Coulthard maakt internationaal gebaar naar Schumacher

Formule-1-coureur David Coulthard behaalde zondag in de Grand Prix van Frankrijk zijn derde overwinning van het seizoen. De Schot was na afloop van zijn sterke race niet dolblij, maar vol van woede.

Coulthard kon het bloed van Michael Schumacher wel drinken. Zijn concurrent van Ferrari had hem van de baan willen rammen, beweerde hij.

De omstreden manoeuvre in de 34e ronde hielp Schumacher weinig, want hij moest 25 ronden later de strijd met motorpech staken. Van pole position gestart had hij op het snikhete circuit Magny-Cours een zege in gedachten.

In plaats daarvan grepen zijn rivalen van McLaren, Coulthard en Mika Häkkinen een dubbele overwinning. Schumachers voorsprong in het klassement op Coulthard liep terug tot 12 punten. Häkkinen is derde in de WK-stand met een achterstand van 18 punten.

Voor McLaren was het dit seizoen de derde dubbelslag. Eerder legde de Britse renstal bij de Grote Prijs van Silverstone en Barcelona al beslag op de eerste twee plaatsen. Op het Franse circuit had McLaren nog niet eerder gewonnen.

"Sorry voor het handgebaar, maar de emoties liepen hoog op", zei Coulthard. "Om een kans te houden op het kampioenschap moest ik vandaag winnen. Ik voelde dat ik er buitenom langs kon, maar hij drukte me weg. Mensen van de baan rijden is niet binnen de regels."

Schumacher wist zich van de prins geen kwaad: "Die manoeuvre was heel normaal. Het spreekt toch vanzelf dat ik mijn plaats verdedig."