News.nl nieuwe gratis middagkrant

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf, uitgever van Spits, brengt vanaf 28 augustus een nieuwe gratis middagkrant op de markt, News.nl. Dit blad is serieuzer van inhoud dan Spits, de gratis tabloid die op trein- en metrostations wordt verspreid. Bij de artikelen in News.nl komt een barcode die met een speciale scanpen is te lezen. Als mensen deze pen in hun pc stoppen, komen zij automatisch uit bij nieuwsachtergronden of andere informatie.

De voorlopige oplage van News.nl is honderdduizend. Het blad mikt op een doelgroep van werkenden tussen 25 en 45 jaar . De nieuwe tabloid zal in de Randstad op de grote stations en bij bedrijven worden verspreid. Door bakken met kranten neer te zetten bij kantoren, hoopt News.nl ook lezers te bereiken die na hun werk met de fiets of auto naar huis gaan.
Spits-hoofdredacteur Frank Kessel: 'Deze doelgroep zit niet meer te wachten op een normale krant. Na het werk heeft de lezer geen tijd en zin meer om een dagblad van A tot Z door te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat andere kranten uiteindelijk ook naar dit handzame formaat moeten. '

Het ANP-gehalte van de berichten in News.nl wordt een stuk lager dan in Spits. Er staan meer nieuwsberichten, reportages en interviews in van de eigen redactie. Ook is de opmaak soberder. Daarnaast krijgt elke pagina een kolom met samenvattingen van de primeurs van binnen- en buitenlandse ochtendkranten, internetkranten en radio-uitzendingen.

Zoals de titel van het blad al verraadt, richt News.nl zich op de nieuwe media. 'Elke dag is er minimaal één pagina met internetnieuws', aldus Kessel. Bovendien introduceert de krant de zogenoemde jumptechnologie, een techniek waarmee nieuwsachtergronden met een scanpen of pincode op internet geraadpleegd kunnen worden.

Sja, OF men komt gewoon FOK!ken natuurlijk