Parodie op Elian affaire op internet

Persbureau Associated Press is woedend op een creatief stel dat een parodie heeft gemaakt op de toestanden rond het Cubaanse jongetje Elian.

Gebruikmakend van foto's van AP hebben medewerkers van Playboy.com een animatiefilmpje in elkaar gedraaid, waarbij de draak wordt gestoken met de nogal gewelddadige actie waarbij Elian uit het huis in Miami werd gehaald om herenigd te worden met zijn vader.
Het zal duidelijk zijn: de foto waarop een politieman zijn wapen richt op het angstige jongetje speelt een hoofdrol in het filmpje.

Associated Press is woedend, omdat de copyrights van de foto's zijn geschonden. Het persbureau heeft de makers gesommeerd de parodie van de site te verwijderen.

AP snapt schijnbaar nog niet helemaal (of helemaal NIET) hoe internet werkt
Hoe meer publiciteit, hoe meer mensen gaan kijken, en hoe meer mensen een kopietje van het filmpje op hun eigen site zetten. Het filmpje staat dan ook al op vele tientallen sites en is ook in de usenet nieuwsgroepen al opgedoken. Het aantal mirrorsites zal de komende dagen vermoedelijk toenemen tot een paar duizend.

Wanneer leren de grote bazen nou 's dat internet niet te stoppen is ?

NE Way, het filmpje vind je op de Elian_True site.