Cruijff wellicht bondscoach Engeland

Johan Cruijff heeft de "actieve aandacht" voor de baan van bondscoach van Engeland, zo meldt de Britse krant Sunday Times. Volgens "welingevoerde bronnen" van de krant staat Cruijff op de lijst van vier mogelijke kandidaten voor de baan.

Verder worden Celtic-trainer Martin O'Neill, Arsene Wenger van Arsenal en Lazio-trainer Sven Goran Eriksson genoemd.

De 53-jarige Cruijff, die vier Spaanse competitietitels op zijn conto kon schrijven als trainer van Barcelona, zou uitgebreid zijn besproken. Zowel van hem als van O'Neill, die Celtic naar de hoogste regionen van de Schotse eredivisie bracht, wordt gezegd dat zij het meest kunnen maken van beperkte mogelijkheden. O'Neill kan volgens de Britse krant waarschijnlijk niet worden weggelokt van Celtic Park, terwijl Cruijff wel beschikbaar is.

Hoewel zaterdag werd gemeld dat Eriksson zijn contract bij Lazio Roma verlengt, meent de Football Association te weten dat dat niet waar is. Eriksson zou met de ondertekening willen wachten tot zeker is dat hij niet de nieuwe Engelse bondscoach wordt. Er is nog geen gesprek met de Zweed geweest, maar die zou in de komende dagen wel op de agenda staan.

Wenger heeft de laatste weken benadrukt dat hij bij Arsenal wil blijven tot zijn contract in de zomer van 2002 afloopt. De FA wil volgens de zegsman van de Sunday Times echter pas accepteren dat hij geen gegadigde is, tot hij dat de bond zelf vertelt. Volgens de krant is dat opvallend, omdat de vice-voorzitter van Arsenal in de commissie zit die de nieuwe bondcoach moet werven.

Nederland - Engeland: van Gaal - Cruijff??