Lowlandscamping donderdag al geopend

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisatie van festival Lowlands in Biddingshuizen heeft donderdagavond rond zes uur de camping geopend. Organisator Mojo Concerts zag zich daartoe genoodzaakt, ondanks zijn dringende verzoek pas op de eerste festivaldag af te reizen naar Lowlands. Een hoop bezoekers bleek al voortijdig naar het festivalterrein te zijn gekomen.

Volgens een woordvoerster is de vroege opkomst dit jaar wel minder massaal dan vorig jaar. De organisatie had op haar website laten weten dat wildkamperen dit jaar niet zou worden toegestaan. Veel festivalgangers trokken zich daar niets van aan, omdat ze verwachtten dat de waarschuwingen loze woorden zouden blijken te zijn.

"Op dezelfde site stond immers ook dat de organisatie mensen niet zomaar buiten zou laten staan", verklaarde een van de vroege bezoekers. De woordvoerster zei dat de openstelling van de camping zonder problemen is verlopen. De kampeerders zullen het tot morgen nog zonder een winkelvoorziening moeten doen. Van een douche en een toilet kunnen ze wel al gebruik maken.

"Omdat de camping uiteindelijk toch is opengegaan, hoeven de vroege vogels in elk geval niet in het wild te kamperen", aldus de woordvoerster. De politie zei donderdagavond nog geen wildkampeerders te hebben aangetroffen.

Nieuw geluk

Nieuw op Lowlands dit jaar is dat er getrouwd kan worden. Iedere dag treed een stel in het huwelijk in een speciale tent. De burgermeester zelf zal het gelukkige paar in de echt verbinden waarna ongetwijfeld een wilde huwelijksnacht zal volgen.