FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 juli 2000

De finale

Lees hier het finaleverslag van Machielovic

Frankrijk - Italië

In de kuip die nu eigenlijk heel erg Oranje had moeten zijn maar vanavond erg blauw zal zijn. De Fransen spelen vanavond in het blauw aangezien ze thuis spelen en niet allebei in het blauw mogen spelen. De Zweedse scheidsrechter Frisk zal deze finale in goede banen proberen te leiden. Frankrijk kan vanavond de eerste ploeg worden die als huidige wereld kampioen het EK wint.

Maden op weg naar woonhuis

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Vinkeveen heeft maandagmorgen ongewenst bezoek gekregen van honderdduizenden maden. De kolonie was uit een vuilcontainer gekropen en op weg naar zijn huis, waar al een paar duizend maden aanwezig waren.

De man belde panisch van angst de politie, die de maden met zout te lijf te ging. Het zout werd betrokken van enkele nabij gelegen horecagelegenheden. Met het verzamelde keukenzout werden de maden bestreden. De zoektocht naar meerdere indringers wordt voortgezet.

Nederland mag meedoen aan songfestival

Nederland mag volgend jaar gewoon deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, zo heeft de Europese Omroep Unie (EBU) laten weten. Daar bestond na het laatste songfestival, 13 mei jongstleden nogal wat twijfel over daar de NOS zich dit jaar, strikt genomen, niet aan de reglementen gehouden had: de omroep brak de uitzending van het prestigieuze liedjesconcours vroegtijdig af vanwege de vuurwerkramp in Enschede, terwijl deelnemers verplicht zijn de wedstrijd integraal uit te zenden. De EBU heeft echter alle begrip voor de maatregel van de NOS, waardoor de uitzending al na een uurtje gestaakt werd. Het wat matige optreden van Linda Wagenmakers, die als dertiende eindigde, werd wel nog door de NOS vertoond. Het Songfestival van 2001 zal naar alle waarschijnlijkheid plaatshebben in Kopenhagen, dankzij de verdiensten van het Deense duo The Olsen Brothers.

Ze hadden om deze reden Nederland eens moeten weren zeg...pffff...

Domein extensies niet te claimen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alsof het gehakketak rond het claimen van domeinnamen nog niet erg genoeg is, worden nu ook de nieuw in te voeren extensies al opgeëist.

"Het moet allemaal niet gekker worden". Dat was ook het oordeel van een Californische rechtbank. Handelsmerken en andere geregistreerde namen geven niet het alleenrecht op algemeen gebruikte domeinnaam-achtervoegsels. En zo is dat.

Deze beslissing maakt een einde aan een zaak die in oktober gestart was, waarin het bedrijf Image Online Design de rechten claimde op de extensie .web. De overkoepelende organisatie van domeinregistratie-organen (CORE) protesteerde uiteraard. CORE-leden hadden namelijk al ingeschreven op toekomstige domeinnamen met de .web-extensie.

De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat .web als generieke, algemene domein-extensie niet als handelsmerk te beschermen was. Men wilde derhalve niets weten van claims.

In zijn argumentatie sprak de rechter op aanraden van CORE van een 'generiek top-level domein' (gTLD) als een publiek bezit, in tegenstelling tot privé-eigendommen of -belangen.

De advocaat van de vanuit Zwitserland opererende CORE was blij met de uitspraak: 'De rechtbank heeft duidelijk gemaakt dat de internetgemeenschap een nieuwe generieke domeinnaam in het leven kan roepen, zonder dat ondernemers van waar dan ook ter wereld deze kunnen wegkapen en voor zichzelf houden.'

De centrale organisatie die het naamgebruik op internet beheert en coördineert (ICANN) gaat op 16 juli in Japan vergaderen over de toevoeging van nieuwe extensies. Deze moeten een einde gaan maken aan de huidige krapte op de domeinnamenmarkt. Mogelijke nieuwe extensies zijn het genoemde .web, maar ook .banc behoort tot de mogelijkheden.

En nu kunnen we *.fok dus niet meer claimen

Houthakker zaagt zichzelf dood

inca had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Zwitserse houthakker is in de Alpen door zijn eigen kettingzaag om het leven gekomen. Zijn collega's troffen hem dood aan met een diepe snijwond in de hals.

Kennelijk verloor de man de controle over het apparaat.

