Seks met Patty Brard

Gisteravond was het eindelijk zo ver. Op SBS om 20:30 ging “Vliegende Hollanders: Sterren flikkeren van de schans” in première. Ter voorbereiding voor dit volksfestijn informeer ik me graag goed, ik wil goed beslagen ten ijs komen. Op de website van SBS6 scroll ik door de deelnemerslijst heen. Van de 18 ‘Sterren’ ken ik er welgeteld drie. Ik begin mij af te vragen hoe ikzelf een bekende Nederlander kan worden.

Om een bekende Nederlander te worden hoef je niet ergens in uit te blinken, haal ik uit de vacature op de site van SBS6.

Je hebt minimaal je basisschool afgerond (hoewel kleuterschool ook afdoende is). Je hebt ervaring met psychoses en weet zwakzinnigheid en clownesk gedrag tot in de organisatie te implementeren. Je hebt minimaal vijf jaar relevante ervaring in de geestelijke gezondheidssector (cliëntniveau) en bent zelf een afnemer pur sang. Je ervaring bestaat uit het bedenken, uitwerken en implementeren van tenenkrommende televisie. Je bent ondernemend en beschikt over aantoonbare commerciële en communicatieve idioterie. Bij voorkeur ben je bekend met andere debielen en heb je reeds een netwerk met contacten opgebouwd. Verder ben je ambitieus en wil je jezelf ontplooien op professioneel gebied.

Beroemd zal ik niet worden, ik voldoe jammerlijk niet aan het functieprofiel. Volgend seizoen zal ik naar alle waarschijnlijk niet worden gecast voor “So you think you can spring from the schans and be Hollands next top idool”. Jammer, maar elk begin is moeilijk. Ik had gehoopt ervaring op te doen bij SBS om later door te stoten naar programma’s zoals “Wie is de Mol” en/of “Expeditie Robinson”. In een moeilijk economisch klimaat is ervaring een pre. Zonder ervaring zal ik mijn droom moeten laten gaan.

Om toe te treden tot de elite van Nederland, de BN’ers, zal men ver moeten gaan. Ik zal mijn hoop in bange dagen moeten raadplegen. Toch maar een telefoontje naar Patty Brad plegen. “Dag Patty, hoe staan de zaken? Ik vroeg me af of je eigenlijk al een minnaar hebt? Prima, Patty tot vanavond”. Ze mag een beetje aan de overrijpe kant zijn maar, there’s no business like showbusiness. 

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar trudynielsen1967@yahoo.com. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns