De regenachtige zondag

Het is weer maandag. Maandagochtend klokslag 8 uur om precies te zijn. Voor me zie ik door de ruitenwissers een paar kilometer aan stilstaande auto's. Achter me hetzelfde. Gelukkig kan er nog een lachje af als ik rechts van me in de schemering de bladeren op de rails zie vallen. De winter komt er weer aan, en het seizoen van de regenachtige zondag is weer aangebroken.

Behalve het feit dat ik er een uur langer over doe om op m'n werk te doen kleven er natuurlijk ook wel een paar voordelen aan de winter, de feestdagen, en de rest van de ongein die de winter biedt. Een van die voordelen is dat je nu eindelijk eens rustig en ongestoord op de bank kan ploffen om die game te spelen die al tijden in de kast ligt te wachten. Geen mooi zondags zonnetje en aangenaam temperatuurtje waardoor je toch weer met je wederhelft naar buiten moet. Nee niks daarvan, zie je niet dat het kloteweer is?! Pass me die controller eens, en snel!

Altijd als ik langs de Mediamarkt, FRS, NedGame en soortgelijke winkels loop, kan ik het toch niet laten om even binnen te springen en even door de budgetbak te graven. Wie weet hebben ze nog wel iets leuks dat niet al te duur meer is. Hrm... ja... Pikmin zou wel cool moeten zijn, maar die heb ik eigenlijk nog nooit gespeeld. Ach, voor die 10 euro... leuk voor de regenachtige zondag misschien. En vooruit die Timesplitters kan ik ook niet laten liggen of wel?

Zo kom ik eigenlijk altijd wel met iets thuis dat gelijk in de kast verdwijnt. Afgelopen weekend had ik eens wat tijd over en trok ik de kast dit keer eens open om er iets UIT te halen. Toen viel het me wel op dat ik wel erg veel zooi bij elkaar gebietst had de afgelopen maanden. Wat zeg ik, JAREN. Stapels games, soms voor consoles die ik niet eens meer heb. Ik besluit achteraan te beginnen en haal een stapel games naar me toe. Wat is dit... Wave Race 64. Het zal vast een puik spel zijn maar waar die N64 gebleven is mag Joost weten. In ieder geval niet onderin de kast. Had ik dat ding niet eens uitgeleend? Ach laat ook maar zitten. Jammer genoeg zal ik waarschijnlijk dus nooit weten of Wave Race 64 nu leuk was of niet.

Volgende stapel. Virtua Tennis, Shenmue, Ikaruga, en door het stof zie ik nog een vaag Soul Calibur logo. Best leuke games denk ik, beetje jammer dat ik geen Dreamcast meer heb. Idem voor de Tempest, Doom en Cybermorph cartridges die ik tegenkom. Wanneer heb ik die Jaguar eigenlijk de deur uit gedaan? Was dat niet alweer een jaar of 5 geleden? Hmm, misschien moet ik dan toch eindelijk maar eens wat op gaan ruimen hier.

Uiteindelijk, en na aandringen van iemand anders, heb ik toch maar eens wat zooi op marktplaats gegooid. Zonde maar ja het houdt helaas een keer op. Kastruimte is beperkt, en mijn tijd ook. Op den duur realiseer je je toch wel dat het jaar ook weer niet zo heel veel regenachtige zondagen heeft, en dat op deze manier een hoop games zelfs na je dood nog steeds ongeopend in de kast zullen liggen. Met pijn in het hart dus maar een paar advertenties aangemaakt. Ik geef het een dagje en check dan eens hoe het ermee staat... Fantastisch om te zien dat mensen elkaar met welgeteld 1 cent gaan overbieden. Wow wat is dit, "Jeroen_G" wil mijn Ridge Racer 4 wel kopen voor 2,55. Of ik wel even zelf de porto wil dokken dan.

Terwijl ik nog even nadenk of ik nu moet lachen of huilen om "Jeroen_G"s gulle bod trek ik mijn jas aan. Kom op vrouw, we gaan een kast halen bij de IKEA. En wel nu!

En als we dan toch bij de meubelboulevard zijn kunnen we wel even stoppen bij die Mediamarkt die er net naast zit, toch?