FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 augustus 2000

Uitdagende tienermeisjes betrapt

Drie meisjes van veertien en vijftien jaar hebben tientallen vrachtwagenchauffeurs op de A50 het hoofd op hol gebracht door op het viaduct bij Beekbergen uitdagend met hun blote billen over de railing te hangen.

Een wijkagent besloot poolshoogte te nemen omdat hij voortdurend passerende vractwagens hoorde claxonneren. Bij nader onderzoek trof de agent de drie dames die op het viaduct boven de A50 hun slipje opzij trokken en met hun achterwerk in de richting van passerende chauffeurs gingen staan. De meisjes, die op een camping in de buurt stonden, verklaarden hun gedrag door de algehele afwezigheid van mannelijke leeftijdsgenoten op de camping.

Speeltjes goed voor pandaseks

Speeltjes lijken het legendarisch onbevredigende seksleven van de zeldzame reuzenpanda's te verbeteren. De introductie van speelgoed in de hokken van het Chinese Wolong-fokcentrum viel samen met het beste seizoen voor pandaseks tot nu toe, aldus het wetenschappelijk vakblad New Scientist.
Wolong kende vorige week met zes geboortes in vier dagen een ware pandababyboom. Veel mannetjes tonen in gevangenschap nauwelijks interesse voor vrouwelijke soortgenoten. Zij vervallen in vaste gedragspatronen. Maar nadat de mannetjes met opgevulde zakken, plastic ballen en takken sparrenhout hadden kunnen spelen, veranderden zij hun gedrag.
Ze kregen klaarblijkelijk ook meer zin in seks. Vorig jaar paarden vier van de zes mannetjes in het centrum met acht van de negen vrouwtjes, een record.
The New Scientist stelt dat het niet 100 procent vaststaat dat de speeltjes direct tot de seks leidden. De bioloog die het experiment in Wolong uitvoerde, vermoedt veeleer een psychologisch effect.

Britse tv censureert Big Brother

Het commerciële Engelse televisiekanaal Channel 4 wordt verdacht van het opzettelijk onderbreken van de live Big Brother webcast tijdens het uitbreken van een vechtpartijtje onder de huisgenoten. De huisgenoten stonden op het punt om de slechte Nick te belagen vanwege vermeende leugens over zijn aanwezigheid in het Big Brother huis.

Na het doorzoeken van de spulletjes van slechte Nick kwam men erachter dat Nick bezig was iedereen tegen elkaar op te zetten. Ook bestonden er sterke vermoedens dat Nick door Channel 4 in het huis was gezet. De uitzending werd onderbroken op het moment dat huisgenoot Graig aankondigde dat hij slechte Nick bewusteloos ging slaan.

De telefooncentrale van Channel 4 werd overspoeld met telefoontjes. Niemand van de Big Brother redactie weet wat de oorzaak van het onderbreken van de uitzending was. Drie uur na het wegvallen van het signaal was de website weer in de lucht.

Brandveilige sigaretten verplicht in New York

Vanaf 2003 mogen er in de Amerikaanse staat New York alleen nog brandveilige sigaretten worden verkocht, sigaretten die vanzelf doven als er enige tijd geen trekje van wordt genomen. Gouverneur George Pataki heeft daartoe donderdag een wet ondertekend.

De kans op brand doordat de roker in slaap valt of zijn peuk laat vallen zou met de zelfdovende sigaret aanzienlijk kleiner zijn. ,,Onnodige tragedies'' kunnen zo worden voorkomen, zei Pataki. New York is de eerste staat met een dergelijke wet. Ook in Californie wordt erover gepraat om alleen nog brandveilige sigaretten te verkopen.

Volgens de brandweer in New York is een op de drie mensen die in een vlammenzee omkomen in de staat het slachtoffer van onvoorzichtig roken. Philip Morris heeft in juni al de Merit geintroduceerd, een sigaret waarvoor een nieuw soort papier is gebruikt en die daardoor gemakkelijker zou doven.

Asiels vol met vechthonden

De dierenasiels worden in ons land overstelpt met honden die op de zogenaamde vechthondenlijst voorkomen. Binnenkort zullen vijf hondenrassen verplicht een agressietest moeten ondergaan. Veel eigenaren blijken de dieren nu al van de hand te doen. De Dierenbescherming en de asiels vermoeden dat het aanbod veel groter zal worden.

Voor het einde van het jaar wil het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij de test verplicht stellen voor american staffordshire terriërs, rottweilers, fila brasiliero's, dogo argentino's en mastino napolitano. Volgens de Dierenbescherming wachten sommige eigenaren die test niet af.

