FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 mei 2000

Inbrekers schieten eigenaar restaurant dood

In de nacht van zondag op maandag is de eigenaar van een restaurant tussen Egmond aan de Hoef en Bergen doodgeschoten door inbrekers.

De 42-jarige eigenaar die 's avonds nog aanwezig was in het restaurant hoorde ergens wat herrie in de zaak en ging daar kijken. Er ontstond een mogelijke worsteling, waarop hij werd doodgeschoten.

De twee insluipers zijn gevlucht in een auto en nog steeds voortvluchtig volgens de politie.

Het moet niet gekker worden!

Gemiddeld 24 minuten internet per dag

De gemiddelde Nederlander besteedt 24 minuten aan internet per dag. Dit is de uitkomst van een tijdsbestedingsonderzoek van het bureau Intomart in de maanden februari en maart.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de gemiddelde persoon (vanaf 13 jaar) per dag 3 uur en 16 minuten naar de radio luistert. Aan tv wordt per dag 2 uur en 37 minuten besteed en aan tijdschriften en kranten 12 en 22 minuten per dag.

Misschien moeten we maar eens een onderzoek onder de fokzine.net bezoekers gaan doen, daar ligt het gemiddelde waarschijnlijk veel hoger!

UFO-landingsbaan in Houten

Wil je echt weten waar al je belastingcenten naartoe gaan? Het lijkt wel of de regering niet meer weet waar ze al dat geld moeten laten.

In Houten komt namelijk binnenkort de Nederlandse luchthaven voor UFO's. De UFO-landingsbaan komt bij de rotondes van de A27 naar Houten. Dit heeft de Junior Kamer Kromme Rijn in overleg met de gemeenteraad besloten.

Men spreekt echter (uiteraard) niet van een echte landingsbaan maar van een kunstwerk dat 250.000 gulden gaat kosten. De landingsbaan is een kunstwerk van twee platformen, die verbonden zijn door blauw licht. Volgens de kunstenaar moet het kunstwerk 'verwachting en hoop' uitstralen.

Maar je weet maar nooit hè? Misschien landen er straks wel 'echte' UFO's op! Het geheel moet in 2001 klaar zijn.

Agent Mulder wil geld zien

Acteur David Duchovny heeft iets losgelaten over zijn vertrek bij de hitserie the X-files. Ook al verdient Duchovny ruim 1 miljoen gulden per aflevering, de acteur beweert dat de makers van de X-files hem nog een vermogen schuldig zijn.

"Ik zal er alles aan doen om dat geld alsnog te krijgen. Ik heb het gewoon eerlijk verdiend. De makers willen mij gewoon een poot uit draaien. De X-files zijn voor mij pas over als deze zaak voor de rechter is geweest", aldus Duchovny.

Dit heet dus de $$$-files

Dracula 2000

Acteur Christopher Plummer, die onlangs succes had met zijn rol als nieuwspresentator Mike Wallace in "The Insider", gaat de rol vertolken van Abraham van Helsing in een nieuwe Dracula-verfilming.

De film gaat "Wes Craven Presents: Dracula 2000" heten. Craven regiseerde ook de "Scream"-serie. In "Dracula 2000" moet Van Helsing zijn dochter uit de handen van de bloeddorstige graaf redden.

Als de film een succes wordt, dan komt er zeker ook een Dracula 2001 en 2002?

Parodie op Elian affaire op internet

Persbureau Associated Press is woedend op een creatief stel dat een parodie heeft gemaakt op de toestanden rond het Cubaanse jongetje Elian.

Gebruikmakend van foto's van AP hebben medewerkers van Playboy.com een animatiefilmpje in elkaar gedraaid, waarbij de draak wordt gestoken met de nogal gewelddadige actie waarbij Elian uit het huis in Miami werd gehaald om herenigd te worden met zijn vader.
Het zal duidelijk zijn: de foto waarop een politieman zijn wapen richt op het angstige jongetje speelt een hoofdrol in het filmpje.

