Echte liefde is wel/niet te koop

Mijn aanstaande ex zoals mijn vrienden haar liefkozend noemen, volgende week zie ik haar. Het heeft een tijdje geduurd maar echte liefde is het wachten waard. Ondertussen surf ik doelloos op het internet terwijl ik de dagen tot haar aankomst aftel. Na wat willekeurige zoektermen in Google te hebben ingetypt valt mijn oog op een advertentie: “Kom naar de workshop Vrouwen Versieren en je leert alle ins & outs van het versiervak”. Ik wist niet dat versieren, laat staan vrouwen, een vak was. Een vak apart daar ben ik me geheel van bewust, maar een vak als zijnde beroep, zo had ik het nog nooit bekeken. Ik zie de omgang met de andere sekse als een uit de hand gelopen hobby, niet als een vak. Toen ik 12 jaar oud was heb ik vast en zeker ook op mijn beroepskeuzetest ook het hokje versierder over het hoofd gezien.

Van de ene verbazing val ik in de andere. Er schijnt een heel scala aan ‘ondergrondse’ bedrijven en fora te zijn die datingadvies aan mannen verkopen. Catchprahses knallen op mijn beeldscherm: “De Doorbraak Dating Spiraal. Probeer het programma nu 20 dagen. Volledig RISICOVRIJ!” Het moet niet veel gekker worden. Daarnaast zijn er cursussen te verkrijgen. Voor slechts € 499,- word je in één dag volledig klaargestoomd en omgeschoold in de methode die al bij duizenden mannen zijn succes heeft bewezen.

 

Honderden boeken zijn er over dit onderwerp geschreven. “How to Get Beautiful Women into Bed – The Mystery Method” is een ware bestseller. Al 185 reviews op Amazon met een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De schrijver, Erik von Markovik, is een zelfbenoemd supertalent in het versieren van vrouwen. Hoewel Erik eruit ziet als ‘op Schiermonnikoog-aangespoelde-gothic-tovenaar’ heeft hij met zo veel vrouwen het bed gedeeld dat Jeroen Pauw er jaloers van wordt. Mijn interesse wordt verder gewekt. Inmiddels ben ik uitgekomen op een van Nederlands grootste online forum voor: “Lifestyle, vrouwen versieren en dating”. Op dit forum wordt geschreven, ik vermoed door getraumatiseerde volwassenen die nooit borstvoeding hebben gehad, over hun datingperikelen.

“Makkelijk scoren!”, staat er in het de laatste window die ik wegklik. “Als ik makkelijk wilde scoren dan schreef ik wel een kookboek voor gerimpelde vrouwen met te veel katten.” Maar het leven bestaat uit belangrijker zaken. Echte liefde is niet te koop. Voor ik mijn computer afsluit, maak ik nog € 350 over, zo’n vliegticket kost toch geld. Over 7 dagen zie ik haar. De liefde van mijn leven. Wie had dat ooit gedacht. Door simpel te klikken op de pop-up: “Russian singles dying to meet you.”