijk een Thaise moeder.

Explosie in Hoofdkantoor partijen Kosovo

Een explosie, gevolgd door een brand, hebben de kantoren van de twee grote politieke partijen van Kosovo, gevestigd in een zuidelijk gelegen stad, vanbinnen verwoest. Dit is de eerste grote uitbraak van geweld voorafgaand aan de verkiezingen.

De explosie in Suva Reka was waarschijnlijk gericht op de koploper in de peilingen: 'Democratisch Verbond van Kosovo' (Democratic League of Kosovo).

De explosie in het twee verdiepingen tellende gebouw veroorzaakte een brand die toen oversloeg naar het kantoor van de 2de partij in de peilingen, namelijk de 'Democratische Partij van Kosovo'. Dit is de partij van voormalig rebellenleider Hashim Thaci.

SBS schrapt opnieuw in programmering

SBS heeft opnieuw een programma geschrapt, het praatprogramma Thomas dat pas in september na een grote campagne van start ging.

De show van de Belg Thomas Siffer, bekend van zijn colums in het tijdschrift Flair, trekt te weinig kijkers. Dat heeft een SBS-woordvoerder dinsdag bekendgemaakt. Het programma werd aanvankelijk gemaakt voor de vrouwelijke doelgroepzender Net5, maar trok daar gemiddeld 75.000 kijkers. Toen het naar SBS6 verhuisde, kwamen daar slechts 20.000 kijkers bij. Voor een duur programma als Thomas is dat te weinig.

Bom raakt gebouw Rode Kruis

Een pakhuis van het Internationaal comité van het Rode Kruis is dinsdag vernietigd tijdens Amerikaanse luchtaanvallen op de Afghaanse hoofdstad Kabul. Hierbij is ook een Afghaanse werkenemer gewond geraakt.

"Ik kan bevestigen dat een pakhuis geraakt is om 12:00 vanmiddag en dat er een persoon gewond geraakt is, een lid van de plaatselijke staf", aldus Robert Monin, Directeur van de Rode Kruis delegatie van Afghanistan.

Het gebouw was duidelijk te onderscheiden door de twee rode kruizen. Er is een officiele klacht ingediend door het Rode Kruis bij de Amerikaanse ambassade in Pakistan.


(met dank aan SuperRembo voor de correcte vertaling)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.