FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 oktober 2000

Guns N Roses weer klaar voor optreden

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het muziekblad Rolling Stone is hardrockzanger Axl Rose klaar om opnieuw voor het voetlicht te treden. Naar verluidt staat hij in januari met zijn hertimmerde band Guns N' Roses op het festival 'Rock in Rio for a Better World', dat loopt van 12 tot 21 januari.

Op deze site is inmiddels te lezen dat de band bevestigd heeft dat ze daar komen. Guns N' Roses zal op 14 januari nieuw en oud materiaal spelen in Rio. Andere namen op de affiche zijn R.E.M., Neil Young, Britney Spears, 'N Sync, Sheryl Crow, the Red Hot Chili Peppers, Beck, the Foo Fighters, Iron Maiden, James Taylor en nog veel meer.

Het optreden in Rio zal het eerste live-concert van Guns N' Roses zijn in zeven jaar. Behalve stichter Axl Rose zijn er geen originele leden meer bij de band. Over 'Chinese Democracy', het album waar Axl al vijf jaar aan schaaft, is niks officieels bekend, maar de Braziliaanse krant O Globo schrijft dat de langverwachte plaat in januari wordt uitgebracht.

Het enige nieuwe Guns N' Roses-nummer dat het publiek de voorbije vijf jaar te horen kreeg, was 'Oh My God' op de soundtrack van de film 'End Of Days' in 1999.

50 hoeren onthoofd in Bagdad

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker vijftig vrouwen, meisjes en ook mannen in het openbaar onthoofd wegens prostitutie. De onthoofdingen maken deel uit van een door de zoon van Saddam Hoessein, Uday, geopende jacht op prostituées. De doodseskaders van Uday hebben de vijftig met speciale, 32 kg zware, zwaarden onthoofd. Vervolgens werden de hoofden op een hek gespiest "als les voor de anderen".

Rare jongens, die Hoesseins....

Klok uur terug gezet

Zondag 29 oktober om 03.00 uur is de zomertijd in ons land beëindigd. De klok is op dat tijdstip een uur teruggezet.
Op grond van een richtlijn van de Europese Unie eindigt al sinds 1996 de zomertijd in de maand oktober. Hierdoor is het begin en het einde van de zomertijd in de hele Europese Unie geharmoniseerd. Tot 1996 werd door de lidstaten op het vasteland van Europa op de laatste zondag van september de klok een uur teruggezet. In Ierland en het Verenigd Koninkrijk eindigde de zomertijd al op de laatste zondag van oktober.

De zomertijd is in 1977 ingevoerd. Tot en met het jaar 2001 is geregeld dat de zomertijd begint op de laatste zondag van maart om 02.00 uur en eindigt op de laatste zondag van oktober om 03.00 uur. In het jaar 2001 begint de zomertijd op zondag 25 maart om op zondag 28 oktober te eindigen. Het is de bedoeling dat ook na 2001 het bovenstaande schema gehandhaafd blijft.

Zo, heb ik even lekker geslapen.

Sega en Nintendo vormen joint venture?

Wat niemand zich enkele jaren geleden zou hebben kunnen voorstellen, gaat volgens de Japanse Asahi krant binnenkort toch gebeuren een joint venture tussen de aartsrivalen Sega en Nintendo.

De komst van de Sony Playstation heeft vooral voor Sega de console markt danig verpest. Ondanks de release van de Dreamcast kon Sega niet uit de rode cijfers komen. Vandaag werd voor de eerste helft van dit jaar nog een verlies van 29,2 miljard yen aangekondigd. Wat de joint venture met Nintendo inhoudt is nog niet duidelijk. Wel heeft Sega aangekondigd dat het hun network gaming business wil uitbreiden door een samenwerkingsverband aan te gaan met Nintendo en de Japanse producer Tetsuya Kumuro.

Meer info vind je in dit artikel van IGN Cube.


Orkaan verwacht in Duitsland

In de nacht van zondag op maandag zal een orkaan over het noorden en westen van Duitsland razen. Boven de Noordzee zijn windsnelheden van tot 130 kilometer per uur te verwachten. Dat heeft het Duitse KNMI in Offenbach zondag meegedeeld.

Voor Nordrhein-Westfalen, de buurstaat van ons land, Nedersaksen en het gebied van de middelgebergten voorspelt de dienst snelheden van tot 120 kilometer per uur. In het Duitse binnenland zullen vooral de hoger gelegen delen van de Eifelen Sauerland worden getroffen. De orkaan wordt veroorzaakt door de stormdepressie Nicole boven de Britse eilanden.

Op de Duitse waddeneilanden waren de voorbodes van de orkaan zondagochtend al te merken. In buien trok de windkracht al aan tot acht à negen. Stormvloed verwachten de Duitse autoriteiten niet.