In veel gevallen worden de dieren met een smoesje aangeboden, terwijl de mensen uit angst voor de testresultaten van de hond af willen. Daarnaast voelen veel eigenaren zich ongemakkelijk omdat hun hond op de vechthondenlijst staat.

Disco naast Auschwitz

Een projectontwikkelaar heeft toestemming gekregen om in de looierij bij het voormalige nazi-concentratiekamp Auschwitz een disco te openen. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad Oswiecim, in het zuiden van Polen, donderdag gezegd. Volgens de Poolse media is de danstent al een week open.

Een van de stadsbestuurders, Adam Bilski, stelde dat de investeerder aan alle voorwaarden voldoet en daarom een vergunning heeft gekregen voor de disco in de fabriek, waar in de oorlog circa 1.000 kampgevangenen te werk werden gesteld en waar velen van hen het leven lieten.
"Of het moreel wel of niet juist is, is een andere vraag", aldus Bilski.

Vorig jaar kreeg een ander bedrijf toestemming voor de opening van een disco in de looierij, op 2 kilometer van het voormalige kamp dat nu een museum is. Die vergunning werd na hevige protesten echter ingetrokken door het provinciebestuur. Medewerkers van het kampmuseum hebben nog niet gereageerd op de nieuwe disco in de buurt. Ook de provincie heeft nog geen stelling genomen.

Ikzelf vind het nogal ziek

DVD kraker verliest proces

Cobalt3000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eigenaar van een website die een programma verspreidt voor het kopiëren van DVD’s, moet die voorziening ongedaan maken. Dit heeft een federale rechter in de VS in hoger beroep bepaald.

Acht grote filmstudio’s uit Hollywood hadden het proces aangespannen, omdat het met deze software, DeCSS, mogelijk is goede illegale kopieën te maken van de speelfilms die op DVD’s worden verspreid.

Je mag ook niks meer tegenwoordig, straks gaan ze ook nog de illegaal regiovrij te maken DVD spelers verbieden....

Polshorloge om kind in de gaten te houden

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nog onbekend pretpark in Nederland draait dit najaar proef met De KiddyTrack Parkwatch.
Dat is een horloge met een microzender die signalen afgeeft aan een centrale computer. Kinderen kunnen zo worden getraceerd.

Het horloge wordt op de markt gebracht door The Tracking Company in Almere. Volgens een woordvoerder van het bedrijf kan het horloge de vermissing van een kind niet voorkomen.
"De zwakke schakel is dat iemand die kwaad wil, het horloge kan afdoen en weggooien."

Oftewel: Je hebt er geen reet aan...

Bosbranden amerika

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De helse bosbranden die het noord-westen van de VS nu al enige weken teisteren, bedreigen nu ook het wereldberoemde Yellowstone Park.

De zuidelijke ingang van het bekende natuurpark op de grens tussen de staten Montana en Wyoming is uit voorzorg gesloten. Ten zuiden van Helena, de hoofdstad van Montana, ging stukken land van een ranch van mediamagnaat Ted Turner in vlammen op.

In de staat Oregon verbrandden 1000 hectare gras, struikgewas en bos nabij het Umatilla indianenreservaat.

De circa 86 bosbranden hebben al meer dan 400.000 hectare, een oppervlakte ongeveer zo groot als Nederland, in de as gelegd. In totaal is er dit jaar al vijf keer zoveel, namelijk 2 miljoen hectare in vlammen opgegaan, het dubbele van wat normaal in tien jaar tijd door bosbranden wordt verteerd.

De staat Montana, waar de helft van de branden woedt, is in zijn geheel tot rampgebied verklaard. De autoriteiten hebben in Washington om 1000 man extra federale troepen gevraagd en een militair radarvliegtuig om de vuurzee te bestrijden.

handboeien handig

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Handboeien die als decoratiemateriaal dienden, waren woensdagavond in Venlo nuttig bij de aanhouding van een 47-jarige man uit Weert. De man had zijn 41-jarige vriendin geprobeerd in te wurgen. De vrouw wist te ontsnappen en rende een winkel binnen. Twee winkel- medewerkers wisten de Weertenaar in de boeien te slaan en droegen hem over aan de politie.

Boeiend

News.nl nieuwe gratis middagkrant

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf, uitgever van Spits, brengt vanaf 28 augustus een nieuwe gratis middagkrant op de markt, News.nl. Dit blad is serieuzer van inhoud dan Spits, de gratis tabloid die op trein- en metrostations wordt verspreid. Bij de artikelen in News.nl komt een barcode die met een speciale scanpen is te lezen. Als mensen deze pen in hun pc stoppen, komen zij automatisch uit bij nieuwsachtergronden of andere informatie.