De politie van het kanton St. Gallen meldt dat de 50-jarige Zwitser bezig was op een steile berghelling boomstammen van hun takken te ontdoen.

Coulthard maakt internationaal gebaar naar Schumacher

Formule-1-coureur David Coulthard behaalde zondag in de Grand Prix van Frankrijk zijn derde overwinning van het seizoen. De Schot was na afloop van zijn sterke race niet dolblij, maar vol van woede.

Coulthard kon het bloed van Michael Schumacher wel drinken. Zijn concurrent van Ferrari had hem van de baan willen rammen, beweerde hij.

De omstreden manoeuvre in de 34e ronde hielp Schumacher weinig, want hij moest 25 ronden later de strijd met motorpech staken. Van pole position gestart had hij op het snikhete circuit Magny-Cours een zege in gedachten.

In plaats daarvan grepen zijn rivalen van McLaren, Coulthard en Mika Häkkinen een dubbele overwinning. Schumachers voorsprong in het klassement op Coulthard liep terug tot 12 punten. Häkkinen is derde in de WK-stand met een achterstand van 18 punten.

Voor McLaren was het dit seizoen de derde dubbelslag. Eerder legde de Britse renstal bij de Grote Prijs van Silverstone en Barcelona al beslag op de eerste twee plaatsen. Op het Franse circuit had McLaren nog niet eerder gewonnen.

"Sorry voor het handgebaar, maar de emoties liepen hoog op", zei Coulthard. "Om een kans te houden op het kampioenschap moest ik vandaag winnen. Ik voelde dat ik er buitenom langs kon, maar hij drukte me weg. Mensen van de baan rijden is niet binnen de regels."

Schumacher wist zich van de prins geen kwaad: "Die manoeuvre was heel normaal. Het spreekt toch vanzelf dat ik mijn plaats verdedig."

Jeroen Pauw naar BNN

RTL4-presentator Jeroen Pauw werkt vanaf 1 september voor BNN. Laatstgenoemde omroep heeft de transfer maandag bekendgemaakt. Pauw en BNN waren al enige tijd in onderhandeling over de overstap.

Pauw vormde samen met Loretta Schrijver elf jaar het gezicht van RTL Nieuws. Schrijver stopt daar eveneens per 1 september. Wat zij gaat doen, en of ze in dienst blijft van de Holland Media Groep, is niet bekend.

Jeroen Pauw gaat bij BNN op Nederland 3 de wekelijkse talkshow De Hemelpoort presenteren. Op Nederland 2 zal hij te zien zijn met documentaires en in de zomer van volgend jaar in een late-nightshow. Verder gaat Pauw meewerken aan radioprogramma's.
Directeur TV Laurens Drillich van BNN over zijn nieuwe medewerker: "Jeroen is slim, scherp, ad rem, niet bang en bovendien een erg prettig mens."

Volgens de directeur heeft zijn omroep met het aantrekken van Pauw de kans om naast satirische en muziekprogramma's ook informatieve programma's te brengen. "Het is niet de bedoeling dat Jeroen zich gaat aanpassen aan BNN. BNN wil juist dat hij journalistieke programma's gaat maken volgens zijn eigen normen." De andere presentatoren mogen wat betreft Drillich "gewoon lawaai blijven maken".

BNN en Pauw hebben een overeenkomst voor vijf jaar gesloten.

Dealende oma

De 82-jarige Esperanza C., bij de politie van madrid beter bekend als "drugs-oma", is afgelopen weekend voor de 25ste keer gearresteerd. De politie vond in haar woning 20 gram cocaïne, heroïne en flink wat geld.

Ondanks de vele malen dat ze opgepakt is, heeft "drugs-oma" nog geen minuut in de cel doorgebracht. "Ze kunnen zo’n oude vrouw als ik toch helemaal niet vastzetten?" is haar commentaar. En daar heeft ze gelijk in, want ook dit keer mocht ze na het opmaken van het proces-verbaal weer naar huis.

Kewl zo'n oma .

'Derrick' als tekenfilmfiguur

De beroemde Duitse politieserie Derrick is afgelopen, maar in 2002 komen Oberinspektor Stephan Derrick en zijn helper Harry Klein terug als tekenfilmfiguren.

