Sportpark vernoemd naar Van Basten

Na Anton Geesink is Marco van Basten de tweede Utrechtse topsporter die permanent in het straatbeeld van de Domstad zal verschijnen. De oud-voetballer heeft positief gereageerd op een brief van de gemeente dat een sportpark naar hem wil vernoemen. De straatnamencommissie van Utrecht besloot in het verleden Anton Geesink te eren met de Anton Geesinkstraat.

Van Basten was in zijn jeugdjaren vaak te vinden op het trapveldje in de wijk Oog in Al, vlak bij zijn ouderlijk huis. Op dat terrein wil de gemeente nu voetbalvelden en tennisbanen aanleggen. Ook wordt op de nieuwe accommodatie plaats ingeruimd voor korfbal, jeu de boules en frisbee. De nieuwe bespelers komen van sportpark Verthoren dat moet wijken voor de nieuwbouw in het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn.

Van Basten, geboren en getogen in Utrecht, voetbalde in die stad alleen voor de amateurclub UVV. Daarna stapte hij over naar Ajax, later naar AC Milan. Wanneer met de bouw van het Marco van Basten Sportpark wordt begonnen, is nog onbekend.