nieuwe star wars film wordt politiek correct

In Amerika hebben ze weer iets nieuws verzonnen... Zelfs een science fiction moet nu een correcte afspiegeling van de hedendaagse (Amerikaanse, alsof dat het enige land is waar de film te zien is) samenleving zijn.

Geraakt door de kritiek dat de karakters van de laatste StarWars film, The Phantom Menace, raciale stereotypen waren, heeft producer George lucas nu besloten om in de volgende film politiek correctere figuren te gebruiken.

The Phantom Menace zou slechts 'witte' hoofdrolspelers hebben, terwijl de aliens en monsters in de film buitenlandse kenmerken vertoonden. In de volgende film zal nu een Indiaan met een spiritueel karakter bevatten alsmede een aziaat voorkomen. Lucas is al begonnen met het werven voor nieuwe, geschikte, acteurs voor deze rollen.

De vorige film kwam in opspraak door de neusloze slechteriken met een boosaardig aziatisch accent, een smerig reuze insect met Griekse/Arabische kenmerken, en vooral Jar Jar Binks die duidelijke Caribische trekken zou hebben.
Een vlak na de release gestarte campagne om Jar Jar uit de volgende film te krijgen, vanwege zowel het raciale stereotype als diens constante irritantheid lijken vooralsnog geen resultaat te hebben gehad.
Submitter:  Bron: <a href=http://www.independent.co.uk target=uk>The Independent</a>