In de satirische film, waarbij de stemmen van Derrick en Klein door de echte acteurs Horst Tappert en Fritz Wepper worden gesproken, wordt niet alleen een moord opgelost, maar wordt eindelijk het prive-leven van Derrick belicht, zeggen de producenten Matthias Walter en Ralph Christians.
In de film is Derrick niet meer de eenzame speurder die alle aanwijzingen analyseert. ,,In werkelijkheid is de internationale Derrick-fanclub de moordenaar namelijk al op het spoor'', aldus Walter.

De film, waar ook de zender ZDF bij betrokken is, gaat zo'n 13 miljoen mark kosten.

Afscheid nemen is soms kennelijk nogal moelijk voor Duitsers

Brazilië trekt kandidatuur in

Brazilië trekt haar kandidatuur voor het Wereldkampioenschap in 2006 in. Ricardo Teixeira, de president van de Braziliaanse voetbalbond, CBF, acht zijn land niet kansrijk genoeg om de wereldvoetbalfederatie, FIFA, te overtuigen op het Latijns-Amerikaanse land te stemmen. Op 6 juli kiest de FIFA in Zürich welk land als gastheer van het WK 2006 mag optreden. De keus gaat na het intrekken van de Braziliaanse kandidatuur nog tussen Marokko, Zuid-Afrika, Duitsland en Engeland. Vooral tussen de twee Europese rivalen heerst een verbeten strijd om het evenement in huis te halen, hoewel Engeland nu niet meer als kanshebber gezien wordt na de rellen van het afgelopen EK waarbij voornamelijk Britse fans betrokken waren. Het lijkt er echter steeds sterker op dat Zuid-Afrika met de eer gaat strijken. Het Afrikaanse land wordt alom als favoriet gezien. Bovendien spreken Braziliaanse kranten over een afspraak tussen de viervoudig wereldkampioen en de Afrikanen. Brazilië trekt zich volgens de dagbladen terug en geeft haar steun aan Zuid-Afrika in ruil voor Afrikaanse stemmen bij de keuze van de organisatie van het WK in 2010.

Tevens werd vandaag bekend dat de Schotse FA bezig is een poging voor te bereiden om het EK van 2008 binnen te slepen. De bond zal onderzoeken of ze dat op eigen houtje kunnen, of daarbij de hulp nodig hebben van een van de andere 'Keltische' landen.

Overvaller bewapent zich met broodrooster

AVL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Coventry, Engeland werd een man aangevallen door een overvaller, bewapend met een broodrooster. De overvaller dreigde de man te slaan met zijn apparaat. Daarna beet de bedreigde in de hand van de overvaller, die er vandoor gegaan is met een gouden ketting en wat kleingeld.

Het valt me nog mee dat die overvaller niet op zijn slachtoffer schoot (met geroosterd brood dan wel).

Zakendoen op Internet valt niet mee

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zakendoen via internet is de toekomst, zo beweert iedereen. Dat zal dan wel, maar voorlopig is daar nog niet zoveel van te merken.

Het Amerikaanse bureau Challenger, Gray & Christmas heeft onderzocht dat in de internetsector het laatste halfjaar 18 bedrijven over de kop zijn gegaan en dat 5398 werknemers zijn ontslagen.
En het zijn niet alleen de sukkeltjes van de 'e-commerce' die met moeite het hoofd boven water houden. Gerenommeerde bedrijven als Toysmart (van Disney) en Boo.com zijn al gesneuveld. Zelfs het ogenschijnlijk zo succesvolle Amazon heeft mensen op straat gezet om te kunnen overleven. Internetbedrijven zijn plotseling niet zo 'hot' meer

Onverlaten graven oude rocksterren op

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Jacksonville Florida, zijn de graven van twee leden van de oude rockgoep Lynyrd Skynyrd door vandalen vernield. De band scoorde in de jaren 70 wereldhits met o.a Sweet Home Alabama en Free Bird. De grafstenen op de laatste rustplaatsen van zanger Ronnie Van Zant en gitarist Stevie Gaines zijn door onbekenden geschonden. Bovendien is de kist van Van Zant uit het graf gelicht, en zijn de asresten van Gaines uit de urn gehaald. In 1977 kwamen Gaines en van Zant om het leven bij een vliegtuigongeluk, de andere leden overleefden de ramp.

Familieleden van de muzikanten hebben geschokt gereageerd op het nieuws. Ze hebben de stoffelijke resten tijdelijk elders laten onderbrengen.


Sommigen "fans" laten ook niemand met rust
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.