Startpagina.nl uit de lucht

Mox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vier webservers waarop Startpagina draait, staan bij XS4ALL. Donderdagavond rond zes uur hebben alle machines het begeven met als triest resultaat dat tot op heden de populaire site onbereikbaar is.

Wat de oorzaak van het probleem is, is nog niet duidelijk. Zowel Sjoera Nas van XS4ALL als Bert Wiggers van Startpagina spreken van een 'ernstige storing'. Momenteel worden alle machines vervangen, waarmee men hoopt dat alles snel weer online zal zijn. Tot die tijd komt er een storingsmelding op de homepage van Startpagina.

Volgens Bert Wiggers is het de eerste keer dat een zo omvangrijke storing Startpagina treft. "Ik heb wel eens meegemaakt dat we er een half uurtje uitlagen, maar dit… het is stomvervelend en zeer verdrietig. Onvoorstelbaar", aldus een aangeslagen Wiggers.

Deze week nog boekte Startpagina een nieuw record met 1,42 miljoen pageviews op één dag. Wiggers suggereert dat dit wel eens teveel geweest zou kunnen zijn voor de webservers: "Het heeft ons over het randje geholpen."

Wiggers noch Nas durven te voorspellen wanneer alles weer normaal draait. "Ik weet wel dat ik hier straks een stretcher laat bezorgen", zo zegt Wiggers vanuit de serverruimte van XS4ALL. "Ook al loop ik hier iedereen voor de voeten, ik ga niet weg voordat alles is verholpen."

Update 16:00
Vrijdagmiddag is de storing weer verholpen.