We gaan eraan!

En Jezus zei: “Ik zag de satan als een bliksem uit de hemel vallen.” In het Hebreeuws is dat: ik zag satan Baraq (bliksem) O (uit) Bama (hemel).’

Ik vind het vervelend voor de jonkies onder ons, maar sparen voor je pensioen heeft totaal geen zin. We gaan er namelijk aan.

Ik ga hier niet een uiteenzetting geven over de Apocalyps of de Mayakalender. Ik ben namelijk niet goed in het interpreteren van voorspellingen die zo cryptisch zijn dat iedereen ze in haar of zijn eigen straatje kan uitleggen.
Ik kan wel mijn gezonde verstand gebruiken en naar de feiten kijken.
In de verhalen van een aantal oude beschavingen over de eindtijd wordt deze tijd genoemd. Dat is een feit. In die verhalen gaat de eindtijd altijd vergezeld van rampen. Logisch, want de mensheid vergaat nou eenmaal niet doordat de vogels fluiten.
Momenteel is er heel veel overlast in veel landen vanwege de neerslag. Steeds meer sneeuw en regen zorgen ervoor dat hele grote gebieden in rampgebieden veranderen. Je kunt lullen wat je wilt, maar een feit is dat die grote hoeveelheden neerslag worden veroorzaakt doordat er steeds meer water in de lucht komt en dat komt door de opwarming van de aarde. December mag dan voor veel mensen koud zijn geweest; als je over het hele jaar kijkt, dan gaat de temperatuur alleen maar omhoog.
Hoe komt dat? Dat doen we zelf. Er zijn mensen die daar anders over denken, maar ik denk er zo over.

Sinds de Verlichting overheerst de hebberigheid. Materiële welvaart gaat voor immateriële normen en waarden en materiële welvaart krijg je door een steeds verder groeiende economie. Voor die steeds verder groeiende economie wordt eigenlijk alles opgeofferd. En we doen dat met open ogen, want alle wereldleiders weten dat en houden er zelfs conferenties over, maar niemand durft het roer echt om te gooien. Een CO2-verdragje hier en een windmolenparkje daar is niet genoeg namelijk, zolang je nog steeds gericht bent op economische groei. Natuurlijk kun je ook economisch groeien door te investeren in duurzame energie en in de natuur, maar er moet altijd rendement zijn en de natuur geeft nou eenmaal te weinig rendement om economisch te groeien. En dus blijft de mens daarnaast nog steeds de wereld vervuilen omdat wij, de consumenten, allerlei onnodige pruldingetjes moeten kopen. Iedere dag worden we constant geconfronteerd met irritante en nutteloze reclames, die ons wel ergeren, maar waar we niets tegen doen. Die reclames zijn niet bedoeld om de aarde te redden, hoor. Eneco maakt bijvoorbeeld alleen maar reclame met groene energie omdat die ‘in’ is, maar financiert die groene energie met hele grijze energie. Als je dus echt iets aan het milieu wilt doen, dan moet je naar een energiemaatschappij overstappen die alleen maar groene energie verkoopt zoals Greenchoice.

Ik zal even een voorbeeld geven van al die nutteloze rotzooi.
Ik ben echt geen vegetariër. Ik eet vlees en vis, maar waarom moet ik een keuze kunnen maken uit tachtig verschillende soorten beleg en waarom moeten er honderd merken zijn die knakworstjes verkopen? Wij worden via de televisie aangesproken op ons eetgedrag. “Kookt u voor de vuilnisbak?” is de vraag. Weleens gezien wat de supermarkten dagelijks in de vuilnisbak pleuren omdat het er niet helemaal lekker meer uitziet of overbodig is geworden? “Verkoopt u voor de vuilnisbak?” is dus beter. En waarom moeten er tweehonderd soorten shampoo zijn? En er komen steeds meer feestdagen bij, omdat de mensen dan nog meer nutteloosheid kopen.