The Jacksons komen weer bij elkaar

Randy Jackson, broer van popster Michael Jackson, heeft op zijn website gezegd dat The Jacksons in 2001 weer bij elkaar komen voor een 'ongekend spektakel'.
Ook Michael Jackson heeft zijn volledige medewerking toegezegd en zal zich voor het eerst in zestien jaar weer bij zijn broers voegen.

Er zal ook een nieuw album opgenomen worden. Of er ook een tournee komt is nog onbekend. Michael Jackson stapte eind 1985 uit de groep en ging solo verder. Het nieuwe album komt uit bij Randy's platenlabel Modern Records, dochteronderneming van Universal Music.

Cruijff wellicht bondscoach Engeland

Johan Cruijff heeft de "actieve aandacht" voor de baan van bondscoach van Engeland, zo meldt de Britse krant Sunday Times. Volgens "welingevoerde bronnen" van de krant staat Cruijff op de lijst van vier mogelijke kandidaten voor de baan.

Verder worden Celtic-trainer Martin O'Neill, Arsene Wenger van Arsenal en Lazio-trainer Sven Goran Eriksson genoemd.

De 53-jarige Cruijff, die vier Spaanse competitietitels op zijn conto kon schrijven als trainer van Barcelona, zou uitgebreid zijn besproken. Zowel van hem als van O'Neill, die Celtic naar de hoogste regionen van de Schotse eredivisie bracht, wordt gezegd dat zij het meest kunnen maken van beperkte mogelijkheden. O'Neill kan volgens de Britse krant waarschijnlijk niet worden weggelokt van Celtic Park, terwijl Cruijff wel beschikbaar is.

Hoewel zaterdag werd gemeld dat Eriksson zijn contract bij Lazio Roma verlengt, meent de Football Association te weten dat dat niet waar is. Eriksson zou met de ondertekening willen wachten tot zeker is dat hij niet de nieuwe Engelse bondscoach wordt. Er is nog geen gesprek met de Zweed geweest, maar die zou in de komende dagen wel op de agenda staan.

Wenger heeft de laatste weken benadrukt dat hij bij Arsenal wil blijven tot zijn contract in de zomer van 2002 afloopt. De FA wil volgens de zegsman van de Sunday Times echter pas accepteren dat hij geen gegadigde is, tot hij dat de bond zelf vertelt. Volgens de krant is dat opvallend, omdat de vice-voorzitter van Arsenal in de commissie zit die de nieuwe bondcoach moet werven.

Nederland - Engeland: van Gaal - Cruijff??

Nederland eindigt op 15e plaats

Nederland heeft de Paralympische Spelen zondag afgesloten op de vijftiende plaats in het medailleklassement. Op de laatste dag kwam alleen wheeler Iwan van Breemen nog in actie voor Oranje. Hij eindigde in de marathon op de dertigste plaats. De Nederlandse ploeg moest het in totaal doen met twaalf gouden, negen zilveren en negen bronzen plakken. Dit resultaat is beduidend minder dan dat van vier jaar geleden in Atlanta. Toen won Oranje vijfenveertig medailles.

Toch toonde de Nederlandse chef de mission Cees Vervoorn zich niet ontevreden. "In Atlanta waren verschillende landen niet van de partij", stelde de oud-zwemmer. Maar ook Vervoorn moest toegeven dat sommige sporters ver onder hun niveau zijn gebleven.

In een samenwerkingsverband tussen NEBAS/NSG en NOC*NSF ziet hij voor Athene 2004 mogelijkheden voor een verbetering van het eindresultaat. Vooral de zwemmers hebben sterk aan kracht ingeboet. Zij behaalden in Atlanta 27 plakken en nu 14. Bovendien won de geestelijk gehandicapte Alwin Houtsma er in zijn eentje acht. Houtsma was daarmee de meest succesvolle Nederlandse deelnemer.

Zwemvliezen en veren van ingemaakte eend

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frankrijk heeft weer een nieuw voedselschandaal. Een inspecteur van het ministerie van Landbouw heeft vorig jaar in een opslagplaats in de Dordogne ruim 23.000 kilo bedorven eendenpoten aangetroffen. Hoewel de eigenaar was opgedragen het vlees te vernietigen is een deel toch op de markt gekomen.

In zesduizend blikken ingemaakte eendenpoten, die klaar stonden voor de handel onder het label 'Confit de canard 1er choix', trof de inspecteur zelfs verrotte zwemvliezen en vervuilde veren aan. Het ministerie van Landbouw wilde gisteren niet ingaan op de vraag waarom destijds geen ruchtbaarheid is gegeven aan de zaak.

Kort na de ontdekking ging het betrokken bedrijf Auguste Cyprien in Saint-Cyprien failliet. Volgens het dagblad Le Parisien is een deel van de afgekeurde eendenpoten in plaats van naar de vuilverbranding doorverkocht aan een andere handelaar. Hoeveel blikken met het bedorven gevogelte uiteindelijk op de markt zijn gekomen, is vooralsnog onbekend.

Weet iemand of Donald duck in Parijs woont?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.