De voorlopige oplage van News.nl is honderdduizend. Het blad mikt op een doelgroep van werkenden tussen 25 en 45 jaar . De nieuwe tabloid zal in de Randstad op de grote stations en bij bedrijven worden verspreid. Door bakken met kranten neer te zetten bij kantoren, hoopt News.nl ook lezers te bereiken die na hun werk met de fiets of auto naar huis gaan.
Spits-hoofdredacteur Frank Kessel: 'Deze doelgroep zit niet meer te wachten op een normale krant. Na het werk heeft de lezer geen tijd en zin meer om een dagblad van A tot Z door te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat andere kranten uiteindelijk ook naar dit handzame formaat moeten. '

Het ANP-gehalte van de berichten in News.nl wordt een stuk lager dan in Spits. Er staan meer nieuwsberichten, reportages en interviews in van de eigen redactie. Ook is de opmaak soberder. Daarnaast krijgt elke pagina een kolom met samenvattingen van de primeurs van binnen- en buitenlandse ochtendkranten, internetkranten en radio-uitzendingen.

Zoals de titel van het blad al verraadt, richt News.nl zich op de nieuwe media. 'Elke dag is er minimaal één pagina met internetnieuws', aldus Kessel. Bovendien introduceert de krant de zogenoemde jumptechnologie, een techniek waarmee nieuwsachtergronden met een scanpen of pincode op internet geraadpleegd kunnen worden.

Sja, OF men komt gewoon FOK!ken natuurlijk

Databank voor de misdaad

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rechercheurs moeten via de computer alle gegevens kunnen inzien die zij nodig hebben over plegers van zeden- en geweldsmisdrijven. Het ontbreken van zo'n zoeksysteem belemmert nu spoedeisend onderzoek, zoals dat naar de verdwenen peuter Danny Kleverwal.

Een meerderheid in de Tweede Kamer - CDA, VVD en D66 - vindt dat politie een lijst moet kunnen opvragen van de daders van soortgelijke zaken en hun verblijfplaatsen.
"De recherche moet nu maar afgaan op het geheugen van een ervaren agent", zegt Biesheuvel (CDA). "Als dit soort zaken de samenleving schokt, moet je de politie in staat stellen tot efficiënte opsporing."

Een veroordeelde verdwijnt nu na zijn vrijlating direct uit het zicht. Een rechercheur die wil weten of de dader van een bepaald misdrijf - zoals ontucht met zeer jonge kinderen - op vrije voeten of met verlof is, moet alle gevangenissen en tbs-klinieken of de 25 politiekorpsen benaderen.

Misschien moeten ze 's internet proberen ? Volgens mij is zo'n beetje alles wel op internet te vinden namelijk

Klopsignalen Russische onderzeeër

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoop op overlevenden van de ramp met de Russische onderzeeër is toegenomen nu gisteravond opnieuw klopsignalen zijn opgevangen. Dat meldt de televisiezender RTR, die zich baseert op de commandant van de Russische noordelijke vloot.

Volgens de commandant zouden leden van de bemanning van de Koersk hebben aangegeven 'Wij leven nog. SOS.' Het waren de eerste levenstekenen uit de Koersk na anderhalve dag. De bemanning reageerde op signalen van de bemanning van een reddingscapsule die had gemeld 'Er is hulp. Houdt vol!'
De marine gaf gisteren beelden vrij van de Koersk, die met slagzij op de zeebodem ligt. Er is enorme schade, van de voorsteven tot aan de toren, waardoor de Koersk binnen zeer korte tijd is gezonken, aldus de marinewoordvoerder. De controlekamer, direct onder de toren, is zwaar beschadigd. De mensen die daar aan het werk waren, zijn waarschijnlijk dood.

Lichte pil kan geen kwaad

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwen die de derde-generatiepil slikken, lopen toch geen hoger risico op trombose dan vrouwen die een ouder soort pil slikken. De jarenlange waarschuwingen tegen de pil waren dus overbodig. Dat concluderen Britse onderzoekers na de gegevens te hebben bestudeerd van ruim 150.000 Engelse pilsliksters. Het onderzoek wordt vandaag gepubliceerd in het gezaghebbende artsenblad British Medical Journal.

Wetenschappers van de University of Surrey vergeleken het aantal trombosegevallen onder pilsliksters in de periode van voor en na 1995, toen in Engeland en enkele West-Europese landen pil-paniek uitbrak. De Britse medische instantie CSM ontraadde toen als eerste het gebruik van de derde-generatiepillen (zoals Femodeen, Harmonet, Marvelon) omdat deze een twee keer zo groot risico op bloedstolsels in de grote aderen (trombose) zou veroorzaken.