Als we zo doorgaan met onze hebberigheid, dan zou het mij niets verbazen als die overstromingen en hevige sneeuwval steeds erger worden en uiteindelijk tot een catastrofe gaan leiden en daar heb ik de Apocalyps niet voor nodig.
Maar er zijn meer feiten die me verontrusten.

Ineens komen er over de hele aarde dode vogels uit de lucht vallen en komen er dode vissen en krabben aanspoelen. Het gekke is, dat het niet alle soorten vogels en vissen zijn, maar dat zal me even worst wezen. Ze zeggen dat de merels door de bliksem of een hagelbui op grote hoogte zullen zijn getroffen, maar op grote hoogte zie je echt geen merels.
Dan schijnt er nog een wereldwijde aardbeving te zijn geweest die wel geregistreerd werd door de instrumenten, maar niet in werkelijkheid werd waargenomen. In werkelijkheid was er alleen een aardbeving onder de zeespiegel te zien en daar kwam niet eens een tsunami van.
Om nu eens de Bijbel eens wel te interpreteren zou dit kunnen zijn aangekondigd in de Openbaringen:
'Ik zag, toen het zesde zegel verbroken werd, hoe er een zware aardbeving kwam. De zon werd zwart als een rouwkleed en de maan werd bloedrood.’
De aardbeving komt dus tijdens een maansverduistering en die hadden we op 21 december, dus gelijktijdig met de aardbeving. Er zijn wat deze voorspelling betreft nog meer gebeurtenissen te noemen, maar dan ga ik ook alleen maar interpreteren en ik hou me liever aan de feiten. Feit is die geheimzinnige aardbeving en als we daar die geheimzinnige vogel- en vissterfte bij optellen dan wordt het wel erg eng.

We kunnen het einde natuurlijk nog voorkomen, maar dat gaan we niet doen. Als we namelijk allemaal minder nutteloze rotzooi gaan kopen, dan raken er heel veel mensen werkloos en dan komt er te weinig geld binnen in de staatskas om al die uitkeringen te betalen. De mensen krijgen het slechter en als dat een wereldwijd proces is, dan komt er stront aan de knikker.
We hebben ons in het verleden zo in de nesten gewerkt, dat we er nooit meer uitkomen. Het is dus onafwendbaar: we gaan eraan.

Maar gaan we er allemaal aan en is het erg? De christenen zeggen dat de Messias dan komt, maar de dinosauriërs hadden ook geen Messias en die gingen er allemaal aan. Bovendien moet je dan wel christen zijn en voor de moslims moet je moslim zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar je gelooft toch niet dat het voor een pedopriester of een graaiende bankier volstaat dat hij christen is? Of dat het voor een islamitische moordenaar die uit eerwraak iemand heeft vermoord, volstaat dat hij of zij moslim is? Gelul natuurlijk.

Wie zouden er dan wel in aanmerking kunnen komen om te worden gered?
Artsen zonder Grenzen of mensen die bij het Leger des Heils goed werk doen misschien? Of iemand die zichzelf wegcijfert voor een gehandicapt familielid? Moeilijk. Hoe moeten die rampen dat allemaal in de gaten houden?
Als je echt na de rampen een duizendjarig rijk zou willen opbouwen, dan kan dat alleen maar met kinderen. Kinderen die de rampen hebben overleefd en later denken: “Dat nooit meer”.
Maar in Pakistan, Haïti, Australië en Brazilië maken die rampen dat onderscheid ook al niet.
Misschien moet je gewoon geluk hebben.

Is het allemaal erg? Welnee.
Je moet altijd al leven of je einde nabij is. Je kunt de volgende dag wel onder de tram komen of een dode vogel op je kop krijgen. Geniet dus zolang het kan. Van een mooie zonsondergang of van het gezang van een vogel in de tuin (behalve die kutmorgenfluiter), van een kind dat een grappige opmerking maakt of van lekkere seks. Geniet, maar doe het niet ten koste van anderen of van de natuur. Dan gaat het goed.