Palestijns computervirus mengt zich in strijd

Een pro-Palestijns computervirus probeert Israëlische internetters te overtuigen van het 'onrecht' dat het Palestijnse volk wordt aangedaan.

De makers hebben het virus 'Injustice' (onrecht) gedoopt. Als een e-mailtje met het virus wordt geopend, verstuurt het direct 25 berichten naar Israëlische websites. Ook opent het automatisch zes pro-Palestijnse internetsites.

Op het scherm verschijnt vervolgens een berichtje dat het virus ongevaarlijk is. ,,De bedoeling is om de Palestijnen te helpen in vrede in hun land te leven'', aldus de mededeling.

Virusbestrijder Computer Associates bevestigt dat het virus redelijk ongevaarlijk is en dat het geen bestanden kan verwijderen. Het Amerikaanse bedrijf noemt 'Injustice' een typisch voorbeeld van virussen die worden gebruikt voor politieke doeleinden.

In de strijd tussen Palestijnen en Israëli's wordt het internet al langer als wapen ingezet. Zo plaatsten onbekenden enkele weken geleden porno op de website van de radicale islamitische organisatie Hamas.