Associated Press is woedend, omdat de copyrights van de foto's zijn geschonden. Het persbureau heeft de makers gesommeerd de parodie van de site te verwijderen.

AP snapt schijnbaar nog niet helemaal (of helemaal NIET) hoe internet werkt
Hoe meer publiciteit, hoe meer mensen gaan kijken, en hoe meer mensen een kopietje van het filmpje op hun eigen site zetten. Het filmpje staat dan ook al op vele tientallen sites en is ook in de usenet nieuwsgroepen al opgedoken. Het aantal mirrorsites zal de komende dagen vermoedelijk toenemen tot een paar duizend.

Wanneer leren de grote bazen nou 's dat internet niet te stoppen is ?

NE Way, het filmpje vind je op de Elian_True site.

Bier beter dan wijn

Bier zou wel eens beter voor de gezonheid kunnen zijn dan wijn, zo beweren onderzoekers. Geleerden weten al weer een tijdje dat rode wijn goed is ter voorkoming van hart- en vaatziekten. Nu beweren Nederlandse (wie anders ) onderzoekers dat bier, indien met mate gedronken, goed is voor je lichaam.

Bier vitamine B6 bevat, dat de opbouw van 'homocysteine' tegengaat, wat in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op hartkwalen.

Goh, nu blijkt mijn goeie hart ook nog gezond te zijn .

Lees hier het hele bericht.

AIDS bedreigt de nationale veiligheid!

eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De regering Clinton heeft AIDS gekenmerkt als een bedreiging van de nationale veilgheid van de USA. Men zegt dat het de potentie heeft om een regering te destabiliseren.
Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is AIDS een meer dan legitieme aanhoudende bedreiging, maar het heeft ook de potentie om een regering van landen in Afrika en Azië, te destabiliseren, waardoor het ook een internationale veiligheids kwestie wordt.

Nog even en de raketten met het virus staan klaar voor de oorlogvoering...

Student vind cheque van 2 miljoen DMark

Een 22-jarige inwoner van het Belgische Tongeren heeft vrijdagmiddag een cheque van 2 miljoen Duitse mark gevonden en naar de plaatselijke politie gebracht.
De cheque behoorde toe aan een vrouw uit Bassenge, zo maakte de politie zaterdag bekend.

De student uit Tongeren vond de portefeuille met de cheque in het centrum van de stad. Hij gaf de geldbuidel aan een medewerker van zijn school. Die aarzelde geen ogenblik en leverde de cheque onmiddellijk in bij de politie.

Hmm, als ik heeeeel eerlijk ben had ik toch geprobeerd 'm ZELF te incasseren

Bill Clinton in komische video

Wat doet de president in zijn laatste dagen van zijn presidentschap? Dit heeft Bill Clinton, de president van de VS, gisteravond proberen vast te leggen in een komische korte videofilm.

Het filmpje bevat een hoop onzin. Je ziet o.a. hoe Bill Clinton zijn auto wast, wacht tot de was klaar is, een stukje fietst door 'The white house' en een spelletje zee-slag speelt.

De videofilm is in zijn geheel bij CNN te bekijken.

Jongens verzamelen

Terwijl de Pokemon-plaatjes-rage nog in volle gang is, dient de volgende verzameltrend zich alweer aan. Dit maal meer voor jonge meisjes; het verzamelen van 'jongens'.

In Amerika is het al een groot succes en het en het komt nu ook richting Europa. Engeland heeft vandaag de primeur van het spel, dat is gebaseerd op Pokemon. Op de kaarten staan foto’s van echte jongens, die in Amerika 'van straat zijn geplukt'. Er staat een tekstje bij over de jongen en wat hij zo leuk vindt aan meisjes. Naar verwachting veroveren de kaarten met de jongens binnen enkele weken de Nederlandse meisjesharten

Dat worden dus hordes vechtende meisjes op de schoolpleinen

Stevens op voorsprong in snooker finale

De 22-jarige Matthew Stevens gaat dag twee van de Embassy World Snooker finale in met een 10-6 voorsprong op zijn landgenoot Mark Williams, de gedoodverfd favoriet.