Zie je nou, de pil is minder gevaarlijk dan bv een sterilisatie bij een man *auw!*

Olympische mythen doorgeprikt

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Olympische hardlopers uit de Griekse oudheid duwden hun rivalen bij keerpunten desnoods hardhandig uit de baan. Zij waren niet bepaald verheven sportlieden. Ze sloegen elkaar tot moes bij het pancration, de voorchristelijke versie van de free fight.

Het boksen werd niet gehouden over een maximumaantal ronden van drie minuten, maar net zo lang tot iemand zwaar knock-out ging. En de winnaars gingen met geschenken overladen huiswaarts, ruim voldoende om er enige tijd rijk van te leven.
Dat zijn ontnuchterende vaststellingen van prof. dr. Harry Pleket, emeritus (gepensioneerd) hoogleraar in de Oude Geschiedenis en groot kenner van de klassieke spelen, die van 776 voor Christus tot 393 na Christus werden gehouden.

Al die mooie verhalen over de hogere doelen van de Spelen (amateurisme, Olympische eed, de eer van de sportman) - Pleket moet er hartelijk om lachen. In een lezing in het Olympisch Stadion in Amsterdam veegt hij de vloer aan met al die mythen rondom de Klassieke Spelen. "De absolute scheiding tussen geld en sport is een absolute falsificatie van Baron Pierre de Coubertin."

Deelnemen belangrijker dan het winnen? Pleket weet wel beter. Alleen de eerste plaats telde, zilver en brons zijn verzinsels van De Coubertin en de zijnen. "Als je niet won, dan kon je in het oude Griekse rijk maar beter in het holst van de nacht thuiskomen." Sommigen schermden ermee dat ze waren ‘toegelaten tot Olympia', maar een eretitel was dat niet. "Dat was eigenlijk een afgang. Je liet je voorstaan op je overwinningen, al was deelname aan de Klassieke Spelen in Olympia best wel bijzonder."

Zo zie je maar, freefighten is zo bijzonder nog niet

Feyenoord achter decoder? Einde sponsor

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stad Rotterdam Verzekeringen stopt als shirtsponsor van Feyenoord als de tv-beelden van de Rotterdamse club achter de decoder verdwijnen. De geldschieter verlengt binnenkort het contract met de Rotterdamse club. Maar in het contract wordt een ontsnappingsclausule opgenomen.

Die wordt volgens Carlo de Swart, de voorzitter van de raad van bestuur, van kracht als de tv-beelden van Feyenoord straks alleen via betaaltelevisie zijn te zien.
"Als wij miljoenen investeren, willen we als shirtsponsor ook een flinke 'exposure'. Bij de publieke of de commerciële omroep, dat is ons om het even. Maar het kan niet zo zijn dat het bereik terugloopt tot de helft of tot bijna nul", aldus De Swart.

Het bedrijf is al sinds november 1991 hoofdsponsor van Feyenoord en steunt nu ook satellietclub Excelsior financieel.

Rovers teisteren Schiphol treinen

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De spoorwegpolitie is een speciaal project gestart om een einde te maken aan de vele diefstallen in de treinen en op de stations rond Amsterdam.

Woordvoerster Marleen Kruitwagen van de spoorwegpolitie wil geen details geven over de actie, omdat dit het opsporen van de dieven kan bemoeilijken. Duidelijk is wel dat extra surveillances deel uitmaken van de nieuwe en harde aanpak van de overlast. Omdat het project nog maar enkele weken geleden werd opgestart, zijn nog geen resultaten bekend.

Het optreden van de spoorwegpolitie is geen overbodige luxe. Alle spoorverbindingen rond de hoofdstad en met name de Schiphollijn worden al jarenlang geteisterd door zakkenrollers. De Schiphollijn wordt daarom ook wel 'de rooflijn' genoemd.

Zoals gemeld is het dit jaar zelfs erger dan ooit. Vooral vliegtuigpassagiers die zwaar bepakt met de trein van Schiphol naar huis sporen, zijn voor de dieven een eenvoudige prooi.

Holocaustoverlevenden: 'Israël genocidaal bezig'

Maar liefst 225 overlevenden van de Holocaust en hun nazaten, woonachtig in vele landen van Nederland tot Canada en Polen tot Nieuw-Zeeland, hebben een brief ondertekend waarin zij Israël veroordelen om de huidige behandeling van Palestijnen.

