Beeldjes bij je PC tegen virussen

Kayuk had ons via de newssubmit te melden dan virussen in je PC ook oop rituele wijze uit te bannen zijn...

De Texaan Tim Christo heeft zich toegelegd op het fabriceren van ‘Comp-U-Gargs’, foeilelijke gevleugelde beeldjes die de computer moeten beschermen tegen ‘virussen, software bugs, onaangename collega’s, arrogante bazen en falende internetverbindingen’, zo is op de site van de man te lezen.

De beeldjes – die op of in de buurt van de computer moeten worden gestald – kosten tussen de 12,50 dollar (voor bijvoorbeeld Durth Gargoyle) en 47,50 (voor Uncle Ferris). Gargoyles (letterlijk: waterspuwer) werden volgens de makers al 1000 jaar geleden gebruikt om Het Kwaad uit te bannen, maar werden al eerder in de architectuur gebruikt als ornamenten voor de waterafvoer.

Christo maakte naar eigen zeggen in 1995 min of meer bij toeval zijn eerste beeldjes. Al snel ontdekte hij dat zijn beeldjes een bijzondere voorliefde voor computers hadden. “De gargoyles die ik maakte bleken zich op de een of andere manier aan computers te hechten. Waarom weet ik niet, maar het voelde goed en dat doet het nog steeds. Ik ben van mening dat Comp-U-Gargs mensen helpen om een betere band met hun computer te krijgen”, zo schrijft Christo op zijn site.

De monsters schijnen een succes te zijn. Volgens nieuwsdienst Ananova zouden er al meer dan 100.000 zijn verkocht.