Na de eerste sessie stonden de beide Welshmen nog gelijk (4-4), maar in de avondsessie wist underdog Stevens de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Maandagmiddag begint de derde serie, acht frames, en 's avonds wordt de wedstrijd uitgespeeld. Voor live verslag kun je terecht op BBC2

Een uitgebreid verslag kun je hier lezen.

Bill Gates niet meer rijkste man ter wereld

Bill Gates is zijn kroon kwijt en nu officiëel niet meer de meestvermogende man ter wereld. De ruim 104 miljard gulden ($51.75 miljard) die Gates waard is, zijn te weinig om nog langer rijkste man ter wereld de zijn. De oorzaak ligt aan de prijsval die het aandeel microsoft de afgelopen dagen op de beurs heeft gehad, naar aanleiding van het dreigende opsplitsen van Microsoft vanwege de anti-trust zaak.

Volgens de nieuwe cijfers is baas van Oracle, Larry Ellison, nu de rijkste man ter wereld, met een totaal vermogen van ruim 106 miljard gulden ($53 miljard). Een dikke tweeduizend-miljoen pieken meer dus.

Dankzij de anti-trustzaak is de netto waarde van Gates sinds oktober gedaald van ruim 170 miljard ($85 miljard) naar de 'schamele' 104miljard.

Dat wordt zuinig aan doen voor onze Bill

VOO start internet-tv programma 'de hunt'.

Michiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veronica start vanaf 1 mei het spelprogramma The Hunt waarbij internetgebruikers gedurende dertig dagen, 24 uur per dag naar 'vossen' gaan zoeken.
Drie deelnemers moeten zich gedurende die periode verborgen houden voor de buitenwereld.

Mensen die de 'vossen' signaleren kunnen hun foto's en videofragmenten opsturen die vervolgens op de site zullen worden geplaatst. De deelnemers die als eerste een van de vossen heeft gesignaleerd kan een geldprijs verdienen. Op de website zullen ook de dagboeken en ervaringen van de jagers te lezen zijn. Per 1 mei worden de vorderingen van de voorgaande dag bij Veronica dagelijks om 19:00 uur uitgezonden.
De vossen zullen zo een dag voorsprong houden op de jagers.

Vraag is wat er gebeurt als de vossen eenmaal zijn gespot en hoe ze dan denken te ontkomen aan de geldbeluste premiejagers die alles in het werk zullen stellen om de vossen niet uit het oog te verliezen. Als extra handicap mogen de vossen zich alleen te voet verplaatsen. Het programma zal gepresenteerd worden door Rolf Wouters.

Zie hier De officiële site.

Virtueel weer op jeugdjournaal

Het Jeugdjournaal heeft er vanaf vandaag een nieuwe presentatrice bij, een virtueel weermeisje. Het nieuwe weerbericht zal hiervoor op een computer getekend worden.

De makers van de virtuele presentatrice zijn een half jaar bezig geweest met hun creatie. Voor het ontwerp werd een danseres met censoren aan een computer gekoppeld. Op deze manier konden bewegingen als lopen, rennen en fietsen gedigitaliseerd worden.

De nieuwe weervrouw is nog naamloos. Kijkers van het jeugdjournaal kunnen hun suggesties mailen.

Kijk verder op de site van het jeugdjournaal.

Auto op startbaan

Een 80-jarige automobilist is in het noorden van Noorwegen bijna in botsing gekomen met een vliegtuig, door een verkeerde afslag te nemen waardoor hij op de startbaan terecht kwam. De man reed op onverklaarbare reden door een - normaal gesloten - hek en langs een hangar, alvorens stijf van schrik tot stilstand te komen op de startbaan.

De piloot, die met 200 km/u op de auto afkwam, zag het net op tijd en gaf gas om zo eerder op te kunnen stijgen en de auto op enkele meters te missen. De autoriteiten van het vliegveld nemen het incident zwaar op.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.