"Genocide begint met de stilte van de wereld", schrijven zij. "'Dit nooit meer' betekent nooit meer voor wie dan ook." De overlevenden -of hun voorouders- zagen kampen van Auschwitz tot Dachau van binnen, zaten jaren ondergedoken of waren permanent op de vlucht.

De ondertekenaars stellen: "Wij zijn gealarmeerd door de extreme, racistische dehumanisatie van Palestijnen in de Israëlische samenleving, [een dehumanisatie] die het kookpunt bereikt heeft. In Israël roepen politici en journalisten open op tot genocide op Palestijnen."

"Wij vinden het walgelijk en verontwaardigend dat men probeert de geschiedenis te verdraaien om te kunnen rechtvaardigen wat niet te rechtvaardigen is: Israëls pogingen om Gaza te vernietigen, de moord op bijna 2000 Palestijnen, inclusief honderden kinderen. Niets kan het bombarderen van VN-schuilplaatsen, huizen, ziekenhuizen en universiteiten goedpraten. Niets kan het afnemen van elektriciteit en water rechtvaardigen."

Men roept op tot een 'onmiddellijk eind aan de belegering en blokkade van Gaza.' Ook wenst men 'een volle economische, culturele en academische boycot van Israël.'

"Getekend,
De overlevenden."

Een volle lijst van ondertekenaars alsmede hun lot (of dat van hun directe familieleden) is hier te vinden.

Record Duitse UMTS veiling: 111 mld

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De veiling om de felbegeerde licenties voor mobiele telefonie met beeld en internet (UMTS) kon gisteren in Duisland na veertien dagen worden beëindigd. Deze veiling leverde in Duitsland maarliefst ƒ111 miljard op. Dit is aan zienlijk meer dan de magere opbrengst van ƒ5,9 miljard van de UMTS-veiling in Nederland. Kamerleden van PvdA, VVD en GroenLinks stelden direct na de bekendmaking kritische vragen aan de regering over de Nederlandse aanpak en de daaruit voortgekomen opbrengst.

Jeugdige treinsurfer gewond

Change had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen van 13 uit Alphen aan den Rijn is donderdag ernstig gewond geraakt aan een been, nadat hij aan de buitenkant van een trein was gaan hangen op het station.

Hij kwam ten val toen hij met een knie tegen een hek langs het spoor klapte bij de voetgangersoversteekplaats naast het station. Volgens de politie wilde de jongen 'treinsurfen' en hield hij zich vast aan beugels aan de zijkant van de trein, ter hoogte van de cabine van de machinist.

Eminem gaat scheiden

Rapper Eminem wil scheiden van zijn vrouw Kim en heeft woensdag de scheidingspapieren ingediend in Macomb County in de Amerikaanse staat Michigan. Eminem en Kim hadden al jaren een uit/aan-relatie en trouwden vorig jaar. Hun korte huwelijk kende veel problemen, waarover altijd breeduit geschreven werd in de pers.

De platenmaatschappij van de 25-jarige rapper heeft inmiddels bevestigd dat Eminem officieel een scheiding heeft aangevraagd. "Begin juni ging het stel uit elkaar en sindsdien is Eminem tot de conclusie gekomen dat een scheiding onvermijdbaar is", aldus een woordvoerder van Interscope Records.

Eminem heeft een aantal shockerende teksten in zijn nummers over zijn relatie waarin hij Kimberly Mathers regelrecht 'afslacht'. In "97 Bonnie and Clyde", bijvoorbeeld, rapt hij: "...don't worry, dadda made a nice bed for mommy at the bottom of the lake."

Flink ontbijtje

Zo'n slordige 6000 eieren en liters olie kostte het maar dan hadden drie Oostenrijkse koks op de wereldtentoonstelling in Hannover ook alle ogen op zich gericht. de drie koks roerden er gisteren in 's werelds grootste portie 'scrambled eggs'. Dit mag dan niet als een typisch Oostenrijkse specialiteit bekend staan, de lederhosen van de koks en de charmante dame in Heidi-kostuum maakten het tot een volwaardige toeristische attractie.

Clinton toch vervolgd

President Bill Clinton wordt opnieuw geconfronteerd met een onderzoek naar zijn gedrag in het seksschandaal rond Monica Lewinsky.

Uitgerekend op de laatste dag van de Democratische partijconventie in LA waar Al Gore wordt gekozen tot opvolger van Clinton, is uitgelekt dat de president strafrechtelijke vervold zal worden wanneer hij begin volgend jaar het Witte Huis verlaat.

Onafhankelijk aanklager Robert Ray, heeft onlangs een grand jury bijeen geroepen voor een mogelijke aanklacht tegen Clinton.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.