Schandpaal, the easy way...

 Hoe nagelen we iemand aan de schandpaal, the easy way! 

Stap 1:
We winnen het vertrouwen van het slachtoffer.  Doen alsof we hem helpen, maar intussen naaien we hem waar hij bij staat.

Stap 2:
Zodra de persoon iets begint te vermoeden bedenk je een smeuïg verhaal, pakt wat privé-foto's van de persoon in kwestie, liefst met zijn kinderen erbij op, en pleurt het op een website.  Of het verhaal klopt of niet doet niet terzake, het gaat om het resultaat.

Stap 3:
Zieltjes winnen.  Mail iedereen die jullie beiden kent en bezweer dat je de waarheid en niets dan de waarheid spreekt.  Het handigst is natuurlijk als je doelwit bij die mensen al niet populair is.  Men wil dan graag geloven wat je te vertellen hebt, hoe uit de lucht gegrepen en gefabriceerd ook.

Stap 4:
Ga de media af, zorg dat je goed vindbaar bent en doe vooral veel duimzuigerij.  Gebruik moeilijk klinkende termen en hang daar een conclusie aan die jou het beste uitkomt.  Wederom; feiten zijn onbelangrijk.  Focus!

Stap 5:
Blijf vooral hameren dat je eerlijk en oprecht bent.  Verdraai elk woord of elk uitblijven van een woord op zo'n manier dat je doelwit er slecht vanaf komt.  Men wil al geloven wat je zegt, dus als het ook maar enigszins geloofwaardig over komt heb je al gewonnen.

Stap 6:
Je kunt mensen nog de mogelijkheid geven te reageren.  Hoe verder je doelwit de grond wordt ingetrapt hoe beter.  Google is je vriend!

Stap 7:
Sit back and enjoy the fireworks.  Gefeliciteerd.  Je hebt zojuist iemand geruïneerd en permanent zwart gemaakt om niets.  Kijk in de spiegel en wees trots op jezelf.